70000 tons of metal

εγω που ειμαι τωρα 17 μαλλον θα μου παρει καιρο για να παω σε αυτο το φεστιβαλ :(,αλλα ειμαι μεσα μαλλον και στις 2 συναυλιες των Iced Earth στην αθηνα :smiley:

Μακαρι να γινουν 2 live κ θα παω κ στα 2!Iced Earth θα θελα πολυ να δω παρολο που δεν τους ακουω οπως παλια πλεον!γουσταρουμε με 1000 :smiley:

ελα να μαζεύουμε λεφτά να πάμε όλοι απο εδώ μέσα να ζωντανέψει το πράγμα

*[B]ace ventura[/B] ζηλεύω

ΖΗΛΕΥΩ σας το είπα; Λίγο πιο κοντά να ήταν…

ευχαριστω για τα σχολια ace.

τωρα που το σκεφτηκα, ειναι πολυ λογικο να μη γινονται καφριλες, γιατι πολυ απλα, αν εχεις πληρωσει ενα σκασμο λεφτα για να εισαι εκει, το σεβεσαι το καραβι και τον κοσμο και τις μπαντες και δεν τα κανεις μπαχαλο. ασε που ετσι κι αλλιως στις κρουαζιερες δεν ειναι σαν τα ελληνικα πλοια της γραμμης, εκει τα πραγματα ειναι οργανωμενα και ολα γινονται με ταξη :slight_smile:

και του χρονου λοιπον

Ναι, γιατι το metal κοινο του σημερα (και ειδικα το metal κοινο που εχει να δωσει κανα 2χιλιαρο για …metal κρουαζιερα) ειναι οι κανιβαλοι ορκ των 80ς.

Διαβαστε επιστολες αναγνωστων metah hammer early 90s με Manowarriors, μοναχικες λεσβιες, μπυροθρασαδες και σατανονεκροφιλους, και συγκρινεται τις με το κλασσικο γραμμα (του Μηνα) του λοβοτομημενου ΦΛΩΡΟΥ τη δεκαετια που μας περασε (’‘ειμαι μονος στο σπιτι, μοναχικη μου συντροφια η Μεταλλικη Βιβλος και το Judgement των Anathema, δεν εχω φιλους γιατι ακουω μετσαλ, εμεις οι metal-αδες ειμαστε η ανωτερη καστα μουσικοφιλων, ακουμε την κλασσικη μουσικη του σημερα’’), κι αλλα ομοια.

κοιτάω βιντεάκια … πρέπει να έγινε της πόρνης …

που πάμε…

:frowning: :frowning: :cry: :cry: :cry:

τραγικο θα λεγα…:frowning:

Πάντως μακάρι να ανακοινωθεί επίσημα αυτό για τους Iced Earth! Θα ναι δηλ το 2ημερο κάτι σαν αναβίωση του alive in athens??? Πολύ τους έχω πεθυμήσει!!!

[B]70000 TONS OF METAL Cruise: Video Recap and photos
[/B]

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=153444

Και μετά σου λένε κερδίσατε μια κρουαζιέρα στα νησάκια της Χαβάης και μλκίες!!
Αυτή ήταν κρουαζιέρα!
\m/ τυχεροί όσοι/ες πήγατε, πάντα τέτοια!

