Ευρωλίγκα 2024-2025

Μήπως να περιμέναμε να τελειώσει η χρονιά, γιατί όλα εξαρτώνται απ’ τα τελικά αποτελέσματα.

“Sci-fi” σενάριο: κατάκτηση ευρωλίγκας και πρωταθλήματος
“Όλα-καλά” σενάριο: κατάκτηση ευρωλίγκας και πρωτάθλημα αταμάν
“Σωζω-τη-χρονιά” σενάριο: πρώταθλημα και ο αταμάν δεν σηκώνει ευρωλίγκα
“Χρυσώνω-το-χάπι” σενάριο: το σηκώνει ο αταμάν αλλά παίρνουμε το πρώταθλημα
“Καλά-ήταν-ως-εδώ” σενάριο: κανείς απ’ τους δύο ευρωλίγκα, πρωτάθλημα ο αταμάν
“Πάρκινγκ” σενάριο: αταμαν παντού

Που είναι η πλακα σε αυτο :stuck_out_tongue:

ξέχασες το σενάριο σηκώνουμε EL και ο Αταμάν πρωτάθλημα

Σωστό, κάνω έντιτ.

Έχουμε πέσει όλοι στην παγίδα ότι είμαστε το φαβορί - αυτό φοβάμαι θα είναι και ο λάκκος μας…

Για μένα, πρώτο φαβορί για ευρωλίγκα είναι by far ο ΠΑΟ. Θεωρώ πως για το πρωτάθλημα οι πιθανότητες μας είναι 50-50.

ξερουμε ολοι οτι η πρωτη θεση δεν σημαινει κατακτηση. σημαινει οτι ησουν σταθερα καλος στο μεσο ορο της χρονιας συν τυχη στο θεμα τραυματισμων. πως θα εισαι στα πλει οχ, η στο φ4 ειναι αλλη ιστορια. φαβορι ειναι πρωτα αυτος που την πηρε την προηγουμενη χρονια κατε με.

1 Like

Στην πραγματικότητα όχι, αφού το back to back είναι πολύ σπάνιο. Υπό αυτή την έννοια ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί.

Συνεχίζοντας τη στατιστικολαγνεία, ως γνωστόν δεν το έχει πάρει ποτέ ομάδα που πήρε την πρώτη θέση, άρα ούτε ο Ολυμπιακός είναι, ούτε νεοφώτιστη οπότε πάει και Παρί. Ομάδα που άλλαξε προπονητή στη μέση της σεζόν μόνο μία φορά, άρα και η Μονακό δεν μπαίνει πολύ ψηλά. Έχει κερδηθεί από ομάδα με ντεσαβαντάζ έδρας μόνο δύο φορές, από τις δύο τουρικές ομάδες έκαστη. Οπότε οι Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Εφές δεν έχουν μεγάλη τυχή αλλά επειδή το έχει ξανακάνει η τελευταία, της δίνω λίγο παραπάνω.

Με βάση τα παραπάνω πολύ επιστημονικά, το μεγαλύτερο φαβορί είναι η Φενέρ.
Η λίστα των φαβορί δηλαδή έχει κάπως έτσι:

1. Φενέρ
  2. Παναθηναϊκός
  3. Εφές
  4. Ρεάλ/Μπάγερν, Μπαρτσελόνα
  5. Μονακό
  6. Ολυμπιακός, Παρί

Είναι πολύ σοβαρή μπασκετική ανάλυση η παραπάνω, παίξτε περιουσίες λέμε.

5 Likes

Λατρευω αυτες τις επιστημονικες αναλυσεις, καταληγω κι εγω καθε τοσο σε παρομοια συμπερασματα :clap: :rofl:

2 Likes

Εκτός ο Έντουαρντς για κάποιες εβδομάδες…

Ολυμπιακός - Ρεάλ: 1-3
Φενέρ - Παρί: 3-0
ΠΑΟ - Εφές: 3-1
Μονακό - Μπαρτσελόνα: 3-2

1 Like

Ωστόσο, στην περίπτωση που περάσουμε, το έχουμε πάρει κιόλας.

Ολυμπιακος - Ρεαλ 3-1
Φενερ - Παρι 3-2
Παο - Εφες 3-2
Μονακο - Μπαρτσα 2-3

Ανταγωνιστικές και οι 4 σειρές. Θα ευχαριστηθούμε μπάσκετ.

Η αλήθεια πάντως είναι πως - σε θεωρητικό επίπεδο πάντα - οι 4 πρώτοι πήραν δυσανάλογα δύσκολο αντίπαλο σε σχέση με τη θέση που κατέκτησαν.

Κανείς δεν θέλει να έχει απέναντί του Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ή Ρεάλ, ακόμα κι αν έχει πλεονέκτημα έδρας.

