Ευρωλίγκα 2022-2023

Continuing the discussion from Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε":

ορίστε :kissing_closed_eyes:

4 Likes

Είχα σκοπό να ανοίξω το θρεντ τώρα που ξεκινάει η Ευρωλίγκα. Με πρόλαβες σατανά :stuck_out_tongue:

1 Like

Πρόγραμμα Euroleague 2022-23

Power rankings για Regular season, θα κάνουμε;

Για την πρώτη δεκάδα (παρακάτω δεν έχει μεγάλη σημασία) βλέπω τους εξής:

  1. Εφές: Σταθερός κόσμος και ποιοτικές προσθήκες (Ζιζιτς, Κλάιμπερν, Πολονάρα).
  2. Μπαρτσελονα: Αντικατέστησε κάποιες αδυναμίες (πχ άσο με σκορ ή σκληράδα στους πλαϊνούς) και φαίνεται να είναι καλύτερη.
  3. Ρεάλ: Επιστροφή Σερχιο και προσθήκη Χεζονια. Ερωτηματικό ο νέος κοουτς.
  4. Ολυμπιακός: Σταθερά ανεβασμένος, θα έχει καλύτερο σουτ με Πίτερς αλλά ερωτηματικό ο Κάνααν και οι 2 νέοι ψηλοί.
  5. Αρμανι: Υπερπλήρες ρόστερ (εκτός από τον άσο) και φροντ λαιν με μακρινό σουτ.
  6. Μονακό: Για μένα το μαύρο άλογο. Η τριάδα Τζέιμς-Λόιντ (σκόρερ ολκής κι από πίσω Οκομπο) και Μπραουν είναι βγαλμένη από τα όνειρα μου. Άνετα η ομάδα που θα γουστάρω να βλέπω πιο πολύ, φέτος.
  7. Φενερ: Δε μου γεμίζει το μάτι το ρόστερ αλλά έχει Ιτούδη. Θα ήθελα να δω πως θα διαχειριστεί το Καλαθης-Ουίλμπεκιν. Αν τους βγει ο Μπιελιτσα, θα μπουν 8αδα.
  8. Μπάγερν: Μεταγραφές που δεν εντυπωσίασαν τους μη μυημένους αλλά έχω εμπιστοσύνη στον μακαρονά.
  9. Μακάμπι: ίσως η πιο versatile γραμμή γκαρτνς με Λορεντζο Μπραουν, Χιλιαρντ, Μπολντουιν, Χολινς. Στον πάγκο όμως Κάτας ο οποίος δε με εντυπωσίασε με τις ιδέες του στο μικρό πέρασμα από ΠΑΟ.
  10. Παρτιζαν: Γιατί έχει τον Μίδα που δεν έχει χάσει ποτέ το τρένο της 8αδας. Περιμένω τον Έξουμ να κάνει σεζόν καριέρας με τον Ζοτς καθοδηγητή.
4 Likes

Δεν έχω παρατηρήσει εκτενώς τις ομάδες για να βγάλω power ranking (Ούτε τον Ολυμπιακό καλά καλά). Πάνω κάτω αυτές θα έβαζα και εγώ με μια αλλαγή Βίρτους αντί Μπάγερν

2 Likes

Η Κίντερ σίγουρα έχει όμορφο ροστερ, άπειρα λεφτά, απίστευτη παράδοση και ιστορία. Ωστόσο, είναι ένα ερώτημα πόσο θα αντέξουν κομβικά στοιχεία του ροστερ που δε διάγουν και την πρώτη νιότη ακριβώς.

Σε όλα τα υπόλοιπα σχόλιά σου, δε βρίσκω ούτε ένα σφάλμα. Στο προκείμενο (που οκ, είναι θέμα γούστου) από μένα είναι απλά ΟΧΙ.

