Ευρωλίγκα 2025-2026

ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ! ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕ!

Άντε να κάνω εγώ την αρχή φέτος, μιας και θα είμαστε οι οικοδεσπότες :stuck_out_tongue:.

Έριξα μια ματιά στα ρόστερ σήμερα (7 μέρες πριν την πρεμιέρα) και σε ένα γενικό σχόλιο, νομίζω ότι πάμε σε μια πιο αποδυναμωμένη εκδοχή της διοργάνωσης, σε σχέση με πέρσι.

Υπάρχουν εμφανώς 4 κατηγορίες δυναμικότητας.

Στην πρώτη, βάζω τους 4 του περσινού Φ4 με μπροστάρηδες τις ελληνικές ομάδες.

Ειδικά για τον ΠΑΟ, πρώτη φορά θα τον βάλω νο1 στα άτυπα Power Rankings, κι ας αποτελεί γρουσουζιά :smiling_face_with_tear:. 3 παίκτες σε όλες τις θέσεις (υπόθεση χωρίς τραυματίες), πρώτη πεντάδα ονειρική, δεύτερη τοπ κλας.

Για γαύρο, έχει όλα τα φόντα να πάει μέχρι… τέλους, αν βρει αυτόν τον άσο που ψάχνει ο Μπαρτζώκας, καθώς φαίνεται σχεδόν πλήρης (με έναν μικρό αστερίσκο στο 5).

Η Μονακό επιτέλους ενισχύθηκε στους ψηλούς αλλά έχασε Λόιντ, ψάχνει να αλλάξει Καλάθη κι εγώ πάντα θα λέω ότι το Σπανουλης + Τζέιμς με ανησυχεί.

Φενερ έχασε Χέιζ-Ντέιβις (Γιαντούνεν) και πήρε Boston στα γκαρντς και Bacot στους ψηλούς, από τους οποίους δεν έχω δει κανέναν, άρα δεν μπορώ να κρίνω. Σίγουρα, ομάδα σχεδόν ίδια (οκ, λείπει ο MVP), και πρωταθλήτρια, πρέπει να τη βάζεις ψηλά.

Στη 2η κατηγορία βάζω Εφες (με θέμα στους ψηλούς), Χαποελ (πρωτάρα αλλά με έμπειρο κοουτς), Μιλάνο (λες επιτέλους;), Ρεάλ (γιατί είναι Ρεάλ) κι Αστέρα.

3η βάζω Παρτιζάν, Βιρτους, Μπαρτσα, Ζαλγκίρις. Θα έβαζα και Μπάγερν αλλά δεν έχει Γιοκουμπαιτις.

4η βάζω Παρί, Βαλενθια, Μακάμπι και Μπασκόνια.

Ερωτηματικό η Ντουμπάϊ, δεν έχω ιδέα.

Πάτος η Βιλερμπάν που έχει 3 γκαρντς, εκ των οποίων το ένα ο 39χ Ντε Κολό και το άλλο ο 36χ Ερτέλ.

5 Likes

Δεν περίμενα τέτοιο ζόρι χθες πάντως μέχρι να νικήσουμε :stuck_out_tongue:. Και δεν το λέω για τη δικιά μας απόδοση, που ήταν αναμενόμενη λόγω των ειδικών συνθηκών αυτού του καλοκαιριού, αλλά λόγω της απόδοσης των Γερμανών.

Δεν περίμενα ότι θα συνεχίσουν να κυνηγάνε το ματς μέχρι το τέλος. Ειδικά αυτός ο Mayes, βλέπω ότι έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ασιστς :joy:. Οκ, προς τιμή τους όλο αυτό, αλλά συνεχίζω να τους έχω πολύ χαμηλά (εκτός 12αδας) στις προβλέψεις μου.

Καλύτερη χθεσινή στιγμή, η συμμετοχή του Γκριγκονις μετά από 12 μήνες απουσίας. Φανερά χωρίς αγωνιστικό ρυθμό αλλά θα βοηθήσει πολύ ως τρίτο (στη σειρά) δυαροτριάρι.

Δυστυχώς δεν είδα κανένα άλλο ματς από τα υπόλοιπα. Μόνο λίγο γαύρο στα τελειώματα και Βιρτους εναντίον Ρεάλ. Τα αποτελέσματα χθες πάντως, τα βρήκα αναμενόμενα.

