Ευρωλίγκα 2024-2025

Αν θέλει η διοργάνωση να μην ξανακάνεις νίκη να ξέρεις ότι μπορεί να το κάνει. Το κόντρα σε όλους ειδικά στο μπάσκετ δεν ισχύει. Αν ο διαιτητής μπει μέσα με σκοπό να μην κερδίσεις ΟΤΙ και να κάνεις δεν θα κερδίσεις. Το φάουλ που παίρνει ο Λεσόρ στο τέλος με Μπάρτσα (που ήταν), αν ο άλλος δε σε γουστάρει δεν στο δίνει να χτυπιέσαι. Διαμαρτύρεσαι μετά εσύ, παίρνεις μια τεχνική και φεύγει με διπλό η Μπάρτσα.

Τα φάουλ του Ναν που έχετε κάνει χαμό. Αφού τα κάνει ρε σεις. Και αν δείτε ότι όντως τα κάνει, η κουβέντα γυρίζει στο “του Γουόκαπ δεν τα σφυράνε όλα”. Λες και τα σφυράνε όλα στον Γκραντ ή στον Χουάντσο. Ο Λι που ήταν ο “κρυπτονίτης” του Σλούκα (τι έχουμε διαβάσει) σε κάθε άμυνά του είχε τουλάχιστον 3 επαφές για φάουλ… αλλά δεν τα σφυράνε στον Γουόκαπ.

Χαμός για τον “Φλοπένκοφ” αλλά το τι σόου δίνει ο Λεσόρ σε κάθε παιχνίδι ούτε κουβέντα. Μονά ζυγά δικά σας είναι λίγο η φάση σχετικά με το πόσο σας αδικούν.

Όταν για παράδειγμα βλέπετε εμάς να παίρνουμε εύκολα βολές, εμείς βλέπουμε την μη τιμωρία του Λεσόρ που μπορεί να τρακάρει με γκαρντ (που είναι 2 κεφάλια πιο κοντός και 20-30 κιλά ελαφρύτερος) και να πέφτει κάτω ο Λεσόρ και όχι το γκαρντ και να μην παίρνει τεχνική ποινή

1 Like

Μεγάλη αλήθεια.

Καταλαβαινω οτι δεν εχεις διαθεση να προσβαλεις με το γαυρος, αλλα δεν εχει και σημασια, δεν υπηρχε περιπτωση να χαλουσε το τσι μου για αυτο.

Με απωτερο σκοπο; Να μην παρεις ποτε κουπα; Oh wait…

Το αστειο ειναι οτι σε ενα ιντερνετικο φορουμ δεν γνωριζεις τι μπορει να γνωριζω. Τοσο απο τον Ολυμπιακο οσο και απο τον Παναθηναϊκο.

Εγω κραταω ομως πισινη κι επειδη μπορει να εισαι ο Τρακης ή ο Μπαρτζώκας ή ο Μποντίρογκα ή ο διαιτητής του αυριανού ματς, επιμενω: ποιος κερδιζει απο την στοχοποιηση της Παναθας; Θα σου απαντησω εγω: ο Παναθηναϊκος, που εμφανιζεται αδικημενος και θα διεκδικησει καλυτερα σφυριγματα την αλλη φορα.

Ξερω, δεν αυτη η απαντηση δεν ειναι αρεστή, αλλα σκεψου μηπως τελικα ο ο Τρακης στη διοργανωση, επειδη “δεν ξερεις οσα ξερει”. Εκτος αν εισαι ο Τρακης, οποτε να ξερεις οτι θελω μια διπλη VIP προσκληση για τη φιλη μου, που θελει να παει με την κολλητη της :slight_smile:

Αυτό ισχύει πάντα και γενικά; Πχ επί Βασιλακόπουλου όταν τα έλεγε ο Ολυμπιακός; Γιατί επί της αρχής δε διαφωνώ, προφανώς όταν κάποιος διαμαρτύρεται το κάνει πάντα για να διασφαλίσει καλύτερη αντιμετώπιση στο μέλλον. Παντού, όχι μόνο στη διαιτησία ή στα αθλητικά καν. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει όμως και ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα που οδηγούν καταστάσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (αν και προσωπικά δε συμμερίζομαι ακόμα ότι ο Παναθηναικός φέτος είναι στοχοποιημένος) θα μπορούσε ο σκοπός να έιναι να αλλάζουν κάθε χρόνο οι νικητές ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στη διοργάνωση (μία διοργάνωση που πασχίζει να ανοίξει τις αγορές).

2 Likes

Τα εγραψε ο τοξικος το πρωι. Εχεις αλλη ερωτηση;

Πριν χρονια ημουν στο γηπεδο και λεει ενας θεατης στον ταδε (εκπροσωπο ΠΑΕ): “Εμαθα οτι ο προεδρος παραταει την ομαδα”. “Ποιος στο ειπε;” ρωταει ο ταδε. “Ε, καποιος”. “Ποιος;”. “Καποιος”.
“Ε, πες του καποιου να παει να γαμηθει”. Ο προεδρος παραμενει εκει, περιπου 15 χρονια μετα.

Κατ’ εμε, αυτη ειναι η σωστη αντιμετωπιση στα γενικολογα. Ποιος σε στοχευει; Το συστημα. Ναι, αλλα τι θα κερδισει; Δεν ξερω. Και ποιος ειναι πισω απο το συστημα; Ε, καποιος.

Σορι Mandrake, αν υπαρχουν συμφεροντα, υπαρχουν ονοματα. Υπαρχουν; Λες οτι δεν συμμεριζεσαι την αποψη περι στοχοποιησης, αλλα το “θα μπορουσε” προφανως ειναι στη σφαιρα του φανταστικου και της συνομωσιας.

Δεν παρακολουθώ τη συζήτηση από το πρωί. Ήθελα τη δική σου άποψη πάνω σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Δε νομίζω ότι την πήρα αλλά δεν πειράζει κιόλας.

Σχετικά με τη δεύτερη άποψη σου, επιτρεψε μου να διαφωνήσω. Η παρατήρηση ενός φαινομένου που επαναλαμβάνεται δε χρειάζεται να φτάσει στην ανακάλυψη της αιτίας πριν διατυπωθεί ως φαινόμενο.

Αν ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός ή η Παρτιζάν διαρκώς αδικουνται, το φαινόμενο μπορεί και να παρατηρηθεί και να διατυπωθεί. Το γεγονός ότι δεν ξέρεις την αιτία του δεν το κάνει λιγότερο αληθές. Κάτι σαν το χασμουρητό ένα πράγμα. Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αλλά ξέρουμε ότι συμβαίνει διαρκώς. Ειδικά από ανθρώπους που διαβάζουν τα ποστ μου

Οπότε όλα καταλήγουν στην ίδια συζήτηση. Αδικείται διαρκώς ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός ή η Παρτιζάν; Χωρίς να συμφωνήσουμε σε αυτό (και δε θα συμφωνήσουμε, το ξέρω) δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον σκοπό πίσω από αυτό.

Κάπου εδώ να προτείνω ότι πριν αποφασίσουμε αν κάποιος ευνοείται ή στοχοποιείται, καλό είναι να πρώτα να κατανοήσουμε το άθλημα, την εξελιξή του και τους γενικούς κανόνες του. Ιδανικά αυτό γίνεται με ενεργή ενασχόληση (να την έχουμε μπιστήξει δηλαδή κάπως μεθοδικά σε κάποια φάση της ζωής μας) χωρίς να υποστηρίζω πως είναι και 100% απαραίτητα, αλλά έ, κάπως βοηθάει.

Για παράδειγμα αν θεωρούμε (στις μέρες μας πάντα) “υπερβολικά” (ή και ανύπαρκτα) τα 2 φάουλ που δόθηκαν εκατέρωθεν στο τέλος του ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα, τότε μάλλον απλά κοιτάμε μπάσκετ, δεν βλέπουμε.

1 Like

Στην ουσία, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση.

Οπότε επανέρχομαι στο πρωινό μου ποστ. Κάντε ένα κόπο κάμποσοι, δεν τα έχω βγάλει από το κεφάλι μου.
Το όποιο στήσιμο (υπέρ κατά (με σε για ως προς) κλπ) δεν κρίνεται μέσα στην περίοδο, αλλά στο τέλος. Ο ΠΑΟ που και πέρσι γκρίνιαζε (με αυτό το διπολικό πλάσμα στο τιμόνι, έκπληξη θα αποτελούσε το αντίθετο), δεν υπέφερε όταν έφτασε στη βρύση. Άξιζε την κούπα; Ναι. Αν ήταν στημένος, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ.
Και δεν έχει αλλάξει τίποτα φέτος.

ΥΓ Οι διατητές είναι γενικά για Οβελίξιες μπούφλες. Και οι αριθμολάγνοι στατιστικοψάχτες δεν είναι γενικά το στυλ μου…

Σορι, νομιζα οτι ηταν φανερο. Συμφωνω με οσα λες, ισχυει και για τον Ολυμπιακο και για ολους, οπως συμφωνω με την ιστορια που εγραψε ο τοξικος.

Κατα τ’ αλλα, αρκετα εγραψα. Οι αριθμοι μιλουν, τα γεγονοτα μιλουν, οι οπαδοι μιλουν, οι προεδροι μιλουν, οποτε βγαζει ο καθενας τα συμπερασματα του.

