-
To σύνθημα είναι “Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου” και όχι “Θρύλε, παίξε για τους νεκρούς σου!”.
-
Δεν έχεις καταλάβει την αξία του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού γενικότερα, και ειδικότερα του Ολυμπιακού…
-
Αυτά τα παιδιά πέθαναν από την τρέλα τους για την ομάδα την ώρα των πανηγυρισμών και αυτό έπρεπε κάτι να σου λέει.
-
Όλες οι ομάδες πενθούν για τους νεκρούς τους με πρώτη και καλύτερη τη Liverpool καθώς και πολλές άλλες.
-
Μέσα σε αυτούς τους νεκρούς πενθούμε και έναν ΑΕΚτζή…
-
Βρισκόταν ο πατέρας μου το '81 στη Θ7 και ξέρω επακριβώς τι έγινε τότε και ποιος ήταν ο παλμός της εξέδρας…
-
Έλληνας δε γίνεται κανένας ξένος γτ απλά δεν είναι και ούτε θέλουμε να γίνει, ειδικά από κάποιες φυλές. Ο Νίνης όμως είναι Έλληνας…
-
Δεκτόν, δεν κάθησα ποτέ να το μάθω γιατί δε συμφωνώ με αυτό (αλλά νομίζω ότι έχω ακούσει και αυτό που είπα στο γήπεδο μέσα, σε ευρωπαϊκό αγώνα…)
-
Εγώ πάλι νομίζω ότι έχω καταλάβει την αξία του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού γενικότερα και του Ολυμπιακού ειδικότερα. Παρατήρηση: το να βλέπεις αγώνα του Ολυμπιακού δε λέγεται αθλητισμός, αλλά ενασχόληση με τα αθλητικά. Αθλητισμός είναι να παίζεις εσύ μπάλα. “Νους υγιής εν σώματι υγιές” που έλεγαν οι αρχαίοι. Και όχι “νους υγιής εν σώματι πασατέμπο βρώσιν”…
-
Αυτά τα παιδιά πήγαν να δουν ένα αγώνα και δολοφονήθηκαν από την ανευθυνότητα των υπεύθυνων που δεν άνοιξαν τις πόρτες όπως έπρεπε. Δεν πέθαναν από την τρέλα τους. Δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά φόνος εξ αμελείας. Και βλέποντας τα περισσότερα ελληνικά γήπεδα, πάλι καλά που δεν έχει γίνει κατ’ εξ ακολούθησην…
-
Άλλο πένθος και άλλο ύβρις. Το μνημόσυνο στην 7 λέγεται πένθος. Το σύνθημα που λέμε κατ’ εμέ λέγεται ύβρις… Όλοι όσοι σκοτώθηκαν (και οι συγγενείς τους μαζί), θα προτιμούσαν να είναι ζωντανοί και ο Ολυμπιακός να μην είχε πάρει ακόμα ούτε μία κούπα. Τουλάχιστον εγώ και το 99% των γνωστών έτσι σκεφτόμαστε…
-
Πράγματι, έτσι είναι…
-
Και εγώ έχω πολλούς γνωστούς που ήταν στην 7…
-
Άποψη σου… Άποψη μου (και νομίζω και του Συντάγματος) είναι ότι Έλληνας μπορεί να είναι και όποιος έχει λάβει την Ελληνική παιδεία. (Το Νίνη και εγώ ως Έλληνα τον ξέρω και η ελληνική υπηκοότητα του πατέρα του, νομίζω είναι σύμπτωση και όχι κάποιο ρουσφέτι…)
-
Κάτι ξέρει ένας άνθρωπος που δεν έχασε αγώνα μέχρι και πέρυσι για 11 χρόνια και πίστεψέ με ξέρει όλα τα συνθήματα από τη γέννησή τους…
-
Όλοι έχουμε παίξει μπάλα και μερικοί παίζουμε ακόμα… Αλλά ακόμα και το να βλέπεις είναι υγιές κατά κάποιο τρόπο και να μη στρέφεσαι αλλού… Και αλήθεια ξέρω τι σημαίνει “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”
-
Ναι πέθαναν από την ανευθυνότητα κάποιων, αλλά θα μπορούσε αυτό το συμβάν να έχει ξαναγίνει ΕΥΚΟΛΑ γτ πάντα έτσι λειτουργούσαν οι αρμόδιοι.
