Ελληνικο Πρωταθλημα Ποδοσφαιρου 2007/2008

http://www.goalday.gr/showpic.asp?pic=http%3A%2F%2Fmedia2.feed.gr%2Ffilesystem%2Fimages%2F20080422%2Flow%2Fassets_LARGE_t_1041_951821.JPG

Νομίζω πως το τόπικ ολοκλήρωσε τον κύκλο του…

ποιος δημοσιογραφο εννοει ξερεις???

Συμφορά! Για τα επόμενα 15 χρόνια (που θα είναι δεύτερη ή τρίτη), κάθε φορά που η ΑΕΚ θα παίζει καλή μπάλα θα ακούμε πως “Με τέτοια μπαλάρα, έπρεπε να είχαμε πάρει το πρωτάθλημα του 2008” :stuck_out_tongue:

¶ρχισε ξανά τα όργανα η κυρία Κόκκαλη, αντί να το βουλώσει συνεχίζει να προκαλεί.
Μετά από αυτό το πράγμα δικαίως ο Ολυμπιακός έχει γίνει η πιο μισητή ομάδα όλης της Ελλάδας.

“Goal” 11:49 24/ 4Πρόεδρε, να μηνύσουμε και… όσους έκαναν «ου» το 2004;
απο τον Στελιο Μαρκακη

Ρωτώ εγώ ο αφελής. Εστω ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάνει πράγματι μήνυση στον «αμετροεπή Θεμιστοκλή Νικολαΐδη» και η υπόθεση φτάσει στις αίθουσες. Πώς ακριβώς θα αποδείξει στο δικαστήριο πως, πράγματι, ο πρόεδρος της ΑΕΚ… αμετρο-είπε στους παίκτες του ότι «το πρωτάθλημα το έκανε δώρο στον Ολυμπιακό ο Γκαγκάτσης» και όλα τα σχετικά; Από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων; Χλωμό. Μόνο με μάρτυρες μπορεί να το αποδείξει. Αυτήκοους. Ακόμη πιο χλωμό, δηλαδή -σιγά μην καταδικάσουν με τις μαρτυρίες τους κάποιοι έναν άνθρωπο που απλώς εξέφρασε μεγαλόφωνα ό,τι, προφανώς (και καλώς ή κακώς), και τους ίδιους βρίσκει σύμφωνους σε γενικές γραμμές. Θα πάνε, π.χ. στο δικαστήριο και θα πουν:

«Ο πρόεδρος μας είπε μια ιστορία για ένα πρωτάθλημα που χάρισε στον Χο(χο)λυμπιακό ο θρυλικός Γκαργκάντζης, ένας ήρωας παιδικού θεάτρου σκιών που έδινε παραστάσεις στη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο πρόεδρος και για τον οποίο μας μιλάει συχνά στα αποδυτήρια, διότι του έκανε μεγάλη εντύπωση. Βέβαια. Ο Γκαργκάντζης, που λέτε, κύριε δικαστά, ήταν, στο θέατρο του καραγκιοζοπαίχτη που θυμάται ο πρόεδρος, ένας παρατρεχάμενος του πασά. Κι επειδή ο πασάς ήταν τετραπέρατος, όταν του έκανε κάποια εξυπηρέτηση ο Γκαργκάντζης, δεν του έδινε μπαξίσι. Απλώς του έλεγε: ‘‘μια μέρα θα σε πάρω στη δούλεψή μου’’. Αυτά, που λέτε, μας είπε ο πρόεδρος για τον λεβέντη, τον Γκαργκάντζη, τον καραμπουζουκλή. Ποιος Γκαγκάτσης; Τίποτε τέτοιο δεν ακούσαμε…» Κ.ο.κ.

Θα μου πείτε: μα, καλά, δεν θα ντραπεί ο Ντέμης και οι παίκτες του να μην παραδεχθούν στο δικαστήριο ότι τα είπαν (ΑΝ τα είπαν) όσα είπαν για τον πρόεδρο της ΕΠΟ; Θα σας πω: όχι. Δεν θα ντραπούν και πολύ καλά θα κάνουν. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε τρόπο. Να πει, να ξεπεί, να χέσει την παρόλα του, που λέει κι ο λαός. Να, π.χ.: όπως ο Ολυμπιακός, τότε, που του είχαν αφαιρεθεί βαθμοί για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Τότε -θεμιτώς, ως κατηγορούμενος- έλεγε: «Είναι ντροπή να χάνονται στα γραφεία βαθμοί που κερδήθηκαν στο γήπεδο». Με την Καλαμαριά, πάλι, που δεν ήταν κατηγορούμενος, έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδείξει πόσο σωστό είναι να χάνονται βαθμοί στα γραφεία. Ετσι πάνε αυτά…

