24-2-2013 enforcer live in athens

φλώροι… άντε πάτε σε κανένα χαρντκοράδικο λαιβ να δείτε πως είναι η φάση ρεεεεεε!!! :slight_smile:

Δεκτο. Η συναυλια ομως ητανε για Speed Metal. Οχι Hardcore.

αυτό το “πήγαινε πιο πίσω” δεν το καταλαβαίνω
το ίδιο εισιτήριο πληρώνουν όλοι και θα πάει όπου γουστάρει ο καθένας και θα κοπανηθεί με την “ησυχία” του και θα καραγουστάρει. Η λογική λέει πως αυτός που κάνει stage diving ΕΝΟΧΛΕΙ._
όταν βγουν εισιτήρια που θα διαχωρίζουν τον χώρο σε θέσεις “stage diving” “moss pit” “simple headbanging” “beer only” ελάτε να ξαναπούμε

Και για πες, εκείνος που με το stagediving του σε υποχρεώνει, ας πούμε, να πας πιο πίσω, πόση από την τιμή του εισιτηρίου σου σου κλέβει;
Να του τραβήξουμε και καμιά μήνυση για διαφυγούσα κάβλα ή κάτι τέτοιο;

Πάει ανάλογα με το πόσα βήματα είναι υποχρεωμένος να κάνει ο άλλος πίσω.

Από την επόμενη συναυλία όλοι καθιστοί σε καρέκλες, δεμένοι χειροπόδαρα. Και χωρίς φωνές ή κουβεντούλες.

μου θυμίζεις τον Charlie Harper που είχε πει στον αδελφό του “όταν δεν έχεις τι να πεις απάντησε με ερώτηση”… και το κάνεις συχνά είναι η αλήθεια.
η κουβέντα έκανε τον κύκλο της

Αφού νομίζεις ότι πήρα στα σοβαρά αυτά που λες, good for you :smiley:

Βέβαια αν είσαι μπροστα και δεν θες να συμμετασχεις στην διαδικασια του stagediving, απλα μην το κανεις! Υπάρχουν τόσοι αλλοι! :smiley:

Με την ίδια λογική που ενοχλεί κάποιον το stagediving να υποθέσω πως τον ενοχλεί και το ‘‘ξύλο’’ στις συναυλίες (αν μιλάμε γενικά) ?
Αν μιλάμε για τη συγκεκριμένη συναυλία, βλέποντας πως και το ίδιο το συγκρότημα ξενερώνει και σε σπρώχνει να φύγεις και οι από κάτω δε γουστάρουν και σε πιάνουν μόνο για να μην σακατευτείς, αν ανέβεις πάλι μετά από 2 λεπτά, μάλλον βλάκας είσαι.
Αυτό που γράφει ο Γράκχος ‘‘πωρώθηκα και ανέβηκα 5 φορές σε 10 λεπτά, αιτιολόγησέ μου γιατί να μην το κάνω’’ είναι πολύ σωστό.

• Ή μάλλον, θα ήταν απόλυτα σωστό, αν δεν έβλεπα άτομα που πριν λίγο ήταν δίπλα μου και βαριόντουσαν τη ζωή τους (μα να μην τραγουδάει ούτε μισό στίχο???) να ανεβαίνουν στη σκηνή και να πηδάνε πάνω σε άλλους που όντως γούσταραν να παρακολουθήσουν/ακούσουν μια συναυλία/τη μουσική που γουστάρουν,έτσι, για να περάσει η ώρα. *

Όρια στην πόρωση δεν υπάρχουν. Τα “η διασκέδαση μου σταματά εκεί που αρχίζει η διασκέδαση του άλλου” να πάτε να τα πείτε αλλού…

Και τι έγινε που σου τρίβεται ο γυμνόστηθος μαλλιάς διπλανός σου που δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν οι λέξεις σαπούνι, αποσμητικό και κολώνια; Χεντμπανγκι και μεταλ ρε μουνιά! Άρπα μαστίγιο το λιγδιασμένο μου μαλλί στη μούρη φίλε συνμέταλχεδ! Λαστιχάκι; Αηδίες!

Και τι έγινε που πήρε μπύρα από το μπαρ κι επειδή από την αγνή πόρωση ξέχασε να την πιεί κι έγινε κάτουρο, είπε να σε λούσει (τώρα ξέρεις τι σημαίνει λούσιμο μπαγασάκο…) με δαύτην; Δεν την πλήρωσε με τον ιδρώτα του (κυριολεκτικά); Τζάμπα να πάει; Να μην πιάσει τόπο; Άσε που κανονικά θα έπρεπε να κολακευτείς. Του άρεσε τόσο πολύ η παρέα σου που είπε να κολλήσετε μεταξύ σας μη σε χάσει μες τον πανικό.

Και τι έγινε που κάνει stage diving και καθώς τον περιφέρει ο κόσμος γύρω γύρω τινάζεται σα χταπόδι λες και τον έχει χτυπήσει όλο το δίκτυο της δεη ταυτόχρονα και σου σκάει επανειλημμένως μποτιές στη μάπα, αφού έχει πατήσει χυμένες μπύρες, αποτσίγαρα, κάτουρα και σκατά…; Το ίδιο εισιτήριο πλήρωσε κι αυτός! ROCK N ROLL!

Καημένε dude:lol:

:lol::lol::lol:

θα μπορούσε άνετα να γράψει μυθιστόρημα!

ή ποίημα “Η ωδή στον άγνωστο μεταλλά”!!!

Επειδή ούτε κ εγώ θέλω τον καθένα να κάνει βόλτες πάνω από το κεφάλι μου πήγα σε σημείο που δε συνέβαινε κάτι τέτοιο κ όλα καλά! Αν δε σ’ αρέσει πας πιο δίπλα κ τελειώνει η ιστορία

Αν θυμάμαι καλά stage diving πρέπει να έκαναν κ δύο κοπέλες. Όσους τους ενοχλεί το stage diving αισθάνθηκαν ενοχλημένοι κ τότε;;

Απορώ πως πάτε σε συναυλίες μέταλ και ξενερώνετε με το stage diving…Καλώς ή κακώς αυτή είναι η μυθολογία του μέταλ. Έτσι ξεκίνησε και εξελίχτηκε, άσχετα αν στην πορεία έφτασε κορεσμός ή απλά βαρέθηκαν κάποιοι. Όποτε όμως υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα κατε με είναι ένα μεγάλο μπόνους για την συναυλία. Εξαιρούνται οι φάσεις που γίνεται μπάχαλο η απόδοση του γκρουπ και δεν γουστάρει και το ίδιο. Δεν πήγα στην συναυλία οπότε δεν ξέρω. Γενικά μιλάω. Θεωρώ ότι αν θες να παρακολουθήσεις ήσυχος μια μέταλ συναυλία, η ιστορία του είδους ενδεικνύει να πας πιο πίσω. Εμένα προσωπικά με ξενερώνουν πιο πολύ όσοι πάνε και χώνονται μπροστά που ξέρουν ότι ο κόσμος πωρώνεται και κάθονται ακίνητοι και νευριάζουν μάλιστα και με τον κόσμο που χτυπιέται γύρω τους.

Το σωστό stage diving όπως έκανε ένας τύπος που βούτηξε λες και ήταν σε βατήρα ασφαλώς το εκτιμάμε και το θαυμάζουμε.

Αυτό που πρέπει σίγουρα να σταματήσει είναι το “στέητζ ντάηβιν” τύπου “ανέβηκα στη σκηνή κι επειδή δεν ξέρω τι να κάνω ελάτε να γείρω πάνω στα χέρια σας και να λέω ότι βούτηξα”.

Επίσης εννοείται κλωτσές στους ηλίθιους που ανεβαίνουν για να “τραγουδήσουν”, χίλια ρεσπέκτ στον Όλοφ που τους έσπρωχνε κάτω.

Εψαχνα περι αυτου, του ποτε και πως ξεκινησε το stage dive και μονο περι μεταλ δεν βρηκα οτι προηλθε. Αν θες ανοιξε ενα θεμα, θα ειχε ενδιαφερων.

Φιλε μου Getta Robot δεν χρειάζεται να ανοίξω θέμα. Δεν είμαι και κάνας ειδήμων. Και ούτε χρειάζεται. Κάθε απλός οπαδός του μέταλ έχει δει άπειρα κλιπ και footage γενικότερα τίγκα στο stagediving. Δες απλά το Get Thrashed το ντοκυμανταίρ και θα δεις τι έπαιζε με το stage diving στα 80ς πχ :slight_smile: . Εγώ εξάλλου δεν είπα από που προήλθε το stage diving, άλλα ότι αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο, μαζί με το headbanging ktl ktl, των καλών μέταλ συναυλιών του παρελθόντος όταν αυτό το επέτρεπε ο χώρος και ο ήχος του γκρουπ. Και μένα προσωπικά δεν μου αρέσει να σκάει στο κεφάλι μου το άρβυλο του καθενός, αλλά έχω επίγνωση σε τι είδους συναυλία πηγαίνω και αν θέλω να κάνω το headbanging μου με την ησυχία μου απλά πηγαίνω 2-3 μέτρα πιο πίσω και απολαμβάνω και την μουσική και τον σχετικό χαμό. Δεν χάνεται και ο κόσμος :slight_smile:

^ Ε μα ναι.
Κι εγώ μπροστά ήμουν, όπου κοπανήθηκα και με κοπάνησαν-θέλοντας και μη. Τα μαλλιά μου τα έψαχνα σε φάσεις, τραβιόντουσαν από παντού, ήταν στα χέρια του ενός, θα μπορούσε και κάτω από τη μασχάλη του άλλου (που οκ, ελπίζω όχι :p). Με έσπρωχναν και έσπρωχνα. Μια στιγμή γύρισα να πω κάτι σε άνθρωπο και δεν είχα το νου μου και ναι, έφαγα μποτίνι κατακέφαλα. Νωρίτερα (στους Convixion) ένας τύπος έπεσε πάνω στο πόδι μου με τόση δύναμη, το ξύρισε λέμε, που μετά είχα μελανιές. Αλλά εχμ, ήμουν μπροστά, ήμουν σε μέταλ συναυλία, ξερωγω?! Και καμιά ξώφαλτση να φύγει, κλάιν. Όποιος δε θέλει, πάει πιο πίσω, απλό. Τη μία μας φταίει η υπεβολική έκφραση και τα καθέκαστα και την άλλη γκρινιάζουμε που το κοινό ήταν ξενέρωτο, λολ.
Όσο για το stage diving, ιδού η αλήθεια

Ναι μωρέ, κάνε το κομμάτι σου και όλα -κι η ίδια το έκανα άλλωστε-, αλλά μην ενοχλείς σε τέτοιο βαθμό. Καλώδια πήρανε σβάρνα, μικρόφωνα τραβάγανε. Ε αυτό όχι, επηρεάζεις την απόδοση της μπάντας και γενικά μπλέκεσαι με άσχημο τρόπο. Είναι καθαρά θέμα σεβασμού, αποσυνδεδεμένο τελείως από καύλες και μεταλοσύνες.

Καπου εκει θελω να καταληξω. Αυτο το dvd που αναφερεις ειναι 99% απο οτι βλεπω εδω για το thrash, μουσικο ειδος που παταει και με τα δυο ποδια μεσα στο Hardcore Punk. Η ιστορια απο εδω και περα παει πολυ μακρυα ομως και δεν ειναι για το παρων θεμα.
Το ζητημα ειναι πως ουτε οι Enforcer γουσταρανε την ολη κατασταση απο ενα σημειο γρηγορα και μετα, ουτε εμεις απο κατω (καλα με εξαιρεση αυτοι που “βοηθουσανε” τις κοπελιες στο stagedive τους), και μαλακια με τον εξοπλισμο του συγκροτηματος / την ροη της συναυλιας πηγε να γινει. Οταν εχεις το ιδιο το συγκροτημα να σου λεει αμεσα πως δεν γουσταρανε τα ολα αυτα σκηνικα, αλλα και το μεγαλυτερο μερος του κοσμου να συζηταει στο τελος πως ειχε καταντησει τουλαχιστον κουραστικο ολο αυτο, δεν βλεπω που μπορει να διαφωνησει κανεις.