Σαρουμαν ερωτηση:
Εξαιρωντας γενικα τα τελευταια χρονια που οντως η Ξανθη ειναι μετριοτατη, ολα τα προηγουμενα και μιλαω μεχρι πισω στο1992 που διεγραψε μια πορεια αξιοπρεπεστατη (ισως την καλυτερη επαρχιακης ομαδας) ο Πανοπουλος δεν βοηθησε?
Σαρουμαν ερωτηση:
Εξαιρωντας γενικα τα τελευταια χρονια που οντως η Ξανθη ειναι μετριοτατη, ολα τα προηγουμενα και μιλαω μεχρι πισω στο1992 που διεγραψε μια πορεια αξιοπρεπεστατη (ισως την καλυτερη επαρχιακης ομαδας) ο Πανοπουλος δεν βοηθησε?
Έκανε κάποια πράγματα, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι δούλευε τον κόσμο. Όταν βγαίνει στην αρχή της χρονιάς και λέει ότι έχει στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, το κύπελλο κλπ. και στη συνέχεια ξεπουλάει ότι καλό έχει η ομάδα (ειδικά προπερσι στη μέση της χρονιάς έδωσε Έμερσον ενώ η ομάδα ήταν τζετ, για δύο αγωνιστικές είχδε βρεθεί μόνη πρώτη, και τον έδωσε στην ΑΕΚ μαζί με Λουτσιάνο στον Πανιώνιο επειδή λέει… έπιναν!!!δηλαδή αν είχε τον Μαραντόνα θα τον έδιωχνε…), όταν Ο ΙΔΙΟΣ μαγειρέυει την ενδεκάδα και τα συστήματα (δεν εξηγείται αλλιώς το πως ο Κωφίδης που έπαιζε επιθετικότατα στον Ηρακλή ήρθε εδώ και έπαιζε μια ζωή με μόνο σεντερ φορ τον Λαμπριάκο και με σύστημα-αποκλειστικά γιόμες προς αυτόν, όπως έπαιζε δηλαδή η ομάδα από την αρχή της χρονιάς με Ματζουράκη προπονητή…) εγώ εισπράττω ότι με δουλεύει και θέλει απλά να βγάλει λεφτά από το ξεπούλημα. Βλέπω μια ομάδα που στην ουσία δεν έχει στόχους και προοπτική και σκέφτομαι ότι προτιμώ αντ`αυτού την ομάδα μου στη Β και στη Γ, αλλά να έχει στόχους και φιλοδοξίες και όχι αυτό το χάλι, την αδιαφορία που εισπράττω τώρα.
Και επίσης ο Πανόπουλος έχει σε μηδαμινή εκτίμηση την άποψη του κόσμου και είναι εντελ΄΄ως αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή κριτικής. Θέλει γήπεδο/εκκλησία (μέχρι και τα πανό τον πειράζουν, είχαν πάρει ένα παιδί στο αυτόφορο επειδή κρέμασε ένα πανό που έλεγε “Ξάνθη είσαι καύλα”, έκλεισε τον σύνδεσμο μας χωρίς να έχει δώσει κανένα δικαίωμα, του φόρτωσε κάτι συνθήματα που γράφτηκαν στο αθλητικό κέντρο κατά του Μαντζουράκη όταν αυτός είχε επιστρέψει, χωρίας να υπάρχει καμμία απόδειξη, συνεχώς μιλάει για την ομάδα χρησιμοποιώντας τη λέξη “εταιρεία”, μας έχει κάνει παντού ρεζίλι με τις γραφικές ανακοινώσεις του…).
