Ευρωλίγκα 2025-2026

Άργησε η Παρτιζάν να επιστρέψει στο ματς και η Ρεάλ πήρε εύκολη νίκη έστω και με 4 πόντους.
Στη Βαλένθια η Χάποελ κέρδισε σε ματς χωρίς κόσμο αν δεν κάνω λάθος. Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί τα εντός των ισπανικών ομάδων με τους Εβραίους είναι κεκλεισμένων θυρών.
Η Βίρτους φαίνεται επιτέλους να σοβαρευεται.

Για την ομάδα μου…Αταμάν θα βγάλεις την χρονιά;…
Μέχρι στιγμής μετράω τους παίκτες που ήδη έχει αρχίσει να καίει.
Σορτς, Τολιοπουλος, Ρογκαβοπουλος και βλέπουμε…κακό μπάσκετ και αυτό είναι ότι πιο ευγενικό μπορώ να γράψω.

Μέχρι χτες είχε κάψει και τον Χολμς, μην ξεχνιόμαστε!

Δεν έχω ακούσει ούτε έναν να λέει ότι έχουμε παίξει έστω στοιχειωδώς καλό μπάσκετ ως τώρα, αλλά πραγματικά οδεύουμε σε παράνοια με τον καθένα να λέει από κάτι και να έχει μια ερμηνεία για το τι δεν γίνεται σωστά. Φαντάζομαι και στον Ολυμπιακό το ίδιο συμβαίνει, απλά δεν έχω εικόνα.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν προσπαθούν καν στην άμυνα. Η transition άμυνα είναι κωμική (βασικά ανύπαρκτη) και η στην περιφέρεια δίνουμε το ένα ελεύθερο σουτ μετά το το άλλο. Τουλάχιστον υπάρχει μια μικρή βελτίωση στο αμυντικό rebound. Είναι νοοτροπία; Είναι τα πόδια βαριά γιατί κάνουν βάρη να καλύψουν το κενό της προετοιμασίας; Είναι κάτι άλλο; Δεν μπορώ να ξέρω.

Κατά τα άλλα, όλοι λένε ότι ο Σορτς δεν παίζει καλά με τον Ναν, αλλά αν δει κάποιος στην τρίτη περίοδο που ξεκινάει τι λάθη κάνει ή τι κακές αποφάσεις παίρνει σε 3-4 συνεχόμενες επιθέσεις, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την συνύπαρξή του με τον Ναν. Είναι απλώς κουτουράδες ή πολύ εύκολα χαμένα σουτ. Μάλλον έχει αγχωθεί να αποδείξει πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη του φορά σε μεγάλη ομάδα και αυτό παίζει ρόλο.

Σίγουρα με την παρούσα εικόνα δεν μοιάζει πολύ πιθανό, αλλά δείτε πως θα αλλάξουν όλοι οι φωνές και οι απόψεις αν κάνουμε διπλό στην Εφες αύριο.

1 Like

Δε δίνω ούτε 20% να νικήσουμε αύριο μέσα στην Τουρκία… βασικά αν χάσουμε με κάτω από 10π θα είναι αυτό που λέμε ήττα σαν νίκη :stuck_out_tongue:. Σας τα λέω τώρα για να μην έχουμε γκρίνιες αύριο βράδυ.

2 παίκτες «πενταδάτους» έχεις αμυντικογενείς. Χουάντσο - που μια χαρά τα πάει για αρχή της χρονιάς (βασικά διπλοβάρδιες κάνει) και τον Γκραντ που είναι λίγο ντεφορμέ. Από ποιους άλλους περίμενες αμυντική προσήλωση; Μόνο από τον Λεσόρ, που έχουμε πει πόσο λείπει αμυντικά 10 μήνες τώρα. Όλοι οι υπόλοιποι «παλιοί» έχουν προτεραιότητα την επίθεση… ειδικά πχ ο Ναν, δε γίνεται να παίρνει 4/7 μπάλες στην επίθεση και να περιμένουμε κι αμυντικά να είναι σκυλί.

Οι καινούριοι όλοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής, με τις επιθετικές επιδόσεις… λογικό το βρίσκω. Ίσως ο Ρογκαβόπουλος πρέπει να ψάξει αμυντικό ρόλο για να κερδίσει λεπτά, που έχει κι έφεση στο ριμπάουντ. Παρεμπιπτόντως, χθες, ήταν να μπει στο πρώτο δεκάλεπτο. Τον σήκωσε για αλλαγή, πήγε γραμματεία και η γραμματεία του είπε ότι δεν μπορούσε να μπει λόγω θέματος με το σορτσάκι του. Δεν κατάλαβα τι, ίσως διαφορετικό νούμερο (όχι μέγεθος :stuck_out_tongue:) με αυτό που είχε στη φανέλα; Ακυρώθηκε η αλλαγή, μετά νομίζω τσαντίστηκε ο Αταμαν και δεν τον ξαναέβαλε.

