24-2-2013 enforcer live in athens

Σωστοοος… :wink:

τι μπανταρα ειδαμε χθες!απιστευτοι πραγματικα,αυτοι ειναι το μελλον!Greg thanks

Και εγω εκει κοντα σου ημουν. Ο Tobias μορφη, φοβερος τυπας και μετα το live που τον βρηκα ηταν ο πιο χαλαρος.

Ευχαριστω πολυ τον eatmetalgreg και ολα τα παιδια της eat metal για τις φιλοτιμες προσπαθειες τους να φερνουνε συγκροτηματα με ωραια μουσικη και σε τιμιες τιμες. Απο τους ελαχιστους διοργανωτες που γουσταρουνε την μουσικη μας και σεβοντε και εμας. Παντα τετοια μαγκες.
Για την συναυλια τωρα, θετικοτατα συναισθηματα και στιγμες, ειχε καποια μικροπροβληματακια αλλα θελω να πιστευω πως δεν μενουνε αυτα στο τελος. Να τα παρουμε απο την αρχη ομως.
[B]Released Anger[/B]
Η σχεση μου με τον ευρυτερο χωρο ειναι πολυ μικρη και τα παιδια δεν τους ειχα ξανακουσει. Πολυ δεμενοι πανω στη σκηνη, χαρουμενος κοσμος κατω στην αρενα του θανατα. Ειχανε ενα προβλημα με την κιθαρα το οποιο το ξεπερασανε σωστα και συνεχισανε στον ιδιο ρυθμο επειτα. Σεβασμος για τον τυπα με το εξαχορδο μπασο, δινει το ορθο παραδειγμα για το πως θα επρεπε να ειναι ολα τα μπασα.
[B]Convixion[/B]
Τα παιδια ειναι ολα τα λεφτα, και ο Νικος ( Nick Convixion ) ρεστα. Πολυ κεφι απο κατω, αψογες οι εκτελεσεις τους. Ειχανε και αυτοι προβλημα με την κιθαρα, ευτυχως ομως και γρηγορα αποκαταστησανε το προβλημα, αλλα και δεν συνεχιστηκε αυτο και με τους επομενους! Ειχανε και φιλικη συμετοχη απο καποιον οπου ειναι σαφως ο Ελληνας Paul Di’Anno, δεν μπορει καποιος να ζητησει περισσοτερα.
[B]Wrathblade[/B]
Λοιπον οι Wrathblade ειναι απλα ενα απο τα αγαπημενα μου εγχωρια συγκροτηματα. Χτες ομως, τουλαχιστον μπροστα κεντρο που ημουν, τα ακουγα ολα σχεδον instrumental. Δεν ξερω τι στο καλο εφταιγε, φωνη ακουγα μονο οταν καααπως ο εθνουσιασμενος κοσμος απο κατω εκανε υσηχια. Δηλαδη ενα κλικ πριν απο το καθολου. Σωστοι που ανεβασανε τον μαγκα πανω στη σκηνη μαζι τους για το Μεταλ.
[SIZE=5][B]Enforcer[/B][/SIZE]
Τα δικα μας παιδια. Υπο την συνοδεια των διδυμων κηροπηγιων, καπνου και φλογων ηρθανε στην ταλαιπωρη χωρα μας για να παιξουνε Speed Metal. Σαφως διψασμενοι για το καλυτερο κοινο τους, εμας δηλαδη, τα δωσανε ολα. Αλλοι εχουνε τριαντα χρονια και τριαντα εκατομμυρια πωλησεις στη σκηνη, οι τεραστιοι ομως [SIZE=5]Enforcer[/SIZE] εχουνε τουλαχιστον τον Speed Metal κεραυνο μεσα τους και δεν εχουνε μπει στο λαγουμι του μεταλοπατερισμου και των μεταλοδυναστειων. Ηρθανε να παιξουνε την γαματη μουσικη τους και εμεις χτυπηθηκαμε υπο τους υχους των ασματων τους οπως ξερουμε καλα να τους δοξαζουμε. Γιαυτο και τους γουσταρουμε κιολας.
Απο εκει και περα τωρα λιγο περιεχομενο γενικης υλης.
Για το εαν η συναυλια ηταν καλυτερη/χειροτερη απο την προηγουμενη, ειναι μεγαλη συζητηση. Για αρκετους λογους θα πω οτι ειναι ισαξιες. Την προηγουμενη φορα ειχαμε τρεις κιθαρες (με τον Adams) και τον Olof καθαρα για φωνη, οπου εκανε τα δικα του πανω στη σκηνη, ενω τωρα η λυπηρη αληθεια ειναι πως οι [B]τεραστιοι[/B] [SIZE=5]Enforcer[/SIZE], τα δικα μας αυτα παιδια, χρειαζοντε καποιον να παιζει κιθαρα στη θεση του. Εαν και εχει βελτιωθει κατα παρα πολυ σε σχεση με πχ με περσυ, και παλι δυσκολευεται να παιζει κιθαρα και να τραγουδα.
Σε αυτη την συναυλια παντως τους ειδαμε σαφως ξεψαρωτους και ετοιμους για ολα με την ολη φαση στη σκηνη, ο κοσμος επισης περισσοτερο θερμοαιμος οπου επι το πλειστον τους απογειωσε.
Περι κοσμου τωρα, η ολη φαση παμε για stage dive για να κανουμε breakdance και να παρουμε το ενα λεπτο δημοσιοτητας κουρασε. Και τσαντιστηκανε σε φασεις, και μαλακια πηγε να γινει τουλαχιστον δυο φορες με τον εξοπλισμο (στου Olof και του Tobias). Ειδικα οταν σε καποια φαση ανεβηκανε 3-4 ατομα ταυτοχρονα… Σαν τους παλιατσους στο τσιρκο ενα πραγμα…
Περι λιστας λοιπον, ειναι η παρακατω οπου ευχαριστω θερμα τον φιλτατο Nick Convixion για αυτην.