βρηκα λιγο χρονο να γραψω μερικα λογια για τις εμφανισεις.
πριν φυγω απο ελλαδα, δεν ειχε ανακοινωθει το προγραμμα και σκεφτομουν ποιοι θα παιζουν ταυτοχρονα, τι ωρες και σε ποια σκηνη θα παιζει ο καθενας και αλλα τετοια…το προγραμμα λοιπον ανακοινωθηκε λιγο πριν μπουμε στο αεροπλανο,οποτε κανοντας σχεδιασμο για το ποιους θα βλεπαμε κτλ περασε και λιγο η ωρα στην πτηση (περιπου 10 ωρων :?).τελικα το προγραμμα ηταν καλυτερο απ’οτι περιμεναμε, αφου καποιες μπαντες που θελαμε πολυ να δουμε επαιζαν χωρις να υπαρχει αλλη εμφανιση ταυτοχρονα και οπου υπηρχαν δυο συγχρονως, υπολογισαμε με βαση το τι προτιμουσε ο καθενας και σε συνδυασμο με την δευτερη εμφανιση της καθε μπαντας,ετσι ωστε να βλεπαμε σιγουρα x2 καποιους πολυ αγαπημενους,αλλα και να δουμε οσο το δυνατον περισσοτερα ονοματα.τελικα δεν καταφεραμε να δουμε ολους απο μια φορα τουλαχιστον, αφου χασαμε arsis, the absence, blackguard και unleashed.λογω προγραμματος ηταν πολυ δυσκολο να τους δουμε ολους. βεβαια ειδαμε τα 38 απο τα 42… με τοσες μπαντες που επαιζαν διαδοχικα,ακομα και για να πας για κατουρημα, επρεπε να το προγραμματησεις απο πριν :lol: επισης, ευτυχως επαιζαν μεχρι τις 04.00 περιπου και ξεκινουσαν 10.00 οποτε κοιμομασταν και λιγο.(το αναφερω επειδη ειχε ακουστει οτι θα επαιζαν 24 ωρες το 24ωρο…)

με το που μπηκαμε στο πλοιο εγινε μια ασκηση για οποια εκτακτη περιπτωση κινδυνου,μετα πηγαμε μια βολτα σε ολο το πλοιο και ενω υπηρχε ενα παρτυ με απειρο ωραιο κοσμο διπλα στην πισινα, εγινε ανακοινωση πως θα υπαρχει μια καθυστερηση, αφου η εξωτερικη σκηνη δεν ηταν ετοιμη. στηθηκε επι τοπου!! (το πλοιο εφτασε απο την προηγουμενη κρουαζιερα λιγο πριν αρχισουμε να μπαινουμε…) εκει σκεφτηκαμε, “ωχ… δεν ακουγεται καλο αυτο…” βεβαια μας βγηκε σε καλο γιατι απο μπαντες που θα χαναμε την πρωτη μερα, τελικα ειδαμε αλλους ολοκληρους και αλλους μερος του σοου… βεβαια τις αλλες μερες το προγραμμα πηγε σχετικα κομπλε…σχετικα, γιατι καποιες φορες υπηρχαν μικροκαθυστερησεις. υπερ μας ομως, αφου πολλες φορες επιτηδες καθυστερουσαν για να προλαβουμε απο τη μια σκηνη στην αλλη και να μην χασουμε μπαντες που ειχαν 15’ κοινης εμφανισης…

1η μερα:

πρωτο συγκροτημα που ειδαμε ηταν οι [B]exodus[/B],στη μεγαλη σηνη.στα πρωτα δυο τραγουδια,ο ηχος ηταν κακος,κατι που μας τρομαξε.σκεφτηκαμε πως αν ειναι ετσι ολο το φεστιβαλ δεν θα εχει πλακα…ομως αμεσως στο 3ο τραγουδι,ο ηχος οχι απλα εφτιαξε,αλλα ηταν αψογος απο κει και περα για ολες τις σκηνες και ολα τα συγκροτηματα.αυτο το συζητουσαμε με τον rob dukes αργοτερα την ιδια μερα, καθως συναντηθηκαμε στο ασανσερ,λογικο,πρωτη φορα επαιζε εκει μεσα μεταλ,χρειαστηκε 1-2 τραγουδια και ολα ηταν τελεια μετα…σα να εγινε επι τοπου soundcheck.παντως υπερ-γουσταρε που ηταν οι πρωτοι που επαιξαν σ’αυτο το φεστιβαλ κι ας ηταν δοκιμαστικα τα πρωτα λεπτα…