Χθες η Βιλερμπάν ήταν πολύ εύστοχη, σχεδόν 50% στο 3π με 15 εύστοχα. Βέβαια, εμείς το επιτρέψαμε αυτό. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε ακριβώς το ίδιο θέμα πέρσι με την απουσία Λεσόρ. Δλδ έχουμε κακή περιφερειακή άμυνα κι απουσία ψηλού με γρήγορα πόδια.

Γι αυτό και φέτος πήρε τον Χολμς. Είναι νωρίς ακόμα. Παρολ αυτά, εγώ είδα βελτίωση χθες με Ρισόν, ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο που έπαιξε με αλλαγές στο σκριν. Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Πιο μετά, ελπίζω ο Χολμς αποτελεσματικότερος και στην ομαδική άμυνα και τις περιστροφές.

Για Σορτς πιστεύω είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν πάρει μπάλες και πολύ χρόνο στο παρκέ, θα είναι διαφορετικά. Το θέμα είναι να βρει χημεία μαζί με τον Ναν.

Οσο για Αταμαν, η ευθύνη του είναι ότι δοκιμάζει συνεχώς σχήματα και μπερδεύει την ομάδα που δε βρίσκει ρυθμό. Αλλά πιστεύω το κάνει πειραματικά κι αναγκαστικά λόγω έλλειψης χρόνου και προετοιμασίας κι ότι θα κατασταλάξει σε 4-5 εβδομάδες. Το θέμα είναι να παίρνεις νίκες μέχρι τότε.

Τολιοπουλος ίσως όντως χωρούσε χθες στη 12αδα αλλά πιστεύω προτίμησε να δώσει ψυχολογία στον Γκριγκονις (δείτε πως πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο μετά από τόσους μήνες), γνωρίζοντας ότι ο Τολιοπουλος μπορεί να «περιμένει» λίγο ακόμα τη σειρά του, όντας νεοφερμένος και ξεκάθαρα 5-6ος Γκαρντ στην ιεραρχία.

2 Likes

Εντάξει δεν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο, εγώ πάντως σίγουρα δεν τον συμπεριέλαβα μαζί με τους άλλους πιο πάνω :sunglasses:
Αυτό που λέγαμε για τον Χολμς ήταν ότι δεν παίζει καλά, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό.
Ο τελευταίος που θα κρίνω αυτή τη στιγμή είναι ο Αμερικανος. Πρώτη φορά στην Ευρώπη, νέα κατατόπια, ακόμα δεν γνωρίζει καλά τους συμπαίκτες του μετά και την μηδενική προετοιμασία. Θέλει τον χρόνο του, προσωπικά τον πιστεύω. Θα δείξει.
Για αυτόν που δεν έχω να περιμένω κάτι είναι ο Γιουρτζεβεν, λάθος που έμεινε και ακόμα μεγαλύτερο που έφυγε ο Γκάμπριελ.

Για τους άλλους τρεις τωρα, δεν θέλω να μπω σε αναλύσεις για τον Σορτς, απλά να πω ότι θα είναι μεγάλο κρίμα ;να μην εκμεταλλευτεί η ομάδα αυτόν τον παικταρά. Γιατί τέτοιος είναι.
Δεν έχει σχέση ούτε με Μπράουν ούτε με Βιλντόζα.
Υπάρχει θέμα με την συνύπαρξη του με Ναν, αυτό είναι φανερό.
Για Τολιοπουλο και Ρογκαβοπουλο τι να πω…
Ο πρώτος αν δεν κάνω λάθος είναι εκτός σε όλα τα ματς της Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής και ο δεύτερος χθες ήταν DNP.
Βάλτους ρε άνθρωπε 10 λεπτά να τους δούμε, είναι παίκτες που μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν. Τον είδαμε τον Τολιο με τον γαύρο και ξέρουμε και τον Ρόγκα.

Για Γκριγκονις η γνώμη μου είναι ότι θα μπορέσει να βρει ρυθμο με παιχνίδια στην Α1, όχι στην Ευρωλίγκα. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

Φορούσε διαφορετικό σορτσάκι από την κανονική εμφάνιση! Μάλλον ξέχασε να βγάλει αυτό που έχει η ομάδα για το ζέσταμα

Κρίμα για τον Παπαγιάννη…φαίνεται πολύ σοβαρός ο τραυματισμός για τον Γιωργαρο.

1 Like

Ορατή βελτίωση απόψε στην άμυνα. Σωστή η απόφαση του Αταμαν να βάλει Καλαϊτζάκη μέσα για τόση ώρα, μιας και δε μας λείπει σκορ στη θέση του.

Κρίμα για τον Γιώργο, περαστικά και μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό… πολύ στενάχωρη η εικόνα.

ΥΓ: υπήρξε σχήμα με Σλούκα, Σορτς, Τολιόπουλο και Γιουρτσεβεν για λίγα λεπτά :scream:

2 Likes

Φτου φτου μην τους ματιάσω :smile:

Τελικά έκατσε η μπίλια στο ενδεχόμενο του 20%. Συμβαίνουν κι αυτά. Προχωράμε.

Ο γαύρος φέρνει Jared Butler, πολύ καλή προσθήκη…

Αν συμβεί αυτό προφανώς ο Έβανς μας χαιρετάει. Νομίζω η τελευταία υποτροπή τον άφησε πολύ πίσω, πολύ κρίμα.

1 Like

Εξαιρετικός παίκτης, έχει στο ρεπερτόριο του playmaking, drive, άμυνα, οκ σουτ και είναι 25 ετών . Θα ταιριάξει με Θωμά και Ντιλικινα γιατί αυτός είναι πιο επιθετικογενής

Δυστυχώς ο Έβανς απ’ ότι φαίνεται έχει επιπλέον και έντονο PTSD, είναι περίπτωση Πατερκ Γιανγκ και είναι κρίμα

1 Like

Χθες κοιμηθήκαμε με Μπάτλερ, σήμερα ξυπνήσαμε με Νιλικίνα, τώρα θα κοιμηθούμε με Ντινγουίντι, αύριο πρωί θα ξυπνήσουμε με Έβανς που μπαίνει σε ομαδικές όπου να ναι

1 Like

Απ’οτι λένε και φαίνεται είναι πολύ κοντά. Παικταράς και εννοείται καμία σχέση με Μπάτλερ.

1 Like

Οριακά καλύτερο 3ποντο από Νιλικίνα.

Μετά από τρίπλα μέτριο οντως αλλά τo catch and shoot του είναι τιμιο. Με Λουκα που τον έβρισκε όπου ήθελε τελείωσε σεζόν με 40%

Αλλά οκ δεν είναι εκεί το ζουμί του. O Τύπος Ευρωπη θα είναι iso cheat, τρομοκρατικό ντραιβ, κλατσ ασ φακ, πολύ καλή δημιουργία, κι όλα αυτά με σοβαρό size (μαρκαρει 1-3 για πλάκα),

Aλλα too good to be true. Δε θα είναι η πρώτη παπατζα του telesport

1 Like

Τι έβαλε ρε φίλε! 🫨

Τελικά ακούγεται ότι δεν ήταν παπάτζα αλλά απομακρύνεται από γαύρο λόγω συνωστισμού παικτών στη θέση του. Λογικό, αν ισχύει βέβαια.

Για να προσελκύσεις παίκτη εγνωσμένης αξίας που περνάει πρώτη φορά τον ατλαντικό, πρέπει να τον πείσεις ότι θα πάρει λεπτά και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με Γουόκαπ βασικό, Ντιλικίνα για 10λ, Λι για χασομέρια κι Έβανς να επιστρέφει (?), τι μήνυμα δίνεις;

ΥΓ: Βάζω Λι στα PG γιατί εκεί τον χρησιμοποιεί ο γαύρος και γιατί στο 2 δε χωράει πια με Φουρνιέ, Ντόρσεϊ και Λάρε.

Edit: Για μένα (αν και δε λειτουργεί έτσι ο γαύρος), καθαρό μήνυμα προσέλκυσης για υποψήφιους PGs, θα έδινε η απομάκρυνση 1-2 παικτών από το ρόστερ.

Το νόμισμα έχει δύο όψεις.
Αν πχ οι Σέρβοι, οι Τούρκοι ή οι Άραβες του πουν έλα και θα είσαι το νο1 στην ομάδα κάτι που προφανώς δεν μπορεί να πει ο Ολυμπιακός και λογικά, ναι ο παίκτης θα θελήσει να παίξει σε αυτούς.
Αν ο ΟΣΦΠ του πει έλα για να πάρεις τίτλους και να σηκώσουμε την Ευρωλίγκα κάτι που οι άλλοι, εκτός των Τούρκων, δεν μπορούν να πουν και ο παίκτης θέλει αυτό ακριβώς τοτε πάει ΟΣΦΠ.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι και το προφανές νομίζω. Ποιος θα του δώσει τα περισσότερα…

Κάτι άσχετο με τις μεταγραφές.

Άλλη μια φορά ΓΤΠ η διοίκηση της EL με την παρωδία επιστροφής των ισραηλινών ομάδων στις φυσικές τους έδρες…

1 Like