10 μπάντες που μεγαλούργησαν στα 00's

Νομιζω πως καμια μπαντα δεν μεγαλουργησε σε αυτη την μηδενικη απο πολλες αποψεις δεκαετια. Ποτε αλλοτε δεν ηταν τοσο εντονο το αισθημα της στασιμοτητας, του αναμασηματος, και του κιτς παντρεματος διαφορων μουσικων ειδων στο μπλεντερ συγκροτηματων που ηθελαν ντε και καλα να το παιξουν “υποψιασμενοι” και “υπερανω ταμπελας”.

Το συγκροτημα που πραγματικα θα θυμαμαι με πολλη αγαπη απο αυτη τη δεκαετια ηταν οι Elusive, για οσους τους γνωρισαμε μας σημαδεψε και ο αδικος χαμος του Jan. Κριμα. Τρεις υπεροχοι δισκοι η παρακαταθηκη τους.

Τωρα…Απο ολα τα αναμασηματα και τις απειρες επιστροφες στα 80s, η μονη που τουλαχιστον εδωσε κατι αξιολογο και δημιουργησε και ενα υποτυπωδες κινημα ηταν το λεγομενο post-punk revival, αλλοι το ειπαν neo-postpunk, αλλοι το συγχρονο indie… εν πασει περιπτωσει, γκρουπ οπως οι Editors που για μενα ειναι το καλυτερο ολων αυτων, οι She Wants Revenge, οι Interpol, οι IAMX, προσπαθησαν και εδωσαν καποιες ενδιαφερουσες δουλειες.

Αρκετα καλα σταθηκαν και οι Rammstein, στις αρχες της δεκαετιας. Οι δουλειες των Ministry καλες μεν αλλα δεν πιανουν μια μπροστα στα επη του παρελθοντος.

Για το μεταλ σκουρα τα πραγματα. Με εξαιρεση τους απλα συμπαθητικους και υπερ-εκτιμημενους Mastodon, ειναι ακομα τα παλια μεγαθηρια που μας προσφερουν συγκινησεις, οποτε επιλεξουν να κυκλοφορησουν δισκο. Αδυνατω να συνδεθω με ολη τη σαβουρα που θεωρειται (?) μεταλ στις μερες μας. Προτιμω τις δουλειες του παρελθοντος που εχουν μια αφθαρτη διαχρονικοτητα. Για αυτο εξαλλου εχουμε πηξει στα reunions, το νεο αιμα δεν τραβαει και κανουμε μεταγγισεις απο τους παππουδες…

Nτάξει διαφωνώ σημαντικά…Πιστεύω ότι και η δεκαετία αυτή προσέφερε πολλά στη μουσική με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο…Δεν προσπαθώ να τη συγκρίνω με τα 70’s ή τα 80’s που σίγουρα γέννησαν διαμάντια, αλλά σε καμία μα κάμια (μα καμία όμως) περιπτωση δεν θεωρώ ασήμαντη τη δεκαετία αυτή…

Επίσης προσωπικά θεωρώ τελείως αδιάφορη την προφορά των παλιών μεγαθηρίων σε αυτή τη δεκαετία…

Τα περισσότερα συγκροτήματα που είπαν τα παιδιά σαφώς, έχουν δώσει το στίγμα τους στη δεκαετία, και είναι αυτά που έρχεται το όνομα τους όταν ακούς '00ς.
Mastodon
System Of A Dawn
Disturbed
Slipknot
Tool
όσο πιο αντικειμενικά μπορεί να γίνει αυτό.

Μετά μπορώ να πω
Eluveitie
Amon Amarth (που έβγαλαν για μένα τους καλύτερους δίσκους τώρα)
Dark Tranquillity(που επίσης για μένα οι καλύτεροι δίσκοι ήταν αυτή την δεκαετία)
Epica επίσης
Haggard και Devildriver

Τώρα υπάρχουν και μπάντες επίσης όπως Shinedown, Streetlight Manifesto που αν και εμφανίστηκαν τώρα, έχουν βγάλει δίσκους έναν και ένα.

Και πολλά ακόμα που τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό…

Now playing: Eluveitie - Carnutian Forest
via FoxyTunes

Οι Thorns πάντως μεγαλούργησαν με έναν και μόνο δίσκο. :wink:

Lamb of god,Disturbed,Mastodon,System of d down,In flames,Machine Head,Slipknot,Avenged Sevenfold,Killswitch Engage και Devildriver

προφανως οι σοαντ με τεσσερις δισκαρες στην πλειοψηφια τους,εκπληκτικη εμπνευση και προφανη εμπορικη επιτυχια,ειναι μια μπαντα που σημαδεψε τα 00`s.