Είδα και λίγο γαύρο χθες στο β ημίχρονο. Διάβασα ότι στο α’ έμπαιναν τα πάντα, και είδα ότι στο β’ υπήρχε μεγάλη αστοχία, πράγμα που σπάνια θα συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό.

Προφανώς, λόγω ανετοιμότητας της ομάδας, ο Μπαρτζωκας επέλεξε να τελειώσει το ματς με πεντάδα περσινή για ομοιογένεια και αυτοματισμούς. Παρόλ αυτά, οι επιθέσεις ήταν κακές και βιαστικές, ίσως επειδή πλέον «συμμετέχει» επιθετικά πολύ κι ο Ντόρσεϊ, που θα πάρει σουτ έξω από το σύστημα, όπως κάνει άλλωστε κι ο Φουρνιέ. Αν είναι και οι 2 άστοχοι όμως, όπως χθες, εκεί θα υπάρχει θέμα καθώς και χαλάει το σύστημα του γαύρου, και transition εύκολο υπάρχει για τον αντίπαλο. Σε συνδυασμό με το ότι Ντόρσεϊ και Σασα δεν είναι τοπ αμυντικά (κι ο Μιλουτίνοφ πήρε πολλά λεπτά χθες), λογικό να χαθεί το χθεσινό ματς.

Νομίζω ότι θα είναι πολύ κομβικό να βγει ο Έβανς. Αν όχι, ο Γουόκαπ θα πρέπει να πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής. Στην επίθεση δεν έχει άλλο οργανωτή. Τα καλά νέα είναι ότι ο Νιλικινα είναι εξίσου καλός αμυντικός αλλά στην επίθεση δε θα μπορεί να οργανώσει την ομάδα όπως ο Θωμάς. Εξ ου και πρέπει να «πετύχει» ο Έβανς. Θα δούμε…

Συνεχίζοντας τα αρνητικά :joy:, νομίζω ότι λείπει ακόμα ένας παίκτης (πέραν του υγιούς Έβανς) κι αυτός είναι ένας τακτικά καλός ψηλός (ότι θα ήταν δλδ ο Φαλ).

2 Likes

Δίκαιη και καθαρή νίκη των γερόντων…

Ο Χολμς είναι αμυντικά ανέτοιμος ακόμα (περιστροφές), γενικά η ομάδα δε θέλει (ή δεν μπορεί;) να παίξει επιθετική άμυνα σε αυτό το σημείο της σεζόν και σε συνδυασμό με την ευστοχία Μπαρτσελόνα/αστοχία δικιά μας και τον εκνευρισμό από τις διάφορες αναποδιές (Σορτς με άγχος, Γκραντ με λάθη απόψε), έφεραν την ήττα.

Πολύ καλό διάβασμα από Μπαρτσα, ανέλπιστα καλή εμφάνιση. Θεωρητικά δεν ανησυχώ αλλά… αν θυμηθούμε την προηγούμενη σεζόν, είχε φτάσει Δεκέμβρης για να παίξουμε κάποιου είδους σκληρή άμυνα. Και σε εκείνο το σημείο, τραυματίστηκε ο Λεσόρ. Να δούμε αν θα προσαρμοστεί άμεσα ο Χολμς ή θα χρειαστεί να περιμένουμε ντε και καλά την επιστροφή Ματίας.

ΥΓ: Φοβερό βάθος στον πάγκο αλλά λίγες λύσεις για να δώσουν στοπς στην άμυνα. Επίσης τα πόδια του Ντινου είναι πολύ αργά για αυτό επίπεδο. Και πεντάδα με Ντινο - Γιουρτσεβεν, είναι απαγορευτική.

1 Like

Τυχαια επιλογη για ολο το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευη.:stuck_out_tongue:

Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας αρχη ειναι ακομα. Αν και για μας δεν ξερω ποσα απ τα προβληματα μπορει να λυσει ο Νιλικινα (πιστευω ελαχιστα ).

Δεν είδα κάποιο μάτς χτές αλλά:

Με τη Βιλερμπάν #mexritelous λοιπόν.

Κατά τ’ άλλα 2η αγωνιστική, σχεδόν όλοι από μία ήττα και εμείς ψάχνουμε “λύσεις” σε “προβλήματα”.

Ναι αλλά τα φαβορί (δλδ Βαλενθια και Ζαλγκίρις) έχουν 2 νίκες :stuck_out_tongue_closed_eyes:.