Θέλω να πω, δηλαδή -νομικός είναι ο Γκαγκάτσης, άλλωστε-, ότι μια τέτοια μήνυση, βασισμένη σε πράγματα που ειπώθηκαν σε στενό κύκλο αποδυτηρίων, μάλλον δεν είναι απ’ αυτές που γίνονται ώστε να κερδηθούν. Είναι μια μήνυση που μάλλον γίνεται «για να γίνει». Για να δείξει -προς τα έξω- κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση, να δείξει ότι ο πρόεδρος δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους αναπόδεικτες (σε δικαστήριο) κατηγορίες. Οτι είναι «καθαρός ουρανός που αστραπές δεν φοβάται» καθώς αρέσκεται συχνά να λέει κι ο ίδιος. Και υπό αυτή την έννοια, ας την κάνει. Μπορεί να μην κερδίσει κάτι, αλλά δεν χάνει και τίποτε.

Είναι καιρός, άλλωστε (μετά την πολιτική και τη δημοσιογραφία), να? «ποινικοποιηθεί» λίγο και το ποδόσφαιρο, έως και σε επίπεδο αποδυτηρίων. Βέβαια, ίσως να μην περίμενε κάποιος να γίνει? απ’ αυτήν την κατεύθυνση η αρχή, αλλά, τέλος πάντων, αρχή είναι κι αυτή. Κι αφού αρχίζει (:wink: το βιολί, κρίμα που ίσως έχει παραγραφεί ως… «αδίκημα» και το «ουουού» από καμιά 50ριά χιλιάδες ανθρώπους στο άκουσμα του ονόματος του προέδρου, τον Ιούλιο του 2004 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην υποδοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης! Με μια μηνυσούλα εις έκαστον, θα βλέπαμε τώρα αν θα μπορούσαν να αποδείξουν στο δικαστήριο τα όσα δυσφημιστικά (δεν) είπαν, αλλά σαφέστατα υπονόησαν τότε, ε;

Ιδου η επιβεβαιωση του ρεπορταζ μου.:wink: :stuck_out_tongue:

Η πλειοψηφία του κόσμου στην επαρχία πάντως όπως ακούω αυτό ακριβώς πιστεύει.:!:
Ακόμα και οι ομάδες και οι οπαδοί που ήταν απ’ έξω άρχισαν να γκρινιάζουν για την κατάσταση.:-k

Μια ατάκα που άκουσα πρόσφατα…
“Ε.π.Ο= Επίσημοι Προστάτες Ολυμπιακού”
:lol: :lol: :lol:

Παρατήρηση: Είναι η εντύπωση μου, ή φέτος είχαμε πολύ λίγα επεισόδια στα γήπεδα?

Χμ… κατω απο τον μεσο ορο που εχουμε καθε χρονια…
Το μονο που προχειρα μου ηρθε στο μυαλο ειναι στο Χαριλαου στο ματς με την ΑΕΚ και τον ηλιθιο με τον εκτοξευτη φωτοβολιδων.

E, χωρις φιλαθλους αντιπαλων ομαδων (στην συντριπτικη πλειοψηφια) τι επεισοδια να γινουν? Λεμονικοι vs. Σεγκουρικων?

H απαγόρευση των μετακινήσεων σε εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι πανάκεια. Προσωπικά του χρόνου θα κάνω αποχή από τα εντός της ομάδας μου γιατί δεν ανέχομαι άλλο την κοροϊδία του μεγαλομέτοχου μου. Το μόνο που μου μένει συνεπώς είναι οι εκδρομές στα εκτός. Το αν θα γίνουν επεισόδεια ή όχι εξαρτάται από τα μυαλά των οπαδών. Τόσες εκδρομές έχουμε κάνει οι οπαδοί της Ξάνθης (και με τους περισσότερους να είναι πρώην μέλη του συνδέσμου των Rebels, μεταξύ των οποίων και εγώ, έστω και για μία χρονιά που τους έκλεισε ο παντόπουλος ως “πρεζάκια, χούλιγκανς” κλπ.) και δημιουργήσαμε κανένα θέμα? Εγώ μοιάζω για χουλιγκάνι? Μάλιστα στη Βέροια νομίζω αυτό που έγινε πρέπει να υιοθετηθεί από κάθε σοβαρό οπαδό. Τσεκάρετε το παρακάτω:

