Ευρωλίγκα 2013-14

O Κινεζος και να φυγει δεν αδειζει θεση, 7ος ψηλος ειναι :wink:

Ναι, το ξέρω, το έγραψα με το σκεπτικό του να παίζει μόνο στην ευρωλίγκα ο Μπατίστ και να μένει εκτός αποστολής ο Μαυροκεφαλίδης, πράγμα μάλλον ουτοπικό.

Το 1ο ημίχρονο ήταν τόσο κακό που ήταν στενάχωρο.

Διαφωνώ με την προσέγγιση για τον Κάρι. Χτες ήταν ο παίκτης που κλείδωσε το ματς με 4 πόντους και 2 ασίστ στο τέλος.

Το πρόβλημα είναι όντως οι ψηλοί και συγκεκριμένα οι Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδης που προσφέρουν πολύ λιγότερα του αναμενόμενου. Με τον Σόφο πέρσι πονοκεφάλιαζες και έφθειρες τους αντίπαλους ψηλούς, ανεξάρτητα αν κι αυτός δεν πήγε όσο καλά μπορούσε και έπρεπε.

Κάπως έτσι όταν οι άμυνες προσαρμόζονται και κλείνουν τον Λάσμε και τον Γκιστ, η Πανάθα καταλήγει να παίζει ρολόι στο τρίποντο.

Προσθέστε σε αυτό ότι στο 3 παλεύει μόνος του ο Ματσιούλις γιατί ο Μπράμος έχει μείνει κάπου αλλού κι ο Γιάνκοβιτς δεν έχει προσαρμοστεί και καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε μια ομάδα με περιορισμένη δημιουργία στην επίθεση.

Παίρνουμε ματς με παλικαριές (Παππάς στο Βελιγράδι - Γκιστ χτες κλπ - Ματσιούλις γενικά) αλλά με παληκαριές δεν πας πουθενά μακροπρόθεσμα.

Όπως είπα δεν είδα το χτεσινό ματς, αλλά δε μου μοιάζει παράλογο να το κλείδωσε ο Κάρι. Γενικά με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας τα πάει καλά, όμως στους ζόρικους αγώνες σχεδόν εξαφανίζεται και οι αριθμοί του πέφτουν δραματικά.

Δεν έχω ασφαλή εικόνα ακόμα για τον Κάρι, πέραν του ότι ο άνθρωπος ξέρει καλό μπάσκετ και δεν είναι μονοδιάστατος.

Πέρσι το μόνο πραγματικό δείγμα ήταν στους τελικούς, που δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, συντελώντας σε μεγάλο βαθμό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φέτος, είναι αισθητά πεσμένος και ειδικά στην Ευρωλίγκα είναι σχεδόν χαμένος, αλλά και ποιος δεν είναι; Επίσης, ο Πεδουλάκης κάνει ένα ακατάπαυστο rotation σε κάθε αγώνα που ενδεχομένως να δυσκολεύει και κάποιους περιφερειακούς παίκτες να βρουν ρυθμό. Από την άλλη, με την εικόνα που έχουμε οφείλει να κάνει αλλαγές μέχρι να βρει το εκάστοτε λειτουργικό σχήμα.

Φυσικά, στην ηλικία που είναι και με την καριέρα που (δεν) έχει κάνει, δύσκολα θα καταφέρει να γίνει πρωταγωνιστής, πλέον, σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Βασικά θα συμφωνήσω με Γράκχο. Ο κακός σχεδιασμός έχει γίνει στη φροντλάην και εκεί χρειάζεται η αλλαγή.

Αρχικά ο Μπατίστ είναι ξεκάθαρα ΤΡΙΤΟΣ ψηλός, για 10’ το πολύ. Δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω του αν ο πρώτος ψηλός σου δεν τραβάει ή είναι τραυματίας όπως τώρα.

Ο άλλος ψηλός που πήρες είναι για Ολυμπιακό εποχής Καζλάουσκας και αυτό τα λέει όλα. Απλά δεν μπορεί.

