ρε επαθα πλακα με τους PRIEST!
τι γαμησι ηταν αυτο ηρθαν μας εσκισαν και εφυγαν!
προσκυνω!! ηταν θεοι σημερα!
O κόσμος διεκδικεί και μάλλον κερδίζει το βραβείο για το χειρότερο ελληνικό κοινό ever!!! Μόνο στο Breaking The Law και στο Painkiller θυμήθηκαν ότι ακούνε μέταλ!!!
πόσο κόσμο είχε???
η αποδοση που πιασαν χθες ηταν αδιανοητη, δεν θα περιμενα ποτε τοσο τελεια εμφανιση απο τον halford στα 60 του. ο τυπος διδαξε μεταλ, ενω τα κομματια που ειπε δεν τα λες και ευκολα. η ερμηνεια του ηταν απιστευτη (ειδικα beyond the realms μου σηκωθηκε η τριχα)
για το σετλιστ τι να πουμε, ενας απο τους λογους που αποφασισα τελευταια στιγμη να παω, ονειρικο απλα (δεν εχει νοημα να πω πως ηθελα να ακουσω και καποια αλλα γιατι τοτε ας παω να τους πληρωσω να παιξουν για μενα μονο)
υ.γ. η εγω ειμαι τελικα τοσο πολυ πριστας και δεν το χω καταλαβει η το κοινο παραηταν καπως κρυο
Δεν τα πάω καθόλου καλά με αυτό αλλά πρέπει να είχε κανα 4άρι - 5άρι!
απίστευτοι oi priest . πραγματικά…
δυστυχώς για κάποιους ή ευτυχώς για εμάς το metal των 80’s θα μας συνοδεύει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα
ΥΓ νο1: όντως το κοινό ήταν πάρα πολύ “κρύο”.
ΥΓ νο2: πάρα πολλές και ωραίες γυναικείες παρουσίες χμμ ίσως γι’αυτό να μην ήταν το κοινό όπως έπρεπε…
Αφου ξυπνησα και προνόησα να παρω αδεια για σημερα, ας κανω ενα ρηπορτ απο το πρωτο (και λογικα τελευταιο) μεγαλο μεταλ φεστιβαλ της πολης…
-Φτάνοντας στο Καυτατζόγλειο βλεπω τη σκηνη να ειναι παρα πολυ κοντα στο πεταλο κανοντας μια μικρη αρενα. Εκει ηρθε μια πρωτη κρυαδα αφου με αλλη ψυχολογια πας να δεις live στο Καυτατζογλειο (οχι οτι εχω ξαναπαει δηλαδη). Αν ξερανε τα νουμερα, θα το ειχαν κανει στο θεατο γης λιγα μετρα παραπανω, ο κοσμος χωρουσε ανετα και εκει.
Μεγαλη κρυαδα θα ελεγα αυτο.
- Επειδη εχω μεγαλο παθος με τους Judas Priest αποφασισα να αραξω κερκιδα σε ολες τις μπαντες και να κρατησω δυναμεις για τους Θεους.
-Roxy bitch: Γνωστη μπαντα της πολης, εχει τυχει να γνωρισω και καποια απο τα παιδια πολυ παλια και ετσι τους συμπαθω πολυ. Ο ηχοληπτης που ειχαν (ηταν και στους firewind) ηταν ασχετος. Η μονη του σχεση με την ηχοληψια ηταν οτι καποτε τα ειχε με καφετζου σε κυλικειο ΙΕΚ ηχοληψιας. Παραπανω επαφη του τυπου με το αντικειμενο δεν δικαιολογειται με τιποτα. Ως εκ τουτου η μπαντα θάφτηκε αν και ο κοσμος μπροστα καραγουσταρε με pit (!) και τετοια.
-Firewind: Ο ηχος τους ηταν σκατα. Πολυ σκατα ομως. Πιο σκατα ηχο ελαχιστες φορες εχω συναντησει. Απο εκει και περα, δεν μου αρεσουν καθολου ως μπαντα. Ναι μεν (λενε οτι) ειναι μουσικαρες αλλα προσωπικα δεν εκτιμω απολυτως τιποτα σε αυτους. Ολα τους τα τραγουδια ειναι γεματα ιδεες που εχουν ξαναπαιχτει απειρες φορες στο παρελθον και καλυτερα κιολας. Ο τραγουδιστης εχει φωνη αλλα καπου τα εφτυσε (νομιζω) εκτος και αν ηταν ο ηχος και εκει. Γενικοτερα με κουραζουν παρα πολυ τα σολο-γαλοπουλα με 1700 νοτες το δευτερολεπτο. Σε αλλους αρεσουν, γουστα ειναι αυτα βεβαια. Ενταξει ειναι Ελληνες, στηριζουμε κλπ αλλα με κουρασαν.
-Whitesnake: Εχοντας εντελως επιφανειακη επαφη με τη μπαντα (τα χιτακια και 3-4 ακομα δηλαδη) μου αρεσαν, η ωρα περασε ευχαριστα, η αποδοση ηταν πολυ καλη, οι μουσικοι απαιχτοι και οι οπαδοι τους καραγουσταραν.
Στο σημειο αυτο, να υποβαλλω τα σεβη μου στις μεγαλυτερες ηλικιες που ηρθαν με τα παιδια τους ή ανευ να δουν τις 2 τελευταιες μπαντες. Απο καραφλοχεταδες παππουδες με σκουλαρικι και σαπια δοντια μεχρι υπερανω πασης υποψιας οικογενειαρχες με τα παιδια τους, τις γυναικες τους και τη νοσταλγια τους και απο την κλασσικη ελληνιδα μανα-νοικοκυρα με το παιδακι της που το ταιζε κεφτεδακια απο το ταπερ, μεχρι την απολυτη milf στελεχος πολυεθνικης που ηρθε να θυμηθεί τοτε που ηταν πιτσιρικα και φοιτητρια και στα παρτυ ακουγαν whitesnake. Μας ρωτησαν αν οντως πεθανε ο Dio, αν ζει ο Ozzy και αν οι Priest εμφανιζονται με τη συνθεση των 80s.
-Judas Priest: Η ωρα εφτασε, ταχυπαλμια, γλυκια αγωνια και… Rapid Fire. Παναγια μου! Οι Judas Priest στη σκηνη για 2 ωρες, ο παραδεισος ηρθε στο Καυτατζογλειο, κλεινω τα ματια και ταξιδευω στην εφηβεια μου τοτε που πηρα το πρωτο cd τους κατα τυχη, τοτε που δεν πιστευα στα αυτια μου με το painkiller… Τι ονειρωξη Θεε μου! Ναι προτιμω τον Owens το παραδεχομαι, αλλα ο Metal God ειναι ο Rob Halford και εκει βγαζουμε ολοι τον σκασμο και προσκυναμε ταπεινα. Travis ρησπεκτ, τοση δυναμη και τοση μαεστρια με εκαναν να καταλαβω ξανα γιατι ειναι ο αγαπημενος μου ντραμερ. Ian Hill τι να λεμε… μουσικα ξυπνησε απο το Jugulator και μετα (επιμενω σ’αυτο) αλλα ο Θεος ειναι στην ιδια θεση 40 χρονια τωρα. Συγκινηση. Tipton ok δεν εχεις να πεις και πολλα για αυτον παρα μονο ενα ευχαριστω για ολα. Το αλλο το κωλοβυσμα συμμετεχει στο show κανονικα, πεταει και πενες κιολας στο κοινο. Ουρτ…
Και παμε και στον κοσμο… Mηδεν. Μικρη προεσλευση, στην αρενα επαιζες μπαλα και η κερκιδα μισοαδεια. Στους Priest απαθεστατοι. Σαν να εβλεπαν γκρουπακι της γειτονιας, ασχολουνταν με τα κινητα τους, με τη γκομενα τους, με την παρεα τους. Λιγο στο painkiller θυμηθηκαν οτι εβλεπαν Priest. Καποιος εγραψε για pit, ξυλο κλπ. Δεν το επιβεβαιωνω, δεν ειδα κατι τετοιο.
Τουλαχιστον μαθαμε οτι απο εδω και περα συναυλιες μονο στην Αθηνα. Η θεσσαλονικη ειναι ανεκδοτο και φυσικα δεν πιστευω οτι θα ξαναγινει κατι αναλογο εδω περα. Αν και ειδα τους Θεους του Μεταλ, εφυγα με ενα κενο και μια στενοχωρια. Καποτε γνωστος μου ελεγε οτι ειχε δει Metallica στη Γερμανια να παιζουν ολο το master of puppets και επεμενε οτι live metallica δεν ειχε δει μεχρι που τους ειδε στην Αθηνα. Διοτι οι Γερμανοι κοιτουσαν σαν να εβλεπαν αγωνα τεννις. Ε ετσι και εδω χθες.
Οκ χτες ήταν μηδεν το κοινό (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί) αλλά πίστεψε με μια χαρά είναι ο κόσμος σε άλλα live. πχ guardian μόνο νεκρούς δεν είχαμε
ε, δηλαδή πόσος…!!!
οχι χιλιαρικο ρε τι λετε, 4 χιλιαδες περιπου ειχε
α και απο τους καλυτερους ηχους που εχω ακουσει σε live χθες, αψεγαδιαστος
Θα γράψω μόνο για τους Whitesnake, αφού για αυτούς πήγα, καθώς δεν είμαι fan των J.P… Πήγα και εγώ χωρίς μεγάλες προσδοκίες και πέρασα καλύτερα του αναμενόμενου. Ναι, η φωνή του Coverdale δε θα είναι ποτέ όπως στο Live… in the heart of the city. Mου άρεσε όμως χθες το πάθος του, το ότι δεν έκανε οικονομία δυνάμεων στη φωνή του (έχω δεκάδες bootlegs και τέτοιες τσιρίδες δεν έχω ακούσει σε κανένα της τελευταίας οκταετίας) και ας μην του έβγαινε καθόλου φωνή στο Still of the night. Κρίμα που δεν έπαιξε κομμάτια από τα πρώτα άλμπουμ των Whitesnake εκτός από το Fool for your loving, αλλά από το ολότελα…
[U]Και μία απορία:[/U] Τι βρίσκει ο κόσμος στο Ιs this love και κάθε φορά γίνεται χαμός;;; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις μπαλάντες, αλλά η συγκεκριμένη θεωρώ πως είναι από τις πιο χλιαρές και νερόβραστες που έχουν βγει ποτέ…
χίλιους λιγότερους λέει.
αλλά δεν λέει πόσους. :?
Το συνθημα για τη χθεσινη εμφανιση των [B][U][SIZE=“4”]METAL GODS[/SIZE][/U][/B] ηταν ενα(θα γινω λιγο γραφικος,αλλα μ’αρεσει :p)
[B][SIZE=“5”]MANDATORY HEADBANGING!!![/SIZE][/B]
Τα υπολοιπα αργοτερα,βιαζομαι τωρα…
roxy bitch καλοι …τιποτα που δεν εχουμε ξαναδει,καλη φωνη ο τραγουδιαρης.
firewind…βαρεθηκα περισσοτερο και απτους manowar.
whitesnake γουσταρα μεχρι το σημειο με τα σολο…αλλα το πουστη τον καυλιαρη πανω που λες αντε μας ξενερωσατε φυγετε,σου ριχνει ενα soldier of fortune και ψαχνεις το μυαλο σου…
judas priest.
.
.
.δεν εχω λογια,πραγματικα.η απολυτη ισοπεδωση…οσοι τους ειδαν αυτο το 2ημερο καταλαβαινουν…απεδειξαν γιατι εαν ψαξουμε τη λεξη ΑΤΣΑΛΙ θα βγαλει διπλα judas priest.να μαστε και ναναι γεροι να τους ξαναδουμε.
[SPOILER]ΧΑΛΦΟΡΝΤ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗ ΠΑΕ[/SPOILER]
Ρε ενταξει και στους manowar της πουτανας εγινε και στους rotting christ επισης οπως και στους paradise lost ειχε αρκετο παλμο (σε αυτα πηγα φετος εδω). Αλλα εκει μιλαμε για μικρο αριθμητικα κοινο στο οποιο ηταν ολοι αρρωστακια. Χθες που ο κοσμος ηταν κανα 3-4 χιλιαρικα, τα αρρωστακια χανομασταν μεσα στο αδιαφορο πληθος. Εχοντας δει priest στην Αθηνα, ε εκει εγινε της καριολας.
Άσε φίλε και γω ξενέρωσα. Ντροπή μας
Στο rapid fire είχε 3190281309812 κινητα αντί να πεφτουν του γαβαλά τα σούτια!!!
πάει ο μύθος περί δυνατού μέταλ κοινού στη θεσσαλονίκη…χαμουτζήδες ρουλ!!!
τα ακούς paul??? :lol::lol:
Το Rapid Fire είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει για εναρκτήριο κομμάτι συναυλίας τους.
[I]Πααααααααουντινγκ δη γουοοοοόρλντ, λαηκ ε μπάτλερινγκκ ρρρρουάμ…[/I]
Το χα ξαναπεί στο thread νομίζω της μπάντας.
Υπέροχη επιλογή το Livin After Midnight για κλείσιμο (φύγαμε LOADED άλλωστε, μας το υπενθύμισαν) αλλά τουλάχιστον στο encore πρέπει να υπάρχει αυτό:
[U][I]We aaaaaaare Defenders of the Faith…[/I][/U]
Επίσης για τις άλλες 2 μπάντες που είδα, οι Firewind είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, αλλά μισώ αυτό που κάνουν.
Οι Whitesnake καλοί, αλλά με ταβάνι. Που δεν ήταν και τόσο ψηλό.
Δεν ξερω τι μυθος ειναι αυτος, αν ισχυει και αν υπαρχει αλλα χθες, που η πολη εβλεπε πρωτη φορα τοσο μεγαλο μεταλ ονομα (οι maiden με bayley ειναι 2-7 επιπεδα κατω), δεν ανταποκριθηκε. Αριθμητικα οκ ισως να μην ηταν και λιγοι (που ηταν δηλαδη) αλλα ποιοτικα δεν ειδα και καμια διαφορα απο το κοινο στον moby, στους placebo κλπ. Η ιδια κρυαδα ηταν.
Και σκεψου και ποσοι ηταν απο αλλου. Εγω πετυχα παρεα απο το χωριο μου στην Ηπειρο ας πουμε.
Ξεκίνησα και γω το μπατιράκι να πάω να στηθώ έξω από το γήπεδο με την ελπίδα να ακούγεται κάπως η συναυλία να γλυκαθούν τα αυτάκια μου και όχι μόνο άκουσα αλλά έβλεπα και πεντακάθαρα τη σκηνή πιάτο έξω από μία θύρα!!! HELL YEAH! Πριν το breaking the law μας άφησαν τα παλικάρια να μπούμε μέσα να ναι καλά!8)
Μιας και ήμουν πίσω πίσω και είχα στο οπτικό μου πεδίο όλη την αρένα, ένα έχω να σας πω ο κόσμος όντως ήταν παντελώς αδιάφορος εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις μερικές σειρούλες μπροστά από τη σκηνή. Όπως είπε κάποιος πιο πάνω, ήταν σαν να παρακολουθούσαν το συγκρότημα της γειτονιάς και αυτό είναι αισχρό για μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς. Από τα μισά του σετλιστ των Priest και έπειτα άρχισαν να φεύγουν μαζικά ορδές κόσμου (???) τι στο καλό όλοι για whitesnake πήγαν???:-k Έβγαιναν και έβγαιναν και έβγαιναν, φοβήθηκα ότι μέχρι τo encore οι Priest θα μένανε με καμιά κατοστη άτομα:p Γενικά το κοινό της Θεσσαλονίκης στα κλαμπάκια είναι μια χαρά! Με τα φεστιβάλ όμως κάτι δεν πάει καλά… μάλλον μαζεύεται πολύ σάρα και μάρα ίσως από περιέργια και για το χαβαλέ της υπόθεσης και έτσι καταστρέφεται η γενική εικόνα του κοινού.
Στα nightcrawler και breaking the law χάλασε αισθητά ο ήχος:( (στο nightcrawler ρε παιδιά μου φάνηκε ή ο Halford ήταν πολύ παράφωνος??? ειδικά στις τσιρίδες… αλλά ποιός χ***κε). Σίγουρα το 2008 ήταν καλύτεροι! Πολύ καλή εμφάνιση γενικότερα, τους καταευχαριστήθηκα! Ας ανάψουμε κανά καντήλι για το τελευταίο μεγάλο όνομα που επισκέυθηκε την πόλη.