1 Like

Εγώ δεν σε πρόσβαλλα :stuck_out_tongue:

Κάποτε θα μπορούσα να βρω αλλά τώρα πολύ χλωμό έως αδύνατο δυστυχώς. :smile:
Και τα άλλα κόλπα μπαίνοντας τζάμπα από την θύρα των καλόπαιδων, πάνε αυτά…

1 Like
  • Ειναι η διαιτησια της Euroleague μετριοτατου επιπεδου; - Ειναι.

• Ειναι ευνοημενος η αδικημενος ο Ολυμπιακος ολα αυτα τα χρονια που συμμετεχει στη διοργανωση; - Σιγουρα αδικημενο δεν τον λες σε γενικες γραμμες.

• Ειναι μια ομαδα τοξικη που πολωνει το κλιμα συνεχεια ο ΠΑΟ, ελεω προεδρου φυσικα αφου ολοι αγονται και φερονται οπως προσταξει η αφεντια του και του οποιου η συμπεριφορα θα μπορουσε να επιφερει ακομη μεγαλυτερες τιμωριες αλλα φευ; - Ξεκαθαρα ναι.

Αυτα απο εναν Ολυμπιακο (πειτε με και γαυρο, δεν παρεξηγουμαι):grinning:

1 Like

Η Ευρωλίγκα έχει 68 διαιτητές. Σε κάθε ματς βλέπουμε 3 από αυτούς και αρκεί ένας να σφυρίξει λάθος σε ματς για να γίνει λάθος απόφαση. Στα ματς Νοεμβρίου-Μαρτίου, σφυρίζουν όλοι οι διαιτητές (και οι 68) συνέχεια και κάνουν μακρινά ταξίδια με λίγη ξεκούραση. Στο τέλος της σεζόν σφυρίζουν οι 8 καλύτεροι εξ’αυτών και ενώ έχουν πάει από νωρίς στην πόλη που θα μείνουν. Σαφέστατα και οι διαιτησίες τώρα δε μπορούν να είναι το ίδιο καλές με ένα Final Four.

Επίσης, το να επηρεάζεις διαιτητές είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Και της ζωής βασικά. Αν πάτε σε δικαστήριο θα εμφανιστείτε με μαγιό-σαγιονάρα και t-shirt And Justice For All γιατί είστε Dude; Όχι, θα ντυθείτε καθώς πρέπει για να επηρεάσετε θετικά τον δικαστή. Αν ξέρετε πως ο αντίδικος έχει τατουάζ τη σβάστικα και εμφανιστεί ντυμμένος σαν να βγήκε από το κατηχητικό, δε θα το σχολιάσετε όταν δείτε πως οι δικαστές του μιλάνε καλύτερα από ότι με εσάς; Αντίστοιχα κάνουν ΌΛΕΣ οι επαγγελματικές ομάδες σε ΟΛΑ τα επαγγελματικά αθλήματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Άλλοι με εφημερίδες (και μεγάλα κόστη), άλλοι με δώρα στα δωμάτια (low budget) και άλλοι με δημόσιες τοποθετήσεις από τους δικηγόρους (που τους πληρώνουν ήδη).

Για τον Ναν να θυμήσω πως δεν έγινε drafted στο ΝΒΑ για το ιστορικό του με domestic abuse, δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ ενώ υπήρξε rookie of the year και το καλοκαίρι υπήρξε καταγγελία από τη σύντροφο του για ενδοοικογενιακή βία. Τελικά η σύντροφος δεν κατέθεσε μύνηση αλλά αν κάνει τίποτα και κατατεθεί μήνυση, θα τον πετάξει έξω η Ευρωλίγκα. O Tόμσον του Περιστερίου πλέον παίζει στην Κίνα. Εμένα θα με ανησυχούσε το γιατί ρίχνει ακόμη μπουνιές εκτός φάσης και έχει νεύρα. Όχι το αν η Ευρωλίγκα τον κυνηγάει.

2 Likes

Ηδονικη τριανταριά από Σπανουλαρο μέσα στο σπιτάκι του Καραγκιόζη του Σάρας

3 Likes

Ψυχραιμη αντιμετωπιση.

2 Likes

Ελληνικός τελικός, παίχτε το :exclamation:

3 Likes

Ο ΠΑΟ θα τερματίσει στις 4 πρώτες θεσεις εμεις σαν Ολυμπιακός θα παίξουμε 5 με 8
Η πλάκα ειναι να συμπέσουμε με μειονέκτημα έδρας στο τέλος!!!

Επανέρχομαι σε αυτό γιατί κυκλοφόρησε ωραίο βιντεάκι με τις ομοιότητες επίθεσης Paris - Grizzlies, τη βελτίωση των τελευταίων σε στατιστικές επιδόσεις στην επίθεση (σε σχέση με πέρσι) και προφανώς την υψηλή θέση και των 2 στην κατάταξη.

Σε τι φάση ο Nunn;

1 Like

Κατέβα από το καλάμι ρε Ναν, σε εγκαλούν στο ροκιν φόρουμ ναουμε.

1 Like

image

1 Like