Ο τρίτος ψηλός που πήρες είναι ένας άμπαλος κινέζος. :-s

Χρειάζεσαι άμεσα έναν ψηλό που να κάνει τα βασικά. Σπρώξιμο, άμυνα, κάποιους πόντους μπροστά και άνοιγμα χώρων στους υπόλοιπους. Σου λείπει κι ένας οργανωτής, πράγματι, αλλά εν προκειμένω δε θα άλλαζε και πολλά πράγματα. Ποιον θα τάιζε δηλαδή;

Λουκά, τα είπαμε ρε. Πίσω στην Αγ. Πετρούπολη.[SPOILER]Μου θελες και Μπαρτσελόνα, κατσικανιάρη.[/SPOILER]

ειπαμε να’στε καλα που δεν τον φορτωθηκαμε!! :lol:

Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει βέβαια είναι το γιατί τον θέλαμε εξαρχής (και μάλιστα ήταν και “σχεδόν κλεισμένος”). Γενικά στο “5”, με την εξαίρεση Ντάνστον, οι επιλογές του Μπαρτζώκα είναι κάργα προβληματικές.

διαφωνω και εξηγω και γιατι,
ο μπεγκιτς ηρθε πρακτικα αντι του σερμαντινι. πολυ καλυτερος παιχτης ποιοτικα και με εμφαση σε αμυνα και σχετικα καλος σε πικ εν ρολ. αν δεν εχει αλλους τραυματισμους τοτε οκ θα ειναι, ντανστον, πετγουει και σιμονς ηρθαν αντι παουελ, χαινς και αντιτς. με καλους τους χαινς και αντιτς ημασταν απιαστοι, αλλα δεν μπορουμε να τους εχουμε. ο παουελ δεν προσεφερε ποτε.
με τα μεχρι τωρα ο ντανστον παιζει αρκετα καλα αρα καλυπτει πολυ τη θεση του χαινς. ο σιμονς λογω τραυματισμου δεν εχει προλαβει να παιξει ακομα αναλογα, αρα περιμενουμε κατι απο αυτον τουλαχιστον λιγο καιρο αφου γυρισει. ο πετγουει δεν ειναι αντιτς, αλλα και σουτακι εχει και αλτικος ειναι, και προσπαθει. σιγουρα δεν ειναι αντιτς στα καλα του.
για εμενα ομως αν ο σιμονς γυρισει και προσαρμοστει τοτε καλυτεροι θα ειμαστε. τον μπεγκιτς τον πιστευω πιο πολυ η αληθεια ειναι.

Άσε τον Πέτγουεϊ έξω, λέω για σέντερ.

Ο Μπαρτζώκας μέχρι τώρα έχει φέρει Πάουελ, Μαυροειδή, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Σίμονς, Μπέγκιτς.

Απ’ όλους αυτούς καλή επιλογή σίγουρα είναι ο Ντάνστον ενώ για τον Μπέγκιτς απλά ξέρουμε ότι μπορεί να προσφέρει κάποια πράγματα και ακόμα δεν το έχει κάνει λόγω του τραυματισμού. Πάντως σε κάνα-δυο φάσεις που έχει χάσει σίγουρα καλάθια από κάτω ομολογώ ότι σιχτιρίζω.

Οι υπόλοιποι 4 είχαν/έχουν από μηδενική έως ελάχιστη προσφορά. Τον Σίμονς σόρι μαν, δεν το πιστεύω καθόλου ούτε έχω ελπίδα να προσαρμοστεί. Για μένα έπρεπε να έχουμε πάρει άμεσα παίκτη μετά και τον τραυματισμό του.

Για Σιμονς θα συμφωνήσω με κρισπ και έγω.
Σε μερικές φάσεις τον βλέπεος και απελπίζεσαι.
Δειχνει να έχει και πολύ άγχος πάντως

Ο Σερμαντινι πάντως δεν είναι καθόλου κακός παίκτης και μου κάνει εντύπωση που καμιά ομάδα δεν επιμένει λίγο σε αυτόν. Όπου και αν πήγε έδειξε καλά στοιχεία αλλά πουθενά δεν στέριωσε.