αμεσως βγαινουμε στην εξωτερικη σκηνη για [B]nevermore[/B] και αναρωτηθηκαμε πριν ξεκινησουν αν θα ειναι και σε εκεινη την σκηνη “δοκιμαστικα” τα πρωτα λεπτα… τελικα οχι απλα ηταν καλος ο ηχος,αλλα μετανοιωσα που πηγα και τους ειδα στο fuzz μερικους μηνες πριν…τοσο καλυτερα ηταν εκει…με παραξενευει που ενα καταστρωμα με απιστευτο αερα οπου δεν εχει ξαναγινει συναυλια ποτε ξανα πριν, εχει πολυ καλυτερο ηχο απο εναν και καλα καθαρα “συναυλιακο χωρο”, αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το ποσο καλο ηταν το πλοιο,αλλα με το ποσο σκατα ειναι το fuzz…και οι nevermore ηταν απο τις καλες περιπτωσεις στο fuzz…anyway,ας μην το αναλυσω τωρα αυτο…η φωνη του dane σε φοβερη κατασταση…αλλα αυτα ειναι γνωστα,σταθερη αξια.μου φαινεται παραξενο να τους βλεπω χωρις τον sheppard,αλλα ηταν εξαιρετικοι ετσι κι αλλιως…

κανονικα θα τους εχανα την πρωτη φορα,αλλα με τις μικρες αλλαγες που εγιναν στο προγραμμα, προλαβα ενα μερος του set των [B]destruction[/B] οπου επαιζαν στη μικρη σκηνη.μου εκανε εντυπωση ο ξερος κοσμος… πως γινεται να καθονται ακινητοι σε τραγουδια οπως bestial invasion, mad butcher πχ? και οχι μονο αυτο,πηγαμε να ανοιξουμε κατι σαν pit 2-3 ατομα και οι περισσοτεροι εφυγαν και αδειασε μπροστα το μερος…(καλυτερα που εφυγαν,ο schmier στο τελος μου εδωσε πενα :wink:) δεν ειχαν πολλη ωρα στη διαθεση τους,αλλα αφησαν υποσχεσεις για την δευτερη εμφανιση τους στην μεγαλη σκηνη αυτη τη φορα…παντως για αλλη μια φορα απεδειξαν ποσο μεγαλη μπαντα ειναι…

κατεβηκα στη μεγαλη σκηνη την ωρα που ακουστηκε το intro των [B]gamma ray[/B].επαιξαν παρομοιο setlist με αυτο που ειχαν παιξει στην αθηνα κατι μηνες πριν…μας αρεσουν οι gamma ray και απολαυσαμε την εμφανιση τους,ενω ειχαμε αρχισει να συνειδητοποιουμε πλεον το ποσο ωραιοι ειναι οι συναυλιακοι χωροι, με καθαρο ηχο και απολυτη ορατοτητα σε οποιο σημειο και αν ησουν…η μπαντα ηταν οπως την περιμενα (θα ηθελα να ακουσω καποια τραγουδια απο το somewhere out in space που δεν επαιξαν ομως :() και ο henjo richter εδειχνε να γουσταρει το φεστιβαλ με τα 1000… βασικα ολοι ειχαν σουπερ διαθεση,αλλα αυτος πραγματικα αν μιλουσες μαζι του ηταν τοσο ευδιαθετος!! εκτος αν ειναι ετσι γενικα…

επομενη εμφανιση που ειδα ηταν αυτη των [B]marduk[/B].επαιζαν στη μικρη σκηνη και τους προλαβα στα τελευταια τραγουδια.δεν μπορω να κρινω την εμφανιση τους, καθως ελαχιστα εχω ακουσει απο marduk και τους ειδα για πολυ λιγο,ομως ειχε πολυ πλακα να τους βλεπεις να παιζουν και γυρω γυρω να εχει χρωματιστες κουρτινες και χρωματιστα,υφασματινα καθισματα… ο,τι να ναι σκηνικο… παντως απο το λιγο που ειδα, επαιζαν πολυ καλα και ενω δεν τους ειχα τοσο στο προγραμμα, αποφασισα την δευτερη φορα να τους δω απο την αρχη.

