Στράτευση και στρατός

για τον ελληνικο στρατο το μονο που ξερω ειναι οτι ισχυει αυτο που λεει ο Mule οτι οταν πας με τον ΕΣ σε ειρηνευτικη δυναμη του νατο στο εξωτερικο πληρωνεσαι παρα πολυ καλα!!!

Δεν είναι και τόσο διαδεδομένος αυτός ο τρόπος αποπληρωμής σπουδών πάντως αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι ο αμερικάνικος στρατός περνάει κρίση όσον αφορά τους εθελοντές. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, ακριβώς λόγω της έλειψης εθελοντών, δεν είναι λίγοι οι φυλακισμένοι στους οποίους προτείνεται η στρατιωτική θητεία σαν εναλλακτικός τρόπος εξαγοράς.

Sorry αλλά είμαι λίγο πιο αύστηρος σε τέτοιες περιπτώσεις. Δηλαδή αν αύριο οι συνθήκες οδηγήσου την Ελλάδα να πάρει ΕΝΕΡΓΑ μέρος σε κάποιο πόλεμο θα πρέπει να δικαιολογήσω τους Έλληνες στρατιωτικούς γιατί όταν έμπαιναν σε αυτό το επάγγελμα δεν περίμεναν ποτέ τέτοια εξέλιξη; Sorry αλλά δεν πρόκειται να το κάνω…

Με αυτή τη λογική ρε Μάνσον και εμείς δε θα πρέπει να συμπονούμε τους εργαζόμενους σε αθλητικές εφημερίδες που τους καταπατάνε τα εργασιακά τους δικαιώματα, γιατί τα ήξεραν όλα αυτά όταν ζήταγαν να πάνε εκεί να δουλέψουν και να κάνουν αυτό το επάγγελμα;

Και κανείς δεν πρέπει να συμπονά όσους έχασαν τα λεφτά τους στο Χρηματιστήριο γιατί ρόδα είναι και γυρίζει; Ή κανείς δεν πρέπει να συμπονά όσους πήραν καταναλωτικά δάνεια για να καλύψουν τα χρωστούμενα από προηγούμενα δάνεια που είχαν πάρει, όταν την έβγαζες με 200,000 δραχμές μισθό και πλέον τα 600 ευρώ είναι ψίχουλα;

Σε βρίσκω αδικαιολόγητα σκληρό…

Σωστό αυτό, αλλά μην αναμασάμε την προπαγάνδα περί “ειρηνευτικής αποστολής” για τη συμμετοχή του ΕΣ σε ιμπεριαλιστικές αποστολές μέσω του ΝΑΤΟ.

Θα συμφωνήσω με τον Μάνσον σε αυτο! Όσο αφορα τα Αμερικανάκια κ.α, απλα να πω οτι έχω κάνει άσκηση με Αμερικάνους,΄Βέλγούς, Ελβετούς, Γερμανούς, Άγγλους, Τούρκους, Ισραηλινους,Ιταλούς, Ολλάνδους κ.α.

Μάντεψε ποιοί ήταν η πιο μάχημοι :wink:

εγω επιμενω πως θα πρεπε ο στρατος να παρεχει και εκπαιδευση με σπαθια και αλογα…

ρε red rum ωραια ξεχασα τα εισαγωγικα στο ειρηνευτικη.δεν ειμαστε μ…ς να μην καταλαβαινουμε οτι τα περι ειρηνευτικης δυναμης του νατο ειναι παπαριες των αμερικανων.ελεος με την διορθωση που κανετε καθε φορα λες και παμε να κανουμε προπαγανδα υπερ του νατο!!!

Πώς φαίνεται ο ανθρωπος που έχει πάει στρατό! :thumbup:

Που να ξεραν κάποιοι και τις Διαβιβάσεις, Υλικού Πολέμου κτλ.
Σκούπα και σκοπιά όλη η θητεία.