Στα σοβαρά, παίζει ρόλο και τι ήττα έκανες. Ο γαύρος νομίζω οκ είναι με τη συγκομιδή που είχε, όντας όντως ανέτοιμος. Ο ΠΑΟ έπαιζε ΟΑΚΑ με μια ομάδα τρίτης ταχύτητας και με μια ομάδα που έχασε με κάτω τα χέρια από την πρωτάρα Χαποελ κι έρχεται ΟΑΚΑ και ρίχνει 103π. Ε, θα υπάρχει μια ανησυχία για το πόσο γρήγορα έτοιμη θα είναι η ομάδα στους επόμενους αγώνες που έχει υποδεέστερους αντιπάλους και, θεωρητικά, είχε στο πρόγραμμα να μαζέψει νίκες.

Και που είσαι ακόμα… πραγματικά προβλήματα θα έχει όποιος χάσει την άλλη Κυριακή στο εγχώριο ντέρμπι :laughing:

Τα πάντα έχουν να κάνουν με την προετοιμασία. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά γενικότερα. Από το πόσο προετοιμασμένος είσαι για τη δουλειά αύριο το πρωί, όσο το πόσο προετοιμασμένος είσαι αν ανεβαίνεις στη σκηνή ως ηθοποιός ή βγαίνεις στο γήπεδο ως αθλητής. Και ως άτομο και ως ομάδα.

Οι περισσότερες ομάδες είναι απροετοίμαστες, γιατί επί της ουσίας δεν έχουν κάνει προετοιμασία για τη χρονιά, ίσως δεν έχουν προλάβει καν να προετοιμαστούν για ένα μεμονωμένο παιχνίδι. Ειδικά αυτές που είχαν μεγάλο ποσοστό των παικτών τους σε εθνικές ομάδες. Εμείς είχαμε πάρα πολλούς και είχαμε εκτός ακόμα και τον προπονητή και φαινόμαστε ακόμα πιο απροετοίμαστοι

Την ίδια στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε στην εξίσωση κομβικούς νέους παίκτες: ένα play maker, ένα βασικό center και ένα διαφορετικού ύφους 3αρι, ενώ στην πραγματικότητα πάμε να κάνουμε τα ματς-ροντέο και να κερδίσουμε με το επιθετικό ταλέντο (και στην προκειμένη την έδρα). Χθες έχοντας πολύ έμπειρους αντιπάλους τρέχαμε και δεν φτάναμε.

Τα ανησυχητικά σημάδια είναι εκεί, βέβαια. Λες και υπάρχει μια κατάρα, βλέπεις κατά σειρά μετά τον Βιλντόζα και τον Λορέντζο, τώρα να τρέμουν τα χέρια του Σορτς σαν να είναι πρωτάρης κι όχι υποψήφιος MVP. Δεν φταίει το σύστημα του Αταμάν που πήγαινε χαζεύοντας, χωρίς πίεση, και έκανε παράβαση 8’', ενώ στην επόμενη φάση του έκλεψαν τη μπάλα στο κέντρο στο κατέβασμα. Επίσης, στα ματς που δεν του πάνε οι αντίπαλοι, ο Γιουρτσέβεν θα συνεχίσει να είναι το ίδιο αρνητικός και την ίδια στιγμή ο Χολμς είναι λιγότερο έτοιμος από όσο νομίζαμε. Οπότε η θέση 5 θα συνεχίσει να έχει ζόρια. Εν αναμονή να δούμε πόσα από αυτά φτιάχνονται και πόσο σύντομα…

Είδα και το ματς της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, όπου ο Ολυμπιακός είναι πιο στημένος και έτοιμος, αλλά χωρίς διάρκεια ακόμα. Η εξάρτηση από Φουρνιέ και Βεζένκοφ παραμένει, όσο κι αν είναι σε μεγάλα κέφια ο Ντόρσει. Αν και το δίδυμο Λι/Γουόκαπ δεν μοιάζει τοπ λέβελ, δεν είναι το πιο σημαντικό θέμα που βλέπω, αλλά περισσότερο τι θα γίνει αν χρειαστεί να στερηθεί τον Μιλουτίνοφ, γιατί από Χολ και Κώστα δεν νομίζω ότι μπορεί να περιμένει και πάρα πολλά. Η Ρεαλ από την άλλη είναι η χειρότερη που θυμάμαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε σημείο που δεν ξέρω καν αν θα την σώσει ο Μαλεντόν.

2 Likes

Το λογικό είναι να περιμένουμε.
Ο Σορτς μπήκε στην ομάδα το Σάββατο μετά από πολυήμερη ίωση και είναι φανερά εκτός κλίματος ακόμα. Λογικό το βρίσκω και απλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.
Το ανησυχητικό είναι αυτό που λες για το ιστορικό με Μπράουν κυρίως και μετά Βιλντόζα αλλά ο Σορτς είναι παικταρας στην καλύτερη φάση της καριέρας του…τι να πω, αν καεί και αυτός θα πρόκειται για μεγάλο κατόρθωμα…

Στους ψηλούς χωρίς Ματίας υπάρχει θέμα. Δεν μου άρεσε καθόλου ότι δεν έβαλε ούτε ένα δευτερόλεπτο χθες τον Σαμοντουροφ.
Και ενώ ο πολύ ταλαντούχος μικρός ήταν εξαιρετικός με Μπάγερν.
Όπως δεν μου άρεσαν και όλα αυτά τα νεύρα, χωρίς λόγο και αιτία. Ο Ναν είχε τρία φάουλ στο πρώτο και τα δύο ήταν από τεχνικές ποινές.
Αρχή είναι ακόμα, η ήττα χθες βαθμολογικά δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, ας χαλαρώσουν και να κοιτάξουν να κάνουν καμία προπόνηση από εδώ και πέρα γιατί ξεκινήσαμε την χρονιά με μηδέν προετοιμασία και βόλτες στην Αυστραλία.
Επίσης ας χαλαρώσει ο Αταμαν με τις δηλώσεις του…αυτά που είπε χθες μόνο εσωστρέφεια και μιρλα προκαλούν.

Συμφωνω με το σχολιο της προετοιμασιας, αλλα το ιδιο προβλημα με τους δικους μας ειχαν και οι ξενοι. Στο ιδιο Ευρωμπασκετ επαιζαν, κι εκει ειχαν προπονητες ομαδων σε εθνικες (Σπανουλης).

Η προετοιμασια μονη της δεν ειναι κομβικη για αυτο το επιπεδο. Επισης στο μπασκετ οι ομαδες κουβαλουν χημεια απο την προηγουμενη σεζον. Οσο περισσοτερες αλλαγες, τοσο πιο σημαντικη η προετοιμασια. Οσο χαμηλοτερο το επιπεδο, τοσο περισσοτερο χρειαζεται η προετοιμασια ωστε να βγουν συστηματα και ομαδικοτητα.

Ισχύει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά υπάρχουν 2-3 συμπεράσματα από αυτές τις 2 αγωνιστικές.

Καταρχήν, να πούμε ότι κι ο γαύρος κι ο ΠΑΟ τελείωσαν το ματς με περσινές πεντάδες για λόγους ομοιογένειας. Βέβαια ο ΠΑΟ είχε χάσει το παιχνίδι ήδη αλλά και πάλι η εικόνα ήταν κακή με λάθη και μη καθαρό μυαλό.

Κατά δεύτερον, η διαφορά στην ποιότητα και των 2, είναι τόσο μεγάλη από τις ομάδες των παρακάτω ταχυτήτων, που με ένα καλό σερί κατά τον Γενάρη-Φλεβάρη, θα τους φέρει εκεί που θέλουν (6αδα κ βλέπουμε). Αρκεί βέβαια να μην κάνουν τραγικό πρώτο γύρο.

Τρίτον, ιστορικά ξέρουμε ότι έχει σημασία να κάνεις το φορμάρισμα την άνοιξη κι όχι το φθινόπωρο.

Στα συμπεράσματα που έλεγα πριν, εμένα κυρίως με ανησύχησε ότι η εικόνα που είχαμε χθες ήταν η ίδια με τους πρώτους 10 αγώνες πέρσι όπου στο ΟΑΚΑ μέναμε πίσω 10-15-20π και μετά τρέχαμε να γυρίσουμε τη διαφορά. Αυτό έχει εξήγηση με την κακή άμυνα στο πικ εν ρολ που βγάζει και τα ελεύθερα σουτ που είδαμε χθες στο τρίποντο.
Προφανώς, με τα περσινά υλικά στο παρκέ, λογικό να έχεις τα ίδια θέματα. Γι αυτό και είναι επιτακτικό να μοντάρει ο Αταμαν αμυντικά τους νέους παίκτες, ειδικά Χολμς και Ρόγκα και να είναι πάλι καλοί οι Χουάντσο και Γκραντ. Προφανώς, κλειδί η επιστροφή Λεσόρ (τα έχουμε ξαναπεί για το φοβερό χετζ αουτ που κάνει στον αντίπαλο χειριστή, βλ. Περσινό θρεντ).

Για τον Σορτς, δεν ανησυχώ ακόμα. Υπάρχει διαφορά ποιότητας (και εργατικότητας και θέλησης και νοοτροπίας) με Λορεντζο και Βιλντοζα, αλλά υπάρχει και κάτι κοινό: το usage τους στις προηγούμενες ομάδες τους (Μακάμπι, Αστέρα, Παρί ήταν πρώτοι σε usage). Αυτό πρέπει να δουλευτεί γιατί ο Ναν θα έχει πολύ την μπάλα στα χέρια του κι ο Σορτς πρέπει να προσαρμόσει το παιχνίδι του. Αυτό με τα επιπόλαια λάθη, νομίζω θα ξεπεραστεί άμεσα, πάντως.

Ο γαύρος πάντως είναι εμφανώς πιο έτοιμος (και φαβορί για τον μεταξύ μας αγώνα), καθώς είχε παρόντα τον Μπαρτζωκα κι από διεθνείς τους Ντόρσεϊ, Κωστακη και Παπ (Λάρε δεν παίζει πλέον έτσι κι αλλιώς) ενώ ο ΠΑΟ είχε Αταμαν, Σλούκα, Ντινο, Χουάντσο, Οσμαν, Γιουρτσεβεν, Γκραντ (Τολιο, Καλαϊτζάκης και Σάμο δε θα πολυπαίζουν ΕΛ).
Α, παρεμπιπτόντως, δε βλέπω να μπορεί να σταθεί αμυντικά ο Τολιό στην ΕΛ, παρά μόνο με ομάδες τύπου Βιλερμπάν… Φανταστείτε τον τωρα χθες να μαρκάρει Σατοράνσκι ή Λαπρο…

Ωραίο ματσάκι, το ευχαριστήθηκα.

IMG_6221

Η ομάδα είναι ακόμα λες και δίνει καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας. Μας έσωσε ο Ναν από μια θλιβερή ήττα καθώς η Μπασκόνια είναι κάκιστη ομάδα, ίσως η 2η ή 3η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης.

Χρόνος για προπονήσεις δεν υπάρχει πολύς, ας μαζέψουμε νίκες προς το παρόν και βλέπουμε…

1 Like

Οι της Φενέρ κοντεύουν 30 εκτελεσμένες βολές στο ημίχρονο κι έχουν βάλει 27 πόντους, χαχα

Είδα μέχρι το 15’ τη Φενέρ και μετά έβαλα τον γαύρο.

Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά, τώρα που το ξαναγύρισα βλέπω ότι το ματς ίδια εικόνα έχει, κρατάνε οι Σέρβοι το προβάδισμα αυτό που πήραν εξ αρχής. Πάντως έχει πολύ χρόνο ακόμα, νομίζω θα γίνει ντέρμπι στο τέλος.

Ντουμπάϊ μόνο ομάδα δεν είναι… απορώ πως ανέχονται τέτοιες επιθέσεις από Μπέικον (Ναν από τα λιντλ). Πετρουσεφ επίσης φαίνεται ότι θέλει να αποδείξει πράγματα αλλά ξέχασε ότι είναι από βιτάμ. Κακή ομάδα, μόνο όταν η πεντάδα ήταν κυρίως Βαλκάνιοι, έπαιξαν πιο ορθολογικά.

Γαύρος έχει θέματα στην οργάνωση αλλά έχει απουσίες. Ειδικά εκείνη η φάση που ήταν ο Λι στις 45 μοίρες και δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα (τελικά βγήκε ο Αντετοκουνμπο για σκριν και πήρε ο Σασα για λει απ), πιστεύω ο Μπαρτζωκας θα έριχνε καντήλια από μέσα του. Επισης δύσκολα τα πράγματα σε σουτ μετά από τριπλά και για Λι και για Νιλικινα, απ ότι είδα.

Βέβαια έχει μια 6-7αδα με πολύ ταλέντο (ο γαύρος) αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με second unit φέτος.

ΥΓ: Είναι ιδέα μου ή φέτος ο Μπαρτζωκας άλλαξε συνήθεια και κάθεται στον πάγκο αντί να είναι όρθιος;

Θα είναι επιτυχία αν μπει στα πλειόφ ο Ολυμπιακός.

Από τα καλύτερα ματς με τη φανέλα του θρύλου σήμερα ο πετρούσεφ.

Αααα… σας τα είχαμε πει εμείς. Τσίμα Μονέκε πάντως ον φάιαρ, έκανε πάρτι (μαζί με Μοντεγιουνας) αφού η Φενέρ πάσχει στο 5.

Στα υπόλοιπα, άντε πες η Ζαλγκίρις δεν είναι τεράστια έκπληξη για το 4-0 που πάει. Η Βαλενθια όμως;

Τρομακτική Ζαλγκίρις, διέλυσε την Μπάγερν στην Γερμανία.
Ματσάρα στην Βαρκελώνη, η Βαλένθια είναι δυνατή ομάδα και μάλλον υποτιμημένη, θα κάνει κηδείες.

Σαν πρώτο δείγμα φαίνεται ότι Ντουμπάι και Βασκονία είναι οι χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης, οι πρώτοι απλά νεόπλουτα βουτυρόπαιδα και οι δεύτεροι αρκετά πεσμένοι σε σχέση με το παρελθόν. Έχει πολύ δρόμο ακόμα βέβαια.

Ο Ερυθρός Αστέρας θα ανέβει, πληρώνει τις πολλές απουσίες που έχει αυτή τη στιγμή και είναι στο 1-2.

Για την Χαποέλ δεν είμαι σίγουρος τι μπορεί να κάνει, έχει δυνατό ρόστερ και έμπειρο προπονητή πάντως.

Τραγική Φενέρ, δεν πατάει καθόλου καλά γενικά και σήμερα ξεφτιλιστηκε από τους Άραβες.
Μπαρτσελόνα μου φαίνεται πολύ καλύτερη απ’οτι πίστευα, ωραίο μπάσκετ.
Αστέρας όπως έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα θα ανέβει σιγά σιγά.

Πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα αυτό το διπλό της Ντουμπάϊ, μετά από ήττα εντός έδρας της Φενέρ. Ο Σάρας φαίνεται ότι έχει πολλή δουλειά ακόμα με τους νέους παίκτες…

Θα έλεγα ότι με εξέπληξε και η διαφορά αλλά πλέον (στη σύγχρονη Ευρωλίγκα) οι ομάδες παρατάνε τα ματς πολλές φορές σε διαβολοβδομάδες… οπότε δε θα σταθώ εκεί.

Με γαύρο πάντως, που ήταν η πρώτη φορά εβερ που είδα τη Ντουμπάϊ, είδα τεράστιο σκορποχώρι… το χθεσινό με τη Φενέρ δεν το είδα γιατί έβλεπα γαύρο. Θα την ξανά παρακολουθήσω μια άλλη φορά.

Επίσης έκπληξη η Μπαρτσελόνα, όντως. Δεν ξέρω, συνεχίζω να έχω αμφιβολίες. Θέλω να τη δω σε διάρκεια χρόνου. Προφανώς έχει έμπειρους παίκτες αλλά όχι βαθύ ρόστερ και σταρς που είναι λίγο «γυρολόγοι» με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαδικότητα και τον χαρακτήρα τους, όταν έρθει το αναμενόμενο ντεφορμαρισμα της ομάδας.

Γαύρος το πάλεψε τηρουμένων των απουσιών. 14 λάθη για 14 ασίστ. Αφού πήγε εκεί το ματς (στις τελευταίες κατοχές και σουτ) πρέπει να έχεις κάποιον να πάρει σωστές αποφάσεις με την μπάλα στα χέρια (πχ Φουρνιε ή Έβανς) είτε αυτό είναι σουτ είτε πάσα σε κάποιον από τους πιο ετερόφωτους σταρ (πχ Βεζενκοφ). Δεν μπήκαν και κάνα 2 σουτ ε κι αυτό ήταν… δε νομίζω ότι αποτελεί μεγάλο καμπανάκι η ήττα, αρκεί να γυρίσουν οι τραυματίες ψιλό άμεσα ή έστω να παίρνει νίκες ενώ αυτοί λείπουν.

3 Likes