Αν κρινω απο το γεγονος (?) οτι ζητησε 800 χιλιαρικα (!!!) το καλοκαιρι για να μεινει στον Ολυμπιακο εμενα δε μου κανει εντυπωση που δεν στεριωσε σε εμας τουλαχιστον…

Πάσο δεν ήξερα τι απαιτήσεις είχε.

Όπως και να έχει νομίζω είναι λιγάκι αδικημένος, τώρα αν είναι από το ξερό του το κεφάλι η κάτι άλλο δεν γνωρίζω.

απλα δεν θυμαμαι ολους τους ξενους να προσαρμοζονται με την μια. ο ντανστον ειναι εξαιρεση. εγω λεω να περιμενουμε λιγο κ μετα.
τον μαυροειδη τον ειχα ξεχασει γιατι δεν παιζει κ ποτε!! μια χαρα θα ηταν ο γλυνιαδακης στη θεση του, καθολου δεν θα με χαλουσε.

Δεν είδα Παο αλλά βλέπω τα stats. 4 παίκτες με πάνω από 30 λεπτά συμμετοχής με τα περισσότερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία Διαμαντίδη και Φώτση. Ο Παππάς 3 λεπτά μέσα, ο Καρι 5 λεπτά και ο Μπράμος 10. Δείγματα μικρής ομάδας μου μοιάζουν αυτά.

Χθες ο Σόφο πάντως θυμήθηκε τις καλές στιγμές του, ενώ από ότι βλέπω στο Μπαρτσα - Φενερ ο Παπ πρέπει να κάνει μεγάλο ματς.

Βλέπω παράλληλα και το Μπάρτσα-Φενέρ, απίστευτο παιχνίδι από τον Παπ, με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και κυρίως τρομερή άμυνα πάνω στην καλαθομηχανή Μπογκντάνοβιτς που έμεινε στους 8.

Για τον Παναθηναϊκό τα ‘χουμε πει, ο Πεδουλάκης δεν γουστάρει το μισό του ρόστερ, εδώ δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό στο β’ ημίχρονο τους Μαυροκεφαλίδη, Μπατίστ και προτίμησε να πάει με 5άρι τον Γκιστ, ο οποίος ήταν άφαντος στην επίθεση (πολύ καλός αμυντικά όμως). Του βγήκε πάντως το σχήμα, έφερε το ματς στα ίσα και τελικά πλήρωσε το τραγικό πρώτο ημίχρονο όπου οι Λαμποραλαίοι έκαναν σουτάκια προπόνησης.

Χειρότερο και από τα τρίποντα (όπου το ποσοστό ήταν λίγο εκτός λογικής έτσι κι αλλιώς) ήταν οι περίπατοι που έκαναν στην ρακέτα του ΠΑΟ στα πρώτα 20 λεπτά οι Πλάις, Μπιέλιτσα, Χάμιλτον (όχι ακριβώς παίκτες παγκόσμιας κλάσης). Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορώ να σκεφτώ πιο αποτυχημένη μεταγραφή από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Το ειχα γραψει και πριν μερικες εβδομαδες αλλα τα στατιστικα του ΠΑΟ φετος ειναι επικος αχταρμας. Π.χ. το αποψινο:

21 προσπαθειες για διποντο
26 για τριποντο
27 βολες

Δεν υπαρχει αυτο:!:

Είπαμε, έχει πρόβλημα η ομάδα, αλλά εσύ το ξεφτίλισες.

Οι μικρές ομάδες δηλαδή πάνε στο τελευταίο σουτ ματς στο οποίο για περίπου 20 λεπτά κυνηγάνε από τους -20, σα να λέμε.

Κατά τ’ άλλα σωστά τα γράφετε.

εχει mid range jump shot ομως!
Το ματς δεν το ειδα αλλα αν λετε οτι Παππας, Καρι και Μπατιστ μενουν εξω λογω κολληματος του Πεδουλακη, γελαω λιγο με την παρτη του. Τωρα δηλαδη κινδυνευει και να μην περασει στην επομενη φαση?