Πέρα από την αυτοκτονία του Ολυμπιακού οι διαιτητές τον αδίκησαν μετά τον Παναθηναικό χτες.
Αυτοκτονία για τον γαύρο…
Είδα τη ματσάρα Ζάλγκιρις - Άλμπα και οι άχρηστοι/τραγικοί διαιτητές, κοίταγαν σε ρηπλέη φάση για ανανέωση ή μη του χρόνου έπειτα από γερμανικό τούβλο που χτύπησε μόνο ταμπλό στο τέλος της επίθεσης, ξεκάθαρο από όλες τις λήψεις κι έπειτα από κανά 5λεπτο έδωσαν ανανέωση κατοχής.
Επικίνδυνοι τύποι.
Ειλικρινά πίστευα ότι παίζει το διπλό της Βαλένθιας απόψε, δεν ξέρω γιατί. Νομίζω ότι σε αυτά τα εύκολα ματς, έχετε θέμα συγκέντρωσης και πειθαρχίας παραδοσιακά όποια χρονιά έχετε καλή ομάδα. Στα καλά νέα, δε νομίζω να αλλάξει πολλά πράγματα στους στόχους σας (play offs με πλεονέκτημα) και βασικά ίσως σας τσιτώσει και λίγο.
Πάντως εγώ 3 σημεία είδα στο τελευταίο λεπτό που έκριναν το ματς: 1) η εντολή για 2 γρήγορα φάουλ με το σκορ στους 2π 15δ πριν το τέλος (ένα ο Παπανικολάου κι ένα ο Σλούκας ή ο Φαλ, δε θυμάμαι αλλά δε σας κόστισε γιατί έχασε βολή ο Τζοόυνς), 2) οι χαμένες βολές Σλούκα και 3) το φάουλ του Βεζένκοφ πάνω στο σουτ για 3π.
Τέλος, εγώ δεν είδα φάουλ στην τελευταία φάση στον Πίτερς, εσείς;
ΥΓ: Κακός Λαρεντζάκης σήμερα. Ο Μπόλομποϊ συνεχίζει το σερί “ένα καλό ματς, ένα κακό”. Κάνααν πάλι αρνητικός. Φοβερή δημιουργία από Γουόκαπ-Σλούκα-Βέζε (6+ ασίστς έκαστος).
ΥΓ2: Όντως ματσάρα το Ζαλγκίρις - Άλμπα, έχω ξαναπεί ότι οι Λιθουανοί είναι αυτό που θα έπρεπε να είμαστε εμείς. Εν τω μεταξύ είχα δει μέχρι το τέλος της β περιόδου και το ματς ήταν χαλαρό διπλό, απορώ πως έπεσε τόσο η Άλμπα στο 2ο.
Εγώ πάντως έκλεισα την εικόνα όταν κάναμε τα 2 φάουλ συνεχόμενα μετά από εντολή Μπαρτζώκα. Μόνο το άκουγα ενώ δούλευα μετά. Ασε ρε Μπαρτζώκα τους παίκτες να παίξουν μια καλή άμυνα. Αρχή της σεζόν παραμένει και δε μπορεί να πιστεύεις πως δεν μπορούν να τα καταφέρουν δίχως τις πονηριές σου.
Ότι να 'ναι από τον (κατά τ άλλα καλύτερο παίκτη τους) Μότλεϊ στο Μπάρτσα - Φενέρ, όταν παίρνει την μπάλα και βάζει δίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν η ομάδα του έχανε με 3π. Πλέον καμιά ομάδα δεν είναι αήττητη.
48 αγώνες πλέον και οι 18 έχουν τελειώσει με διαφορά ένα καλάθι. Σταθερά δλδ 3/8 ματς κάθε αγωνιστική. Η καλύτερη regular season του κόσμου λέμε.
Νομίζω η φάση της αγωνιστικής!
Πανηλίθια ήττα χτες, αφενός για 3 δεκάλεπτα ενώ είχαμε εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας, δεν ξεφύγαμε πάνω από 12-13 πόντους λόγω μιας σειράς λαθών που δεν βλέπουμε ούτε σε παμπαίδες και στο 4ο δεκάλεπτο σταματήσαμε και να παίζουμε μπάσκετ (κακό κοουτσάρισμα από Μπι).