Αν και στο στρατό, μπορεί να μην μαθαίνεις να πολεμάς αλλά “μαθαίνεις” αρκετά πραγματάκια χρήσιμα για μια τιποτένια ζωή σαν αυτή των περισσότερων ανθρώπων.

Σ’ αυτά όμως θα αναφερθώ όταν έρθει εκείνη η γαμημένη μέρα.

79 Κ.Σ.

Έχεις ακόμα πολύ ψωμί… ίσως οι πιο απάλευτες μέρες είναι οι τελευταίες 30. Θα το καταλάβεις σύντομα (εκτός αν μπορέσεις να πάρεις 30 μέρες άδεια)

30 μέρες άδεια σίγουρα όχι, αλλά μια 15άρα μάλλον θα τα καταφέρω με διάφορες μόντες.

Μ’ αρέσει που μου δίνεις αισιόδοξες νότες!

Η αλήθεια είναι. Κι εμένα στην αρχή όταν μου το έλεγαν διάφοροι, δεν τους πίστευα. Αλλά όταν έφτασα σε ανάλογη περίσταση (και ήμουν και Αττική τους τελευταίους μήνες) το καταλάβα. Ευτυχώς ήμουν 1ο γραφείο και είχα ντεθ-μεταλά αξιωματικό (ω ναι! μορφή ο τύπος) και μου έγραψε στο τέλος μια 10αρα άδεια μέχρι την απόλυση :wink:

Εγώ ήμουν πολύ άτυχος στο θέμα των αδειών και τις τελευταίες 15 μέρες της θητείας μου τις έκανα μέσα στο στρατόπεδο. Πάντως όποτε έληγε μία άδεια και γυρνούσα στο στρατόπεδο με έπιανε μια απίστευτη μελαγχολία, η πρώτη μέρα μετά από άδεια ήταν πάντα η πιο απάλευτη. Μετά την τελευταία άδεια όμως δεν το ένιωσα αυτό. Θυμάμαι είχα πάρει 11 μέρες που ήταν και οι τελευταίες μου, γύρισα στο στρατόπεδο και μετρούσα 14 και σήμερα για να απολυθώ. Όμως δεν ένιωσα καμία μελαγχολία. Και μόνο στην σκέψη πως σε 15 μέρες θα έφευγα ξανά από το στρατόπεδο ΟΡΙΣΤΙΚΑ, θα περνούσα την πύλη ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΜΠΑΙΝΑ, η ψυχολογία μου ήταν στα ύψη.

Ως προς το πρώτο μέρος της φράσης σου (…Δεν είναι και τόσο διαδεδομένος αυτός ο τρόπος αποπληρωμής σπουδών …) επίτρεψε μου να σου πώ πως κάνεις λάθος και πως για την ακρίβεια ο συγκεκριμένος λόγος αναφέρεται συστηματικά ανάμεσα στους πρώτους στις έρευνες για το γιατί κατατάσσονται. Ως προς το δεύτερο μέρος για την έλλειψη εθελοντών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ έχεις δίκιο. Δεν γνωρίζω αν έφτασαν μέχρι το σημείο που αναφέρεις να προτείνουν την θητεία σαν εναλλακτικό τρόπο εξαγοράς ποινών σε φυλακισμένους, αλλά σίγουρα δέχτηκαν κόσμο που παλιότερα δεν δέχονταν στον στρατό (με ποινικό μητρώο, χωρίς βασική έκπαιδευση κλπ.) και αυτό είναι κάτι που έχουν παραδεχτεί.
Αυτό το επιχείρημα όμως καταλαβαίνεις πως ενισχύει αυτό που σου έγραψα αρχικά: Πως σε κανονικές συνθήκες δεν είναι όλοι οι Αμερικάνοι που πάνε να υπηρετήσουν στρατόκαυλοι και αυτό αποδεικνύεται από την έλλειψη εθελοντών μετά την αρχή του πολέμου στο Ιράκ :wink:

Μα Mule, οι “κανονικές συνθήκες” στις ΗΠΑ, τα τελευταία 17 χρόνια, θέλουν τον στρατιωτικό να είναι πάντα ετοιμοπόλεμος.