αμεσως μετα εφτασε η στιγμη που περιμενα πιο πολυ.ειμαι αρρωστος οπαδος των [B]blind guardian[/B] και περιμενω την καθε τους εμφανιση σαν τρελος…θα μπορουσα να γραφω σελιδες για το ποσο μου αρεσαν,αλλα απλα θα πω πως ηταν οι καλυτεροι του φεστιβαλ.βεβαια δεν μετραει η γνωμη μου, ετσι κι αλλιως μαλλον θα ενιωθα πως ηταν οι καλυτεροι.οι guardian ειναι μακραν η αγαπημενη μου μπαντα οσο θυμαμαι τον εαυτο μου,οποτε θα μεταφερω τις εντυπωσεις αλλων που βρεθηκαν εκει.λοιπον με οποιον μιλησα συμφωνησαν ολοι μαζι μου οτι οι blind guardian ηταν οι καλυτεροι…

αμεσως μαζεψαμε τα κομματια μας απο το πατωμα και ανεβηκαμε στην μικρη σκηνη για να δουμε τον τεραστιο [B]uli jon roth[/B].μπαινοντας επαιζε το the sails of charon και τοτε εκει ειδαμε το απιστευτο:μελη απο διαφορα συγκροτηματα ισως ηταν περισσοτερα απο τους οπαδους… ειχαν παει ολοι να δουν τον κορυφαιο αυτο μουσικο.καθως βγαιναμε στο τελος,μιλησα στον warrel dane o οποιος ηταν εντυπωσιασμενος! μου ειπε πως τον εβλεπε για πρωτη φορα και του αρεσε παρα πολυ…προς το τελος, στο 50λεπτο ο uli jon roth ειπε πως δεν εχουμε πολυ χρονο,αν και συνηθως 45-50 λεπτα ειναι μεχρι να ζεσταθουμε :p. σιγουρα θελει κανενα 3ωρο για να τον απολαυσεις,αλλα ακομα κι ετσι, ειχαμε αλλη μια εμφανιση του να δουμε την τελευταια μερα…

συνεχεια στην εξωτερικη σκηνη με [B]finntroll[/B]. ειχε απιστευτο αερα πανω εκεινη την ωρα που νομιζες οτι θα σηκωθεις απο το εδαφος…η μπαντα μου φανηκε ορεξατη, αλλα εμεις ειχαμε αρχισει να κουραζομαστε λιγο αφου πριν ξεκινησουν οι συναυλιες,ειχαμε τραβηξει αρκετα για εκεινη τη μερα και πλεον η 1η μερα εφτανε στο τελος…πρεπει να ειχε περασει απο 03.00 και ειχε αρκετο αερα και κρυο εκεινη την ωρα…αλλα επαιξαν πολυ ωραια σε γενικες γραμμες και εμενα προσωπικα μου αρεσουν,ειδικα live…αυτοι βεβαια εδειχναν να μην καταλαβαινουν τιποτα απο αερα,'η ωρα…την προηγουμενη φορα που τους ειχα δει μου φανηκαν ενα κλικ καλυτεροι παντως…

μια μπαντα η οποια δεν θα βλεπαμε καθολου,αλλα λογω της αλλαγης του προγραμματος προλαβαμε τα τελευταια τραγουδια ειναι οι [B]witchburner[/B]. δεν ειχα ακουσει τιποτα απο αυτους,αλλα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη,καθως ειχαν πολλη ενεργεια και ηταν πολυ δεμενοι.σιγουρα αξιζουν να τους ψαξω…δυστυχως τους προλαβαμε μονο για λιγα κομματια.το μονο κακο ηταν οτι ειχε παει αρκετα αργα και ο περισσοτερος κοσμος μαλλον ειχε βγει νοκ αουτ.οποτε επαιζαν μπροστα σε πολυ λιγα ατομα…

τελευταιο ονομα της μερας ηταν οι [B]malevolent creation[/B].επαιζαν στη μεγαλη σκηνη. ηταν να παιξουν στις 03.15, αλλα για λογο που δεν ξερω, ειχε φτασει περιπου 04.30 και ακομα γινοταν soundcheck ,ενω τα περισσοτερα μελη της μπαντας δεν ηταν καν στο χωρο και απο ατομα, ειχαμε μεινει περιπου 15 τελευταιοι ηρωες που αντεχαμε ακομα ξυπνιοι :p. αφου καθυστερουσαν κι αλλο,καθησαμε λιγο στις θεσεις του θεατρου και χωρις να το καταλαβουμε,μας πηρε ο υπνος :roll:. μετα απο λιγο ξυπναω (η μπαντα ακομα δεν ηταν εκει…) και βλεπω στο μισο μετρο τον καμερα μαν να μας κανει κοντινο πλανο που κοιμομασταν εμεις οι δυο σε ενα αδειο θεατρο :lol: πλακα θα εχει αν το βαλουν στο dvd…θα ειναι το highlight της 1ης μερας…μετα απο λιγο ξεκινησαν να παιζουν.ειμασταν ολοι πτωματα και αν και η μπαντα ηταν πολυ καλη,λιγα εχουν μεινει στο μυαλο μου,καθως ειχα κατεβασει διακοπτες…