Εγω βλεπω παντως οτι απο τον Ουζουνιδη ως τον Τοροσιδη η Ξανθη βγαζει τα περισσοτερα απο τα μεγαλυτερα ταλεντα του ελληνικου ποδοσφαιρου και σιγουρα η διοικηση και η οργανωση της εχουν καποιο μεριδιο σε αυτο. Σιγουρα παντως εσυ που εισα πανω θα ξερεις περισσοτερα οποτε παω πασο…
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά τα συγκεκριμένα ταλέντα δεν αξιοποιούνται πλήρως. Στην πρώτη προσφορά φεύγουν και εμείς μένουμε χωρίς κάποια διάκριση…
όχι δεν θα χρειαστεί… έχεις κι αλλες επιλογες εκείνη την ώρα… χαχαχαχχαχααχα
και οι “αγνοί καλοί φίλαθλοι” της Ξάνθης έφευγαν 10 λεπτά πριν το τέλος…μωρέ καλά έκαναν αλλά στις καλές σας πορείες πρόπερσι πχ νομίζω,μας τα είχανε πρήξει με τους αγνούς φιλάθλους που γεμίζουν κάθε Κυριακή το γήπεδο…
Δηλώσεις του Λίνεν για την κοτρώνα που έφαγε στο κεφάλι.
«Έγινε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. Ήταν σχεδόν τρομακτικό, θα μπορούσαμε να έχουμε πολλά θύματα από την ομάδα αν τυχόν η πέτρα έβρισκε τον οδηγό κι έχανε τον έλεγχο. Χαίρομαι που είμαστε τόσο τυχεροί κι εγώ που είμαι τόσο τυχερός και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Πρέπει να σκεφτώ το μέλλον μου μετά από αυτό, διότι είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κι έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής μου. Πληροφορήθηκα ότι έχει γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν το σκηνικό στην Ελλάδα και θεωρείται σχεδόν συνηθισμένο», δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν και πρόσθεσε: «Γενικώς, πρέπει να πάρουν πιο σοβαρά αυτή την κατάσταση, να υπάρχει ασφάλεια στα γήπεδα. Ξέρω ότι πολλοί φοβούνται να έρθουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους. Τα ίδια συνέβησαν και πέρυσι στον αγώνα με τον Άρη στο “Χαριλάου” όπου έπεσαν στο γήπεδο ένα σωρό αντικείμενα. Άρα, όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτώ, αλλά προς το παρόν, επειδή υπάρχουν υποχρεώσεις, δεν έχω χρόνο για να το κάνω. Πάντως, είναι γεγονός ότι εάν πάω στο κέντρο της Αθήνας και ρίξω ένα μπουκάλι στο κεφάλι ενός περαστικού, θα πάω φυλακή. Στο γήπεδο δεν συμβαίνει αυτό και η κατάσταση έχει γίνει γελοία. Η διαφορά που υπάρχει σε σχέση με τη Γερμανία είναι ότι εκεί είναι πιο αυστηρές οι αρχές, διότι και εκεί υπάρχει πρόβλημα».
Πόσοι ακόμα αξιόλογοι άνθρωποι έχουν έρθει στο δύσμοιρο το πρωτάθλημα μας? Ας τους διώξουμε και αυτούς να μείνουμε με τους κάφρους να τους χαιρόμαστε…
και να έχεις τον ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στον alpha να σου λέει ότι δεν είναι από οπαδούς η πέτρα (είτε του ΠΑΟΚ ή προβοκάτσια) αλλά μπορεί κι από κανένα τρελό που πετάει πέτρες στον περιφερειακό…
Σε τρεις βδομάδες θα ξέρω αν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα.Αν πάρουμε 7 βαθμούς τουλάχιστον από τα επόμενα 3 ματς,τότε το πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει.
και τώρα Ατρόμητος… Πάντως, στη Ρώμη, το μόνο σκληρό μαρκάρισμα που είδα, το έκανε ο Μενδρινός. Πέφταμε λίγο σαν ψόφιοι στη μπάλα, άρα δε νομίζω ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού κρατάνε δυνάμεις για το επόμενο ματς…
Ημαρτον, τι λεει ο ανθρωπος! Ποιος νοιαζεται για τον Ατρομητο? Και τωρα Βερντερ!