οι rammstein αν και δεν ειναι απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα της δεκαετιας,ηταν οπως προειπατε,πολυ σταθεροι,με πολυ καλα λαιβ απο οτι εχω ακουσει και με μολις εναν αδυναμο δισκο στην δεκαετια.

οι τουλ με δυο μολις δισκους στην δεκαετια,αλλα δισκαρες,προφανως μεγαλουργησαν.

οι muse με τρεις δισκους που προσκυνω και εναν μετριο(the ressistance) με ικανοποιησαν ιδιαιτερα και ακομα καταριεμαι που δεν τους ειδα οταν ηρθαν.

οι green day για εμενα μεγαλουργησαν,γιατι εκαναν ενα φοβερο comeback και εναν επισης φοβερο δισκο,ειχαν μεγαλη επιτυχια(η οποια ειναι το μονο που με χαλαει,γιατι τους ξερει και η κουτση μαρια).βεβαια θα μου πειτε αυτα που γραφουν ειναι ακριβως για να τα ξερει ο οποιοσδηποτε.εμενα παντως μου αρκει που μου αρεσουν

[SIZE=“8”]KAMELOT
[/SIZE]

…και σφαχτειτε για τους υπολοιπους εννια.
…Ε ναι.

~ Pain Of Salvation με Riverside οπωσδήποτε βασικοί πρωταγωνιστές.
~ Transatlantic με τρία μεγαλειώδη άλμπουμ.

~ Meshuggah εννοείται γιατί πολύ απλά δεν παίζει καμιά άλλη μπάντα σαν κι’ αυτούς.
~ Mars Volta κυρίως για τα δύο πρώτα και επειδή έκαναν τις δαιδαλώδεις συνθέσεις πάλι της μόδας. Μπαντάρα.
~ Witchcraft / Black Bonzo / Abramis Brama με την κλασική, αυθεντική σουηδική ρετρό rock συνταγή, αν και παραμένουν underground στην ουσία…
~ Green Carnation .-
~ Maudlin Of The Well & και Sleepytime Gorilla Museum για την μοναδικότητά τους.
~ Lamb Of God / Mastodon για τις riff-άρες.
~ Burst γιατί έτσι. Ε, και γιατί έβγαλαν κολλητά “Origo” - “Lazarus Bird” και άγγιξαν το τέλειο.

είναι κι’άλλα.

Διαφωνώ κάθετα.
Το μόνο παλαιολιθικό μέταλ συγκρότημα (80ς δηλαδή) που με συγκίνησε ήταν οι Celtic Frost. Από κει και πέρα άκουσα ΠΟΛΥ μέταλ που μ’έκανε να χοροπηδάω από χαρά αυτά τα 10 χρόνια.

θα αναφερθω μονο σε μπαντες που μ"μεγαλουργησαν" καθολη τη διαρκεια της περασμενης δεκαετιας. οχι σε μπαντες με 1 καλο αλμπουμ ας πουμε.

KREATOR: 3/3 αριστουργηματα
BLOODBATH: 2/3 aristoyrghmata kai 2 EP διαμαντια.
ΑΜΟΝ ΑΜARTH: σχεδον ολα τους τα αλμπουμ παρα πολυ καλα

DARK TRANQUILLITY, ROTTING CHRIST, NILE, BEHEMOTH, SEPTICFLESH, DECAPITATED σερνουν τον χορο.

Διαφωνώ με τον Before the Dawn. Πολύ καλό υλικό δημιουργήθηκε στα 00’s. Δεν έχει νόημα να ρίχνω μπάντες που έχετε πει ήδη 10 φορές στο τόπικ, αλλά θα κάνω μία παρατήρηση. Τα μεγαθήρια του παρελθόντος δεν μεγαλούργησαν στα 00’s, έδωσαν καλές δουλειές, σαφώς, αλλά δεν μεγαλούργησαν. Ποιά άλμπουμ δηλαδή, το World Painted Blood, το Matter of Life and Death, το Devil You Know, το Death Magnetic είναι καλύτερα από το Oceanic, το Leviathan, το Axe to Fall, το Lateralus; Αν είναι, θα ήθελα να μου πει κάποιος σε ποιο επίπεδο και με ποιά λογική. Δεν λέω ότι δεν είναι καλά άλμπουμς, ωστόσο δεν πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε τους παππούδες να πιάσουν τους νεότερους από το χεράκι και να τους δείξουν τον δρόμο στο μέταλ. Μια δεύτερη άκυρη παρατήρηση είναι ότι πολλές μπάντες των 90’s μεγαλούργησαν στα 00’s (Converge, Isis, Tool κτλ). Βέβαια είναι λογικό από την πλευρά ότι κάθε μπάντα θέλει χρόνο για βρει τα πατήματά της.

αφού μεγαλουργήθηκε, ό,τι και να λέμε από κει και πέρα… :stuck_out_tongue:

Eντάξει σχολαστικέ κύριε, το έκανα edit.

