ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ! ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕ!
Άντε να κάνω εγώ την αρχή φέτος, μιας και θα είμαστε οι οικοδεσπότες .
Έριξα μια ματιά στα ρόστερ σήμερα (7 μέρες πριν την πρεμιέρα) και σε ένα γενικό σχόλιο, νομίζω ότι πάμε σε μια πιο αποδυναμωμένη εκδοχή της διοργάνωσης, σε σχέση με πέρσι.
Υπάρχουν εμφανώς 4 κατηγορίες δυναμικότητας.
Στην πρώτη, βάζω τους 4 του περσινού Φ4 με μπροστάρηδες τις ελληνικές ομάδες.
Ειδικά για τον ΠΑΟ, πρώτη φορά θα τον βάλω νο1 στα άτυπα Power Rankings, κι ας αποτελεί γρουσουζιά . 3 παίκτες σε όλες τις θέσεις (υπόθεση χωρίς τραυματίες), πρώτη πεντάδα ονειρική, δεύτερη τοπ κλας.
Για γαύρο, έχει όλα τα φόντα να πάει μέχρι… τέλους, αν βρει αυτόν τον άσο που ψάχνει ο Μπαρτζώκας, καθώς φαίνεται σχεδόν πλήρης (με έναν μικρό αστερίσκο στο 5).
Η Μονακό επιτέλους ενισχύθηκε στους ψηλούς αλλά έχασε Λόιντ, ψάχνει να αλλάξει Καλάθη κι εγώ πάντα θα λέω ότι το Σπανουλης + Τζέιμς με ανησυχεί.
Φενερ έχασε Χέιζ-Ντέιβις (Γιαντούνεν) και πήρε Boston στα γκαρντς και Bacot στους ψηλούς, από τους οποίους δεν έχω δει κανέναν, άρα δεν μπορώ να κρίνω. Σίγουρα, ομάδα σχεδόν ίδια (οκ, λείπει ο MVP), και πρωταθλήτρια, πρέπει να τη βάζεις ψηλά.
Στη 2η κατηγορία βάζω Εφες (με θέμα στους ψηλούς), Χαποελ (πρωτάρα αλλά με έμπειρο κοουτς), Μιλάνο (λες επιτέλους;), Ρεάλ (γιατί είναι Ρεάλ) κι Αστέρα.
3η βάζω Παρτιζάν, Βιρτους, Μπαρτσα, Ζαλγκίρις. Θα έβαζα και Μπάγερν αλλά δεν έχει Γιοκουμπαιτις.
4η βάζω Παρί, Βαλενθια, Μακάμπι και Μπασκόνια.
Ερωτηματικό η Ντουμπάϊ, δεν έχω ιδέα.
Πάτος η Βιλερμπάν που έχει 3 γκαρντς, εκ των οποίων το ένα ο 39χ Ντε Κολό και το άλλο ο 36χ Ερτέλ.