από www.xanthifans.gr

[B]Απο την Βέροια με αγάπη![/B]

Εκφράσεις της μορφής “αυτή η εκδρομή θα μου μείνει αξέχαστη” θυμίζουν εκθέσεις δημοτικού…

Επειδή, όμως, η ηλικία έχει περάσει και τέτοιες φράσεις μοιάζουν τετριμμένες, οφείλω να εξηγήσω σε όσους δεν ακολούθησαν τί συνέβη χτές…

Η αναχώρηση απο την Ξάνθη συνοδεύθηκε απο πολύ κέφι, συνθήματα και σκέψεις για τον αγώνα. Απο αυτές τις σκέψεις που κάνουν οι φίλοι μιας ομάδας που τόσα χρόνια δέν μας έχει συνηθίσει σε εκτός έδρας επιτυχίες. Καλή θα ήταν η νίκη… αλλα και το Χ δέν θα μας κάτσει στραβα…

Πρώτη στάση για καφέ στον Χρυσανθίδη (αυτό πιάνεται σαν διαφήμιση;) και επιστροφή στο λεωφορείο. Κάπου εκεί, άρχισε η προβολή των (γνωστών πια) DVD. Ένα καλό ψυχολογικό ντοπάρισμα στους φίλους της ομάδας.

Δεύτερη στάση στην Χαλκηδόνα (για σουβλάκια) και αναχώρηση μια ώρα αργότερα. Όχι. Δέν πήγαμε κατ’ ευθείαν στην Βέροια. Το πρόγραμμα περιελάμβανε στάση στο Μακροχώρι όπου και ήμασταν καλεσμένοι του συνδέσμου φιλάθλων Βέροιας Μακροχωρίου. Ενός συνδέσμου φτιαγμένου πολύ πρόσφατα (2007) με κόπο και μεράκι απο μια ομάδα παιδιών που αγαπούν την ομάδα τους και πάνω απο όλα, αγαπούν το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Χωρίς τις ακρότητες. χωρίς τις υπερβολές, την βία και όλα όσα έχουν υποβιβάσει στα μάτια του κόσμου τον βασιλιά των σπόρ…
Η ανταλλαγή αναμνηστικών ανάμεσα στον σύνδεσμο αυτό και την διαδικτυακή μας κοινότητα ήταν το λιγότερο. Η άψογη φιλοξενία, οι συζητήσεις στα πηγαδάκια που στήθηκαν αυθόρμητα και το σύνθημα “μαζί στην Α’ εθνική” που ακούστηκε πολλές φορές ήταν χαρακτηριστικό του κλίματος που υπήρχε. Μια απόδειξη πως υπάρχουν υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι που δέν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα. Αντίθετα μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά για να πάει μπροστά το ταλαίπωρο ποδόσφαιρό μας.

Η απόδειξη, πάντως, πως δέν αρκεί η καλή πρόθεση ήρθε πολύ σύντομα για να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα…

Απο την πλευρά μας (ώς εκδρομέων) υπήρχε η υποχρέωση να ενημερώσουμε την ασφάλεια Βέροιας λίγη ώρα πρίν φτάσουμε στην πόλη, ώστε να πάμε με συνοδεία στο γήπεδο. Δέν νομίζω πως μπορεί να περιγραφεί με απλά λόγια η αμηχανία που υπήρξε απο την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, όταν ειδοποιήσαμε πως βρισκόμαστε στο Μακροχώρι και πίνουμε καφέ σε σύνδεσμο “αντίπαλης” ομάδας…

Η ταλαιπωρία μας είχε μόλις αρχίσει…

Αντί να κατευθυνθούμε στο γήπεδο, βρεθήκαμε στην άλλη είσοδο της πόλης (απο την πλευρά της Εγνατίας οδού). Ο έλεγχος που ακολούθησε μάλλον είναι πρωτόγνωρος για τα δεδομένα της ομάδας μας. Κατανοούμε απόλυτα τις αστυνομικές αρχές. Τα μάτια τους έχουν δεί πολλά. Όμως, τέσσερις διμοιρίες (απο Σέρρες και Θεσσαλονίκη) είναι νούμερο μάλλον υπερβολικό για την σημασία του αγώνα… Νά 'ναι καλά τα παιδιά, πάντως. Η δική τους ταλαιπωρία ήταν σίγουρα μεγαλύτερη από την δική μας.

