10 μπάντες που μεγαλούργησαν στα 00's

Συμφωνω 100% , αλλα ειναι μεγιστη παραλειψη,οπως ειπε κ ο L.Eye, η μη παρουσια του wilson/porcupine tree (εκτος εαν δεν ακουει , οποτε δεκτο κ παω πασο)

lightbulb sun
in absentia
+(deadwing/FOABP/The incident) σε παρενθεση μιας κ δεν τα θεωρω κορυφαια αλμπουμ

• παραγωγη σε Opeth (Blackwater park/Deliverance/Damantion)

• ρεμιξ σε King Crimson (In the court of…40 years version)

• τα σολο προτζεκτ του

τι αλλο πρεπει να κανει για να τον αναφερουμε ? τσοντα με την τζουλια ??? 8)

ΠΟΟΟ ρε DUDE, αυτό ήταν ποστ.

Να μπει στη πρώτη σελίδα το ποστ ως ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ.

Εχω διαβάσει το μισό μέχρι τώρα. Και θα συνεχίσω το βράδυ γιατί πρέπει να φύγω. edit: το διάβασα όλο. επρεπε

Συμφωνώ απόλυτα με ριπ-νουμπ. Ακου οπωσδήποτε το no heroes για να μεγαλώσει απλά ο μυθος τους στα μάτια σου. Το κομμάτι που αναφέρει (grim heart) είναι απ’ τα αγαπημένα μου. Συμπληρώνω με τα επίσης αψογα του δίσκου, orphaned, το ομωνυμο, to the lions

Επίσης Gy!Be σωστότατη επιλογή, που θα την έβαζα κι εγώ.

Όσοι ήθελαν αφιέρωμα hammer στα 00ς, ας διαβάσουν καλύτερα του dude

Witchcraft και Disillussion!!! \m/

tarquin’s, coma divine, stupid dream, nostalgia, sunday, sky moves sideways, signify (pre 00)

//////////

voyage, deawing, lightbulb, in + out absentia, transmission, fear, incident (00 και μετά)

και οι 2 εποχές ειναι βαριεεεεεέςςς…

Προσωπικά για wilson:

blackfield(2001) μαζί με aviv geffen

Insurgentes(2008) Επικό…!

Συνεργασίες με opeth.

Απλά αναφέρω … :p:p

edit:

Οκ awake με κάλυψες 10 λεπτά πριν, δεν το είδα!!

Κορυφαίο post dude, με έψησε να ετοιμάσω και αντίστοιχο δικό μου

επικό ποστ dude.
μάλιστα μου άρεσε τόσο πολύ, που ίσως κάποια στιγμή αγοράσω κάποια από τα σιντιά του…:stuck_out_tongue:

ισωπεδωτικό ποστ ντγιουντ, του σχωράμε που έβαλε κρασατορ μέσα.
Ελπίζω μόνο μην το δει ο γράκχος και επιχειρήσει απάντηση… :?

αντέγραψα, μεγέθυνα, και εκτύπωσα το ποστ του dude* και το έκανα σημαία στην ταράτσα…
σας φάγαμε παλιοσκυλαδες…!!

*άξιος…

Ulver

Με το Perdition City να είναι εύκολα μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της δεκαετίας και τα Blood Inside και Shadows of the Sun να στέκονται επάξια δίπλα του, μέχρι και το A Quick Fix of Melancholy κλπ αναμφισβήτητα οι Ulver βρίσκονται στη δεκάδα.

Gojira

O,τι έχουν βγάλει είναι δισκάρες με το Link ίσως να είναι λιιγο πιο πίσω απ’ τα άλλα τους και το From Mars to Sirius να είναι απ’ τις αγαπημένες μου (ίσως και στην πεντάδα) κυκλοφορίες των 00’s. Μου φαίνεται παρανοϊκό το να αμφισβητείται η θέση τους στη 10αδα.

Porcupine Tree

In Absentia, Lightbulb Sun, Deadwing, Fear of a Blank Planet. Για πολλούς οι PT βγάλαν τον καλύτερό τους δίσκο στα 00’s, για άλλους απλά δισκάρες.

Mastodon

Με δισκάρες όπως το Remission, Blood Mountain και LEVIATHAN αδύνατο να λείπουν κι αυτοί. Το Leviathan επίσης εύκολα φιγουράρει στους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας. Το μόνο στο οποίο υστερούν είναι ο ήχος στα λαϊβ τους (στα 2 που χω δει τουλάχιστον) αλλά αυτό φτιάχνετε :stuck_out_tongue:

Μuse

Παρόλη την πρόσφατη κοιλιά τους, οι Muse με τα Origin of Symmetry, Absolution, Black Holes…, σίγουρα μεγαούργησαν στα 00’s.

Isis

Oceanic, Panopticon, λόγια περιττά.

System of a Down

Ίσως στη λίστα μου με αγαπημένες 00’s μπάντες να προηγούνται άλλοι αλλά οι SOAD σίγουρα μεγαλούργησαν και επηρεάσαν περισσότερο από αυτούς. To Toxicity να μη το βαριέσαι με τίποτα και το Mezmerize να κρύβει κομματάρες

The Strokes

Λόγω Is This It

The Gathering

if_then_else και Souvenirs αρκετά για να μπουν στην προσωπική μου λίστα

Nevermore

Κατα 80% λόγω Dead Heart in a Dead World αλλά και το This Godless Endeavor δίνει ένα + στην πορεία τους στα 00’s

[B]QOTSA

RATED R

SONGS FOR THE DEAF

LULLABIES TO PARALYZE[/B]

επειδη κανεις δεν τους θυμαται (ρε συ βεντερ μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω πως κρινεις οτι μεγαλουργησαν οι strokes που εβγαλαν ενα δισκο που ξεπατικωνε απλα οτι ειχαν κανει στη ΝΥ 25 χρονια πριν απο αυτους και μετα χαθηκαν ???)

που μεγαλουργησαν ? στο οτι αντεγραψαν η στο οτι εφυγαν νυχτα οπως ηρθαν σαν ενα πυροτεχνημα

Και το Room On Fire φοβερός δίσκος είναι. Και το First Impressions of Earth αξιοπρεπής

Γράφω απλά για να εκφράσω την (ευχάριστη?) έκπληξη μου για την προτίμηση που δείξατε μερικοί στους The Gathering στα '00. Τα souvenirs και home προσωπικά αν και γενικά μου φάνηκαν καλά άλμπουμ δεν μου μείναν και τόσο, έσβησαν κάπως γρηγορά μέσα μου (καλά το if_then_else είναι τεράστια δισκάρα και δεν ακουμπάμε εκεί). Τους συμπαθώ πολύ γενικά σαν μπάντα και μου άρεσε σε έναν βαθμό που δεν ξεχάστηκαν απο όλους μεσα στην δεκαετία. Πάντως και το τελευταίο τους άλμπουμ χωρίς την Anneke δεν είναι καθόλου κακό αν και δύσκολα θα μνημονευτεί από κάποιον στα κορυφαία.

BORIS
MASTODON
ISIS
TOMAHAWK
FANTOMAS
BIG BUSINESS
CLUTCH
GOGOL BORDELLO?
DISTURBED
HELLACOPTERS και στα 00΄s

Το Home είναι όντως ένα “απλά καλό” αλμπουμ αλλά το Souvenirs είναι στο ίδιο επίπεδο με if_then_else.
Από την αρχή μέχρι το τέλος μόνο κομματάρες έχει και κυρίως διαμάντια όπως You Learn About It, Souvenirs κλπ κλπ

Εκτος του Tick, Tock, έχουν καταρχάς άλλα 4 άλμπουμ. Προσοχή δείχνεις οπωσδήποτε στο προηγούμενο, Night, το οποίο είναι τεράστια δισκάρα - ισάξιο με το τελευταίο. Βιολί, μεγάλες συνθέσεις και απίστευτα ταξιδιάρικοι ρυθμοί. Το “Dream Of Stone” που ανοίγει το άλμπουμ, θα σε συνεπάρει. Όλος ο δίσκος είναι εκπληκτικός βέβαια και αν σου άρεσε τόσο το Tick Tock, τότε θα μείνεις ικανοποιημένος.

Τα πρώτα και κυρίως το “Bravo” και το “Firebird”, είναι ωραίοι δίσκοι, πιο απλοϊκοί σε σύλληψη και κοντύτερα σε μια πρώιμη Muse αισθητική, πάντα βέβαια με τον αέρα των Marillion επί Hogarth. Αξίζει να τα τσεκάρεις, αλλά να το “Night” επιβάλλεται να το ακούσεις προσεκτικά και να παρασυρθείς στις μελωδιάρες του.Από κει και πέρα, είναι και το A Night At Loreley, πανέμορφο live-άκι.

Όσον αφορά τους Gathering, το “Souvenirs” είναι μεταξύ των κορυφαίων τους με μεγάλη άνεση. Φανταστικό και παράλληλα υποτιμημένο άλμπουμ. Το πρώτο μισό ειδικά του δίσκου, είναι από άλλο πλανήτη. Και έρχεται και το κλείσιμο με το δίδυμο Anneke/Garm στο A Life All Mine. Το “Home” μέτριο, το μόνο μέτριο των Gathering επί Anneke, αλλά έχει και αυτό μερικές κλασικές Gathering κομματάρες.

Οι Quotsa ok, στην ουσία δύο καταπληκτικούς δίσκους έβγαλαν στα 00’ς. Μετά ούτε καν πλησιάζουν πχ Rated R.

Επίσης:

Ειδικά οι Maudlin Of The Well me δύο κολλητές δισκάρες.

Για να δούμε…
1)System of A Down
2)Disturbed
3)Mastodon
4)Slipknot
5)Nevermore
6)Paradise Lost
7)Soulfly
8)Funeral Mist
9)Hatebreed
10)Machine Head

Θα ήθελα να κάνω και ανάληση αλλά είμαι στη δουλειά…θα την κάνω κάποια στιγμή όμως.

ξεχνάω ο μαλάκας :frowning:

Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation
Pain of Salvation

:roll:

να υποθεσω οι υπολοιπες μπαντες ειναι οι κλωνοι των pain of salvation?:lol:

Μπορώ να το κάνω καλύτερα:

POSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOSPOS