καλό… όμως…
[SPOILER]ξέχασα να μπολντάρω τους [SIZE=“5”][FONT=“Arial Black”]GOJIRA[/FONT][/SIZE]
[/SPOILER]
καλό… όμως…
[SPOILER]ξέχασα να μπολντάρω τους [SIZE=“5”][FONT=“Arial Black”]GOJIRA[/FONT][/SIZE]
[/SPOILER]
ex3meious συμφωνω πως γενικα μεγαλουργησαν και τα 90’ αν και κατα την ταπεινη μου αποψη το A Natural Disaster ειναι προσωπικα η κορυφη…!
Συμφωνω και γω όμως ακουω αρκετους φαν ανα8εμα πως θεωρουν ασχημο-μετριο αλμπουμ.Μηπως είναι υποτιμημενο?Λεω γω…:-k
Επειδή το αντικειμενικό του θέματος περί μπαντών που μεγαλούργησαν στα 00’s κάποια στιγμή στερεύει και οι περισσότερες έχουν ήδη ειπωθεί (βλέπε System Of A Down, Isis, Mastodon, etc) οι παρακάτω γράφονται με καθαρά προσωπικά κριτήρια. Τουτέστιν, ονόματα που είτε δραστηριοποιήθηκαν μόνο στα 00’s, είτε οι δουλειές τους τη συγκεκριμένη περίοδο, ήταν σημαντικότερες απ’ότι σε άλλη. Άσχετα με εμπορικότητες, αν επηρέασαν μουσικά ιδιώματα, σκηνές, αντίσκηνα.
-Ξεκινώ με Neurosis (έχει αναφερθεί και προηγούμενα, όντως θριάμβευσαν στα 90’s, συνεχίζουν να θριαμβεύουν και στα ζηροουζ)
-Celtic Frost (Monotheist.)
-Primordial ( Spirit The Earth Aflame, Storm Before Calm, The Gathering Wilderness, To The Nameless Dead )
Μόνο 00’s
-[B]Shora /B
-Minsk
-Wolves In The Throne Room
-A Forest Of Stars (2 στα 2. H μουσική έχει πάει σε άλλα επίπεδα)
-The Angelic Process (Με το Weighing Souls With Sand και μόνο, κερδίζουν δικαιωματικά θέση. Μερικές ακροάσεις στο Coma Waering διέλυσαν κάθε ίχνος αμφιβολίας.)
-Universe217
Τα '90 και τα '00 δεν ειναι '80 ούτε '70. Όταν λέμε μια μπάντα μεγαλούργησε σε αυτές τις δεκαετίες δεν εννοούμε πως έγιναν οι επόμενοι Black Sabbath, Led Zeppelin κτλ. Σε αυτές τις δεκαετίες εμφανίστηκαν και ξεχωρισαν αρκετές μπαντες δεν σημαινει πως όλες αυτές μπήκαν στην διαδικάσία να γίνουν η απόλυτη υπερμπαντα. Για μένα τουλάχιστον οι Dark Tranquillity δεν έχουν κακή στιγμή ως τώρα στην πορεία τους τόσο στα '90 όσο και στα '00 αντε να θεωρησω το haven μια πιο μέτρια που ανεφερες αλλα και πάλι μια χαρά δισκος ήταν. Αρα δεν ισχυει απαραιτητα κανένα απο τα δυο παραπάνω.
Nομιζω πως ισως να εχει υποτιμηθει…οι Anathema οπως και να εχει ειναι μια μπαντα που αγαπω πολυ και καθε νεο αλμπυμ εχει υπεροχα κομματια το μονο αλμπουμ που δεν μου πολυαρεσε ειναι το Serenades το πρωτο τους δηλαδη αλμπουμ…απο εκει και περα τους λατρεψα και συνεχιζω να τους λατρευω!
λοιπόν, δύσκολο αλλά πάμε:
(με τυχαία σειρά)
Neurosis: a sun that never sets, the eye of every storm, given to the rising.νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιος που να αμφισβητήσει το ότι οι neurosis μεγαλούργησαν ΚΑΙ στα 00’s.πλέον έχουν ξεφύγει.παίζουν μόνοι τους.
Minsk: το κόλλημά μου των 00’s.το the ritual fires of abandonment παίζει και να είναι ο αγαπημένος μου δίσκος της δεκαετίας.αν δεν το έχεις ακούσει, τότε μη μιλάς για 00’s.:pέχουν να δώσουν πολλά ακόμη.
Isis: isis = post ήχος των 00’s.το oceanic είναι ένας δίσκος που αποδεικνύει πως η μουσική έχει προχωρήσει μπροστά.από τις μπ’αντες που επηρέασαν όσο πολύ λίγες αυτή τη δεκαετία και έκλεισαν τον κύκλο τους ως μια αμιγώς 00’s μπάντα.με τον καιρό το όνομά τους θα γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο.
Slipknot: ό,τι και να λένε οι τρού, οι slipknot είναι το μεγαλύτερο όνομα στο metal στα 00’s μαζί με τους soad.δεν έμειναν στάσιμοι μα με κάθε δίσκο εξελίσσονταν.άκου π.χ το ομότιτλο του iowa και μετά άκου και το snuff.RIP Paul Gray…
System Of A Down: και μόνο το toxicity να είχαν βγάλει, πάλιθα τους έβαζα μέσα.γελάω με όσους ακόμα δεν τους έχουν παραδεχτεί.
Arcade Fire: με το funeral κυκλοφόρησαν ίσως το καλύτερο ντεμπούτο στον indie χώρο των 00’s.με το neon bile επιβεβαίωσαν τις μεγάλες τους δυνατότητες και ότι ήρθαν για να μείνουν.με το φετινό the suburbs μπαίνουν στη σφαίρα των supergroups.
Unearthly Trance: η κορυφαία αμιγώς 00’s sludge μπάντα.δεν είμαι σίγουρος αν έχει καταλάβει ακόμη κανείς τι παίζει με το trident…
Mastodon: αλλού ξεκίνησαν και αλλού κατέληξαν οι mastodon στα 00’s.εξέλιξη, για τέσσερις μουσικάρες που δε γουστάρουν τη στασιμότητα.
Muse: η κορυφαία ροκ μπάντα των 00’s.από τις μπάντες που στο 2020 θα σου έρχονται πρώτες στο μυαλό όταν ακούς "00’s’.
Deathspell Omega: black metal στα 00’s = deathspell omega.ξεκάθαρα.περιπέτεια…
επίσης:
the mars volta,
gojira,
celtic frost,
burst,
yob,
kings of leon,
the strokes,
radiohead,
yeah yeah yeahs,
the white stripes,
queens of the stone age,
tool (βέβαια η δεκαετία τους είναι τα 90’s),
funeral mist,
slagmaur…και πολλές ακόμα που ξεχνάω…
Σωστος ο παικτης
ωραιο κειμενο.μια μικρη ενσταση ομως
οι muse ειναι οντως η κορυφαια ροκ μπαντα αλλα σε ΕΜΠΟΡΙΚΟ επιπεδο/αποδοχη
οι qotsa/mars volta εβγαλαν συνολικα δυνατοτερο συνολο δουλειας και σαφως πιο μεστο εργο (εκτος εαν θεωρεις οτι πχ το absolution ειναι ανωτερο ενος deloused/songs for the deaf οποτε εχουμε διαφορετικες θεωρησεις της εννοιας ροκ κ θα παω πασο)
με αυτήν την έννοια το λέω κι εγώ.γι’αυτό και αναφέρω πως είναι από τις μπάντες των 00’s που θα θυμούνται όλοι σε 10 χρόνια.προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικότερος και να βάλω μέσα μπάντες από όλους τους χώρους.
αλλιώς θα έβαζα σίγουρα μέσα τους mars volta και ίσως και τους qotsa (αν και έκαναν πράγματα και στα 90’s με το ντεμπούτο τους και το rated r).
οκ σωστος τοτε καμια αντιρρηση
τους qotsa παντως μπορουμε να τους θεωρησουμε φουλ 00s μπαντα μιας κ το rated R ειναι κυκλοφορια του 2000
Μα τι μπάντες είναι τώρα αυτές που αναφέρεις, τις ξέρει η μάνα τους?
Άκου εκεί Primordial…
Για το Absolution δεν νομίζω, αλλά το Origin Of Symmetry τα πατάει χάμω για πλάκα.
οοοοοοοοοοοοοοοκ…βασικα η αποψη μου ειναι οτι το origin δεν ειναι καν το καλυτερο αλμπουμ των muse αλλα δημοκρατικο φορουμ ειναι ολοι εχουν την αποψη τους.
Τεσπα δεν γραφω αλλα γιατι παλι θα μπουμε σε κουβεντα muppet show και βαριεμαι
(αφου δεν εχεις ακουσει mars volta ρε μπαγλαμα , πως μπορεις να τα συγκρινεις ? )
^^^^ ειναι ρητορικη η ερωτηση - δεν περιμενω απαντηση …
δίκιο έχεις.νόμιζα πως ήταν κυκλοφορία του 1999…
θα συμφωνήσω πως το origin of symmetry είναι ο κορυφαίος τους δίσκος.τώρα ποιος πατάει χάμω ποιόν θα σας αφήσω να τσακωθ…εχμ…τα βρείτε μόνοι σας…
Εδώ όμως έχουμε μαθήματα μπαλίτσας κι εσείς ασχολείστε με μπαλώματα:
Coma Waering μωρέ! Έτσι δγιάολε!!!
ΠΕΡΝΑ ΑΜΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!
Επίσης, να μπει κάνας dude/dyingfreedom/outshined/shaman κλπ και να πει αν τα υπόλοιπα των Gazpacho είναι τόσο υπερέπη όσο το τελευταίο για να κάτσω να τα ακούσω και να κάνω και έντιτ τη λίστα/νύστα μου.
Τους Nightwish βλεπω να ξεχναμε τους Dream Theater (δε ειναι το awake μονο ρε παιδια) και για τους Muse ασυζυτητη είναι των 00ς Linkin Park επίσης, Placebo(?) .
Συμπληρώνω…:-k
το Night άκου. γαμάει, αλλά όχι σαν τικτοκ
κολαση κ σημερα το φορουμ
Ασυζητητί.
Καιρός να σιγουρευτεί η πατρότητα και να τις μάθουν ανίψια, μπατζανάκηδες και λοιποί συγγενείς.
http://www.youtube.com/watch?v=2XPJ8Iaia_w
Είναι σε δίσκο του '94.
Είσαι οφτοπικ.
SYSTEM OF A DOWN
MUSE
SLIPKNOT
MACHINE HEAD
OPETH
NEVERMORE
EVERGREY
KAMELOT
AVANTASIA