Επισης τι σχεση εχει η αντοχη με τα σκληρα μαρκαρισματα? Οταν λεμε “κραταω δυναμεις” εννοουμε σε επιπεδα αντοχης. Οι παικτες του Ολυμπιακου πεφτουν σαν κυριες στα μαρκαρισματα απο τοτε που θυμαμαι την ομαδα. Εμεις ειμαστε τεχνιτες ρε, οχι ξυλοκοποι!
To “Θρύλε τρέμεις γι’αυτό δεν κατεβαίνεις” το έχεις ακουστά;
Αυτοί στην συντριπιτική τους πλειοψηφία είναι σποράδες, γλύφτες του Πανόπουλου που δεν έχουν στηρίξει ουσιαστικά τηνομάδα και ποτέ…
Αλλά δεν είμαστε όλοι έτσι. Ο Πανόπουλος θέλει να μας καταντήσει όλους έτσι, έβγαλε και μια ηλίθια ανακοίνωση όπου στοχοποιεί όποιον άσκησε κριτική σε αυτόν και στους παίκτες για τις άθλιες εμφανίσεις που ρεζιλεύουν την ομάδα και την κακοδιαχείριση που υπάρχει απειλώντας μάλιστα και με… συλλείψεις σε συνεργασία με την αστυνομία. Γι`αυτό και εγώ δεν πρόκειται να ξαναπατήσω σε εντός έδρας αγώνα της ομάδας όσο την έχει αυτός. Από εδώ και μπρος μόνο στις εκδρομές (όταν γίνονται…) στα εκτός.
Saruman το δικο σας προπονητικο κεντρο ειχε καει ή της Λαρισας?Αν ειναι το δικο σας ξαναφιαχτηκε?
ήταν ασφαλισμένο. Ξανά φτιάχτηκε από ότι ξέρω…
Tης Ξάνθης κάηκε και ξαναφτιάχτηκε με λεφτά της ασφαλιστικής…
Με το φτωχό μου το μυαλό
SportDay / Πανούτσος Αντώνης
Μερικές νηφάλιες σκέψεις στη γενική ευφορία του δεύτερου «διπλού» του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτέλεσμα αμέτρητων προβληματισμών, τι άλλαξε στον Ολυμπιακό και κατεβάζει τα «διπλά» σαν σφηνάκια λίγο πριν κλείσει η μπάρα.
Ο Τάκης Λεμονής είχε διαβάσει καλά τη Λάτσιο. Για το οποίο δεν έχω καμία αντίρρηση, φτάνει να διευκρινιστεί κάτι. Πόση ώρα παίρνει σε έναν προπονητή να διαβάσει το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας. Μία ώρα, μία μέρα, μία εβδομάδα ή μία ολόκληρη ζωή κατά το «έχουν τέλος τα γράμματα, παιδί μου;». Επίσης, πόσες σελίδες ?αν μετράται σε σελίδες? είναι το διάβασμα της Λάτσιο; Και αν είναι σε σελίδες, πόσες παραπάνω είναι το διάβασμα του Αστέρα Τρίπολης, που ο Λεμονής έμεινε στην ίδια τάξη, ή του Εργοτέλη, που έμεινε μετεξεταστέος; Είναι οι ελληνικές πιο εύκολες από τις ξένες ομάδες στο διάβασμα; Δεν προλαβαίνει να διαβάσει ο Λεμονής τις ελληνικές και τις ξένες ομάδες μέσα σε μια εβδομάδα; Και αν δεν προλαβαίνει, τι κάνει ο Καβαλιέρης που τον έχει για βοηθό; Θα στρώσει καμιά φορά κάτω τον κώλο του να διαβάσει κι αυτός καμιά ομάδα; Επίσης, υπάρχουν φροντιστήρια προπονητών στο διάβασμα και γιατί ο γύφτουλας ο Σωκράτης δεν παίρνει έναν προπαιδευτή να διαβάζει τον Λεμονή πριν από όλους τους αγώνες;
Ο Ολυμπιακός κερδίζει επιτέλους, γιατί σταμάτησε να έχει τις φύρες τους Βραζιλιάνους στην ομάδα του και έχει πάρει τα αλάνια τους Αργεντινούς που ξηγιούνται αλμυρό φιστίκι. Σωστά. Μήπως είχε πάρει ποτέ πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός όσο είχε τον Ζιοβάνι και τον Ριβάλντο; Αλλά όταν είχε τον Φούνες και τον Αγκίρε, χρειαζόταν δεύτερη καθαρίστρια στην πλατεία Αλεξάνδρας για να καθαρίζει τα τρόπαια. Οπως το παιδί είναι χαρά στο σπίτι, ο Αργεντινός είναι χαρά στην ομάδα. Εχει φανεί και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οσο η ΑΕΚ είχε τον Νάβας και τον Ρουίζ, τα κύπελλα έπρεπε να τα μεταφέρει ο Orphee Veinoglou. Και σταμάτησε μόνο να τα παίρνει όταν ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού να κάνει τη δική του συλλογή με τον Εζεκίελ Γκονζάλες να παθαίνει τενοντίτιδα από το να σηκώνει «κούπες».
