Ευρωλίγκα 2022-2023

Δεν παίξαμε καλά οκ σε μαραθώνιο 34 ματς πρέπει να προχωράς. Συμφωνώ με @samis θα μας κάνει καλό η ήττα και ας ήρθε με σχετικά άσχημο τρόπο

Υγ αστεία διαιτησία πραγματικά. Οκ κυρίως τα ρίχνω στην μέτρια εμφάνιση μας αλλά πρέπει να το αναφέρω.

Υγ2 Μακισικ αθόρυβα βαρόμετρο 3 σαιζόν τώρα

Αν αναφέρουμε κάτι για τη σημερινή διαιτησία, θα πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι στα προηγούμενα 4 παιχνίδια είχαμε πολύ ευνοϊκή αντιμετώπιση.

Γενικά καλό είναι να την αφήνουμε στην απέξω, δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερος παράγοντας.

2 Likes

Ναι λεω δεν παιζει καποιο ρολο απλα το αναφερω

Είχες παραπάνω από καλές διαιτησίες μέσα στην Ισπανία…

Κατά τ’αλλα εμείς μία από τα ίδια, καμια εκπληξη πια.
Η χρονιά είναι και αυτή χαμένη ήδη και κανένας Μπέικον ή …Ζαμπόν μπορεί να την σώσει. Ούτε τις βολές δεν βάζουμε :laughing:

Και η Ρεάλ έχασε απο την Μπολόνια…να έχεις αυτό το υλικο και να παίζεις έτσι…

Το έλεγα μετά από κάθε ματς. Βέβαια επειδή κάποιοι το πήγαιναν στο άλλο άκρο υπάρχει διαφορά στην ασυνήθιστα καλή διαιτησία στην Ισπανία με την ξεκάθαρη εύνοια (γιατι ακούσαμε ότι μας σπρώχνουν)

Τεσπά δίκαια χάσαμε έτσι κ αλλιώς όπως και δίκαια κερδίσαμε μες την Ισπανία

Τώρα είδα τα άλλα αποτελέσματα δεν πατάει καλά η Ρεάλ και η Άλμπα αναμενόμενα κόβει ταχύτητα.

Ο μπέικον μπήκε στο ροτεισιον η ακόμα; Μ αρέσει πολύ αυτός ο παίχτης δεν έχω θέμα να βλέπω και τα ματς του ΠΑΟ μόνο και μόνο για αυτόν

Στα του ΠΑΟ, είδα μικρή βελτίωση επιθετικά (λόγω Γουόλτερς ίσως) αλλά όχι με την απαιτούμενη διάρκεια. Αμυντικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχουμε τη χειρότερη ομάδα στη διοργάνωση αυτή τη στιγμή (που είναι παράδοξο καθώς ο Ράντονιτς φημίζεται για τη σκληρή άμυνα στις ομάδες του).

Τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν για να ανέβει λίγο η ομάδα (μέχρι να μπει κι ο Μπέικον) είναι τα εξής:

• Χαμένες βολές. Απόψε είχαμε κάτω από 50%! Με ένα αξιοπρεπές ποσοστό ίσως είχαμε μία νίκη παραπάνω στα 3 από τα 4 χαμένα παιχνίδια μας (έχουν λήξει με διαφορές 3, 3 και 11 πόντους). Δε γίνεται πχ ο Γκριγκόνις με ποσοστό καριέρας 92% να έχει φέτος 77%.
  • Αβίαστα λάθη. Δεν υπάρχει συγκέντρωση και δίνουμε πολύ εύκολα την μπάλα.
  • Χειρισμός της μπάλας. Η Μακάμπι μας πίεσε πολύ όταν κατεβάζαμε την μπάλα ή όταν την αλλάζαμε στην περιφέρεια (με τρίπλα). Υπάρχει θέμα καθώς ο Λι φαίνεται πελαγωμένος (γι αυτό και την κατέβαζε ο υπερτιμημένος - που είχε πάλι το μεγαλύτερο PIR παρεμπιπτόντως - κι ο Μποχωρίδης ενίοτε, που ο Ράντο έχει πει ότι θα παίζει 2αρι!).
  • Ομαδική άμυνα: Δεν υπάρχουν καλές αλληλοκαλύψεις. Κι αν κάποιοι ανεβαίνουν σιγά σιγά (πχ Γκουντάιτις έχει πολύ καλή βελτίωση στο χετζ άουτ του χειριστή στο σκριν), για κάποιους ξέρουμε ότι δε θα βελτιωθούν ποτέ (πχ Μποχωρίδης).
  • Ανενεργοί παίκτες: Με την προσθήκη Μπέικον, ευτυχώς θα πάρει ευκαιρίες ο Μαντζούκας (που απόψε εξαφανίστηκε στο β’ ημίχρονο όμως). Αλλά βλέπω να μην υπολογίζει πια Andrews (που είναι ο πιο εύστοχος παίκτης μας σε όλες τις θέσεις) και Γιώργο Καλαϊτζάκη (καλά για Χουγκάζ δε μιλάω γιατί δεν κάνει για Ευρωλίγκα, όπως έχω πει).
  • εν γενεί ψυχολογία. Δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό αλλά τουλάχιστον οι βολές και τα λάθη, είναι και θέμα ψυχολογίας. Ο προπονητής είναι πολύ πιεσμένος (και φαίνεται), προφανώς μεταδίδει την πίεση αυτή και στους παίκτες. Μακάρι ο Μπέικον να του λύσει τα χέρια.

Για Μακάμπι, έχασα το μέτρημα με τους πόσους ξένους έχει. Πάντως μου φαίνεται μέτρια ομάδα (λόγω κόουτς κυρίως) παρόλο που έχει κάποιους φοβερούς παίκτες (όπως ο Λορέντζο, που ίσως να είναι κι ο καλύτερος άσος της διοργάνωσης - δε βάζω μέσα προφανώς τον MVP Mike James).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, συνεχίζω να απολαμβάνω να βλέπω Μονακό (όπως είχα πει στο πρώτο μου post φέτος, πιστεύω ότι θα είναι το μαύρο άλογο με την απίστευτη επιθετική τριπλέτα της). Για Ρεάλ, οι φήμες λένε ότι ο Ματέο θα κουνήσει μαντήλι. Αν γίνει αυτό, δεν ξέρω ποιον μπορούν να φέρουν για να αλλάξει την κατάσταση.

Στα του γαύρου, συνεχίζω να έχω τα ίδια ερωτηματικά (αν και δε θα έχει πρόβλημα προφανώς να είναι στους 8 και πιθανότατα και στο τοπ 3): Κάνααν, Μπλακ, Μπόλομποϊ (ο τελευταίος είναι κι ο καλύτερος της 3αδας).

ΥΓ: Παταγιάννης φέτος 3/3 τρίποντα στην Α1 και πλέον 1/1 στην Ευρωλίγκα.

4 Likes

Όχι δεν έχει μπει ακόμα. Νομιζω πριν 2 μέρες ανακοινωθηκε η απόκτηση του.

Η Άλμπα είναι εξαιρετική ομάδα. Αλλα παιζει μισή σε όλα τα ματς. 5 παίκτες, βασικοί οι περισσότεροι, είναι εκτός.

Μπολομποι θετικός μέχρι στιγμής τώρα θα δείξει. Δεν έχει το σκοράρισμα του Μάρτιν αλλά παίρνει κάμποσα ριμπάουντ. Μπλάκ λίγο καλύτερος Εισί μέχρι τώρα. Με τον Άρη του έφευγε η μπάλα απ’ τα χέρια. Μεγάλο ερωτηματικό. Κάναν (η Κέιναν whatever) φαίνεται για downgrade του Ντόρσεϊ μέχρι τώρα; 6 χρόνια μεγαλύτερος, δεν έχει το drive ούτε την τρέλα του Τάιλερ. Επίσης μεγάλο ερωτηματικό

Κάποιος είχε γράψει εδώ για final four. Κάπου όπα. Ωραία ομάδα σίγουρα αλλά όχι για 8αδα

1 Like

Για 8αδα ίσως. Για φ4 κάπου όπα όπως λες. :smile:

Πήρε τον ρόλο του σπυριού στον κώλο απ την μπάγερν πάντως της το δίνω. Οι Βαυαροί προς το παρόν σέρνονται

σου έβαλα καρδούλα για όλα όσα κάθισες και έγραψες

Εξαιρείται αυτό το αηδιαστικό statement :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Όχι εγώ (μόνο). Η επίσημη διοργάνωση… :person_shrugging:

1 Like

Αδικείται λίγο ο Βεζένκοφ…

1 Like

Θέμα γούστου μωρέ, προφανώς δικαίως MVP). Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα απολάμβανα να τον είχε παίκτη ο Ζοτς, να τον κάθιζε πάγκο και να τον έβριζε όντας μελιτζανί :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

4-1 ρεκόρ και οι 2

26,2 ο Σάσα αξιολόγηση 22 ο James.

Γελάμε

1 Like

Δεν το μετράς σωστά.
Πρέπει να πάρεις τον λόγο [<AVG PIR Παίκτη> / <AVG PIR Ομάδας>]

Αν το κάνεις, οριακά βγαίνει από πάνω ο James με 0.249 αντί για 0.246 του Σάσα.

Φυσικά όλα αυτά πάνε στα σκουπίδια, καθώς το PIR της ευρωλίγκα είναι στατιστικό επιπέδου νηπιαγωγείου, γενικά όσο δεν βγαίνουν advanced stats όπως και στο ΝΒΑ, δε βγαίνει σοβαρή άκρη.

Ήθελα να το κάνω για φέτος, αλλά με το νέο θλιβερό design του επίσημου site, είναι οριακά αδύνατο να πάρει κανείς με απλό copy paste τα box scores (ούτε λόγος φυσικά για save as csv), οπότε το παράτησα.

Το PIR ειναι παρωχημενο μπακαλιστικο στατιστικο με ελαχιστη αξια, οπως λεει ο ΚρισΠ.

Δεν ξερω αν το αξιζε πιο πολυ ο Βεζενκωφ, δεν παρακολουθω, αλλα σιγουρα το οτι ηταν πιο ψηλα στο PIR δεν λεει τιποτα.

Τραγικό ξεκίνημα για άλλη μια φορά (13-31 το σκορ στο 09¨59, if you know what I mean) και κυνηγούσαμε σε όλο το παιχνίδι. Κατόρθωμα το ότι το φτάσαμε στο -1 κάποια στιγμή και στο -2 τελικά (με κακό σφύριγμα στην προσπάθεια για κάρφωμα του Μπέικον στον αιφνιδιασμό).

Ο Μπέικον πήρε παραπάνω προσπάθειες απ ότι έπρεπε αλλά έδειξε ότι θα βοηθήσει αμέσως (17π απόψε). Πολύ καλός Γουόλτερς (επιτέλους!). Αλλά χωρίς νίκες, τι να την κάνεις τη βελτίωση; Πάλι κακοί και οι 2 Λιθουανοί. Νομίζω ότι ο Ράντονιτς πλέον είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου, αν κρίνουμε από το πως ενεργεί η “διοίκηση”.

Στα καλά νέα το DNP του Μποχωρίδη. Επίσης καθοριστική η άμυνα του Π. Καλαϊτζάκη που εξελίσσεται σε χρήσιμο ρολίστα.

7 μέρες μετά, 4/4 τρίποντα στην Α1 και 2/2 στην Ευρωλίγκα.

3 Likes

Το οτι ο Μπέικον πήρε τόσες προσπάθειες στο πρώτο του ματς στην ομάδα με ελάχιστες προπονήσεις δείχνει την κατάσταση που επικρατεί γενικά…ότι να ναι, κανένα πλάνο, καμία σοβαρότητα.
Μεγάλες οι ευθύνες του Ράντονιτς, για να μην τρελαθούμε και τελείως, το ρόστερ δεν είναι για 1-5 με 3/3 ήττες μέσα στο ΟΑΚΑ.
Αλλα όταν το πράγμα ειναι γενικά άρρωστο…

4 Likes

Ρε είναι δυνατόν να κάνουν φάουλ στα 2-3" ? Ορίστε πήραν 3 βολές καληνύχτα. Πετάμε τις νίκες εκτός στο βροντο. Το τι χριστοπαναγια θα πέσει…