10 μπάντες που μεγαλούργησαν στα 00's

Ναι ρε municipal στην πρώτη κατηγορία είχα σκοπό να τους βάλω, αλλά το ξέχασα και μετά βαριόμουν να γράψω κειμενάκι

+1 για μερικά που ανέφερες!:wink:

1. Kamelot
  2. Lost Horizon
  3. Stormwarrior
  4. BattleroaR
  5. InnerWish
  6. Sabaton
  7. Jacobs Dream
  8. Doomsword
  9. Mystic Prophecy
  10. Falconer
  11. Pagans Mind
  12. Cage
  13. Primal Fear
  14. Lonewolf
  15. Wintersun
  16. Edguy
  17. Airged L’amh
  18. Crystal Viper
  19. Hibria
  20. Firewind

Eδώ είχα γράψει τι είναι τα πρώτα πράματα που μου’ρχονται στο μυαλό όταν ακούω για τα 00ς.
Πάμε λίγο παραπέρα.

Πέρα από τα παραπάνω, άλλοι τρεις έριξαν τη σκιά τους στα 00ς μου.

Slipknot (Slipknot)

Οκ, το καλοκαίρι του 99 βγήκε, αλλά όποιος το πήρε είδηση τότε, ας σηκώσει χέρι. Από το Φθινόπωρο του 99 και μετά άλλαξαν το μέταλ.

Tool (Lateralus)

Μόνος του αυτός ο δίσκος δικαιολογεί την παρουσία τους στα 00ς, αφού είχαν μεγαλουργήσει στα 90ς. Αλλά ήταν η καταξίωση. Το παγκόσμιο rock ήταν πια διαφορετικό μετά από αυτό.

Neurosis (Sun that never sets, Neurosis & Jarboe)

Αντίστοιχη περίπτωση. Μεγαλειώδης πορεία στα 90ς, ένα μικρό “φρένο” στα 00ς. Τα “παιδιά” τους πολλά. Το Neurosis & Jarboe όμως παραμένει ένα από τα καλύτερα κρυμένα διαμάντια της δεκαετίας.

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΗΡΩΕΣ:

Nasum

Το grindcore αντιμετωπιζόταν μάλλον με χλεύη στα 90ς. Πέρα από τις παλιοσειρές (Napalm Death, Carcass, Brutal Truth) το ενδιαφέρον ήταν χαμηλό. “Ε πόσο μπορεί να διαφέρει ένας grindcore δίσκος μωρέ?” Η απάντηση ήρθε από αυτούς εδώ και 2-3 ακόμα (Agoraphobic Nosebleed, Discordance Axis, Pig Destroyer) και βούλωσε στόματα.

Agoraphobic Nosebleed

Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν, πάντως το όνομά τους έγινε γνωστό παντου, παρότι πρόκειται για ένα από τα πιο ακραία σχήματα της δεκαετίας. Το grincore δεν είναι πια το ίδιο.

the Berzerker

Τους θυμάμαι να σκάνε μύτη με μάσκες στις αρχές της δεκαετίας. Τον ίδιο καιρό με τους slipknot. Ήταν μια εποχή που έλεγες “η ακραία μουσική είναι έτοιμη να εκραγεί”. Και με τα δυο πρώτα gabba/techno/speedcore/industrial/death/grind άλμπουμς αυτών των αυστραλών, συνέβη.

Halo

Χα! Περιμένατε SunnO))) ε? Επιβιώστε πρώτα από το μεταπυρηνικό drone/noise χάος των αυστραλών (πάλι) και βλέπουμε…

Deathspell Omega

Τα’χουν πει κι άλλοι για το πόσο ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ είναι αυτοί, εγώ ας αρκεστώ να πω ότι μ’έκαναν να ξανα-ασχοληθώ με το blackmetal μετά από 7 χρόνια αποχής.

Anaal Nathrakh

H επική κληρονομιά των Emperor μέσα από black/grind πρίσμα. Επική μπάντα απ’τις λίγες.

Cursed

Κι αν το hardcore και τα παρακλάδια του φλώρεψαν κι έγιναν μια ατέλειωτη χωματερή, οι Cursed και μια χούφτα μπάντες ακόμα (Terror, Κickback κλπ) κράτησαν ψηλά τη σημαία.

The Lord Weird Slough Feg

Γιατί απλά, όλοι κρύβουμε ένα χεβιμεταλλά μέσα μας.

High on Fire

Heavy Metal αρκουδοσύνη και τα μυαλά στα κάγκελα. Οι Motorhead των 00ς.

ΟΜ

Το έτερο ήμισυ των προηγουμένων (οι δυο μπάντες προήλθαν από τη διάλυση των Sleep), μουσικά καμία σχέση. Τέζα ψυχεδέλειες, κολληματικοί ναργιλέδες και “είμαι κλασμένος στην έρημο της Μ.Ανατολής”

Shora

Mόλις μια fl κυκλοφορία στην δεκαετία. Αρκεί. Τους κατατάσσουν στο ποστ-ροκ, αλλά στα δικά μου αυτιά, αυτή η μπάντα προέρχεται από τη χρυσή εποχή της ψυχεδέλειας και του space-rock. Μεγαλείο.

Minsk

H μεγαλύτερη ελπίδα για μένα, τα καλύτερα παιδιά των Neurosis που έμαθαν καλά το μάθημά τους και προχωρούν μόνα τους. Οι δυο τελευταίοι δίσκοι τους μνημεία του σκληρού ήχου.

Sun of Nothing

E να μη βάλω και την κορυφαία ελληνική μπάντα της δεκαετίας? Δύο δισκάρες, αλλά αρκετά καμμένοι και τεμπέληδες για να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο. Δεν πειράζει, τους αγαπάμε και πορωνόμαστε στα λάιβ τους.

Αυτά ήταν χοντρικά τα 00ς για μένα.

Eμ ξεχασα nasum, agoraphobic nosebleed Και εννοειται τους θεους cursed!!! Θενξ μπληντιν

Halo ρε φλούφληδες!

Νταξ’ υπερκαμμένο άκουσμα όμως για να λες ότι χαρακτηρίζει τη δεκαετία.

Πάντως, αν κάτσω να φτιάξω κι εγώ δεκάδα, στάνταρ θα βάλω Sunn O))) μέσα.

Δεν θα’λεγα ότι χαρακτηρίζει τη δεκαετία, περισσότερο αυτά τα ποστ είναι μια καταγραφή του προσωπικού μου σάουντρακ της δεκαετίας.
Και ναι, οι Halo ήταν η πρώτη drone μπάντα που άκουσα, οπότε το σοκ ήταν μεγάλο. :smiley:

lol,σε αυτους ειχα φυγει,μετα τους πελικαν:p:p:lol::lol:(φολς,ξερω:p)

ΕΤΣΙ!!!γ@μ@ει αυτος ο δισκος!!!τριπαρισμα…

Το HALO το εχω σε σκληρο και πρεπει μαλλον να το ακουσω καποια στιγμη…

Διάβασα καλά; Έφυγες μετά τους Pelican; Μέγα λάθος.

Εγώ βασικά μετάνιωσα που πήγα πριν βγούνε οι High On Fire και αναγκάστηκα να υποστώ τους Pelican:p

μην ανησυχείς για τον Λούπιν…

[SPOILER]

:p:p:p:p[/SPOILER]

λολ:lol:,ναι,την εκανα αμεσως μετα…νταξ,δεν ειναι και πολυ του γουστου μου οι αλλοι βσκ(ειμαι γνωστο φολς αμπαλο τσουτσεκακι):p…

(βλεπω ποστ σαμαν σε λιγο με μπινελικια)…:stuck_out_tongue:

Ενταξει συμπαθητικοι πραγματικα οι High on Fire… οχι ομως οτι εχουν μεγαλουργησει…αλλα κ παλι αυτο μαλλον δυσκολο να το πεις για καποιο νεοκοπο γκρουπ…

edit: ακουγομαι αρτηριοσκληρωτικος αλλα αφου ετσι νιωθω, διατι να το κρυψωμεν?

Ντάξει η αλήθεια είναι οτι δεν ταιριάζουν και πολύ οι 2 μπάντες μεταξύ τους. Έπρεπε να κάτσεις όμως.

Ον τόπικ.
Slipknot
System Of A Down
Mastodon
The White Stripes
Electric Wizard

Βαριέμαι να βρω άλλους 5 και βαριέμαι να αναλύσω γιατί ήταν σημαντικοί οι παραπάνω. Θα πω μόνο οτι οι 2 τελευταίοι είναι προσωπική κάβλα, οι άλλοι επιλέχθηκαν με ποιό “αντικειμενικά” κριτήρια, όσο μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο.

