–Λοιπόν ας ποστάρω κι εγώ τώρα…
–Κατ’ αρχάς προσωπικά θα θυμάμαι από τη δεκαετία αυτή, δηλαδή μεγαλούργησαν στα δικά μου αυτιά, τους:
Τragedy (με τα: tragedy, can we call this life? (Ep), vengeance, nerve damage)
Απλά το crust των 00’s στην καλύτερη εκδοχή του…Για μένα η πιο σημαντική μπάντα του είδους για τη δεκαετία…Επηρέασαν και θα επηρεάσουν πάρα μα πάρα πολλές μπάντες της punk και hardcore σκηνής…Mε άλλαξε σαν άνθρωπο…Σοκαριστικοί! Απερίγραπτοι…
Dropkick Murphys (sing loud sing proud, warrior’s code, meanest of times)
Πήραν κάτι γνωστό σχετικά, το παραδοσιακό punk, με τα κελτικά στοιχεία προσθέτωντας τα δικά τους ιρλανδογενή, και το εξύψωσαν πραγματικά με το ΕΠΟΣ που ονομάζεται Sing Loud, Sing Proud και στη συνέχεια με τα πολύ καλά άλμπουμ: Warrior’s Code, Meanest Of Times. Λυπηρή στιγμή για μένα, το μέτριο άλμπουμ blackout…
Fall Of Efrafa (owsla, elil, inle)
Το πιο συγκλονιστικό project που έχω ζήσει, η πιο συγκλονιστική θεματολογία, οι πιο συγκλονιστικοί στίχοι που’ χω διαβάσει/ακούσει σε συνδιασμό με post metal και πολλά crust στοιχεία (ιδιαίτερα στο ξεκίνημα)…Πραγματικά αν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το παραμύθι αυτό που έπλασαν -Warren Of Snares- (επηρεασμένοι από γνωστο μυθιστόρημα) δεν μπορείς να ξεκολλήσεις αν δεν ακούσεις μονοκοπανιά και τους 3 δίσκους…
Disfear
H επιστροφή της μεγάλης αυτής σουηδικής d-beat hardcore μπάντας με αρχηγό τον μάστορα των Vocals ακραίου ήχου, Τοmas Lindberg…Μ’ ένα εξαιρετικό άλμπουμ (Misanthropic Generation) και ένα δεύτερο απίστευτο, αριστουργηματικό Live The Storm και με πολύ όμορφες αλλαγές που εμπλούτισαν τον ήχο τους, κατάφεραν να μπουν στη καρδιά μου
Afi
Πείτε με πεόφλωρο, gay ή ότι άλλο θέλετε άλλο το σοκ που μου προκάλεσε το Sing The Sorrow το 2003, μου το χουν προκαλέσει πολύ λίγες μπάντες…Ακόμα ανατριχιάζω όποτε ακούω αυτό το άλμπουμ. Απ’ την άρχη μέχρι το τέλος ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ
Converge (jane doe, no heroe, you fail me, axe to fall)
Τα λόγια περιττά…Απλά η μπάντα αυτή με το ιδιόμορφο αυτό hardcore της (πείτε το mathcore, πείτε το noisecore, εγώ το λέω SICK HARDCORE :p) ανέτρεψε πολλά δεδομένα στο χώρο του σκληρού μουσικού ήχου, πρωτοτύπισε όσο λίγες, αφήσε μια απίστευτη κληρονομιά στη μουσική αυτής της δεκαετίας, και κατέστησε δύσκολο εώς αδύνατο να την μημηθούν άλλες μπάντες
Darkest Hour
Στα μάτια μου (αυτία μου καλύτερα) από τις μόνες μπάντες που ξεχώρησαν στο χώρο του χιλιόπαιγμενου/κορεσμένου metalcore της δεκαετίας αυτής…Με όλες τις κυκλοφορίες της μπάντας να ανήκουν στα 00’s, και με άλμπουμ όπως: Hidden Hands of a Sadist Nation, Undoing Ruin, Deliver us κατάφεραν να με πορώσουν όσο λίγες μπάντες και να με κάνουν να αισθανθώ πολλά πράγματα, πράγμα στο οποίο απέτυχαν οι περισσότερες μπάντες του είδους, παρά την προσπάθεια τους
Ηatebreed
Ντάξει θεωρώ ότι για τα 00’s το πρώτο πράγμα που πρέπει να’ ρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει τη λέξη Hardcore είναι HATEBREED! Με κορυφαία άλμπουμ όπως perseverance, the rise of brutality, supremacy, που σε στέλνουν με τη μία knockoute, ανακηρρύσσονται δικαίως βασιλείς του χώρου για τα 00’s
Leftover Crack
Για κάποιους μπορεί να είναι ασήμαντοι…Για μένα όμως είναι από τις καλύτερες μπάντες του κόσμου…Συνέχισαν το έργο των αγαπημένων μου choking victim, και με καναν να τους αγαπήσω πραγματικά με τα άλμπουμ Fuck World Trade (απ’ την αρχή ως το τέλος ΕΠΟΣ) και mediocre generica…Τα λογια περιττά…Δεν έχω όντως να πω πολλά γι’ αυτούς…Οποιός τους νιώθει με νιώθει
–Και κλείνω με μπάντες που παρα το γεγονός ότι δεν έχω ασχολήθει στο μεγιστό δυνατο βαθμό μαζί τους, αναγνωριζώ-εκτιμώ-προσκυνώ το έργο και την προσφορά τους στη μουσική της περασμένης δεκαετίας, που με τη σειρά του αλλάξαν κάποια δεδομένα της μουσικής:
Tool
Isis
Mastodon
Radiohead
Municipal Waste (Θα μπορούσα να τους βάλω στην παραπάνω κατηγορία…Με ώθησαν θετικά στην μεγάλυτερη ενασχόληση μου με το thrash)
System Of Α Down (Δεν προσκυνώ τόσο, όσο εκτιμώ και αναγνωρίζω)
Mars Volta
Muse
–Φτάνουν στη πηγή, αλλά δεν πίνουν νερό: Neurosis (γιατί στα 90’s κυριάρχησαν ως βασιλείς…Στα 00’s άφησαν τους διάδοχους να παίξουν μπάλα)
RHCP θεωρώ ότι δεν μεγαλούργησαν, ούτε έκαναν κάτι τόσο αξιμνημόνευτο, απ’ τη στιγμή που στα 90’s υπάρχει το californication και το Black Sugar Sex Magic
–Συγχωρέστε με για το μέγεθος του ποστ, αν ξέχασα κάποιους.
–Και ζητω ταπείνα συγνώνμη από DEATHαδες, BLACKάδες που δεν έχω ψάχτει με τα ήδη τους