Επιτέλους, ο Ολυμπιακός μόνταρε μια ομάδα που είναι σχεδιασμένη για την Ευρώπη. Οι ομάδες είναι αμπιγέ ή περιπάτου. Μόνο η Ντενίση τόλμησε να φορέσει τη ρόμπα της Θεοδώρας με σαγιονάρες Mikado και μόνο ο Ολεγκ Προτάσοφ δοκίμασε να παίξει τη Γιουβέντους με την άμυνα στο κέντρο. Πρέπει να είσαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα και πρέπει να είσαι πολύ της άμυνας για να προχωράς στην Ευρώπη. Επίσης, αποδεικνύεται ότι η ευρωπαϊκή άμυνα δεν φτουράει στην Ελλάδα. Με το που πάει στο Ηράκλειο, τρώει τρία από τον Εργοτέλη.
4) Εφυγε από τον Ολυμπιακό ο Ανατολάκης και η άμυνα βρήκε την υγειά της. Να προσθέσω ότι τώρα και ο Ουαντού θα έβρισκε τα κλειδιά του. Τελικά το μυστικό του φετινού ευρωπαϊκού Ολυμπιακού μπορεί να μην είναι οι αδάμαστοι γκαούτσος του κέντρου, αλλά η αποχώρηση του Ανατολάκη. Είναι γνωστό ότι όπου πάει ο Ανατολάκης πέφτουν οι τιμές των οικοπέδων και μαραίνονται τα σπαρτά.
Οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κουβαλάνε τα συμπλέγματα και τις φοβίες των παλιών με το άγχος του «διπλού». Ούτε κουβέντα. Εβλεπες τον Μπαμπαγκίντα να μπαίνει στο γήπεδο και τον λυπόσουνα από το άγχος που είχε για το «διπλό». Ο Ρέζιτς έλεγε στον Μάριτς «πίτσκου Μάρε», που στα σερβικά σημαίνει «με του Θεού τη χάρη για το “διπλό”», και ο Μάριτς συνήθως απαντούσε «Ρίο Μάρε» που πάει να πει Ρίο Μάρε και στα σερβικά. Επίσης, έφυγε ο Καστίγιο που είχε άγχος για το «διπλό» και ήρθε ο Αντζας που πρώτη φορά στη ζωή του άκουγε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει στο Τσάμπιονς Λιγκ «διπλό».
Οι νέοι άνθρωποι στον Ολυμπιακό, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Ιβιτς έφεραν καινούργια νοοτροπία. Αυτό το ξέρουν όλοι. Μέχρι πέρυσι πριν από την αρχή του Τσάμπιονς Λιγκ ο Σωκράτης έπιανε την κουβέντα με τον «Λου». «Πέρασαν τα χρόνια, πρόεδρε, και βλέπω να τα κλείνουμε τα μάτια μας χωρίς να προλάβουμε να χαρούμε ένα “διπλό”», άρχιζε ο Λούβαρης. «Λου, Λου», απαντούσε ο Σωκράτης. «Δεν θέλω να γίνεσαι λουλού. Και να μην το πάρουμε εμείς το “διπλό”, υπάρχουν άλλοι έπειτα από εμάς, που μια μέρα θα το πάρουν. Σταμάτα, Σάββα, δεν εννοούσα εσένα».