Η νίκη όμως ήταν επική και βγήκαν λίγο νωρίτερα να πανηγυρίσουν και έγινε αυτό… Άλλωστε τα μέλη της τότε ΣΑΦΟΠ, μετέπειτα Θ7, ζούσαν για το Θρύλο, ήταν το πιστεύω τους και για κάποιους είναι ακόμα… -
Ειλικρινά αυτό που λες δεν έχει βάση και ρώτα τους γονείς τους…
Τι πάει να πει ύβρις;;;
Που τους θυμόμαστε;;;
Συγνώμη… -
Να και κάτι που συμφωνούμε!
-
Άρα τί λένε ότι ο Ολυμπιακός πέθανε γι’ αυτούς;;;
-
Λάβε υπόψη σου κάποιες ιστορικές πληροφορίες και δες τι έγινε με την Αλβανία και παρεμφερείς χώρες τον προηγούμενο αιώνα…
Όσο για το “Έλληνας μπορεί να είναι και όποιος έχει λάβει την Ελληνική παιδεία”, ωραία τότε και ένας τούρκος είναι Έλληνας… Γαμάτο!
-
Ειλικρινά δε με νοιάζει πώς ακριβώς είναι το σύνθημα. Το νόημα με νοιάζει
-
Όπως και από πάνω. Δε με νοιάζει η σωστή ορθογραφία, αλλά το νόημα των όσων λέω… Όσο για το πόσο υγιές είναι το να βλέπεις άλλους να γυμνάζονται, θα διαφωνήσω μόνο σε μία μικρή λεπτομέρεια. Πιστεύω ότι δεν είναι κακό να βλέπεις αγώνες ποδοσφαίρου. Το υγιές είναι και αρκετά σχετικό. Π.χ πιο υγιές είναι να παίζεις εσύ ποδόσφαιρο ή να διαβάζεις ένα βιβλίο. Το ότι δε το κάνω (/ούμε) και προτιμούμε να βλέπουμε μπάλα, απλά δεν είναι κακό…
-
Δεν κατάλαβα το point… Και εγώ αυτό είπα… ότι από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι τώρα. Τώρα αν λατρεύουν στη Θ7 τον Ολυμπιακό περισσότερο από τη ζωή τους, δικό τους πρόβλημα. Εγώ απλά τους ζητάω μην κάνουν καμιά βλακεία στον εαυτό τους. Εγώ είμαι της άποψης ότι δεν αξίζει…
-
Ύβρις, είναι το να χρησιμοποιείς το κτητικό “σου” στο σύνθημα “Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου”. Ο Ολυμπιακός και όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου μαζί, δεν αξίζουν ούτε ένα νεκρό να έχουν. Το να λες ότι τα παιδιά αυτά πέθαναν για τον Ολυμπιακό είναι ύβρις (ειδικά όταν πέθαναν εξαιτίας ΚΑΙ του Ολυμπιακού).
Το να τιμάς τη μνήμη τους είναι πένθος. Από την άλλη όμως, το να φωνάζεις το σύνθημα όταν η ομάδα δεν τραβάει δεν δείχνει πένθος ή ότι τιμάς τη μνήμη τους. Δείχνει ότι εκμεταλλεύεσαι το θάνατο τους για να παροτρύνεις τους παίκτες να παίξουν καλύτερα. Εμένα δε μου φαίνεται ούτε αλτρουιστικό ούτε και πολύ τιμητικό… (το σχόλιο με τους γονείς εντελώς άκυρο… Επειδή σε ξέρω κάνω τα στραβά μάτια…) -
Και σε άλλα συμφωνούμε…
(βλέπε το 2)
-
Ρε Πάνο. Ούτε ο Ολυμπιακός πέθανε για αυτούς ούτε αυτοί για τον Ολυμπαικό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις τι λέω, ακόμα και αν διαφωνείς. Δηλαδή αν σκοτωθώ οδηγώντας μία μοτοσυκλέτα μάρκας Suzuki (χτύπα ξύλο!) θα έχω πεθάνει εγώ για τη Suzuki? Και όποιος πει ότι δεν πέθανα για τη Suzuki και είναι προσβλητικό στη μνήμη μου να φωνάζει σύνθημα “Suzuki θυμήσου, καλά δίχρονα θέλουν και οι νεκροί σου” (τον ευχαριστώ όποιον και είναι!!!) σημαίνει ότι πιστεύει ότι πέθανε η Suzuki για μένα?