τελος της πρωτης μερας.πολλες ωραιες εμφανισεις,ωραιοι χωροι,αυτογραφα κτλ,γενικα απειρα ωραια σκηνικα εκτος απο τις εμφανισεις των συγκροτηματων. α! ειχε και ωραιο φαγητο στο πλοιο.τρωγαμε κιολας :p, οποτε βρισκαμε κανενα κενο απο τις μπαντες… με ενδιαφερουσες παρεες στο εστιατοριο.το προγραμμα που αλλαξε, μπορει να ειχε σαν θετικο οτι ειδαμε μπαντες που φυσιολογικα θα χαναμε,αλλα πηγε τοσο πισω που εξαντληθηκαμε οσοι θελαμε να δουμε αυτες τις μπαντες.οι περισσοτεροι βεβαια ειχαν παει για νανι απο νωρις…την πρωτη μερα ξεκινησαν να παιζουν κατα τις 20.00 και ειδαμε 10 συγκροτηματα.την δευτερη μερα θα βλεπαμε περιπου τα διπλασια και 8α ξεκινουσαν απο τις 10.00!! οποτε πηγαμε να ξεκουραστουμε για λιγες ωριτσες…ειναι ωραιο να εισαι σε φεστιβαλ και με το που τελειωνουν τα live, να βρισκεσαι αμεσως στο δωματιο σου…μαλιστα ειχα αφησει ενα κουβαδακι με προμηθειες-μπυρες και αυτοι που καθαριζαν τα δωματια το γεμιζαν με παγο 3-4 φορες τη μερα,για να ειναι συνεχεια παγωμενες!!! ξαπλωνοντας νομιζω οτι κοιμηθηκα πριν ακουμπησω το κρεβατι… αυριο-μεθαυριο ισως γραψω για τη δευτερη μερα.δεν ξερω αν θα κατσει καποιος να διαβασει ως εδω αυτα που εγραψα σημερα,αλλα δε νομιζω να διαβασει κανενας αυτα που θα γραψω για τη δευτερη, ή τεταρτη μερα-μαμουθ… καλα,μπορει να γραψω πιο λιγα λογια και να πω κανενα κουτσομπολιο για να εχει ενδιαφερον… :wink:

ζηλευω :frowning:

το διάβασα όλο ace…πρέπει να ήταν και γαμώ τις εμπειρίες :smiley:

εζησες απιστευτη εμπειρια ζωης!!!:wink::wink::wink:8)8)8)

Και μόνο γιαυτό θα διαβάσω όλες σου τις μέρες!:lol::lol::lol: =P~=P~=P~

γουσταρω καλογραμμενες περιγραφες, δωσε κι αλλες!

η κρουαζιερα ειχε στασεις σε λιμανια/νησια/θερετρα για τουρισμο/ψωνια/μπανιο/βολτα ή ηταν μονο βολτες στη θαλασσα και μονο τιγκα μεταλ;
πες λιγο και συνθεση κοινου, κυριως αμερικανοι φανταζομαι;
ποσοι τονοι μπυρας καταναλωθηκαν; :Ρ

