Το 2ο μεγαλυτερο φετιχ (aka πεταλακια)

Καλησπέρα !! Το Σάββατο πήρα κάποια πεταλάκια : TG ELECTRONICS DISTORTION/BOOSTER, MARSHALL CHORUS, DUNLOP WAH και είχα ήδη BOSS DIGITAL DELAY & BOSS OCTAVE. Παίζω rock ( σιδηρόπουλο, rchp κλπ)…Σε τι σειρά προτείνετε να τα βάλω με σειρά από κιθάρα προς ενισχυτή??? Εγώ τώρα τα έχω ως εξής : WAH-DISTOR.-CHORUS-DELAY-OCTAVE.

λεπον!
μια κλασσικη σειρα ειναι αυτη!

1. Αμέσως μετά την κιθάρα βαζεςι εφφε τυπου tuners, pitch shifters, accoustic sims, whammy, harmonizer και τα wah.
  2. μετα κανας compressor. αλλα καμια φορα το βαζουμε κ μετα τα drive για να συμαζεψουμε λιγο τα πραγματα!
    3.μετα βαζεις τα Drive.
    4.Μετα ένα Equalizer για να “μαζέψει” την κατάσταση η για να μπουσταρεις
  3. Μετά βάζουμε το noiz gate και το volume pedal (για να μη μας κόβει τις ουρές από τα delay/reverb)
    6.μετα βαζουμε moulation εφε τυπου chorus flanfer roatry tremolo phazer
    7.κ τελος Delay k Reverb

αρα για σενα

GUITAR --> WAH --> OCTAVE --> DISTORTION --> CHORUS --> DELAY --> AMP

τωρα για το οσο αφορα το 6 κ το 7 εαν παιζεις με drive του ενυσχιτη σου κε χει FX LOOP καλο ειναι να τα περασεις απο εκει!

επισης τα vintage style Fuzz δουλευουνε πολυ καλυτερα πριν απο το WAH

Υ.Γ. μην ξεχνατε να κανετε κ τις δικες σας δοκιμες! ποτε δνε ξερεις τι θα βρεις! :wink:

παιδιά θέλω ν αγοράσω μία πεταλιέρα με κάτω από 300 ευρώ που να έχει πολλά μοντέλα ενισχυτών,να έχει mid,treble,bass και έτσι,να έχει εφέ όπως wah,compressor,delay,reverb.Επίσης ,συμφέρει ν πάρω πεταλάκια ξεχωριστά ή μία πεταλιέρα που να τα έχει όλα?

Θυμάμαι ότι είχα ξεκινήσει σαν αρχάριος πριν πολλά - πολλά χρόνια με μια πεταλίερα GFX-707 της Ζοοm. Ωραίο εργαλειάκι τότε και αρκετά προσιτό στην τιμή. Από τότε μέχρι σήμερα και έχοντας δοκιμάσει ένα σωρό πεταλιέρες και πεταλάκια, έχω καταλήξει στα δεύτερα. Πείτε με κομπλεξικό, αλλά πεταλιέρα δεν θέλω να δω στα μάτια μου. Προτιμώ να έχω 20 πετάλια μπροστά μου. Πλέον χρησιμοποιώ τα εξής: Boss Flanger BF-3, Boss Digital Delay DD-3, Boss Chorus Ensemble CE-5, Boss Metal Zone MT-2, Boss Super OverDrive SD-1 και Vox Wah της σειράς Clyde McCoy. Όλα αυτά όμορφα τοποθετημένα και συμμαζεμένα σε μια βαλίτσα Rockcase της Warwick.

λοιπον…ειδα καποια demos για το πεταλακι της boss mt-2 και σκεφτομαι να τ παρω…ποια η γνωμη σας??εγω προσωπικα τ θελω για 80’s χεβι ηχο…

Πάρτο αβλεπί και με κλειστά μάτια και αυτιά !!

ναι και εγω ψιλοκαταληξα στο οτι θα το παρω…τωρα ψαχνομαι και για humbucker και ειμαι προβληματισμενος σε αυτο τ θεμα…

Τι κιθάρα έχεις;

την επομενη βδομαδα ερχεται η Charvel model 2 του 1987 με 1 humbucker π αγορασα…
τρ φοραει εναν jackson jc90 που και γ αυτον εχω ακουσει καλα λογια…

Aπό μαγνήτες πάντως έχεις πολλές επιλογές. Seymour Duncan είναι μια καλή επιλογή, εκτός αν θες κάτι πιο τρίκαφρο, οπότε πας σε ΕSP.

το θεμα ειναι οτι δεν θελω καφριλα…θελω εναν καλο 80’s ηχο…αυτην την “λεπτη” και killer παραμορφωση…

Seymour Duncan τότε και τα υπόλοιπα τα κανονίζεις από το πεταλάκι και τον ενισχυτή…

απο πεταλακια τι προτεινεις???ενισχυτη εχω εναν line 6 spider 3…

Προσωπικά χρησιμοποιώ τα εξής: Boss Flanger BF-3, Boss Digital Delay DD-3, Boss Chorus Ensemble CE-5, Boss Metal Zone MT-2, Boss Super OverDrive SD-1 και Vox Wah της σειράς Clyde McCoy. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά, καθώς καλύπτουν όλους τους ήχους που παίζω. Κλασικό metal, blues, ελληνόφωνο rock κλπ. Μπορώ και βγάζω εκατοντάδες συνδυασμούς ήχων. Από ενισχυτές προτιμώ Marshall, (είμαι της παράδοσης!) αν και δεν χαλιέμαι και με έναν Engl ή έναν Orange. Toν δικό σου τον έχω τεστάρει και έχω αρκετά καλή άποψη, όπως και για τους Roland.

παιδιά εγώ τώρα ψήνομαι να αρχίσω να ασχολούμαι με πεταλάκια.Μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί να πάρω δύο

http://www.thomann.de/gr/digitech_df7_distortion_factory.htm
όσοι ξέρετε αν είναι καλά και αν αξίζουν για αρχή.εγώ πιστεύω είναι αρκετά καλά για να φτιάξω ένα καλό ήχο αλλά πείτε και εσείς γνώμες και άμα έχετε κάτι καλύτερο προτείνετε το

Φίλε, το Boss το 'χω δοκιμάσει και είναι πάρα πολύ καλό. Γενικά ότι γράφει Boss σε πετάλι είναι κορυφαίο, εκτός από το Wah. To Digitech δεν το 'χω δοκιμάσει αν και είναι αρκετά γνωστή μάρκα. Προσωπικά θα προτιμούσα το Metal Zone της Boss για distortion.

otinane το πρωτο boss που δειχνεις,το sustainer…τι ακριβως κανει?

το sustainer σου κρατάει πιο πολύ την νότα,και αντί να ακούγεται ξέρω γω για 10 δευτερόλεπτα ακούγεται για 20.Τώρα ο compressor κάτι κάνει με τον ήχο,τον κάνει να ακούγεται καλύτερα,πιο ωραία καθαρά.έχω παίξει με κομπρέσσορα αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς είναι.

άρα το μποσ θα το πάρω μέχρι στιγμής.άμα ξέρετε και για το ντιστόρτιον κάτι καλό πείτε.πιστεύετε για αυτά που προσφέρει και για τα λεφτά του είναι καλό?

ooo καλο αυτο με το sustainer…ρε συ…ξες ποιο πεταλακι ειναι για να ακουγεται λες και “ανεβαζεις” τον ηχο??

ρε σε πολεφε zoom που εχω εχει προβλημα η υποδοχη του καρφιου και πρεπει να το γυριζω 30 ωρες για να κανει επαφη και μετα αμα κουνησω λιγο το καλωδιο παλι απο την αρχη…

που να το παω να μου το τσεκαρουν κ να το φτιαξουν?