Έτσι είναι φίλε Κρισ. Πας να “υπηρετήσεις τη μαμά-πατρίδα” και κάνεις παρουσιάστε με τη σφουγγαρίστρα.
Και έχεις υπ’ευθύνη σου ένα όπλο/όχημα/εξοπλισμό που μπορεί και να’χει και τα διπλάσια χρόνια από σένα.

Για να μην υπάρξει βέβαια καμιά παρεξήγηση σε όσα είπα, προτιμώ ένα χρόνο σφουγγάρισμα από το να κόβουν βόλτες τα τανκς στη γειτονιά μου, έτσι?

Δυστυχώς φίλε έτσι είναι. Από το 100 κσ μεχρι το 30 κσ σού φαίνεται αιώνας!!! :frowning:

Σωστό είναι αυτό που λες, ο στρατός τους όλο και κάπου μπλεκόταν και πιό πριν, απλά το φιάσκο του Ιρακ και η έλλειψη κάθε νομιμοποίησης για αυτόν τον πόλεμο άλλαξε τα δεδομένα σε σχέση με παλιότερα που συμμετείχαν π.χ.σε αποστολές που γίνονταν με έγκριση του ΟΗΕ, συμμετοχή και Ευρωπαίων κλπ.

Ειλικρινά αν έλεγα ότι έχω ακόμα 79 μέρες για να απολυθώ δεν θα την πάλευα!! Και οι 30 τελευταίες μέρες είναι όντως οι πιο απάλευτες ειδικά αν δεν έχεις άδεια. Εγώ κάθε 4 μέρες έπαιρνα άδεια στο τέλος με κάτι τιμητικές κτλ. και αν έχεις και κανένα ψαρά επιλοχία και σου βάλει καμιά υπηρεσία τις τελευταίες 5 μέρες άστα βράστα! Εμείς είχαμε κάνει συμφωνία με τον λοχαγό τις τελευταίες 10-15 μέρες να μην κάνουμε υπηρεσίες! Στάξανε οι νέοι αλλά όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι…:stuck_out_tongue:

Ξερει κανεις εαν οσοι ειναι σε φυλακια εαν δικαιουνται καποιες μερες τιμητικη αδεια καθε μηνα? Ο διοικητης μας οταν μας πηρε την τυπικη συνεντευξη μας ειχε πει “Θα καθεστε 20-25 μερες φυλακιο,το πολυ ενα μηνα κ θα παιρνετε 5 μερες αδεια τιμητικη”,μεχρι τις εκλογες θα εχω κλεισει 50 μεσα κ απο αδεια τζιφος,δεν ειναι αστειο πλεον.

καμια μερα δεν δικαιεισαι για το οτι πας στο φυλακιο. αυτο αν θα γινει, ειναι καθαρα θεμα διοικητη και λοχαγου. αν θελουν να στις δωσουν, θα τις δωσουν. δεν ξερω σε πιοια μοναδα εισαι, αλλα κρατα μικρο καλαθι. συνηθως ακους δικαιολογιες του τυπου… “ξερεις δεν βγαινουν οι υπηρεσιες… κτλ κτλ” . μακαρι να στις δωσουν παντως.

Μπηκε ο νινο φανταρος λεει…και ειπε οτι ειναι πoλυ χαρουμενος που θα υπηρετησει τη θητεια του…Και θα παρει ακουστηκε 3 μηνες αδεια … ορκιστηκε κιολας… ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΟΝΕΟ ε,ιουνιο μηνα? ε τοτε τι εσσο ειναι? Πτου γμ καρακολη κωλοβυσμα,θα πηξει η μου@α σου ρε γιοτα!