Double post
Aφου το θες για στονερ φασεις γιατι δε χτυπας ενα καθαροαιμο fuzz? Με βαση την περιγραφη αυτο ειναι κλασσικο drive, τωρα δεν εχω δυνατοτητα να το ακουσω βεβαια.
Βεβαια τα fuzz πεταλια εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες στο παιξιμο σε σχεση με τα κλασσικα drives τις οποιες δε μπορω να στις περιγραψω μιας και δεν παιζω κιθαρα, αλλα αν θες κατι για στονερ δρομους νομιζω οτι το fuzz ειναι πρωτη επιλογη.
Εντιτ: το metal muff νομιζω οτι απεχει παρα πολυ απο αυτο που ζητας
Ναι έχεις δίκιο απλά είδα σε ένα review video να βγάζει φαζίλα .
Τέσπα για να είμαι πιο συγκεκριμένος . Προτείνετε μου κάνα φαζοπέταλο για στόνερ,χέβι ροκ φάση .
Είδα και αυτά :
Εντάξει βασικά όλα όσα σηκώθηκαν είναι γνωστά πετάλια, δε νομίζω ότι κάποιο από αυτά θα σε αφήσει ακάλυπτο. To κορυφαίo fuzz κατ’ εμέ είναι τούτo εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=ESevU8aD6bM αλλά εξαιρετικά δύσκολο να τo βρεις Ελλάδα.
Επίσης αν υπάρχει η ευχέρεια θα σου πρότεινα να εξετάσεις και 2 fuzzάκια μπάσου που όμως στην κιθάρα (λένε ότι) ανταποκρίνονται άψογα:
http://www.youtube.com/watch?v=xrWkHnMlj1w Woolly Mammoth
http://www.youtube.com/watch?v=Gx59vZbei4k el grande bass fuzz
Πολύ καλό ακούγεται το πρώτο αλλά δεν το έχει στο thomann . Θα ψάξω να το βρω πουθενά αλλού για να τσεκάρω και τιμή .
Το δεύτερο είναι πανάκριβο (γύρω στα 300) . Το τρίτο το είχα τσεκάρει και εγώ και σε λεφτά είναι καλά .
Ωστόσο κατευθύνομαι προς το Bigg Muff ή στο Mastotron .
Πω τι είναι αυτό το πράγμα … Μανία τα πέταλα … :roll:
Αγόρασα τελικά το Big Muff … Αγάπη !!!
Άλλη μία βοήθεια … Μιας και πιάσαμε την καλή στο στοίχημα είπα να πάρω ένα delay πέταλο . Διαθέτω μέχρι 180 ευρώ .
Έχω δει αυτά εδώ :
Μέχρι στιγμής τίνω προς τα δύο πρώτα . Το aqua θα το δοκιμάσω αύριο .
Επίσης μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ του analog και digital ;
Μέχρι να την εμπεδώσεις μην αγοράσεις delay!!
Το analog χρωματίζει τον ήχο της επανάληψης, και είναι λίγο πιο μουντό από το digital (με καλή έννοια για πολλούς). Επίσης το σήμα χάνει πιστότητα με κάθε επανάληψη, διαβρώνεται. Για καλό ή για κακό, ανάλογα με τα γούστα.
Το digital υποτίθεται είναι crystal clear, με πολύ bright-πιστό αλλά ταυτόχρονα τόσο-clear-που-δεν-είναι-delay ήχο.
Είναι απλά ανάλογα το τι θες να παίξεις. Πχ αν γουστάρεις post-rock πάρε digital καλύτερα, αν προτιμάς garage analog.
Αλλά ψάξτο μόνος σου και βρες πρώτα (και ηχητικά έστω και από βίντεο) τις διαφορές.
Πολυ σωστα τα λεει ο comealot
καλο επισης ειναι να κοιταξεις εαν θελεις να εχεις Tap Tempo(για μενα απαραιτιτο) και να δεχετε expresion pedal για να μπορεις να ελεγχεις καποιες extra λειτουργιες με το ποδι.