Απο ευρωλίγκα εχω δει 2-3 ματς Παο ολη την χρονια και τίποτα αλλο. Οπότε εχω καλη εικονα.
Κανω πρόβλεψη για να τις κανω μετα τα πλει οφ κουοτ (αν έρθουν) και να το παίξω γκουρού.
Διαίσθηση.

Οσφπ - Ρεαλ 3-0
Φενερ - Παρι 1-3
Παο - Εφες 3-0
Μονακο - Μπαρτσα 3-2

Αφoυ ειχαμε σoυξε σε oλα τα αλλα για παμε…

ΟΣΦΠ - Ρεαλ 3-2: Tα ακoυω βερεσε oτι ειναι η καλυτερη δυνατη αντιπαλoς η Ρεαλ η απo την αλλη oτι δεν την θες λoγω πρoσωπικoτητας και φανελας. Και τα 2 arguments εχoυν μια λoγικη αλλα δεν ειναι η πληρης αληθεια. Σιγoυρα εχει θεματα η Ρεαλ φαινεται αλλωστε και απ τo oτι μπηκε τελευταια στιγμη εν τελει στην 8αδα. Παρoλα αυτα θα ακoλoυθησω την πεπατημενη και τα 5 ματς. Μακαρι να βγω λαθoς αλλα ξερoντας την oμαδα μoυ θα λoυσει 100% 1 απo τα 2 εντoς και θα μας πεσoυν τα μαλλια παλι. Στα τoυ παρκε μας βoλευει η ελειψη αθλητικoτητας στoυς κoντoυς της ρεαλ αλλα γιατρικo για τoν Ταβαρες δεν εχoυμε. Γεντικα δυσκoλo τo κoβω να απoκλειστoυμε σε σειρα αγωνων.

Φενερ - Παρι 3-2: Δεν υπαρχει η αυτoπεπoιθηση της Παρι εχoυν τερματησει την αγνoια κινδυνoυ. Πιστευω και αυτo θα παει σε ενα χιτσκoκικo φιναλε 5 αγωνων. Δεν εχει την εδρα η Παρι αλλα δεν την κoβω να χαμπαριαζει και απ την εδρα των φωνακλαδων Τoυρκων. Θα γινει ωραια σειρα και στo τελoς θα επικρατησει η εμπειρια της Φενερ κ τoυ Σαρας νoμιζω.

ΠΑΟ - Εφες 3-1: Bλεπω μια παρανoια γενικoτερα απo ρεπoρτερ και φιλαθλoυς ως πρoς την Εφες. Την κανανε oλoι μπoυλς τoυ 96. Ρε σεις ωραια oμαδα ειναι αλλα ηρεμιστε. Τo πως παει o βαζελoς την σαιζoν μoυ βγαζει μια σιγoυρια oτι δεν θα χαρισει και πoλλα. Η μεγαλη πρoκληση ειναι να αντιμετωπισει τoυς ψηλoυς των Τoυρκων. Αν τo καταφερει τσεκαρει για Αμπoυ Νταμπι χωρις να σπασoυν καρδιες. Θεωρω oτι θα χασoυν εν τελει την μαχη των ριμπαoυντ αλλα δεν θα κoστισει. Επισης εχω περιεργεια τι θα κανει και o Λαρκιν…

Μoνακo - Μπαρτσελoνα 3-0: Ας κανω κ εγω ενα hot take και να δωσω σκoυπα Kill Bill. Θεωρω με τoν εναν η τoν αλλo τρoπo η Μoνακo θα ξεπερασει τo εμπoδιo της πληγωμενης και σoφτ Μπαρτσελoνα.

Κoινως δεν βλεπω να περναει oμαδα με μειoνεκτημα…

Ρεαλ, Φενερ, ΠΑΟ, Μονακό.

Κι απο αυτα, το πιο αμφίρροπο θεωρώ της Φενερ, το εχω για σχεδον 50-50 με την Παρι…

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει (ΟΚ δεν είναι και το mind blowing fact, κουβέντα να γίνεται απλά), στα φετινά πλέι οφ υπάρχει η θεωρητικά τέλεια ισορροπία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της διασυλλογικής μπασκετικής Ευρώπης:

Ελλάδα 2, Τουρκία 2, Γαλλία 2, Ισπανία 2

Και έτσι όπως έχουν βγει τα ζευγάρια, επίσης θεωρητικά μπορεί η κάθε μία από τις τέσσερις χώρες να εκπροσωπηθεί στο Φ4.

• Spoiler alert, δεν πιστεύω ότι θα γίνει αυτό το τελευταίο γιατί συμφωνώ με @osfp7, θα περάσουν και οι τέσσερις πρώτοι της RS.

Τοσο εξω που εχω πεσει μην είσαι τοσο σιγουρος .:joy:

Ολυμπιακος - Ρεαλ 3-1
Φενερ - Παρι 2-3
Παναθηναικος - Εφες 3-2
Μονακο - Μπαρτσα 3-1

Αρχισες το reverse psychology?