Tool
Slipknot
System Of A Down
Queens Of The Stone Age
Arcade Fire
Εditors
Κings of Leon
Γιάννης Αγγελάκας
In Flames
A Perfect Circle

mars volta ( ολα!!δεν τα γράφω…)
Arctic Monkeys(επίσης ολα…)
The Answer(Rise,Everyday Demons)
3 (The End Is Begun,Wake Pig)
Coheed and Cambria (In Keeping Secrets Of Silent Earth: 3,Good Apollo I’m Burning Star IV Vol. 1,Vol 2)
tool(Lateralus,10.000 Days)
Porcupine Tree(In Absentia,Fear Of A Blank Planet,Lightbulb Sun)
Muse(Origin of Symmetry,Absolution,Black Holes and Revelations)
A Perfect Circle(Mer De Noms,Thirteenth Step)
Queens Of The Stone Age(R,Songs for the Deaf,Lullabies to Paralyze)
Avenged Sevenfold (City of Evil και λετε οτι θέλετε το άλμπουμ γαμαει :p)
Ayreon(01011001,The Human Equation)
System of a Down(ολα!! χαλαρά)
Mastodon(Leviathan,Crack The Skye)
In Flames(Clayman,Reroute To Remain,Soundtrack to your escape)
Disturbed(Believe,10.000 fists)
Slipknot(IOWA,Vol3:the subliminal verses,All hope is gone)
Machine head(Through the ashes of empires,The Blackening)
Killswitch Engage(Alive or just breathing,The end of heartache)
και φυσικά για μενα η αποκάλυψη της δεκαετίας(και παλι πείτε οτι θέλετε) ειναι οι
[B]Trivium/B ειδικά το shogun!!!
και μην ακούω οτι δεν βρήκε τιποτα αξιόλογο στα 00’ς γιατι εχω αλλους τοσουs!!:stuck_out_tongue:

απο τα δικα μου ακουσταματα παντα…:smiley:

EΤΣΙ!

Συμφωνώ και επαυξάνω κι εγώ!!!

–Λοιπόν ας ποστάρω κι εγώ τώρα…

–Κατ’ αρχάς προσωπικά θα θυμάμαι από τη δεκαετία αυτή, δηλαδή μεγαλούργησαν στα δικά μου αυτιά, τους:

Τragedy (με τα: tragedy, can we call this life? (Ep), vengeance, nerve damage)

Απλά το crust των 00’s στην καλύτερη εκδοχή του…Για μένα η πιο σημαντική μπάντα του είδους για τη δεκαετία…Επηρέασαν και θα επηρεάσουν πάρα μα πάρα πολλές μπάντες της punk και hardcore σκηνής…Mε άλλαξε σαν άνθρωπο…Σοκαριστικοί! Απερίγραπτοι…

Dropkick Murphys (sing loud sing proud, warrior’s code, meanest of times)

Πήραν κάτι γνωστό σχετικά, το παραδοσιακό punk, με τα κελτικά στοιχεία προσθέτωντας τα δικά τους ιρλανδογενή, και το εξύψωσαν πραγματικά με το ΕΠΟΣ που ονομάζεται Sing Loud, Sing Proud και στη συνέχεια με τα πολύ καλά άλμπουμ: Warrior’s Code, Meanest Of Times. Λυπηρή στιγμή για μένα, το μέτριο άλμπουμ blackout…

Fall Of Efrafa (owsla, elil, inle)

Το πιο συγκλονιστικό project που έχω ζήσει, η πιο συγκλονιστική θεματολογία, οι πιο συγκλονιστικοί στίχοι που’ χω διαβάσει/ακούσει σε συνδιασμό με post metal και πολλά crust στοιχεία (ιδιαίτερα στο ξεκίνημα)…Πραγματικά αν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το παραμύθι αυτό που έπλασαν -Warren Of Snares- (επηρεασμένοι από γνωστο μυθιστόρημα) δεν μπορείς να ξεκολλήσεις αν δεν ακούσεις μονοκοπανιά και τους 3 δίσκους…

Disfear

H επιστροφή της μεγάλης αυτής σουηδικής d-beat hardcore μπάντας με αρχηγό τον μάστορα των Vocals ακραίου ήχου, Τοmas Lindberg…Μ’ ένα εξαιρετικό άλμπουμ (Misanthropic Generation) και ένα δεύτερο απίστευτο, αριστουργηματικό Live The Storm και με πολύ όμορφες αλλαγές που εμπλούτισαν τον ήχο τους, κατάφεραν να μπουν στη καρδιά μου