Απο διαρκεια εμεινα ικανοποιημενος, δεν μπορω να πω πως δεν θα ηθελα 2-3 κομματαρες ακομα, αλλα καταλαβαινω πως κανανε οτι μπορουσανε και τους ευχαριστω πολυ γιαυτο.
Επισης, χαιρετισμους στα παιδια του rocking που μιλησαμε, Shﻉ-Woℓf & martian, δεν τα καταφερα για μπυρες με τους υπολοιπους.
Για τελος, αγωνιστικους χαιρετισμους στους φιλους Zippo & Nordheim οπου λογω ανωτερας βιας δεν τα καταφερανε χτες. Εκανα οτι καλυτερο ομως για εσας!
Περιμενουμε λοιπον αγωνιωδως την [B]τεταρτη[/B] επιστροφη των δικων μας, τρελοΣουηδων στη νοτια πατριδα τους!
Ως τοτε φυσικα, Greg τρελανε μας και φερε τους [B][SIZE=5]Cauldron[/SIZE][/B]!
Υγ. Η σκαλα πρεπει να ειναι πρωτοποριακη εφευρεση, συγχαρητηρια που την ανακαλυψανε εν καιρο καθως και την χρηση της.
Υγ2. Εμεινα εκπληκτος οπου οι αξιες και τα ιδανικα του ιπποτισμου ειναι μερος της ιδεολογιας αρκετου κοσμου ακομα. Πολυς προθυμος κοσμος να υποστηριξει την ορθη εξελιξη του stagedive της Shﻉ-Woℓf. Δεν εχουνε χαθει τελικα ολες οι παλιες παραδοσεις!

Λοιπόοοοον…αν και τα παιδιά που πόσταραν πιο πριν, επιβάλλεται να πω κι εγώ τη μαλακία μου.

[B]Released Anger:[/B] Αν και έπαιξαν σε ένα Κύτταρο που ακόμη γέμιζε, και σε ένα κοινό το πολύ 100-150 ατόμων, αποτέλεσαν το καλύτερο ζέσταμα φωνής και κυρίως σβέρκου για τη βραδιά. Τα πρώτα πιτς άνοιξαν από νωρίς στο σετ τους, και στο τελευταίο κομμάτι είχαμε και τα πρώτα stagedives. Υπήρξε και ένα πρόβλημα με τη μία κιθάρα, και χάθηκε λίγος χρόνος, έπαιξαν ένα κομμάτι μόνο με τον ένα κιθαρίστα, και γενικά έδωσαν ένα γαμηστερό show. Δεν είναι άλλωστε καμία τυχαία μπάντα, έχουν πολλά χρόνια στο σανίδι, έχουν κυκλοφορήσει τρομερές δουλειές και έχουν ένα ισχυρό fan base ειδικά για τα δεδομένα ελληνικής underground μπάντας. Τρομεροί.

[B]Convixion:[/B] Όντας προσωπικός φίλος με τον καραγκιόζη κιθαρίστα-τραγουδιάρη της μπάντας, και έχοντας δει ξανά τη μπάντα πριν μερικούς μήνες, ήξερα τι ακριβώς να περιμένω από τους κυρίους. Speed metal αμερικάνικης κοπής, με στίχους χαβαλεδιάρικους, που μιλάνε για μέταλ, μπύρες, γκόμενες και αλητείες, σε βαθμό καλώς εννοούμενης (για ?μένα) γραφικότητας οι Convixion είναι μια μπάντα που βγάζει τρελά γούστα στο σανίδι και σε παρασέρνει στο κοπάνημα μαζί της. Οπαδιλίκι, 80ίλα, συνθήματα (heavy metal σ? αγαπώωωωωωω) και γηπεδική ατμόσφαιρα και ένα τίγκα μέταλ λάιβ παρά το μικροπρόβλημα που υπήρξε και εδώ με τη μία κιθάρα. Έφαγα και μία γερή μπουνιά στο πλευρό σε ένα από τα πιτς και πονάω ακόμα, αλλά who cares?
[B]
Wrathblade:[/B] ΙΣΟΠΕΔΩΣΙΣ. Υποδοχή ηρώων. Κέρδισαν σίγουρα 5-6 νέους φανς από την παρέα μου μόνο (private, she-wolf, sinister angel και τα 3 φιλαράκια από το σχολείο που ήρθαν μαζί μου στο λάιβ). Μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (αν όχι η μοναδική) μπάντες του epic ιδιώματος που έχει τόσο προσωπική ηχητική ταυτότητα, και δεν ακούγεται σαν καμία από τις επιρροές της. Προσωπικοί φίλοι και εδώ (ο ντράμερ και ο θεός τραγουδιστής) και 2η φορά που τους βλέπω μετά τους Slough Feg. Ο ήχος τους ογκώδης σαν τσιμέντο, τα ριφφς δεν σταματάνε να ξεχύνονται από τις κιθάρες και ο τραγουδιστής είναι ένας τιτάνας με Βυζαντινή χροιά, εθιστικές φωνητικές γραμμές και ψαγμένους στίχους (φαν του Poe άλλωστε), και τα κομμάτια τους το ένα καλύτερο από το άλλο. Επιβάλλεται να τους ακούσουν και να τους αγαπήσουν ακόμα και όσοι δεν έχουν καμία σχέση με το είδος. Δείτε τους όσο ακόμα προλαβαίνετε γιατί μετά το Metal From Hellas αποσύρονται για ένα διάστημα για να αρχίσει η σύνθεση-παραγωγή του νέου δίσκου.

[B]Enforcer:[/B] Αν και μας έσπασαν λίγο τα παπάρια οι υπάλληλοι του Κυττάρου που έκαναν μία ώρα να στερεώσουν το πανό, τελικά οι εκ Σουηδίας ορμώμενοι κύριοι μας έδωσαν τα πουλιά στο χέρι και μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω. Βγήκαν κατά τις 23:20 και χωρίς περιττά λόγια, χωρίς ανούσια ?you are the best audience of this tour Atheeeeeeeens? και πάνω απ? όλα με τρελή ένέργεια και ένα σετ γεμάτο τρομερά τραγούδια, ήρθαν, είδαν, νίκησαν. Μοναδικά μου απωθημένα που δεν άκουσα, ήταν τα ?High Roller? & ?Running In Menace? αλλά άκουσα τα άλλα 2 μου απωθημένα ?Roll The Dice? & ?Black Angel? μαζί με ύμνους σαν το ?Katana?, το ?Evil Attacker? και το ?Mistress From Hell?, συν τα γαμηστερά καινούρια κομμάτια που ακούγοντάς τα ζωντανά, ανέβηκαν κι άλλο στα μάτια μου. Ανελέητο σπρωξίδι, ανελέητο κοπάνημα, επικό ξελαρύγγιασμα, και μια γαμάτη βραδιά έκλεισε.

Πάντα τέτοια να ?χουμε. Το επόμενο να είναι Cauldron & Steelwing για να γίνει της πουτάνας τελείως.

Cheers σε martian, moonchild (αλήθεια λέω ρε τη μπλούζα Released Anger την είχα, Enforcer πήρα από το σταντ :p), private joker, hopeto (χάρηκα για τη γνωριμία παιδιά), tatsoman, cynic , she-wolf, sinister angel (τις δεσποινίδες που έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον γυναικείο πληθυσμό του rocking με επικά stagediving, η πρώτη μάλιστα δις), mariner (στο τέλος που παίρναμε τα μπουφάν από την είσοδο εσύ ήσουν με ένα μπλε κράνος δίπλα μου?), kaiser (χρωστάω χάρη και κερνάω μπύρα αδελφέ!!!), deathakia13 και ΓΡΑΚΧΟ (αμάν κάναμε να σε δούμε, την άλλη φορά κρύψου πίσω από το μπαρ :p) και όποιον άλλο ξεχνάω.

Bonus: moi (ο νεάντερταλ) @ 0:42 http://www.youtube.com/watch?v=hG4ixeehT9s

Και φυσικά όλα θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής?guess what?

[SPOILER][SIZE=“7”][B]ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ?[/B][/SIZE][/SPOILER]

Οι πρώτες σειρές είναι για σας τα νιάτα ρε γαμώ την πουτάνα τη ζωή. Me, κι εκεί που ήμουν καλά ήταν. Ήμουν δίπλα στο Γρηγόρη και το Χάκο και κάθε δυο λεπτά κάποιος ή κάποια πήγαινε τρέχοντας τους αγκάλιαζε και με σκουντούσε. Fuuuun. :expressionless:

Οι δε Enforcer πολύ καλοί. Όχι σαν την προηγούμενη φορά αλλά πολύ καλοί. Όσο για τον ήχο, δε θα λεγα ότι είχε “πρόβλημα”, απλά σε τελική ανάλυση αυτός είναι ο live ήχος των Enforcer. Τσιτώνουν τα πάντα, κερδίζουν κάτι σε πόρωση, χάνουν κάτι σε ευκρίνεια, eh, what you gonna do.

Πολύ καλοί κι οι Wrathblade.

Τέλος, with notable exceptions, stop this stagediving madness… Δεν το χετε… :roll:

Αν μιλάς για κάτι γαϊδούρια σαν κι εμένα, μαλλον δίκιο έχεις…:stuck_out_tongue: Αλλά τι να κάνουμε…μας παρασέρνει η δύναμη του μέτσολ γαμώ την πουτάνα τη ζωή…

Ωπ, τώρα το δα.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Θα επιμείνω πάντως ότι επάνω ο ήχος ακουγόταν πολύ καθαρότερα απ’ ότι κάτω.
Και στους WRATHBLADE δηλαδή που είπαν κάποιοι ότι δεν άκουγαν τα φωνητικά.

Μιλώντας για WRATHBLADE, παρεμπιπτόντως, για μένα αδικούν το φοβερό υλικό τους με τόσο φτωχή και μέτρια σκηνική παρουσία.

φελος με iso ρε πστη

αυτο παντως το χω παρατηρησει γενικα στο Κυτταρο, ε λογικα λογω κονσολας κλπ

Να σε δω ν’ ανεβαίνεις ρε ΣΠΑΝΕ.

>Ρε, μη λέτε και ξαναλέτε για τα stage diving, στιγμή καύλας ήταν, μην μας ρεζιλεύετε κι άλλο. :oops:
Πάντως ρώτησα τον Olof μετά πώς του φάνηκε το κοινό και όλο αυτό το πράγμα και ήταν μέσα στην τρελή χαρά σε ναι-τέλεια-γαμώ-πάμε φάση. Το θέμα του είπε ήταν “those retarded people who steal my microphone and try to sing, it’s so lame”.

>Ισχύει ότι είπαν πως θα ξανάρθουν Οκτώβρη-Νοέμβρη. Με το καλό! :smiley:

>Αγαπημένος Maiden δίσκος του Olof το Killers. Αλίμονο του λέω, το έχουμε καταλάβει. Αντί να με βρίσει, σχεδόν ενθουσιάστηκε. Το ακούς κι εσύ στη μουσική μας!!!, κάνει, έκπληκτος ε. Λολ…
Άσχετο, αλλά spicy. Στη Θεσ/κη τον ρώτησε μια κοπέλα αν αληθεύουν οι φήμες ότι είναι γκέι. :expressionless:

>Πάνε είχα ακούσει τον δίσκο των Wrathblade. Live όμως δεν τους είχα ξαναδεί και ναι, γουάου. Κι αν αυτό θεωρείται μέτριο όπως είπε ο ChrisP, σκέψου.

εδιτ

:lol2:

Δεν είπα ότι ήταν μέτριο λάηβ, ως απόδοση τα πήγαν περίφημα και γι αυτό θεώρησα μη αντάξια τη σκηνική τους παρουσία.

Ω οκ, my bad.

:lol2::lol2:

Αυχενικό.
'Εφτασα αργά στους Wrathblade, και συμφωνώ ότι αδικούν τους εαυτούς τους λόγω της σκηνικής παρουσίας, πολύ αξιόλογη μουσική.
Για το μετά τι να πω. 'Υμνοι, χαμός, ενέργεια φουλ, Olof καλύτερος στη φωνή από την τελευταία φορά, πανικός. Για τον ήχο δεν ξέρω τι λέτε, μια χαρά άκουγα (όχι οτι θα το νιωθα πολύ αν κάτι πήγαινε στραβά σε τέτοια κατάσταση.) Mόνο στην αρχή θυμάμαι που δεν ακουγόταν η κιθάρα του Olof και πήγε και το φτιαξε. Τοbias μέγιστος θεός. Και ας θυμάμαι τον Frodo όποτε τον βλέπω.

Y.Γ. 'Οταν μου είπαν στην είσοδο “δεν έχουμε άλλες κρεμάστρες”, ήμουν κάπως έτσι #-o . Πολλή ζέστη.

Καποιος ζητησε setlist Θεσσαλονικης, θυμαμαι πρoχειρα

Τake me Out of this Nightmare
Mesmerized by Fire
Satan
Crystal Sweet
Evil Attacker
Mistress From Hell
On The Loose
Scream of the Savage
Roll the Dice
Into the Night
Katana
Midnight Vice
Black Angel
Take me to Hell

Στα του λαιβ, Scorcher δεν προλαβα, μισο set Convixion που ειδα διασκεδαστικοι και σχετικα γραφικοι (αν και ευκολα ακουγεσαι γραφικος οταν λες αυτα που λες με τον τροπο που τα λες στη μητρικη γλωσσα του ακροατηριου) με πολυ δεμενο παιξιμο. Released Angel μπομπατοι.

Στα των Enforcer, δε μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα, κατι που ειχε συμβει την προηγουμενη φορα που τους ειχα δει. Η απωλεια του σοκ της πρωτης φορας, ο περιορισμος της εξωπραγματικης σκηνικης παρουσιας του τραγουδιαρη (που εκανε και εμφανεστερη τη μετριοτητα του ως τραγουδιστη) εξαιτιας της κιθαρας, η μηδενικη βελτιωση στον ηχο χαμηλωνουν τη βαθμολογια τους.

Επισης να πω οτι οι ιδιοι μπορει να θεωρουν την παρατηρηση οτι παιζουν το Killers σε διπλασια ταχυτητα ειναι παρασημο γι’αυτους, εμενα ομως σαν ακροατη που δεν ειμαι 22 χρονων και δεν ειμαι για κλωτσομπουνιδια στη 2η σειρα, αυτο με κουραζει φοβερα. 1 ωρα και κατι λαιβ και δεν ειχε μισο mid tempo σημειο να ξεκουραστει το μυαλο. Αν κρινω απ’τα καινουργια τραγουδια, τα σχολια που διαβασα για τους λογους που δεν παιζουν κατι Running in Menace και Walk with Me, και συνδιασω τα παραπανω με τα της αποδοσης τους πανω στη σκηνη, θεωρω σαφως οτι η μπαντα δεν εχει ουτε τις δυνατοτητες ουτε το ανοικτο μυαλο για να κανει το βημα παραπανω και να χτυπησει Α’Εθνικη στο χεβι μεταλ (οπως ισως αρκετοι πιστεψαν μετα το Diamonds)…

Επειδη δε υπηρξαν παραπονα για τον ηχοληπτη των Enforcer, να σχολιασω και γω οτι δε νομιζω να ειναι η αποδοση του ηχοληπτη το θεμα με τον ηχο τους. Released Anger-Convixion ηχαν και οι 2 κλασεις καλυτερο ηχο και δε νομιζω οτι ειχαν διαφορετικο ηχοληπτη απ’τους Σουηδους.

τελικά σοφή η κίνηση να πάω στον εξώστη αυτή την φορά (ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη του κυτταρου) .
οντως ο ήχος ήταν λίγο καλύτερος εκεί .

απο κει και πέρα ,το κατα-ευχαριστήθηκα ,αλλά κατώτερο απο το προηγούμενο ως παρουσία Enforcer .

τώρα αν τα εννοούν αυτά που λένε για walk with me , running in menace …μένω άφωνος .

Είμαι σίγουρος πως και οι από κάτω είχαν ακριβώς την ίδια άποψη!!!

*αστειακι…

[SPOILER]sign-:oops:[/SPOILER]

[SPOILER]:|O:)[/SPOILER]

Grove Street 4 life