Το 2ο μεγαλυτερο φετιχ (aka πεταλακια)

όχι ρε,τα θέλω και τα 2 :stuck_out_tongue:

Με το whammy κατ’αρχήν δεν μπορείς να ελέγξεις την μίξη dry/wet,όχι.Αυτό που ελέγχει το expression pedal είναι τον τόνο.
Στο whammy κάνεις αρμονίες,ναι.
1 οκτάβα πάνω κάτω,3ες,4ες,5ες,6ες και 7ες.Και ένα υποτυπώδες chorus που το βαφτίζει ‘detune’.
Το pog είναι άλλη φάση ρε συ…κατ’αρχήν οι ρυθμίσεις του είναι τύπου equalizer ας πούμε…μπορείς να βάλεις στην μίξη ό,τι θέλεις και όσο το θέλεις…και υπάρχει και το πολυπόθητο ατάκ!

Φαντάσου τώρα με το pog να κάνεις τον ήχο σου και να χρησιμοποιήσεις το whammy 1 ή 2 οκτάβες πάνω…

ναι οκ εχεις τα δικια σου βεβαια σ αυτα που λες.

παντως πουλανε στο ebay κατι πεταλακια για τη μιξη στο whammy.

napalm whammy blenda σε διαφορες εκδοσεις:!:

Aλλα 300 το ενα 300 το αλλο γ@μιεται ο Διας.

Εμενα εχει αρχισει και με ψηνει η φαση line6 m9 ή m13.(Μελλοντικα που θα παιζουν φραγκα).

Προς το παρον ισως προστεθει ενα big muff και ενα equalizer στη συλλογη.

[To βασικο προβλημα βεβαια ειναι οτι εχω πηξει στο διαβασμα.] Τεσπα επρεπε και γω να πω το πονο μου καπου.

Παντως εμενα το whammy με ψηνει περισσοτερο για Frusciant-ιες παρα για Morell-ιες.8)

Γενικά δεν είμαι πολύ φαν της πεταλιέρας…

Με τα πεταλάκια πληρώνεις μεν λεφτά αλλά τα έχεις μια ζωή,προσθέτεις,αφαιρείς αλλά θα είναι πάντα διαθέσιμα.
Ενώ με τις πεταλιέρες δεν ξέρω,παλιώνουν,αγοράζεις σοφτγουερ,αναβαθμίζεις και τα ρέστα…Πολύ κούραση :stuck_out_tongue:

Ωραίο το παράφερνο πεταλάκι για το γουάμυ,αν βρεις και τπτ σε midi controller με presets ξήγα ένα pm

Big Muff και EQ θέλω κι εγώ!! :smiley:

Όσο για τον εκάστοτε κιθαρίστα της καρδιάς μας,ε,γούστα είναι αυτά…

ουτε εγω τις παω τις πεταλιερες (με μπερδευουν) γι αυτο και σου λεω τα m9 m13 που ειναι σα πολυπεταλακια (3 ή 4 αντιστοιχα).

Το equalizer το θελω γιατι ο ενισχυτης μου ειναι τιγκα στα μπασα.
Εχεις υποψιν κανα φτηνο αλλα σε μεταλλικο case? γιατι με κοβω να παιρνω το behringer.

πχ το harley benton ειναι πλαστικο κ αυτο?

Αν βρεις κανά dod μεταχειρισμένο (έχει σταματήσει) στο συστήνω ανεπιφύλακτα 8)

Αλλιώς δεν ξέρω…Και της benton πλαστικό είναι υποθέτω!
Από εκεί και πέρα της boss μου φαίνεται αρκετά αξιόπιστο

Ωραίο και καμμένο τόπικ :stuck_out_tongue:
με ψήσατε με το whammy , αλλά ρε διάολε πριν λίγο καιρό πήρα το octave της boss. βιάστηκα ή συνδιάζονται??

Συνδυάζονται μια χαρά,αλλά αν είχες ψηθεί από την αρχή δεν θα έλεγε να τα αγοράσεις και τα 2 ταυτόχρονα πχ.

(φαντάσου πχ στο oc να κάνεις ήχο και με το whammy να είσαι 2 οκτάβες πάνω…θα είναι πολύ γουστόζικο)

Την μεθεπόμενη φορά που θα με χτυπήσει η καταναλωτική κιθαριστική μανία θα τιμήσω το whammy μου φαίνεται. Εκτός αν έχει κανείς να προτείνει κανά καμμένο space/hawkwind πετάλι 8)

Καλή επιλογή το whammy, είναι κιαυτό space με άλλο τρόπο όμως, το χω σταμπάρει κι εγώ αλλά λεφτά γιοκ.

Επίσης δοκίμασε flanger για ήχους πτήσεων.

Κι επίσης χτες στο λαιβ οι Neschayevschina και οι SON είχαν κάποια moogerfoggers που είναι πεταλάρες.

Άπειρα βασικά, ανάλογα πόσες ώρες ώρες διατίθεσαι να λιώσεις στο internet-o-τσεκάρισμα :smiley:

Ιδού:

[B]www.crushthebutton.be[/B]

Καλό κάψιμο

επ ωπ thx άνθρωπε. Θα τσεκάρω :slight_smile:

Red Rum αυτά τα moogerfoggers δεν τα ξέρω αλλά εχουν γαμάτο όνομα :stuck_out_tongue:

Γενικά πάντως τα πεταλάκια είναι τρομερό κάψιμο. αν πάρεις ένα , μετά εθίζεσαι . Και είναι και άπειρα :!:

Όταν βρω λεφτά θα επενδύσω . thx!

Καλή φάση για διαστημικούς ήχους είναι να τσεκάρεις τον ήχο σου με phase-delay-distortion (και με palm mute ειδικά το phase σκοτώνει).
Επίσης για περίεργους ήχους φάση organ (οι οποίοι μπορούν να γίνουν πολύ μα πολύ περίεργοι) in electro harmonix we trust… pog,hog και micro synth σκοτώνουν…

edit:Τα Moogerfoggers πρέπει να τα ισοπεδώνουν όλα…πού βρήκες τέτοιο ωρέ?

edit2:Με whammy,wah,και το καλώδιο σε μεταλλικά μέρη της κιθάρας παίζω dubstep 8) Δεν σε απογοητεύει αυτό το πεταλάκι με τπτ

Αυτό.

Θέλει ψάξιμο το πεταλάκι,αλλά γουστάρω πολύ το modulation και οι χρόνοι είναι μια χαρά,μάλλον δεν θα χρειαστώ 1.5 s ποτέ.

Πρέπει να συνηθίσω λίγο τα footswitch,κατά τ’άλλα είμαι ένα χαρούμενο παιδάκι με καινούριο παιχνίδι σήμερα!

να και το καινουριο μου Pedalborad

Guitar --> TC Electronics PolyTune --> Jam Dynasor --> Wah(Modified By Telegun) --> Voodoo Lab Super Fuzz --> Blues Pedals School(Vintage Distortion) --> Telegun Booster --> Seymour Duncan Deja Vu Delay + Expression Pedal(Roland EV-5) --> Boss Tremolo TR-2(Modified By AnalogMan) --> Malekko Vibrato

Καλωδια: George’l
Tροφοδοσια: BBE Super Charger
PedalBoard: Custom made by me

Yummy! Σάλια.

Να σε πω ρε μάστορα, το expression pedal το έχει έχεις για να παραμετροποιείς συγκεκριμένο πετάλι, η έιναι applicable σε όλα (αναλόγως δλδ του ποιο έχεις on κάθε φορά)?? Σε περίπτωση που το έχεις για ένα πετάλι μόνο,ποιο modulation μπορείς κ πειράζεις???

πεςμου πεςμου πεςμου πεςμου

Προφανώς το έχει για το Delay (γι΄αυτό τα βάζει και μαζί). Μπόμπα πάντως το σύνολο, και απόσα ξέρω και μπορώ να καταλάβω, πολύ σωστές οι επιλογές της σειράς του chain.

το expresion το εχω για να πειραζω το Feedback του delay. δηλαδη μπορω ρυθμιζω με το ποδι On time ποσες επαναληψεις μπορει να εχει το delay μου. φαντασου οτι διαθετει και tap tempo με αποτελεσμα να εχω τις δυο βασικες λειτουργεις On time στα ποδια μου με αποτελεσμα να μπορω να ρυθμιζω το delay ευκολα απο κοματι σε κοματι.

οσα αφορα την σειρα των πεταλιων πηγα λιγο κοντρα στον “κανονα” πρωτα τα modulation(chorus,phazer,tremolo,vibrato) και μετα reverb και Delay και εκανα το αναποδο. στα δικα μου αυτια το αποτελεσμα ειναι πολυ πολυ καλυτερο.

Ευχαριστώ! Κι εγώ το ίδιο κάνω με ένα delay που έχω,είναι καλή φάση( εννοώ κάνω το ίδο με το expression controller, όχι με τη σειρά των πεταλιών)

Πάντως το γαμάτο θα είναι να μπορείς να παραμετροποείς με τα expression pedals διάφορα modulations ανάλογα το πετάλι στα οποία κουμπώνεις το expression pedal βέβαια. δλδ να έχω 'ξέρω 'γω κάμποσα πετάλια κ κάμποσα εσπρέσσο να αλλάζω real - time τα εφφέ κι έτσι. Ti λες?

καλη φαση ειναι σαν ιδεα απλως χορευουμε που χορευουμε κλακετες με τοσα πεταλια φαντασου να εχου κ expression :lol::lol:

Θα τα καταφέρουμε 8)