Μια πρόβλεψη είναι ρε παιδιά.
Σχεδόν κάθε φορά κάνουμε σπλιτ τα πρώτα 2 εντός, ε μετά η μαδρίτη είναι άλλο λέβελ.
Μια πρόβλεψη είναι ρε παιδιά.
Σχεδόν κάθε φορά κάνουμε σπλιτ τα πρώτα 2 εντός, ε μετά η μαδρίτη είναι άλλο λέβελ.
Περαν της πλακας δεν το βλεπω, ουτε εμας το 3-1 (θα μας βγαλουν το λαδι) ουτε εσας να αποκλειεστε.
Ολυμπιακός - Ρεάλ: 65% - 35%
Η Ρεάλ ήταν όλη τη χρονιά μέτρια. Ακόμα και στα play-in, μέτρια ήταν εξ ου και χρειάστηκε 2 εντός έδρας αγώνες και μια μέτρια ομάδα χωρίς τον νο1 παίκτη της, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο της 8αδας. Επίσης, πλην Καμπάτσο, δεν έχει ούτε έναν ελίτ χειριστή με καλό επιθετικό decision making σε μια θέση που ο Μπαρτζωκας μπορεί να πετάξει πάνω του 6 παίκτες ξερωγω.
Στους ψηλούς, πρέπει να δούμε όντως αν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους Ράιτ/Πίτερς οι Φαλ/Μιλουτινοφ με ποιοτικά λεπτά. Αν γίνει κι αυτό, δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία για τον νικητή του ζευγαριού.
Η μεγαλύτερη απειλή για τον γάβρο, είναι να χάσει το μυαλό του λόγω πίεσης που έχει να πάρει φέτος τον τίτλο. Πχ με ένα ενδεχόμενο διπλό στο ΣΕΦ, το επόμενο παιχνίδι στη Μαδρίτη θα δώσει και τον νικητή του ζευγαριού.
Φενέρ - Παρί: 50% - 50%
Δε χωράνε προβλέψεις στα POs με ομάδες του Ίσαλο, είτε αυτή είναι η Παρί είτε οι Γκριζλις.
Η Παρί έχει το ρόστερ να υποστηρίξει τον ρυθμό παιχνιδιού της για 40λ, σε αντίθεση με τη Φενέρ που - έχει μεν μεγαλύτερη ποιότητα στον πάγκο- αλλά έχει και μικρότερα αποθέματα ενέργειας. Δεν μπορώ να δώσω νικητή, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν ο Σορτς δε θα βγει εκτός παιχνιδιού σε κάποιους από τους αγώνες (φάουλ, τραυματισμούς, κούραση από συνεχόμενα ματς). Αν δλδ αντέξει, βλέπω νικήτρια ζευγαριού την Παρί.
ΠΑΟ - Εφές: 70% - 30%
Σειρά που θα κριθεί από το πόσο αποφασισμένος/έτοιμος είναι ο ΠΑΟ να παίξει άμυνα. Χωρίς Λεσόρ, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από Γκειμπριελ κι αν φορτωθεί νωρίς με φάουλ (όπως είναι επιρρεπής), θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Στην περιφεριακή άμυνα, νομίζω θα είμαστε επαρκείς κι ευτυχώς γυρίζει ο Παπαπέτρου για τις ειδικές αποστολές.
Δίνω 30% στην Εφές στην περίπτωση που ο ΠΑΟ κατέβει χαλαρός σε φάση «όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Είναι μεγάλη η απουσία του Μπομπουά όμως και νομίζω ο Ντόιζιερ δεν είναι αρκετά σκληρός πνευματικά να αντέξει στην πίεση του ΟΑΚΑ.
Μονακό - Μπαρτσελόνα: 55% - 45%
Πραγματικά κλειδί το κατά πόσο έτοιμος γυρίζει ο Βέσελι από τον τραυματισμό του. Η Μονακό έχει το βάθος στα γκαρντς αλλά δεν ξέρω τι παίζει με Οκόμπο (τραυματίας ή εκτός ομάδας;) και Παπαγιάννη και γενικότερα με τα αποδυτήρια. Εγώ νιώθω ότι ο Σπανούλης δεν είναι πολύ συμπαθής από τις βεντέτες του πριγκιπάτου, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα όπου βλέπεις ρολιστες (Πάρα, Μπριθουέλα) να έχουν κάνει step up.