Το καλό κλίμα συνεχίστηκε και στο γήπεδο. Σε μια σύντομη τελετή, έγινε εκ νέου ανταλλαγή αναμνηστικών με τον σύνδεσμο του Μακροχωρίου, αυτή την φορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα αγωνιστικά θέματα είναι δύσκολο να σας τα περιγράψουμε… Βλέπετε εμείς δέν είμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε τον αγώνα. Όχι γιατί δεν θέλαμε, αλλά γιατί η ορατότητα απο την θύρα 6 του γηπέδου της Βέροιας δέν είναι και η καλύτερη δυνατή… Πάντως, το γκολ του Μπάρκογλου μπήκε μπροστά μας… Έτσι, οι περίπου 250 φίλοι της ομάδας (προσωπικά σταμάτησα το μέτρημα στους 220 γιατί δέν μπορούσα να διακρίνω καθαρά τους υπόλοιπους) έφυγαν τουλάχιστον ικανοποιημένοι. Κάτι ακόμα… Δέν είναι δυνατόν να γίνεται συρτή πάσα στα 10 μέτρα και να αναπηδά η μπάλα 3-4 φορές… Το ποδόσφαιρο παιζόταν κάποτε έτσι. όχι τώρα. Το πιο άδικο είναι πως η Βέροια διαθέτει καλές μονάδες που απλά χάνονται σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους. Και αυτό είναι πραγματικά κρίμα…

Η επιστροφή κύλισε ομαλά. Μπορεί το διπλό να μην ήρθε και το Χ να μήν δυσαρέστησε κανέναν. Αυτό που μένει, πάντως, είναι η ζεστασιά και το κλίμα που συναντήσαμε. Παιδιά να είστε σίγουροι πως θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία σας στον δεύτερο γύρο!

Υ.Γ: Όσο για το σύνθημα που είπαμε πως θα φωνάξουμε μαζί, μήν μας παρεξηγήσετε… Δέν σας ακούσαμε εκείνη την ώρα γιατι φωνάζαμε τα δικά μας… Όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αργά. Όμως αυτό που ξέρετε και ξέρουμε, πως η Μακεδονία μας είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ είναι γνωστό σε εμάς… ¶λλοι είναι αυτοί που πρέπει να το καταλάβουν… Όσο για το κλίμα στην κερκίδα; άψογο. Παραδώσαμε δωρεάν μαθήματα πολιτισμού.

Όσο για την άποψη της άλλης πλευράς; http://www.veriafc.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=115&Itemid=44

(το μόνο που με ξινίζει είναι το υστερόγραφο περί μακεδονίας κλπ., αλλά το παραβλέπω μπροστά στην απόδειξη ότι όταν υπάρχουν σοβαροί οπαδοί μπορούν να στηρίζουν την ομάδα τους εντός/εκτός χωρίς προβλήματα).

H βραβευση των πραγματικων πρωταθλητων…:lol: #-o :lol:

Ο Ριβαλντο ειναι μεγας κομπλεξαρας.Λεω γω τωρα.

ναι μεν μειωθηκαν τα επεισοδια στα γηπεδα αλλα δεν ξερω κατα ποσο μειωθηκε και η μ… στα κεφαλια των χουλιγκανων…

Χα, σωστος ο ροκ. Καθολου δεν μειωθηκε αυτο που λες, αυτο ειναι σιγουρο.

Παντως οι 32 του poll ειναι οι ηθικοί νικητές…Το μονο σιγουρο…:lol:

Γελαστε ελευθερα! http://www.youtube.com/watch?v=I_AYcKbYRYs&feature=related

Ανέβηκε η ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΑΡΑ ρε!
Από του χρόνου τρέμετε τους βόρειους!8O :roll: 8O :roll: :smiley:

Άσε μας ρε φίλε σε παρακαλώ με τους βόρειους και τους Πανθρακικούς με τις πράσινες φανέλες. Λες να βάλουν το σήμα του rocking στις φανέλες να γίνει χαμός???!!! Άντε πάει και το πρωτάθλημα της Β εθνικής :lock:

Kαι δεν ανέβηκε ο ΠΑΣ με τους θεούς οπαδούς όμως…
Αλλά δεν πειράζει, η ΑΟΞΑΡΑ θα ξαναστείλει στη Β τους κομοτηναίους:D :smiley:

Τοπική κόντρα λέμε :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: