Συναυλίες, διοργανωτές, λεφτά και τέτοια

Για το μπολντ:
Αυτό φίλε μου, είναι άλλη μια από τις ιστορίες-φαντάσματα του παρελθόντος. Πλέον, στη δεκαετία που διανύουμε, οι μπάντες περιλαμβάνουν και Βαλκανικό σκέλος στις περιοδείες τους, που περιλαμβάνει Κροατία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, και καμιά φορά Βελιγράδι και Κων/πολη. Υπενθυμίζω ότι από φέτος, Ρουμανία και Βουλγαρία είναι ισότιμα μέλη της ΕΕ, οπότε και ο μύθος της συνοριακής/τελωνειακής δυσκολίας έχει καταρριφθεί.

Το κλειδί βρίσκεται νομίζω στη 2η παράγραφο όσων είπες…

@darkripper
αυτο το χω διαβασει και γω (σε ενα περιοδικο τοτε που χε ερθει ο waters)
εχουν ψιλιαστει τι παιζει στην ελλαδα
και περιμενουν τη μεγαλυτερη προσφορα

Λοιπον μαγκες ξεκαθαρα τα πραγματα,ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ. Ολα τα αλλα , γεωγραφικη θεση, μικρη αγορα κλπ ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. Και περι του λογου το αληθες θα φερω τρανο παραδειγμα. Καλοκαιρι 2006. Επισκεψη Roger Waters στην Ελλαδα. Συμφωνα με το επισημο δελτιο τυπου τοτε της Didi τιμη εισιτηριου σε προπωληση 50 ευρω και στο ταμειο 55. Εγω έχω παρει κανονικα το εισιτηριο μου κατα τη φαση της προπωλησης στα 50 ευρω. Παμε λοιπον με ενα φιλαρα κι στη συναυλια ο οποιος δεν ειχε εισιτηριο και θα επαιρνε ιn situ. Αντι λοιπον για 55, το αγορασε 60 ευρω στο ταμειο. Τι εγινε? Ηταν απλο, επειδη σαρωσε στην προπωληση ο Waters, βρηκαν ευκαιρια οι της Didi, να βγαλουν λιγα ευρω παραπανω αυξανοντας αυθαιρετα την τιμη στο ταμειο, σε αναιρεση του δελτιου τυπου και καθολα παρανομα προφανως. Μετα απο εκεινο το σκηνικο για μενα ξεκαθαρισαν ολα περι συναυλιακων δεδομενων στην ελλαδα.

Οι υψηλές αμοιβές των συγκροτημάτων αντικατροπτίζονται στην τελική τιμή του εισιτηρίου, εκτός κ αν ο promoter ρισκάρει τόσο πολύ που δίνει μία καλή αμοιβή αλλά κρατάει χαμηλή την τιμή του εισιτηρίου επειδή ποντάρει ότι θα έρθουν πολλά άτομα…π.χ. ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει για συναυλία γύρω στα 18-20 ευρώ η αμοιβή ειναι μηδαμινή, ενώ για συναυλία άνω των 25 ευρώ η αμοιβή είναι υψηλότερη, θεωρητικά τουλάχιστον.
Για αυτό πιστευώ ότι έχει να κάνει με το deal κ το πόσο επιθυμεί ο Χ καλιτέχνης να παίξει στην Ελλάδα με την ίδια ή χαμηλότερη αμοιβή του εξωτερικού.

Μία παράκληση προς 2-3 συγκεκριμένους users: σταματήστε να λέτε ΜΟΝΟ μαλακίες.
Ξέρετε ποιοί είστε εσείς.

Αντιγράφω ένα ποστ του Angmar από άλλο θρεντ για ένα θέμα που θα μου άρεσε να συζητηθεί, και πάντα είχα απορία:

Τέτοια πακέτα δεν έρχονται αποκλειστικά λόγω μη ύπαρξης σωστού χώρου? Αν και μπορώ να φέρω ως παραδείγματα διάφορους χώρουν οι οποίοι ίσως είναι “αναγκαστική λύση” για τέτοια events.