Επειδή όμως η Μονακό έχει μεγαλύτερης κλάσης παίκτες, θα πάω με τους κατόχους του πλεονεκτήματος της (καυτής) έδρας.
Ρεάλ
Παρί
Παναθηναϊκός
Μονακό
Το wild take μου.
Η ρεαλ παντως το καλο σερι στο τελος το ετρεξε με τις κακες ομαδες. 2 ας πουμε μεγάλες νικες έκανε με παρτιζαν και παρι και αυτες με την ψυχή στο στόμα. Τεραστιο downgrade ο Γκαρουμπα στην θέση του Γιαμπουσελε επίσης.
Πρεπει μια φορά να παιξουμε έξυπνα και να χαλασουμε το μυαλο των Χεζονια, Μούσα και Καμπατσο (δεν το λες και δύσκολο).
Ας πω κι εγω τη βλακεια μου. Πανατα και Μονακο τις βλεπω ακομη και με 3-0, αντε 3-1 στο Φ4. Τα αλλα δυο ζευγαρια δυστυχως (λογω Ολυμπιακου εννοω) τα βλεπω πολυ αμφιρροπα. Επειδη χρονο παρα χρονο ή και πιο συχνα βλεπουμε ενα underdog στο Φ4, θεωρω οτι οι δυο αυτες σειρες ισως κρυβουν το φετινο “θυμα”. Περυσι πχ ηταν ο Ολυμπιακος, παλιοτερα ειχαμε δει Εφες, Ζαλγκιρις, Φενερ και αλλους να σπανε εδρες. Επισης, οταν λεω “underdog” δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα σπασει εδρα, αλλα οτι αλλα περιμεναμε στη σεζον απο αυτους και ειδαμε βελτιωμενη εικονα.
Αν μου βαλει κανεις το πιστολι στον κροταφο, θα ελεγα Ολυμπιακος και Παρι και ελπιζω να μην κανω λαθος. Αγωνιστικα ξερω οτι η Παρι ισως να μην αποτελει λογικη προβλεψη, πιο λογικο φαινεται να περασει η Ρεαλ τον Ολυμπιακο (για το σεναριο που εγραφα παραπανω), ομως η Παρι ειναι στα ματια μου ενα απο εκεινα τα αουτσαιντερ που φωναζουν “δειτε με” και δεν τους κοιταζει κανεις.
Εγώ δεν θα πω τίποτα
Όλα είναι πιθανά σε αυτές τις σειρές.
Το σημερινό όντως δεν μπορούσε να το προβλέψει κανείς.
https://x.com/euroleague/status/1914280937141031158?s=46&t=llCKcpp_v0XDCAQe2q9bPA
Αποδόθηκε δικαιοσύνη.
Δεν είναι μεμπτό να λες ότι σου έκατσε ο χειρότερος δυνατός 8ος (που δε συμφωνώ εντελώς, για μένα θα ήταν η Παρί αλλά, οκ, το ακούω για Ρεάλ αλλά κυρίως λόγω παλαιών φαντασμάτων).
Αυτό που δεν έχω καταλάβει με πολλούς γαύρους (δε θα πω αν είναι η πλειοψηφία ή όχι γιατί πολλές φορές η μειοψηφία είναι πιο «φωνακλάδικη»), είναι πως γίνεται να φτιάχνεις το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας σου (δικιά μου άποψη αυτή), έχεις προπονητή κάποιον που τον αποκαλούν οι δικοί σου «σκακιστή», είσαι 100% ενισχυμένος σε σχέση με χρονιές που έχεις φτάσει στον τελικό* και πάλι όμως δε θα πεις «αφού φέτος έχω στόχο να το πάρω, πρέπει να νικήσω όποιον θα βρεθεί απέναντί μου».
Δλδ μου βγάζουν μια εντύπωση ότι θέλουν να το πάρουν με όσο το δυνατόν λιγότερο κόπο ή άγχος, τον λιγότερο δύσβατο δρόμο - όπως θα έλεγε κι ο Μελάγιες.
Από τη στιγμή που θέλεις να πάρεις την Ευρωλίγκα, μπορεί να χρειαστεί να νικήσεις και τη Ρεάλ, μπορεί να χρειαστεί να νικήσεις και τον ΠΑΟ ή τον οποιοδήποτε. Και γενικά, πολύ πιο δίκαιο να κρίνεται στο τέλος ο πρωταθλητής στις 3 νίκες παρά σε ένα μονό ματς.
Edit: Ξέχασα να εξηγήσω τον αστερίσκο ο οποίος αφορά τους τραυματισμούς που θα έχει μέσα στη χρονιά η ομάδα, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα clubs.
Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί οι οπαδοί του πρωταθλητή ευρώπης (και εκ των μεγάλων φαβορί και για φέτος) ασχολούνται τόσο πολύ όλη τη χρονιά με τον ολυμπιακό.
Αληθεια λες. Εγω στo κεφαλι μoυ μας θεωρω μεγαλo φαβoρι με τoν παo και ισως την φενερ να μπoρoυν να μας τo στερησoυν μoνo. Μαλλoν εχω επαρση αλλα αυτo πιστευω. Καταλαβαινω βεβαια ως ενα σημειo καπoιoν πoυ σκεφτεται ετσι oταν παιζoυμε με ρεαλ και την πρoηγoυμενη o πρωτoς παιζει με Μπασκoνια 3-0 καλως τα παιδια. Δεν ειναι σoβαρη λoγικη και παλι δλδ αμα δεν εχεις αυτoπεπoιθηση με την φετινη oμαδα πoτε θα εχεις.
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι σπαταλανε τoν χρoνo τoυς και την πoλιτιμη ηρεμια τoυς oρισμενoι να διαβαζoυν ατoμα πoυ ξερoυν εξ αρχης oτι διαφωνoυν oριζoντιως καθετως και διαγωνιως. Χεσμενo τoν εχω τoν Μελαγιες εσυ παναθηναικε γιατι τoν διαβαζεις;
Εδώ κάθονταν 2ωρα κάθε εβδομάδα να βλέπουν τα ματς του ολυμπιακού για να μετράνε τις βολές του βεζένκοφ, σε 2 λεπτάκια ανάγνωσης ενός άρθρου θα κολλήσουν;
Πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα η Μονακό την Μπαρτσελόνα σήμερα.
Στο ΣΕΦ κάνει πάρτυ ο γαύρος. Βλέπω τα στατιστικά στο ημιχρονο, 40 σουτ ο ΟΣΦΠ, 24 η Ρεάλ…λογικό με 2-13 λάθη.
Αυτός ο Γουίλις σίγουρα δεν είναι μπασκετμπολίστας.
Άρρωστο hesi από τον insane larkin
Α, άρρωστο τρίποντο επίσης απευθείας in the membrane
Η Παρι μαλλον μας τελειωσε απο σημερα. Εκανε τη χειροτερη της ηττα φετος, οσο θυμαμαι τουλαχιστον! Σχεδον απιθανο να ανατρεψει την εις βαρος της κατασταση.
Ο Παναθηναικος, αυτη η μονιμα στοχευμενη απο τη διαιτησια ομαδα συμφωνα με τους ‘μπασκετικους’ υποτιθεται οπαδους του, εβγαλε τα ματια του μονος του. Εχει δρομο η σειρα ακομα παντως νομιζω. Τις βρισκω ισοδυναμες τις ομαδες.
Εμεις απο τη μερια μας, πληρεις πλεον, σεμνα και ταπεινα για να κανουμε το 2-0. Επειτα, ολα θα παρουν το δρομο τους!
Εχουμε και τη καβατζα της διαιτησιας αλλωστε!
Αμυναρα η Μπαρσα, αναλογη της περίστασης, χαχ.
Τι βλεπουν τα ματακια μας κ σημερα