2 Likes

Η Αρμάνι πάνω κάτω το ίδιο θέμα είχε πέρσι και 8αδα μπήκε τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν ως το τέλος αλλά νομίζω πρέπει να αναφερθεί η Μπολόνια. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο

Δεν μπορώ να κάνω power rankings αφού δεν έχω δει (φέτος) καμία από τις ομάδες, εκτός από τις δύο ελληνικές.

Οπότε για Ολυμπιακό να πω ότι σίγουρα θα είναι καλύτερος στο “5”, φάνηκε και στο ματς της Κυριακής ειδικά στο 2ο δεκάλεπτο πόσο καλά ρόλαρε στα p’n’r o Μπολομπόι, ενώ και στην άμυνα είναι σαφώς ανώτερος του Μάρτιν. Γενικά ο Μάρτιν ήταν συνολικά ο αδύναμος κρίκος της ομάδας πέρσι, αν και μετά τα μέσα της σεζόν τουλάχιστον ανέβηκε σε ένα ανεκτό επίπεδο.

Επίσης δε με προβληματίζει σχεδόν καθόλου το Κάνααν αντί Ντόρσεϊ, νομίζω ότι επειδή ο Its Tyler Time έκανε μερικά εντυπωσιακά παιχνίδια, τον έχουμε συγκρατήσει ως έναν παίκτη των 20 πόντων μ.ο. (11.9 είχε). Πχ στα 4 πρώτα ματς πέρσι είχε 9.5 πόντους με 11/33 σουτ, ενώ και στη σειρά με την Μονακό ήταν μέτριος με εξαίρεση το 5ο ματς. Εννοείται ότι δεν υποτιμώ καθόλου τη συνολική προσφορά του και τη σημασία του να υπάρχει παίκτης του στυλ του στην περιφέρεια.

Πιο πολύ με προβληματίζει ο σοφτ Πίτερς και αντιλαμβάνομαι ότι γι αυτό αποκτήθηκε και ο Μπλακ, ώστε σε πιο σκληρά παιχνίδια να παίρνει κάποιο χρόνο στο “4” ο Μπολομπόι.

Πιστεύω ότι θα είμαστε σχετικά άνετα στην 8άδα, φυσικά σε καμία περίπτωση δε θεωρώ δεδομένο το πλεονέκτημα έδρας, αλλά έτσι κι αλλιώς μικρότερη σημασία έχει η έδρα και μεγαλύτερη η κατάσταση που βρίσκεται κανείς τον Απρίλιο.

Ο ΠΑΟ νομίζω ότι έχει σαφώς καλύτερο ρόστερ από πέρσι (κυρίως η περιφερειακή του γραμμή), αλλά σίγουρα έχει ομοιογένεια στο 10% αυτή τη στιγμή. Αν πάρει κάποιες νίκες στο ξεκίνημα και με ενισχύσεις που σίγουρα θα κάνει μέσα στη χρονιά, θα μπορούσε να κοιτάξει και 8άδα.

1 Like

Ο Tyler ήταν λίγο ψυχάκιας. Μπορούσε να κάνει όργια σε μερικά ματς και σε άλλα να ήταν εξαφανισμένος. Γενικά είχε σκαμπανεβάσματα. Τον γούσταρα, αλλά γενικά δεν προβληματίζομαι με την απουσία του.

Τα πρώτα παιχνίδια του Ολυμιακού είναι πολύ δύσκολα. Πολλά εκτός βλέπω και με ισπανικές.

Μα τα power rankings αυτής της εποχής, αυτό το νόημα έχουν… :stuck_out_tongue: Να κάνεις κάποιες προβλέψεις με βάση το ρόστερ και το potential της κάθε ομάδας (αν και προσωπικά έχω δει 6 ομάδες από 1 αγώνα φέτος: Αρμάνι, Εφές, Μακάμπι στο τουρνουά Π. Γιαννακόπουλος, Φενέρ σε ένα ματς με γαύρο και Ρεάλ, Μπάρτσα στη λίγκα τους).

Επειδή ανέφερα κι εγώ κάτι για τους ψηλούς του γαύρου: Προφανώς θα είναι καλύτεροι οι νέοι από τον Χασάν. Απλά (γνώμη μου) δε θα είναι στο επίπεδο των υπολοίπων 4 κορυφαίων ομάδων. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Μπόλομποϊ θα περιοριστεί επιθετικά από τους πιο ικανούς αντίπαλους προπονητές (έχει παιχνίδι αποκλειστικά κάτω από τη ρακέτα) ενώ ο Μπλακ δε μου γεμίζει το μάτι σε σύγκριση με το υπόλοιπο επίπεδο/ποιότητα του ρόστερ.

Σοφτ στην άμυνα; Νομίζω μπορεί να τον “καλύψει” ο Μπαρτζώκας. Ουσιαστικά έχει παρόμοιο παιχνίδι με Βεζένκοφ αλλά με μικρότερη έφεση στο ριμπάουντ.

Για σύγκριση Τάιλερ - Κάνααν, θα προτιμήσω να δω πρώτα κάποιους αγώνες του.

2 Likes
1 Like

το καλύτερο μπασκετικό site

2 Likes

Νίκη μες την Βαρκελώνη και με διψήφια διαφορά. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη πρεμιέρα. Απ ότι φαίνεται πάμε για μεγάλη χρονιά και φέτος

2 Likes

Φάε τη γλώσσα σου γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει με κάνα παίχτη.οντως συνεχίσαμε από κει που μείναμε και καλύτερα αλλά είναι ένα ματς μόνο. Στην δέκατη αγωνιστική τα λέμε.

1 Like

Όπως είδαμε ο Κάνααν παίζει by the book και δεν κάνει του κεφαλιού του. Ένας παίχτης που το μόνο που θέλει είναι να σηκωθεί να το μπουμπουνήσει, περιμένει υπομονετικά να του το φέρει η φάση και το play. Είναι κάτι που δεν μπορεί/θέλει να το κάνει ο Ντόρσεϊ. Από την άλλη χάνεις την τρέλα και το το 1vs1 που καμιά φορά όταν μπουκώνει η επίθεση μπορεί να δώσει λύσεις.

Τελειώνει το ματς και λες τι να έκανε ο Βεζένκοφ; και βλέπεις τα στατιστικα 27:35 με 20 πόντους (4/9διπ., 3/4τριπ., 3/3β, 19pir).
Φανταστικός Μπολομπόι με 12 πόντους, 6/6β, 7 ριμπάουντ, 20pir και ο Λάρυ συνέχισε ακριβώς αυτό που έκανε στην εθνική.

2 Likes

Μιας και ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική:

Από της ομάδες πρώτης γραμμής, σβηστά η Εφές την οποία φέτος (σε αντίθεση με πέρσι) θεωρώ φαβορί για την κατάκτηση, καθώς επενέβη στοχευμένα και πολλή ποιότητα στην ανανέωση του ρόστερ. Η Ρεάλ μοιάζει επίσης να έχει υπερπληρότητα, βέβαια έπαιξε κακάσχημα στο ΟΑΚΑ. Το Μιλάνο απέφυγε ήττα-νίλα αλλά έχουν και αυτοί μάλλον το καλύτερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας τους. Η Μπαρτσελόνα μοιάζει εγκλωβισμένη στο κοντρολαρισμένο μπάσκετ που θέλει ο Σάρας, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά την βλέπω μέχρι και εκτός Φ4.