Afi

Πείτε με πεόφλωρο, gay ή ότι άλλο θέλετε άλλο το σοκ που μου προκάλεσε το Sing The Sorrow το 2003, μου το χουν προκαλέσει πολύ λίγες μπάντες…Ακόμα ανατριχιάζω όποτε ακούω αυτό το άλμπουμ. Απ’ την άρχη μέχρι το τέλος ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Converge (jane doe, no heroe, you fail me, axe to fall)

Τα λόγια περιττά…Απλά η μπάντα αυτή με το ιδιόμορφο αυτό hardcore της (πείτε το mathcore, πείτε το noisecore, εγώ το λέω SICK HARDCORE :p) ανέτρεψε πολλά δεδομένα στο χώρο του σκληρού μουσικού ήχου, πρωτοτύπισε όσο λίγες, αφήσε μια απίστευτη κληρονομιά στη μουσική αυτής της δεκαετίας, και κατέστησε δύσκολο εώς αδύνατο να την μημηθούν άλλες μπάντες

Darkest Hour

Στα μάτια μου (αυτία μου καλύτερα) από τις μόνες μπάντες που ξεχώρησαν στο χώρο του χιλιόπαιγμενου/κορεσμένου metalcore της δεκαετίας αυτής…Με όλες τις κυκλοφορίες της μπάντας να ανήκουν στα 00’s, και με άλμπουμ όπως: Hidden Hands of a Sadist Nation, Undoing Ruin, Deliver us κατάφεραν να με πορώσουν όσο λίγες μπάντες και να με κάνουν να αισθανθώ πολλά πράγματα, πράγμα στο οποίο απέτυχαν οι περισσότερες μπάντες του είδους, παρά την προσπάθεια τους

Ηatebreed

Ντάξει θεωρώ ότι για τα 00’s το πρώτο πράγμα που πρέπει να’ ρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει τη λέξη Hardcore είναι HATEBREED! Με κορυφαία άλμπουμ όπως perseverance, the rise of brutality, supremacy, που σε στέλνουν με τη μία knockoute, ανακηρρύσσονται δικαίως βασιλείς του χώρου για τα 00’s

Leftover Crack

Για κάποιους μπορεί να είναι ασήμαντοι…Για μένα όμως είναι από τις καλύτερες μπάντες του κόσμου…Συνέχισαν το έργο των αγαπημένων μου choking victim, και με καναν να τους αγαπήσω πραγματικά με τα άλμπουμ Fuck World Trade (απ’ την αρχή ως το τέλος ΕΠΟΣ) και mediocre generica…Τα λογια περιττά…Δεν έχω όντως να πω πολλά γι’ αυτούς…Οποιός τους νιώθει με νιώθει

–Και κλείνω με μπάντες που παρα το γεγονός ότι δεν έχω ασχολήθει στο μεγιστό δυνατο βαθμό μαζί τους, αναγνωριζώ-εκτιμώ-προσκυνώ το έργο και την προσφορά τους στη μουσική της περασμένης δεκαετίας, που με τη σειρά του αλλάξαν κάποια δεδομένα της μουσικής:

Tool
Isis
Mastodon
Radiohead

Municipal Waste (Θα μπορούσα να τους βάλω στην παραπάνω κατηγορία…Με ώθησαν θετικά στην μεγάλυτερη ενασχόληση μου με το thrash)
System Of Α Down (Δεν προσκυνώ τόσο, όσο εκτιμώ και αναγνωρίζω)
Mars Volta
Muse

–Φτάνουν στη πηγή, αλλά δεν πίνουν νερό: Neurosis (γιατί στα 90’s κυριάρχησαν ως βασιλείς…Στα 00’s άφησαν τους διάδοχους να παίξουν μπάλα)

RHCP θεωρώ ότι δεν μεγαλούργησαν, ούτε έκαναν κάτι τόσο αξιμνημόνευτο, απ’ τη στιγμή που στα 90’s υπάρχει το californication και το Black Sugar Sex Magic

–Συγχωρέστε με για το μέγεθος του ποστ, αν ξέχασα κάποιους.

–Και ζητω ταπείνα συγνώνμη από DEATHαδες, BLACKάδες που δεν έχω ψάχτει με τα ήδη τους

Ρεεεε Municipal στην πρωτη κατηγορια!!!
Κατα τα αλλα συμφωνω για Tragedy, Converge, Disfear, Fall of Efrafa!!!

Nα αναφερω επισης burnt by the sun, martyrdod, wolfbrigade, Inepsy, madame germen, dillinger escape plan, nux vomica, zegota, vitamin-x, pig destroyer,
Καθως και toxic holocaust, violator, warbringer, Legion of the damned, merciless death, gama bomb, decapitator, released anger, suicidal angels, hexen, FKU, απο το νεο thrahs κυμα!

Εκτός από όσα έχουν προαναφερθεί να προσθέσω και τους High on Fire.