γενικότερα δύσκολα να το πεις για τον οποιοδήποτε στον καιρό του. Καλά περιπτώσεις τύπου beatles ας πούμε εξαιρούνται. Για να κρίνεις μια μουσική πορεία ως “μεγαλειώδη” πρέπει να τη δεις σε βάθος χρόνου, κάτι αδύνατο, αφού μιλάμε για μια δεκαετία που τέλειωσε πριν 35 μέρες.
Καταγραφή του τι μας έκανε εντύπωση μέσα σ’αυτά τα 10 χρόνια κάνουμε.

Καλα,απο τοτε ακουσα και 5 πραματα τους,απλα δεν τους συμπαθησα ποτε ιδιαιτερα…αρχικη προκαταληψη μαλλον did its job…8)(και 2007,που η σχεση μου με στονεροσλατζοκαταστασεις ηταν σε πολυ πρωιμα επιπεδα)…

αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό, μετά από 5 λεπτά μπορώ να βγάλω εντελώς διαφορετική λίστα.

[ul]
[li]Between the Buried and Me
[/li][li]From Autumn To Ashes
[/li][li]Cult of Luna
[/li][li]Converge
[/li][li]The Sound of Animals Fighting
[/li][li]The Knife
[/li][li]The Blood Brothers
[/li][li]Circle Takes The Square
[/li][li]Wolves in the Throne Room
[/li][li]mewithoutYou
[/li][/ul]

Strokes ( Με 1 δισκο αλλαξαν τα παντα, εχει επηρεαστει και η κουτση μαρια απο αυτον )

Jack White “White Stripes/Raconteurs” ( Ο πιο ταλαντουχος μουσικος στην ροκ σκηνη την δεκαετια που μας περασε )

Arctic Monkeys ( Παραδειγμα πως το internet εχει να δωσει στην μουσικη )

Coldplay ( Παρα πολλα πανεμορφα τραγουδια )

Radiohead ( Kαι δεν τους παω κιολας, αλλα πως να το κανουμε μεγαλουργησαν )

Libertines ( Ξυπνησαν μια φουρνια απο αγγλικα συγκροτηματα που εδωσαν πολλα )

RHCP ( Η κορυφαια ροκ μπαντα των 00’s )

Green Day ( Μεγαλη επιστροφη με cdαρα, εγιναν απο τα μεγαλυτερα ονοματα των 00’s )

System of a Down ( Ποιος δεν εχει κοπανηθει/πορωθει εστω και με ενα τραγουδι τους ? )

Muse ( Το κατεχουν το τοπι πολυ, πρεπει να το παραδεχτω και ας μην τρελενομαι )

epic fail X 100 ειδικα το σχολιο για strokes

κυττα που καναμε το καθε τσουτσεκι και ‘επιδραστικο’ #-o#-o#-o

Μου τη σπάει που πρέπει να είναι απαραιτήτως 10…

1. Mastodon
  2. Μuse (μάλλον… (Edited))
    3…

wtf. Δεν μου έρχεται τπτ άλλο αυτήν τη στιγμή…#-o

να συμφωνήσω με awake; :stuck_out_tongue:

Για τα όσα μου αρέσουν περισσότερο και με βάση τη δισκογραφική τους δουλειά

• System Of A Down
  • Pain Of Salvation
  • Riverside
  • Porcupine Tree

Επίσης, πολύ καλή δισκογραφική παρουσία από τους Dredg με 4 δίσκους αν και τελικά δεν επηρέασαν πολύ κόσμο.

Οι Tool μπορεί να έβγαλαν μόλις 2 δίσκους, αλλά η μεγάλη επιρροή τους εμφανίστηκε σε αυτή τη δεκαετία.

Οι Mesuggah και οι Neurosis μπορεί να μη μου λένε πολλά, αλλά η συνεισφορά τους ήταν σημαντική, καθώς επίσης και των Muse οι οποίοι μου αρέσουν αλλά ως εκεί.

Οι Mastodon έκαναν και αυτοί το θόρυβό τους και δικαίως, εξελίχθηκαν σε μεγάλο όνομα.

Σημαντικότατη μπάντα και οι Slipknot με 3 δυνατούς δίσκους, ενώ ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία των The Mars Volta.

Για τη διατήρηση της εμπορικότητας του mainstream rock στην Αμερική καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Daughtry με τον πρώτο δίσκο του.