Από 2ης γραμμής, σίγουρα η Μονακό είναι ένα σκαλί πάνω απ’ τις υπόλοιπες, είναι πιο ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι με Okobo, Lloyd, Blossomgame και κυρίως John Brown. Μέχρι και 4άδα χτυπάει στην RS, αρκεί να μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλο αγωνιστικό ρυθμό. Παρτίζαν και Βίρτους που θεωρητικά εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είδαν με σκληρό τρόπο ποιο είναι το επίπεδο της Ευρωλίγκας, ειδικά η 1η χάνοντας με κάτω τα χέρια από ομάδα που (θεωρητικά δεν πάει για τίποτα). Για τις ισπανικές (Βαλένθια & Μπασκόνια) δεν έχω σαφή άποψη ακόμα, αλλά αν επέλεγα κάποια για διεκδικήτρια θέσης στην 8άδα θα ήταν τους Βάσκους. Η Μακάμπι έχει καλό ρόστερ αλλά είναι στοίχημα να δέσουν σύντομα, κι αυτή πήγε να πάθει χουνέρι. Η Φενέρ περιμένω να είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα (το έδειξε με το καλημέρα) σε σχέση με το περσινό ανέκδοτο του Σάλε και ενδεχομένως να διεκδικήσει και 4άδα.

Ο Παναθηναϊκός επιμένω ότι γενικά είναι μια καλά στελεχωμένη ομάδα από άποψης ρόστερ με μόνο κενό στο “4” (αν υποθέσουμε ότι πάει για 8άδα, αν όχι άνετα μπορούσε να παίζει 15λεπτα ο Μαντζούκας). Το επίφοβο είναι ο τρόπος παιχνιδιού του επιθετικά να μην είναι απλά θέμα ομοιογένειας (και έλλειψης του Wolters στα πρώτα επίσημα) αλλά συγκεκριμένη στόχευση του Ράντονιτς (aka θα κάνουμε επιθέσεις μετά τα 20’’ και ό,τι βγει για να ρίξουμε το ρυθμό και να πάρουμε τα ματς από την άμυνα).

Για τον Ολυμπιακό ισχύει ακριβώς ό,τι έγραψα και πριν το ματς με τη Μπαρτσελόνα, ελπίζω ο Bolomboy να συνεχίσει το ίδιο καλά (δεν βλέπω λόγο γιατί όχι) και ο Πίτερς να έχει 2 τρίποντα μ.ο. ανά αγώνα. Canaan εξαιρετικός χτες, τρομερή η συμβολή του στη διατήρηση ψυχραιμίας και την αποτελεσματικότητα του 3ου δεκαλέπτου.

2 Likes

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τον Μαντζούκα πραγματικά…στα πρώτα φιλικά έπαιξε και ήταν καλός. Και ξαφνικα τον αφηνει (και) ο Ράντονιτς εκτός.
Λες και έχουμε το υπερπλήρες ρόστερ και δεν μας κάνει ο Μαντζούκας, ενώ έφυγε και ο Παπαπέτρου.
Εκτος πια και αν παιζει κατι εξωαγωνιστικά, αν έχει να κανει με πράγματα εκτός παρκέ.

Λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, όντως.

Η Μπαρτσελόνα του Σάρας παίζει πάλι τραγικό μπάσκετ άλλης δεκαετίας, για το ρόστερ που έχει. Αν συνεχίσει έτσι, μακάρι να μείνει εκτός 8αδας. Βέβαια το ίδιο μπάσκετ ίσως παίξει και ο ΠΑΟ (μεγάλες επιθέσεις με λίγες κατοχές γιατί υπάρχει μικρό επιθετικό ταλέντο σε σχέση με τις ομάδες 8αδας) αλλά έχει μπάτζετ υποπολλαπλάσιο της Μπάρτσα.

Σε αυτά που αξίζουν σχολιασμό, άλλο ένα σόου του καλύτερου επιθετικά παίχτης της Λίγκας (για μένα) απέναντι στην πρωτάρα Μπολόνια. Είναι απίστευτο πως μπορεί ένας παίχτης 1,85 να κάνει τέτοια πράγματα απέναντι στον οποιοδήποτε αντίπαλο (μαζί με τον Λάρκιν που είναι όμως 2 χρόνια μικρότερος και με περιόδους ντεφορμαρίσματος).