Θα απαντήσω σχετικά με τους anathema αρχικά, γιατί είμαι στην ίδια μοίρα με σένα, δηλαδή μεγάλη φαν και δεν τους έχω δει ποτέ…
Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε ακριβό το εισιτήριο, γιατί είχα διαβάσει ότι συνήθως η τιμή δεν πάει πάνω από 20 ευρώ οπότε μου φάνηκε κάπως το 35. Πήγα και πήρα όμως ακριβώς γιατί θέλω οπωσδήποτε να τους δω και ξέρω ότι και οικονομικά δεν τα πάνε καλά…:-k
Ναι οκ, θα έπρεπε να μην πάρω αλλά για κάποια συγκροτήματα δίνω λεφτά για να τους δω…άλλωστε στο παρελθόν έχω δώσει 35 και 38 ευρώ για ΗΙΜ που δεν παίξανε και πολύ :lol: πιστεύω ότι οι anathema τα αξίζουν!
Τώρα σχετικά με τις τιμές για συναυλίες δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν έχω πάει σε πολλές, αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι metal συναυλίες στην Ελλάδα (το τονίζω αυτό) είναι αρκετά ακριβές σε σχέση με άλλες χώρες, όπου μπορείς με τα ίδια λεφτά σχεδόν να δεις μαζεμένα 3-4 συγκροτήματα και να το ευχαριστηθείς περισσότερο!Αλλά αυτό πιστεύω ότι γίνεται γιατί οι μεταλάδες/ροκάδες στην τελική δίνουν όσα λεφτά χρειάζεται (καλώς ή κακώς) για να δουν το συγκρότημα που τους αρέσει…:confused:
Σίγουρα λέει πιο πολύ να πας στο εξωτερικό αλλά πόσοι μπορούν?:-k

Eντάξει Νεφ, αν πηγαίνεις 2-3 live το χρόνο, είναι λογικό να μη σε πειράζει να τα σκάσεις.
Αν όμως πηγαίνεις σε 20? Χαλαρά κρατάς τα λεφτά σου και πας εξωτερικό.

Για αυτό ακριβώς είπα ότι δεν είμαι η κατάλληλη για να απαντήσω σε αυτό το θέμα…:wink:
Αλλά λογικά σε αυτήν την περίπτωση πας σε αυτούς που θεωρείς ότι αξίζουν και προσπαθείς ταυτόχρονα να αποταμιεύεις…(λέμε τώρα!:p)

+1

Φετος δεν πήγα σε ΚΑΜΙΑ από τις"μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες" εδώ. Κράτησα τα γκαφρά και έκανα 2 ταξίδια-μπόμπες. Και με όσα είδα στο ΒΑ στην Τσεχία, αμφιβάλλω αν θα ξαναπάω rockwave. Για να μην μιλήσουν Ανγκμαρ και Άουτλω τι είδαν στο Χέλλφεστ. Πλέον κατάλαβα πόσο ΚΟΡΟΪΔΙΑ είναι να σου πουλάνε “φεστιβάλ” με 6-7 ονόματα 70 ευρώ. Αυτό άμα το πεις σε κάνα ξένο θα γελάει για μέρες! Στα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ φεστιβάλ πληρώνεις 90-110 ευρώ για να δεις 40-80 μπάντες!!!

Σωστος σε ολα φιλε.
Πηγα σε 2 φεστιβαλ στη γερμανια φετος και ηδη μαζευω λεφτα για την επομενη μεγαλη εξοδο. :slight_smile:
Τα λεφτα αναλογικα με τον αριθμο των συγκροτηματων που βλεπεις ειναι εξωπραγματικα λιγα σε σχεση με οτι ζουμε εδω. Ακομα και τα εξοδα μεταφορας να υπολογισεις, αν σκεφτεις οτι σε ενα 3ημερο φεστιβαλ με καμπινγκ (για καλοκαιρι μιλαω και οποτε δεν υπαρχει σπουδαιο οικονομικο θεμα για να την αραξεις καπου) εκτος απο τον τρελο χαβαλε που εχει, η διοργανωση ειναι παντα προσεγμενη και δεν νιωθεις πουθενα ξεκρεμαστος. Οπως και να το κανουμε οι ελληνικες διοργανωσεις ειναι λιγο κορωνα-γραμματα αν θα σου κατσει ή αν θα τα κλαις τα λεφτα σου.
Δεν ξερω αν ειναι θεμα εμπειριας ή νοοτροπιας δυστυχως. :-k