Όπως και εγώ θα έχω σκοτωθεί εξαιτίας της Suzuki και OXI για τη Suzuki για να θεωρούμαι “νεκρός της”, έτσι και αυτά τα παιδιά πέθαναν εξαιτίας και του Ολυμπιακού και όχι για τον Ολυμπιακό. Για αυτό θεωρώ προσβολή το κτητικό “σου” στο σύνθημα
- Αν ο Τούρκος έχει λάβει την Ελληνική παιδεία και νιώθει Έλληνας και θέλει να είναι και τυπικά Έλληνας, τότε εμένα δε μου πέφτει λόγος… Το τι έκαναν οι πρόγονοι του δε με νοιάζει. Δε θα τον κρίνω με βάση ενέργειες που δεν είναι δική του ευθύνη. Είναι off topic θέμα και σταματά εδώ το σημείο 7. Καλώς ή κακώς, έχουμε διαφορετική άποψη για το 7 και με αυτές θα μείνουμε
-
Δεν ξέρω από ποια οπτική το έχεις πάρει, αλλά διαφωνώ πλήρως.
-
Δε βγάζουμε άκρη ή βγάζουμε…;;;
-
Δεν έχεις νοιώσει τι πάει να πει Ολυμπιακός 100% και να πονάς για αυτή την ομάδα…
Έχεις δίκιο κατά κάποιο τρόπο στο “Εγώ απλά τους ζητάω μην κάνουν καμιά βλακεία στον εαυτό τους.” -
"Από την άλλη όμως, το να φωνάζεις το σύνθημα όταν η ομάδα δεν τραβάει δεν δείχνει πένθος ή ότι τιμάς τη μνήμη τους. Δείχνει ότι εκμεταλλεύεσαι το θάνατο τους για να παροτρύνεις τους παίκτες να παίξουν καλύτερα. "
Έτσι έχεις καταλάβει; Πάσο.
"(το σχόλιο με τους γονείς εντελώς άκυρο… Επειδή σε ξέρω κάνω τα στραβά μάτια…)"
Καταλάβαινε τι γράφω…
-
Ατυχές και άκυρο το παράδειγμα.
-
Καλώς και έτσι πρέπει να γίνει.
Οπότε τέλος καλό, όλα καλά!
Πάει και αυτό το πρωτάθλημα… Ποιος βλέπετε να το παίρνει του χρόνου? 8) 8) 8) 8)
Ξυλο στην Αθλητικη Κυριακη!!!
???
I got your point and I agree with you karvou.
Φέτος ποιος το πήρε τελικά; Ο Μπριάκος ή ο Βασάρας;
Ο Τζόλε, όπως κάνει την τελευταία δεκαετία.
Δεν διαφωνώ ότι ο Τζόλε είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά όποιος πιστεύει πως ο ολυμπιακός έχει πάρει τόσα πρωταθλήματα εξαιτίας του ή ζει σε άλλη χώρα ή εθελοτυφλεί. Βαριέμαι να κάθομαι να διαμαρτύρομαι για την διαιτησία γι’αυτό και βάζω τελεία στο θέμα αλλά όποιος παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα και είναι ευχαριστημένος από αυτό που είδε χθες (είτε είναι ολυμπιακός είτε οτιδήποτε άλλο) λυπάμαι αλλά μαζί του δεν μπορώ να μιλήσω για μπάλα. Ο Τζόλε πάντως όντως είναι παικταράς. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και δεν έχει καμία σχέση με τα διεφθαρμένα πρωταθλήματα που βλέπουμε τα τελευταία 20 χρόνια.
Λοιπόν, επειδή η καραμέλα έχει πραγματικά λιώσει πλέον και έχουν γίνει συζητήσεις επι συζητήσεων, δε θα το συνεχίσω ούτε γω, αλλά θα αναφέρω μόνο ένα πράγμα.
Να δεχτώ ότι χτες η διαιτησία σε αδίκησε εν μέρει.Οκ
Αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο αλλά.
Παίζεις στην έδρα σου. Προηγείσαι με αυτογκόλ και ισοφαρίζεις με αυτογκόλ, ενώ δεν έχεις κάνει φάση. Τρώς σε 2 λεπτά 2 γκόλ, ενώ θα μπορούσες να χάνεις στο 5’ ήδη 1-0 αν ο Τοροσίδης δεν έχανε την κεφαλιά σε κενή εστία.