ειχε σταση την τριτη μερα σε ενα νησι στο μεξικο οπου μπορουσες να κανεις διαφορα πραγματα… φτασαμε εκει νωρις το πρωι και μεχρι 7 το απογευμα ο καθενας εκανε ο,τι ηθελε,επιλεγοντας αναμεσα σε διαφορες δραστηριοτητες/ξεναγησεις, ή απλα να αραξεις, ή να πας για μπανιο…εμεις πηγαμε ξεναγηση σε μια ερειπωμενη πολη των maya με ξεναγο σε μικρα γκρουπακια.ετυχε να ειμαστε γκρουπακι με τους saxon και τους blind guardian.μας ειπαν μαλιστα να γραψουμε τα ονοματα μας στο λεωφορειο για να χερουν ποιοι ειναι στο καθενα, μη μεινει κανενας πισω και ειχε πλακα να γραφουμε το ονομα μας μαζι με τα ονοματα ολων αυτων απο τις μπαντες :).η πολη αυτη δεν ηταν στο νησι,οποτε εμεις περασαμε απεναντι…το καραβακι κουνουσε οσο δε λεγεται… ο paul quinn μας εδινε συμβουλες μετα για να μην ζαλιστουμε και στην επιστροφη…ειχε κι αλλες δραστηριοτητες.το πιο σουπερ μαλλον ηταν το dolphin riding, οπου πιανοσουν απο πτερυγιο δελφινιου και σε πηγαινε βολτα.δεν ξερω καποιον που να πηγε σε αυτο.η αληθεια ειναι οτι τα λυπαμαι και οσο εντυπωσιακο να ηταν, μαλλον δεν θα το επελεγα ετσι κι αλλιως… ειχε να νοικιασεις μηχανακια για βολτα στο νησι, ιππασια κ.α. γενικα ειναι τουριστικο νησι και ειχε πολλα… μετα ειχαμε ελευθερο χρονο και πηγαμε να φαμε μεξικανικο, γυρισαμε το νησι και μετα αραξαμε σε ενα μαγαζακι με τους sabaton και ηπιαμε μερικες μπυρες… γενικα οι περισσοτεροι ή κοιμηθηκαν εκεινη τη μερα, ή αραξαν σε εναι παραθαλασσιο μπαρ.εμεις θελαμε να γυρισουμε οσο γινεται το νησι και τον αρχαιολογικο χωρο.μετα βεβαια πηγαμε κι εμεις στο παραθαλασσιο μπαρ οπου γινοταν το σωσε… ηταν ολη η bay area σκηνη κ οχι μονο και τοτε, πραγματικα αρχισαν να πινουν.απο κει και περα η κρουαζιερα ηταν τελειως διαφορετικη στον γυρισμο.ειχαν πιει σχεδον ολες οι μπαντες και μετα ξεφυγαν με απειρο χαβαλε επι σκηνης και ειδικα στο καραοκε για τις επομενες νυχτες αφου τελειωναν τα λαιβ αργα το βραδυ…
για κοινο αυτο που ξερω ειναι πως μαζι με τις μπαντες οι αμερικανοι ηταν μολις 12%, απειροι γερμανοι (τις ταμπελες τις ειχε και στα γερμανικα μεσα στο πλοιο) μαλλον αρκετοι αυστραλοι και 4 ελληνες :stuck_out_tongue: γνωρισαμε δυο παιδια,οι οποιοι με ειδαν με τη σημαια και ηρθαν και μιλησαμε… γενικα οι αμερικανοι 8α ερχοντουσαν αν ειχε τιποτα τις μοδας, δεν τους αρεσαν τα ονοματα…:lol: στο site για τα ατομα λεει “…48 different countries…”!!!
για το ποση μπυρα καταναλωθηκε, μαλλον εγινε ρεκορ σε κρουαζιερα ever :lol: την τελευταια μερα παντως στο μεγαλο μπαρ ειχαν τελειωσει σχεδον ολα τα ειδη μπυρας που ειχαν ως τοτε…
οχι δεν ηταν τιγκα μεταλ, ειχε πολλα αλλα πραγματα,με αποκορυφωμα τον διαγωνισμο βουτιας με την κοιλια στην πισινα και το τουρνουα επιτραπεζιο χοκευ (ετσι λεγεται?) που νομιζω οτι το διοργανωσαν οι sabaton αλλα απλα ανεφερα τα μουσικα κυριως.για να τα πω ολα, θα γινοταν διπλασιο το κειμενο…ετσι κι αλλιως πιο πολυ με τα μουσικα ασχοληθηκαμε και ελαχιστα με οτιδηποτε αλλο,αλλα ειχαν χαβαλε ολα τα σκηνικα.

Τουρισμό με Biff και Hansi… σε λέω με λες η φάση!!!

Περιμένουμε και τις υπόλοιπες μέρες Ace :wink: