Ένα - ένα.
Το “ξεκούραστος Ολυμπιακός” είναι σχετικό. Σε ένα μήνα έδωσαν 7 παιχνίδια, τα 3 εκ των οποίων ύψιστης σημασίας (και τα κέρδισαν και τα 7). Ε, δε σημαίνει κάτι το ότι δεν παίζαμε και τώρα μεσοβδόμαδα.
Από την άλλη, οι “κουρασμένες ΑΕΚ και ΑΕΛ”, ούτε σημαντικό αγώνα έδιναν και ούτε και πολύ τρέξιμο πρέπει να έριξαν. Οπότε ας μη μιλάμε για κούραση. Η ΑΕΚ και με ΠΑΟ και με ΟΣΦΠ έπαιξε μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια και των δύο τελευταίων. Κρίμα που τα έχασε και τα δύο…
Επίσης, κανείς όταν μιλάει για τον πάγκο του Ολυμπιακού δε φαίνεται να υπολογίζει το πόσους τραυματισμούς έχει η ομάδα.
Όλοι ξέρετε πως αν ο Ολυμπιακός ήθελε, θα μπορούσε να είχε 40 παίκτες. Όπως πέρυσι…
Ο Λεμονής με τον Ίβιτς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν φέτος αυτό που ήθελε να κάνει και ο Σόλιντ. Λίγοι παίκτες (1-2 για κάθε θέση και 3 πασπαρτού) και συνεπώς ευκολότερος έλεγχος των αποδυτηρίων και καλύτερο κλίμα.
Και το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τους έχει δικαιώσει. Και στο Ch. L. περάσαμε από πολύ δύσκολο όμιλο, και την κορυφή γυροφέρνουμε και την ίδια ώρα παίζουν και πολλοί νέοι παίκτες. Μην λησμονούμε τι έχει γραφτεί για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια σε ότι έχει να κάνει με τις ηλικίες των παικτών του.
Υπάρχει απελπιστικά μεγάλη κριτική για κάτι που μέχρι στιγμής λίγο έχει κοστίσει στην ομάδα. Από τα λεγόμενά σας δηλαδή βγαίνει το συμπέρασμα πως αν ο Ολυμπιακός είχε πάγκο, αυτή τη στιγμή θα ήμασταν και 10 βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ. Χαίρομαι που έστω και έμμεσα παραδέχεστε το αυτονόητο - την ανωτερότητα της ομάδας. 8)
Και τέλος, ok, διαπιστώθηκαν κάποια κενά και ήδη η ομάδα έχει κάνει δύο μεταγραφές. Happy now;
Κάτι ξέρει ο Μουρίνιο που λέει ότι οι… πάγκοι δίνουν τίτλο
SportDay / Τσόχος Μιχάλης
Δύο ήττες στη σειρά από Ολυμπιακό και Βιγιαρεάλ ήταν πολλές για τη φετινή ΑΕΚ. Οι παίκτες της μπήκαν στο γήπεδο ξέροντας ότι περιθώριο για τρίτη δεν υπήρχε. Και αυτό το καταλάβαινε κανείς από το πρώτο λεπτό. Απέναντι ο τελευταίος Εργοτέλης «φώναζε» από το πρώτο λεπτό, όπως και σε όλα τα φετινά του ματς, ότι ο Καραγεωργίου έχει κάνει λάθος που δεν έχει πάρει όχι έναν, αλλά δύο ποιοτικούς κεντρικούς αμυντικούς το περασμένο καλοκαίρι. Ακόμα και όταν το χοντρό λάθος του Μάχο και το γκολ του Ογκνιένοβιτς έβαλε μπροστά στο σκορ τον Εργοτέλη, ήταν φανερό ότι, αργά ή γρήγορα, η ΑΕΚ και θα ισοφάριζε και θα κέρδιζε. Και κέρδισε διά περιπάτου.
Η διαφορά της φετινής ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Φερέρ είχε δίπλα του (και ας του έλειπαν ο Μπλάνκο, ο Ζήκος και ο Ενσαλίβα), τον Μανού, τον Λαγό, τον Ζεράλντο, τον Κονέ. Εβαλε τον πρώτο και γύρισε το ματς (έφτιαξε το 1-2 και το 1-3), χτύπησε ο Παπασταθόπουλος, έβαλε τον Ζεράλντο και πάλι κανένα πρόβλημα. Την ίδια ώρα ο Λεμονής έβλεπε τον βασικό Μενδρινό να μην τραβάει και ο μόνος που είχε στον πάγκο για να τον αλλάξει ήταν ο Κατσικογιάννης. Καλά ήταν τα μεγάλα λόγια και του Λεμονή και του Ιβιτς για μικρό και ευέλικτο ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η ΑΕΚ φέτος ίσως (το πιθανότερο) να έχει ποιοτικά λιγότερο καλή ενδεκάδα από αυτή του Ολυμπιακού, αλλά βάθος στο ρόστερ της έχει και μεγαλύτερο και ποιοτικότερο από οποιονδήποτε άλλον. Και επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, ο Μουρίνιο είπε κάποτε «Δείξε μου τον πάγκο σου, να σου πω αν πας για τίτλο», σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Πορτογάλος.
Και σε δυο χρονια θα εχω παρει πτυχιο και θα εχω κανει και το στρατιωτικο μου ομως για την ωρα ειμαι ακομα φοιτητης προπτυχιακου και δεν εχω ακουμπησει αληθινο οπλο. Το να μην παραδεχεσαι οτι ο παγκος του Ολυμπιακου μπροστα σε αυτον της ΑΕΚ ειναι ελαχιστοτατος ειναι παιδιαστικο. Ενταξει δεν ειπαμε και οτι κανεις παρανομο dl και ντρεπεσαι να το παραδεχτεις δημοσια…
Οπως επισης πρεπει να παραδεχτεις οτι μετραει πολυ το τι εχει μια ομαδα περα απο τον 11ο της παιχτη χωρις βεβαια να βαζω σε δευτερο λογο την βασικη 11αδα, ισα-ισα…
Να επιστρέψει η ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά ο Ριβάλντο, στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που διοργάνωσε η ομάδα. «Έχω πάρει τρία πρωταθλήματα με Ολυμπιακό, αλλά αυτό θα το ευχαριστηθώ περισσότερο», είπε ο Βραζιλιάνος «σταρ»
Για δες, ποιοι έφυγαν με κλάματα από τον Ολυμπιακό και τους έδιωξε ο κακός πρόεδρος, αλλά αγαπάνε ακόμα τον κόσμο του Ολυμπιακού…
:roll: :roll: :roll:
μάλλον στη Βραζιλία είχε πάνω από το κρεβάτι του, τη φανέλα του Θωμά Μαύρου :lol: :lol: :lol:
Γιατί?
Ο Μάχο φέτος έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις, είχε και μια α καρριέρα πριν έρθει στην Ελλάδα, ο Σηφάκης έχει ταλέντο, αλλά δεν θα τον έλεγα έτοιμο ακόμα και στυον ΟΦΗ είχε κάνει και κάποιες γκάφες…
Ρε ο Ριμπο εννοουσε οτι (οντας οπαδος του Ολυμπιακου) το φετινο πρωταθλημα που θα παρει ο Θρυλος θα το ευχαριστηθει περισσοτερο επειδη θα εχει συνοδευτει και απο αξιοπρεπη πορεια στο τσουλου…