Δεν έχω διαβάσει τι ειπώθηκε ως τώρα, αν και μπορώ να κόψω το γενικότερο νόημα… Μου αρκεί το πανω ποστ του Bleedin. Δε το έχω κάνει ως τώρα, αλλά φέτος το καλοκαίρι βλέπω να ακολουθώ και γω το παράδειγμα όλων όσων πηγαίνουν στο εξωτερικό και συνδυάζουν περισσότερα ονόματα & καλύτερες συνθήκες & εκδρομούλα & εμπειρία και (συγκριτικά, όσο αφορά τη συναυλία) χαμηλότερη τιμή…

και, θα πω την αμαρτία μου, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα δώσω τα λεφτά για 2 λάιβ της αλτεργκράουντ το προσεχές δίμηνο. Die Krupps & Shora. Έχετε χάρη ρε κερατάδες που είναι αγαπημένα μου συγκροτήματα και τα 2, και δεν τα’χω δει, γιατί μετά δε θα με ξαναδείτε!!!

Ναι αλλα ειναι και το αλλο.25 ευρω του Βουλγαρου=60 του Ελληνα.Παντως ας μη πω για το Hellfest οπως λες πιο πανω γιατι θα γινω κακος.

κάτσε ρε άουτλω γιατί θα τρελλαθούμε!
με ατή τη λογική, και επειδή έχουμε από τα ακριβότερα εισιτήρια στην ευρώπη, θα’πρεπε να είμαστε και από τους πλουσιότερους λαούς στην ευρώπη!

έχεις δίκιο γι’αυτό που λες για το εισόδημα του Βούλγαρου, αλλά ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ έδωσες 100 ευρώ για να δεις κάπου 70 μπάντες στη Γαλλία!!! Μήπως και οι Γάλλοι είναι τπτ φτωχαδάκια και μεις οι αριστοκράτες?

Και στην τελική ρε παιδιά, ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ!!!΄Μια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ! όχι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα! Έχουν ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κασέ για κάθε τους εμφάνιση, που αν κάποιος το καλύψει, παίζουν.

Απο τα ίδια λεφτά ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις για να παίξουν στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, παντού. Τώρα αν στις διαπραγματεύσεις το ποσό αλλάξει (προς τα πάνω) είναι άλλο ζήτημα, και εξαρτάται από τις ικανότητες του διοργανωτή!

Αν οι Μετάλλικα ζητάνε π.χ. 1 εκ δολλάρια για να παίξουν, δεν πρόκειται να το “ρίξουν” επειδή η χώρα είναι φτωχή ή οτιδήποτε. Αν δεν καλύπτονται, απλά δεν παίζουν! Δεν ζήτησαν οι Μετάλλικα δλδ ψίχουλα στη Βουλγαρία και σμαράγδια στην Ελλάδα!

Οχι,δε διαφωνω και μαλιστα ειμαι απ’αυτους που καταλαβαν απο πρωτο χερι ποσο μας κοροιδευουν οι διοργανωτες(απο πλευρας εισητηριων,ηχου,χωρων κλπ).Ως λυση εγω προσωπικα μπορω ν’αντιληφθω το μπουκοταρισμα αλλα εδω τα πραγματα ειναι δυσκολα για το διψασμενο για συναυλιες ελληνικο κοινο(και το καταλαβαινω αλλωστε).Απο εκει και περα τι να κανει κανεις?να τους βαλει τ’οπλο στο κεφαλι?Προς αποφυγη παρεξηγησεων δε παιρνω το μερος τους(κι εγω ειμαι αηδιασμενος ωρες ωρες απο τη κατασταση)αλλα ποια αλλη λυση υπαρχει?

Μπορει το εισοδημα του βουλγαρου εργαζομενου να ειναι πολυ χαμηλο, αλλα αμα παας μια βολτα βουλγαρια θα δεις προιοντα μαρκας στον τομεα της ενδυσης/υποδυσης,των ηλεκτρονικων να ειναι στις ιδιες τιμες με την Ελλαδα. Φιλος καλος μενει χρονια (περιπου 10) στη Βουλγαρια και πια η κατασταση εχει ξεφυγει και εκει. Ιδιες οι τιμες με Ελλαδα.

Αλλο παραδειγμα αισχροκερδιας στην Ελλαδα? Μadrugada Μαιος 2008 εισιτηριο 40 ευρω, και μαλιστα 2 μερες (μια μονο μπαντα ε)… Μadrugada Δεκεμβρης 2005, μια μονο βραδια, 27 ευρω. Για μενα δεν μπορει τιποτα να δικαιολογησει σε 2.5 χρονια αυξηση 13 ευρω - περιπου 50 % - του εισιτηριου στην ιδια μπαντα. Και προφανως δεν πιστευω οτι οι Μαντρουγκαντα την ειδαν σουπερ σταρ και ανεβασαν κατακορυφα το κασε τους - ποσο μαλλον μετα τον θανατο του κιθαριστα τους.

Belphegor με 12 ευρώ (ή 15 δεν θυμάμαι) 2-3 συγκροτήματα σαπορτ και μια κιθάρα κλήρωση τον Δεκέμβρη.8)

Μερικές συναυλίες αξίζουν καλύτερα. Απλά πρέπει να διαλέγεις, έτσι και μποικοτάρεις και κάνεις την δουλειά σου!:wink:

Hermano! 25 έλεγαν ότι κάνει, κάποιοι πρέπει να πήραν στην τιμή των 25 μάλιστα. London After Midnight επίσης.
Και το screaming in athens (νταξ δεν ήταν συναυλία, ήταν event στο gagarin όμως) πρέπει να έκανε 5-10 ευρώ η ταινία.

Βέβαια ήταν didi η εταιρεία που έφερε τους hermano, στο ταμείο (που είχαν πει ότι θα είναι ίδια τιμή) πλήρωσα 27 (τέτοιο γεγονός ανέφερε και ο Isis νομίζω). Ντάξει, μικρή διαφορά, αλλά εγώ παραλίγο να φύγω από το σπίτι μου με ακριβώς 25 ευρώ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Οι διοργανωτές ποντάρουν στην αγαπη το κοσμου για ένα συγκρότημα. Έχω δει μπόλικες συναυλίες στη ζωή μου. Αυτές που θα πηγαίνω (οι περισσότερες τουλάχιστον) θα είναι με σχετικά φτηνό εισητήριο. Πχ. INNER WISH τον περασμένο Ιούνιο. 15 ευρώ και δυο SUPPORT συγκροτήματα.Άσε που οι πρώτοι παίζαν και δυο ώρες. χορταστική συναυλία με φτηνό εισητήριο. Μια χαρά.
Το θέμα είναι μπορούμε να σνομπάρουμε καποια LIVE,με τσιμπημένο εισητήριο,(δύσκολο) μπας και συμμορφοθούν κάποιοι?:-k Όποιος έχει δει πχ. τους ΑNATHEMA μην ξαναπάει. Αλλίώς η κατάσταση με τα εισητήρια θα διαιωνίζεται δυστυχώς.[-X.
Άσε για τις συνθήκες (βλ. σκόνη στη Μαλακάσα, μετά τρίβεσαι με τον τρίφτη για να καθαρίσεις!!).
Άρα λοιπόν σνομπάρετε,σιγά-σιγά, κάποιες συναυλίες. Το θέμα είναι: μπορούμε? Αν είναι να τρέχουμε σε LIVE και μετά να κλαιγόμαστε, τότε δεν γίνεται τίποτα.