Τώρα τις δύο φάσεις στο τέλος δεν τις σχολιάζω από άποψη αδικίας, δεν είδα κάποιο ξεκάθαρο φάουλ ούτε σε Πίτερς ούτε σε Σλούκα, ενώ για το ότι δόθηκαν 3 βολές τι να κάνουμε είναι η νέα βλαμμένη μόδα (μαζί με τα ψευτοαντιθλητικά και τα ψευτοεπιθετικά στα σκριν), που εμένα προσωπικά με κάνει να σιχαίνομαι όταν βλέπω τρεις διαιτητές (συνήθως της πλάκας) να είναι σε σύσκεψη πάνω από μια οθόνη κάθε δεύτερη φάση. Προφανώς για να συνεχίζεται, θα έχουν καταλήξει τα μυαλά της ευρωλίγκας ότι είναι κάτι που ικανοποιεί τον κόσμο και εγώ μάλλον θα είμαι ο περίεργος…
Να χαμε να λέγαμε…
Ναι και οι δυο αδικήθηκαν, ισχύει Και λοιπον;
Οσον αφορά την ομάδα μου, όταν ξεκινάς με 16-31 στο 1ο δεκάλεπτο και αυτό λόγω ενος τριπόντου πίσω από το κέντρο στη λήξη τι ακριβώς να πούμε…και το ΙΔΙΟ ακριβώς πράγμα έγινε και με την Μονακό, 13-29 στο 1ο δεκάλεπτο.
Μετα τρέχαμε να φτάσουμε και δεν φτάσαμε…
Οταν παιζεις με μια μέτρια ομαδα μέσα στην έδρα σου, γιατί αυτή η Παρτιζαν δεν είναι τίποτα σπουδαίο και σε κανένα σημείο δεν ελέγχεις το ματς…οταν παιζεις κάτι σαν άμυνα και ο Πάντερ γίνεται Λίλαρντ.
Οταν μπαίνει ένας παίκτης στο πρώτο του ματς και με ελάχιστες προπονήσεις και τον αφήνεις να κάνει 16 σουτ.
Και τελοσπάντων, αν η εικονα μας με την Παρτιζαν αφορούσε μόνο αυτό το ματς, ναι οκ θα έλεγα ότι έπαιξε ρόλο η διαιτησία. Αλλά όταν από την αρχή της χρονιας παίζεις ΚΑΚΟ μπάσκετ, μην ψάχνουμε τώρα για δικαιολογίες.
Οσον αφορά τον αιώνιο, στα πρώτα ματς μια χαρά τον πήγε η διαιτησία…τοτε βέβαια δεν υπήρχε κανένα θέμα και ήταν το θηρίο που τρέμει όλη η Ευρώπη.
Και ακόμα δεν παίζει όπως μπορεί φανταστείτε…ενώ οι άλλες ομάδες που κέρδισε παίζουν, αυτό ειναι το ταβάνι τους, μόνο ο θρύλος έχει περιθώρια βελτίωσης…
Τώρα άρχισαν οι γκρίνιες, δεν παίζει άμυνα, ο Κανααν πρέπει να φύγει κτλ.
Αυτή είναι η δουλειά των δημοσιογράφων, τους ξέρουμε. Εντυπώσεις μόνο και να πουλήσουν οπαδίλα.
Χθες έχασε ενα δικό του παιχνίδι, δεν του φταίει τίποτα άλλο. Έλεγχε απόλυτα το ματς και στο 4ο ξέχασε να παίξει μπάσκετ χάνοντας απο μια υποδεέστερη ομαδα.
Τελοσπάντων, δεν αλλάζει κάτι. Ο Ολυμπιακός έχει τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει και να πάει φ4 και φέτος, εμείς όχι.
Ο ΔΓ άρχισε τα δικα του, τα γνωστά, αλλά η μεγάλη πλειονότητα των Παναθηναικών δεν τρώμε το παραμύθι του. Και η υπομονή τελειώνει, αν δεν έχει ήδη τελειώσει.
Και δυστυχώς για αυτόν, η εικόνα του συλλόγου στο ποδόσφαιρο με την ΥΓΕΙΑ που βγάζει (ανεξαρτητα απο τι θα κάνουμε στη συνέχεια) δειχνει πόσο πολύ κακό εχει κάνει στην ΚΑΕ η τοξική παρουσία του και οι αλλοπρόσαλλες τακτικές του.
Λέγαμε τις πρώτες αγωνιστικές ότι ο Ολυμπιακός για να γίνει καλύτερος πρέπει να ανεβάσει το ποσοστό στο τρίποντο εφόσον έχει στηθεί έτσι η ομάδα για να βγάζει plays με πολλά ελεύθερα.
Ο σωστός, ο ορθόδοξος μπασκετικός Ολυμπιακός που πρέπει με κάποιο τρόπο να μας κάνει νευρικούς, στο παιχνίδι που σούταρε με πάνω από 50% στο τρίποντο έκανε 20 λάθη απέναντι σε μια άμυνα που τον πίεσε σοβαρά μόνο 5-6 λεπτά σε όλο τον αγώνα! Λίγο μυαλό να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε ακόμα 0-100 να έπαιζαν οι διαιτητές. Μοναδικό παράπονο που έχω από τον κόουτς είναι η μικρή χρήση του Μπολομπόι.
Παιδαριώδη λάθη από πολύ έμπειρους παίχτες, τα οποία βάζουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα όποια λάθη έκανε ο κόουτς. Ενώ το σκορ ήταν 80-74 και έχουμε βγάλει άμυνα, παίρνει την μπάλα ο Παπ και κάνει πάσα μισού γηπέδου λες και βιαζόμασταν να μειώσουμε το σκορ. Εννοείται χάσαμε τη μπάλα και και το σκορ έγινε 80-77 αν δεν κάνω λάθος. Πόσο στόκος μπορεί να είσαι για να πάρεις τέτοια απόφαση και να μην κατεβάσεις με ηρεμία τη μπάλα και να κάνεις αργή επίθεση; ΠΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ;;;
Σλούκας, Γουόκαπ, Σάσα και Φαλ θα σκάσουν και δεν θα μπορούν να βγάλουν τη σεζόν αν δεν υπάρξουν βοήθειες και από τους άλλους κυρίως στο σκοράρισμα. Οι 2 χαμένες βολές του Σλούκα δεν είναι τυχαίες. Το παληκάρι φούσκωνε και ξεφούσκωνε το στήθος του μπας και καταφέρει να ηρεμήσει από τους σφυγμούς τα τελευταία λεπτά. Πίτερς και Κάνααν ανύπαρκτοι, δεν γίνεται να μην παίρνεις σκορ από αυτούς τους 2.
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι είμαστε ένα γκαρντ καλό χειριστή και με αξιόπιστο σουτ μακριά από το πραγματικά πλήρες ρόστερ (έναν φετινό Πάντερ θα έλεγα ή έναν λιγότερο τρελό Ντόρσει)
Ο παντερ δε νομίζω ότι ταιριάζει, θέλει μπάλες.
Επίσης δεν γίνεται να λέμε στόκο τον παπ, το πρόβλημα δεν ειναι η ανυπομονησία του, οδηγία δίνεται η έπρεπε να δοθεί. Για μένα πολλά τα λάθη, δεν ξέρω εάν ήταν θέμα τουπε η όχι αλλά 3 νίκες στην Ισπανία πήγανε στραφι. Έπρεπε να ήμασταν 5-1 όχι 4-2. Τεσπά ελπίζω αυτό να δώσει κίνητρο ανάκαμψης και όχι να βγει η κούραση. Ο κανααν όντως ψάχνεται ακόμα αλλά πιστεύω θα δείξει καλύτερα στοιχεία σύντομα.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα πάντα μέσα σε ένα παιχνίδι είναι θέμα οδηγιών. Δεν γίνεται να μην μπορεί να σκεφτεί τόσο έμπειρος παίχτης τι είναι πιο σωστό να γίνει. Δεν μπορεί να παίρνει οδηγία να ρισκάρει την κατοχή με τέτοια πάσα με τη διαφορά να έχει μειωθεί και με εμάς να έχουμε χάσει επαφή με την ένταση και το ρυθμό του αγώνα. Έγιναν πολλά παρόμοια λάθη βιασύνης και κάκιστης εκτίμησης της φάσης, απλά ανέφερα αυτό που με τρέλανε περισσότερο…
Στράφι δεν πήγαν ακόμα οι νίκες. Θα προτιμούσα μάλιστα το 4-2 να ήταν με ήττα στη Μπασκόνια και νίκη με Μονακό. Θέλουμε νίκες απέναντι σε αυτούς που θα χτυπηθούμε για καλύτερο πλασάρισμα
*Νομίζω ότι μας λείπει αυτό ακριβώς που είπες για Πάντερ, ένας παίχτης που να ζητάει μπάλες και να παίρνει σουτ μετά από τρίπλα και πάνω σε άμυνες
Δεν ξέρω αν θυμάσαι/θυμάστε βέβαια, αλλά τον Πάντερ τον διώξατε ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτόν τον λόγο (επειδή έπαιρνε περισσότερες μπάλες από τον… ξέρεις ποιον).
Από που προκύπτει το παραπάνω;
Αν δεν είναι Πάντερ, ας είναι τύπου Πάντερ. Τώρα είναι πολύ διαφορετικός ο Ολυμπιακός και ο καθένας έχει έναν ρόλο. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το κάτι σαν ομάδα που είχαμε τότε. Γι αυτό άλλωστε η ομάδα “άντεξε” τον Ντόρσει την προηγούμενη σεζόν
Δεν ξέρω αν μιλάς για το δικό μου post γιατί δεν κάνεις reply, αλλά θυμάμαι μια χαρά το κράξιμο ρεπόρτερ γαύρου (Διαμαντόπουλος, Ζέρβας κτλ) για τις προσπάθειες του Πάντερ στην ομάδα του Μπλατ. Και το κλίμα αυτό ήταν γενικό και στους οπαδούς:
Συμφωνώ 100% μαζί σου.
Δεν καταλαβαίνω πώς 3 ποστ (που μπορεί να είναι και 300, δεν έχει σημασία) αποδεικνύουν ότι ο Σπανούλης ζήτησε να φύγει ο Πάντερ.
Ο Πάντερ εκείνη τη χρονιά είχε οριακά κάτω απο 40% στο δίποντο, κάτω από 20% στο τρίποντο και 60% στις βολές. Είχε κάνει ένα καλό ματς στη Μόσχα και 10 μέτρια έως άθλια.
Δεν είναι απαραίτητο βέβαια ότι φταίει αποκλειστικά ο ίδιος, η ομάδα εκείνη τη διετία ήταν εντελώς ασύνδετη σε όλα τα επίπεδα.
Τέλος πάντερ (πάντων) απορώ πώς ακόμα πονάει τόσο πολύ η απόφαση του πρώην παίκτη Σπανούλη πριν από 12 και βάλε χρόνια, ώστε να μνημονεύεται σε άσχετο χωροχρόνο, αλλά δεν πειράζει, καλή καρδιά…
Επίσης, το τι κάνει ο Πάντερ και ο κάθε Πάντερ σε ομάδα τύπου φετινής Παρτίζαν δεν είναι μέτρο σύγκρισης για το τι θα έκανε στον φετινό ολυμπιακό.
Βλέπω μεγάλη απογοήτευση που μάλλον απορρέει από κάποια πεποίθηση ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι “ομάδα Φ4”, την ώρα που πέρσι πάνω κάτω συμφωνούσαν όλοι ότι στόχος είναι η οκτάδα. Φέτος εγώ βλέπω μια ομάδα που απλά μπορεί να λέει ότι στόχος είναι ένα καλό πλασάρισμα στην οκτάδα, οποιαδήποτε κουβέντα για Φ4 είναι πολύ πρώιμη, βλέποντας και γενικότερα τη φετινή διοργάνωση.
Το ότι “πετάξαμε στα σκουπίδια τις εκτός έδρας νίκες” δεν προκύπτει από πουθενά, όλες οι νίκες είναι χρήσιμες.
Κακή ήττα (από την άποψη της ανατροπής στο 4ο δεκάλεπτο) χτες έτσι όπως ήρθε, προχωράμε.
Α τώρα φέτος βγάζει υγεία;
Γιατί τόσα χρόνια εγώ θυμάμαι “Αλαφούζο ΠΟΥΛΑ & ΠΟΥΛΟ”, ότι είναι γάβρος ο Αλαφούζος, φίλος του Μαρινάκη που οδηγάει τον Παναθηναικό στα βράχια κτλ
Εδώ και οι γνωστοί ρεπόρτερ γράφανε άρθρα για τον εγκληματία Mr Skai και πάει λέγοντας…