Έχεις λοιπόν 2 γκόλ από το πουθενά, που ούτε στο φίφα δεν γίνεται να βάλεις 2 αυτογκόλ και η ψυχολογία είναι με το μέρος σου.
Παίζεις από το 55’ με παίκτη παραπάνω και το μόνο που καταφέρνεις είναι να ισοφαρίσεις.
Πώς γίνεται δλδ να μην μπορείς να κερδίσεις τον χειρότερο Ολυμπιακό της 10ετίας και να βρίσκεσαι 8 βαθμούς πίσω και να αναμασάς την καραμέλα;
Αν ο Ολυμπιακός χθες είχε σοβαρότητα πίσω θα είχε λήξει 0-3 το ματς. Άθλιος διαιτητής που έκανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λάθη με τα περισσότερα κατά της ΑΕΚ.
Αν είχε δώσει το πέναλτυ στον Καπάνταη στο 1ο ημίχρονο, ίσως και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός 1-4 ίσως και να έληγε 12-12. Κανένας δε ξέρει… Πάντως, αυτό που λέει ο Dyingfreedom είναι ότι και να τα έδινε όπως έπρεπε τα σφυρίγματα από την αρχή (και τελείωνε και με 11 ο Ολυμπιακός) δεν είμαι ούτε εγώ βέβαιος ότι η ΑΕΚ είχε την ποιότητα να κερδίσει το ματς χθες…
(Η Θ7 που έλεγε τόσα για τον Τζόλε έχω απορία να δω τι λέει τώρα…)
Δεν διαφωνώ ότι ο Τζόλε είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά όποιος πιστεύει πως ο ολυμπιακός έχει πάρει τόσα πρωταθλήματα εξαιτίας του ή ζει σε άλλη χώρα ή εθελοτυφλεί. Βαριέμαι να κάθομαι να διαμαρτύρομαι για την διαιτησία γι’αυτό και βάζω τελεία στο θέμα αλλά όποιος παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα και είναι ευχαριστημένος από αυτό που είδε χθες (είτε είναι ολυμπιακός είτε οτιδήποτε άλλο) λυπάμαι αλλά μαζί του δεν μπορώ να μιλήσω για μπάλα. Ο Τζόλε πάντως όντως είναι παικταράς. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και δεν έχει καμία σχέση με τα διεφθαρμένα πρωταθλήματα που βλέπουμε τα τελευταία 20 χρόνια.[/quote]
Αρθρο 44
Συμφωνώ πως η ΑΕΚ έπαιξε χάλια και πως κατά λάθος βρέθηκε το παιχνίδι να είναι ισόπαλο με 2-2. Αλλά δεν ξέρω κανένα νόμο που να λέει πως όποιος δεν παίζει καλά δεν δικαιούται να παίρνει πέναλτι. Ναι, παίξαμε χάλια. Από την στιγμή όμως που ακόμα και χάλια θα μπορούσαμε να νικάγαμε αν μας έδινε ένα πέναλτι η αγωνιστική κουβέντα δεν έχει κανένα νόημα…Δεν συμφωνείς σε αυτό;
Ισχύουν και εδώ αυτά που έγραψα από πάνω.
η αλήθεια είναι ότι η διαιτησία ευνοεί τον ΟΣΦΠ και φέτος,αλλά όπως και να το κάνουμε από μόνη της δεν μπορεί να χτίσει τέτοια διαφορά.
η ουσία είναι ότι πέρασε από τούμπα και οακα με ΑΕΚ ο ΟΣΦΠ,και το γεγονός ότι έχει χάσει μόνο 2παιχνίδια,τον καθιστά πρωτοπόρο.
ναι,ευνοείτει ο ΟΣΦΠ από διαιτησία,αλλά εγώ ως Παναθηναϊκός,καλύτερα να μιλάω για τις ήττες από Κέρκυρα και Άρη,το τραγικό ματς με Ιωνικό κλπ κλπ…
η διαιτησία στέρησε 2βαθμούς με τον ΟΦΗ,αλλά ας παίρναμε τα προηγούμενα,εύκολα ματς.
όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα,κοιτάς να ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ όλα τα ματσάκια,κι αν στο ντέρμπι σε σφάξουν,τότε να μιλήσεις.
για άλλη μια χρονιά,διαφαίνεται ότι ο ΟΣΦΠ θα πάρει το πρωτάθλημα,αλλά σε σχέση με άλλες χρονιές,η φετινή ήταν αρκετά “καθαρή” από πλευράς διαιτησίας.
χαίρομαι που ο ΠΑΟ παίζει πλέον μια αξιοπρεπή μπάλα,και ειλικρινά,τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.αυτά πιστεύω ότι πρέπει να σκέφτεται κάθε υγιής “οπαδός” της ομάδας του…
O Oλυμπιακός φέτος θα έπρεπε να έχει χάσει δύο φορές από την ΑΕΚ. Αντίθετα λόγω διαιτησίας νίκησε στο πρώτο και έφερε ισοπαλία στο δεύτερο. Έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από ότι θα έπρεπε να έχει. Αντί για 40 θα έπρεπε να έχει 36. Αντίθετα η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει πέντε παραπάνω από ότι έχει. Δηλαδή αντί για 32 θα έπρεπε να έχει 37. Οι δύο αλλοιώσεις αποτελεσμάτων υπέρ του Ολυμπιακού στα δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ έχουν κρίνει το πρωτάθλημα. Απλά μαθηματικά.
Εννοείται έπρεπε να τα δώσει ΟΛΑ τα σφυρίγματα σωστά. Αλλά καλό είναι να μη μένουμε μόνο σε αυτό γιατί για το χθεσινό Χ δεν ήταν αυτή η κύρια αιτία (τουλάχιστον έτσι πιστεύω). Αυτό που σου λέμε, είναι ότι και 2 πέναλτυ να είχε δώσει (που έχουν ξαναδοθεί σε μεταξύ μας ματς) πάλι δε θα κερδίζατε…
Σωστός ο Rudy.
Να προσθέσω κάτι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα (στην Ελλάδα…) γιατί σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες, όταν η διαιτησία (ή και η τύχη κατά δεύτερο λόγο) τον πάει κόντρα απλά πεισμώνει. Ούτε αρχίζει τις κλάψες, ούτε τις φωνές, ούτε νεύρα, ούτε τίποτα. Παραδείγματα;
Πέρυσι: Με την ΑΕΚ έβαλε ο Αλεξόπουλος το γκολ με το χέρι, πείσμωσε ο Θρύλος, 3 μπαλάκια.
Με τον ΠΑΟ στο Καραΐσκάκη, βουτάει ο Παπαδόπουλος μόνος του, πέναλτι. Πεισμώνει ο Θρύλος, 3 μπαλάκια.
Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, φάουλ στον Μπουλούτ, γκολ ο Σάλπι. 2 μπαλάκια ο Θρύλος στο καπάκι.
Και κάτι αντίστοιχο έγινε και χθες (αυτή τη φορά με την τύχη). Γίνεται η φάση με το Νικοπολίδη και πριν καλά καλά το καταλάβετε 2 γκολάκια πάλι.
Όσο για χθες, αν δεν κάνω λάθος, και η κόκκινη στο Ζεβλάκωφ ήταν λιγάκι τραβηγμένη, έτσι δεν είναι;
Και κάτι άλλο. Αν δε μπορείς να κερδίσεις αυτό τον Ολυμπιακό σε δύο ματς όπου και στα δύο έχει μείνει από νωρίς με 10 παίκτες, ε τότε ούτε άξιος για το πρωτάθλημα είσαι, ούτε σε παίρνει να μιλάς για διαιτησίες.
Χθες ήλπιζα να κερδίσει η ΑΕΚ, και θα χαιρόμουν αν γινόταν αυτό (όπως χάρηκα και με τον αποκλεισμό μας στο Κύπελλο), μιας και δεν αντέχω άλλο το δίπτυχο Πρωτάθλημα και χαρές το Μάιο-Λούτσο στην Ευρώπη το Νοέμβριο. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα ριζικά στον Ολυμπιακό, και με το να πάρουμε άλλο έναν τίτλο μάλλον στον ίδιο φαύλο κύκλο θα μείνουμε.
Τουλάχιστον χαίρομαι γιατί φαίνεται πως η ομάδα βρήκε ένα νέο παικταρά. Γειά σου ρε Τόρο!