πχ τσεκαρε αυτο
οσο αφορα για βρωμικες/καθαρες επαναληψεις εγω μπορω και τις συνδιαζω
εχοντας αυτο το Delay
στην ουσια εχεις ενα pot με το οποιο μιξαρεις βρωμικες με καθαρες επαναληψεις
πες μας τι θελεις να κανεις και εδω θα σε βοηθησουμε!
Έχοντας πάρει το big muff και αφού θες να πας προς στονερ μεριές έχω την ισχυρή γνώμη ότι πρέπει να πάρεις ένα analog.
Eυχαριστώ παιδιά . Θα μελετήσω αυτά που είπατε , θα ψαχτώ και λίγο και αφου δοκιμάσω θα αποφασίσω :!:
Λοιπόν θέλω την βοήθεια όσων ξέρουν. Ψάχνω ένα καλό πετάλι delay ίσα ίσα για να γλυκαίνει ο ήχος σε leads και solos. Έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο? πείτε είτε φτηνά είτε ακριβά μιας και θα κοιτάξω και μεταχειρισμένα.
Αυτό που ήθελα πολύ είναι το MXR carbon copy analog delay M169 αλλά κοστίζει 170 ευρώ ολοκαίνουριο (μεταχειρισμένο δε το βρίσκω), και δεν ξέρω αν για την δουλειά που το θέλω αξίζει να σκάσω τόσα.
Delay υπάρχουν και με 50 ευρώ πολύ ικανοποιητικά πετάλια. Στο delay μόνο. Οπότε μην ψάχνεσαι για ακριβά
http://www.thomann.de/gr/hoefner_analog_delay_b_stock.htm
Αυτά είναι καλά πχ. Α επίσης δεν μας είπες θές αναλογικό ή digital delay?
Είσαι ωραίος Dude! Γενικά αναλογικό ψάχνω, οπότε αν έχεις και κάτι ακόμη να προτείνεις ρίχτο. Βρήκα και ορισμένα “analog delay with digital controls” που φαίνονται ψιλοκομπλέ σε κάποια βίντεο που είδα. Τί άποψη έχετε γενικά για αυτά?
Το δεύτερο που έβαλες είναι πολύ ένδιαφερον, μπορεί και να το χτυπήξω!
Κοίτα εγώ γενικά είμαι της άποψης πώς για το στυλ που παίζεις θα προτιμούσα αναλογικό γιατί μπουκώνει περισσότερο τον ήχο και δημιουργεί περισσότερη βρωμιά. Οπότε σωστά προτιμάς αυτό.
Σχετικά με τα analog delay with digital controls θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλά διότι δίνουν περισσότερες επιλογές στον μουσικό με τις οποίες μπορεί να παραμορφώσει τον ήχο του.
Οκ ρε τενκ γιου! Αρκετά κατατοπιστικός. Ενδιαφέρον αυτό ναι, παίζει να το χτυπήσω. Είναι και αρκετά οικονομικό!
Παίδες υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ boss dd-2 και dd-3 ;:-k Γιατί διαβάζω ότι είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα .
Έχει κανείς/ξέρει κάτι/έχει παίξει με αυτό ???
Τελευταία ψήνω πολύ έναν noise reducer και ένας φίλος μου θα μου δανείσει να δοκιμάσω αυτόν: http://www.thomann.de/gr/isp_technologies_decimator_pedal.htm
Έχω ακούσει πολλά καλά πράγματα, αν τελικά μου ταιριάζει θα τον ψάξω μεταχειρισμένο
παιδια ψηνομαι για μια πεταλιερα εως 150 ευρω αν ειναι δυνατον.η εστω πεταλακια
το θεμα μου ειναι οτι θελω να εχω μεσα ενα grunge distortion και καποια effect προτεινετε κατι