Φέτος ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει εύκολους αντιπάλους. «Μην κουνιέσαι. Το 'χεις». Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός φυσικά είχε παίξει με θεριά. Με την ομάδα με τις καρδούλες, την Χέρενφεν, που στο γήπεδό της, το «Μπομπονιέρα Φέιν», δεν γνώρισε ήττα από φιλοξενούμενη ομάδα. Από τον διεθνή τρόμο που ονομάζεται Μακάμπι, που ο άτυχος Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να την αντιμετωπίσει στο κολαστήριο του «ΓΣΠ».
Γιατί κέρδισε ο Ολυμπιακός; Για περισσότερους από ένα λόγο. Πρώτον, γιατί οι παίκτες-κλειδιά διακρίθηκαν. Οπως η ΑΕΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο γιατί ο Φερέρ έκανε λάθη, αλλά επειδή και οι παίκτες της υστέρησαν, έτσι και ο Ολυμπιακός νίκησε τη Λάτσιο, όχι μόνο επειδή ο Λεμονής ήταν επιμελής, αλλά και επειδή αρκετοί παίκτες απέδωσαν. Δεύτερον, επειδή για ορισμένους από τους νέους παίκτες ένα εκτός έδρας ματς με τη Λάτσιο δεν θα αποτελεί τη μεγάλη στιγμή της καριέρας τους. Ισχύει για τον Γκαλέτι, ισχύει ακόμα περισσότερο για τον διεθνή με την Αργεντινή Λεντέσμα και απόλυτα για τον Κοβάσεβιτς.
[B]Και κάτι άλλο. Επειδή πήρα κάποια μηνύματα για το τι έχω να πω για το στυλ του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και αν το βρίσκω τόσο βαρετό όσο το τσούκου τσούκου μπολ του Γιάννη Κυράστα, δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στο ποδόσφαιρο των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός του Κυράστα έπαιζε κοντρόλ ποδόσφαιρο, κάνοντας άπειρες πάσες μέχρι να εκδηλώσει επίθεση. Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο, δίνει μέτριο θέαμα, περιμένει να πάρει το αποτέλεσμα με αντεπιθέσεις, αλλά κοντρόλ ποδόσφαιρο δεν παίζει. Από εκεί και πέρα, δύο ματς μπορεί να είναι το ίδιο βαρετά για διαφορετικούς λόγους. Και αν κάποιος με ρωτήσει, προτιμώ να βλέπω τον Ολυμπιακό των επτά γκολ από τη Γιουβέντους, αλλά και των έξι στη Λεβερκούζεν, παρά τον ρεαλιστή των δύο «διπλών» της φετινής σεζόν.
Για μια ακόμα φορά είμαι χαρούμενος να υπογραμμίσω ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ένας παρωχημένος, δειλός προπονητής, που κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι για την Ευρώπη. Αν άλλος αντί του Μπάγεβιτς είχε τον Αρη του Γόγολου και του Νεμπεγλέρα, όχι μόνο θα νικούσε με δύο γκολ διαφορά την Μπόλτον, αλλά αντί για το ΟΥΕΦΑ θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα είχε προκριθεί στον όμιλο. Σκέψου, δηλαδή, να είχε ο Αρης τον «Δον Λορένσο» Σέρα Φερέρ τι θα είχε κάνει. Μπορεί και να του είχαν απαγορεύσει να παίζει στην Ευρώπη για να νικάει και καμιά άλλη ομάδα. [/B]
όπως πάντα Θεος
Ναι καλά τα λες, αλλά πες τώρα, πόσα θα σας ρίξουμε αύριο?
Kαλα αλλαξε πλευρο…Ωραία ονειρευεσαι…
:lol: