70000 tons of metal

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ACE ΑΛΑΝΙ!!!ΚΑΛΑ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ…:D:lol::lol:

μιλαμε ουτε που μπορω να φανταστω στο ημιση ποσο γαματα παιζει να ηταν!

ημερα 2:

με μολις 3-4 ωρες υπνο, με μεγαλη δυσκολια καταφεραμε να ξυπνησουμε και 1 ωρα αφου χτυπησε το ξυπνητηρι, με αποτελεσμα να χασουμε τους cripper και dusk machine,τους οποιους ομως ειδαμε τη δευτερη φορα,οποτε μικρο το κακο.παντως πεταχτηκαμε και φυγαμε τρεχοντας για πρωινο για να μην χασουμε τους agent steel… το πρωινο ηταν απιστευτο με μεγαλη ποικιλια.παιζει να εφαγα ισα με 3 ανθρωπους…αμεσως καταλαβαμε την διαφορα στη θερμοκρασια,αφου πηγαιναμε εδω και μια μερα ολο και πιο νοτια και ο ηλιος ειχε αρχισει να καιει και ειχε απιστευτη υγρασια…το προγραμμα ηταν σχεδον ακριβες εκεινη τη μερα.καποιες εμφανισεις μονο ειχαν καθυστερηση,αλλα αυτο βολευε,για να μην χασουμε διαφορες εμφανισεις, ή μεγαλο μερος αυτων που ειχαν κοινη ωρα…

οποτε μετα το πρωινο βγαινουμε στην εξωτερικη σκηνη για [B]agent steel[/B].πολλη ζεστη και πολλοι βλεπουν τη μπαντα κολυμπωντας στην πισινα, απεναντι απο τη σκηνη… ο cyriis τελικα δεν ηταν.στα φωνητικα ηταν οι james rivera και rick mythiasin. εναλλαξ, ή και οι δυο μαζι σε μεγαλο μερος της εμφανισης…τον rivera τον ειχα δει σε διαφορες συναυλιες και τον ηξερα τι μεγαλη φωνη ειναι, αλλα ο mythiasin με αφησε να εχω παθει πλακα… μιλαμε ο τυπος δεν παιζεται!!! φοβερα φωνητικα και απο τους δυο,οι οποιοι διαβαζαν επι τοπου τους στιχους απο χαρτια-σκονακια με τον αερα να τους παιρνει τα χαρτια και να κολαει τα μαλλια τους στο προσωπο,ωστε να αγωνιζονται για να διαβασουν.πλακα ειχε! παντως τα τραγουδια οχι απλα δεν εχασαν στο ελαχιστο,αλλα ειχε πολυ ενδιαφερον να τα ακους απο αυτους τους δυο…cyriis την επομενη φορα, με λιγη τυχη!

συνεχεια στην μεγαλη σκηνη με τους [B]trouble[/B].ποτε δεν ημουν οπαδος τους, αν και πολυ καλη μπαντα και ετσι κατσαμε στο θεατρο να τους δουμε ενω ειχε πολυ ωραια δροσια μεσα, σε αντιθεση με την ζεστη που ειχε εξω…οι trouble λοιπον, πολυ καλοι και πιστευω πως οι οπαδοι τους εκει περα, σιγουρα θα γουσταραν πολυ!! εγω σαν σχετικα πιο ουδετερος ακροατης εμεινα αρκετα ικανοποιημενος,αλλα για να πω την αληθεια πιο πολυ ανυπομονουσα για την συνεχεια της ημερας και αυτα που θα ακολουθουσαν…

μετα απο μια βολτα στο merchandise να 'μαστε ξανα στη μεγαλη σκηνη για [B]sabaton[/B]. οι sabaton μου αρεσουν αρκετα, χωρις βεβαια να εχουν καμια μεγαλη πρωτοτυπια στη μουσικη τους,αλλα δεν ξερω,εχουν κατι αληθινο και αυτο φαινεται και σε καθε τους συναυλια.γουσταρουν τη μουσικη και πραγματικα ειναι πολυ ωραιοι live! επισης τα χιτακια τους,αλλα και ολα τα αλλα τραγουδια που παιζουν στις εμφανισεις τους προσφερονται για συναυλιες και γενικα ο κοσμος συμμετειχε αρκετα και αυτο εκανε ακομα πιο ωραια την εμφανιση τους…επισης ειναι και φοβεροι τυποι,πολυ ευδιαθετοι και ενα με τον κοσμο στην κυριολεξια.μας αρεσαν παρα πολυ και θεωρω πως ηταν απο τις καλυτερες μπαντες του φεστιβαλ…

αμεσως μετα, εξω επαιζαν οι [B]ensiferum[/B].ειχε φτασει μησημερι και ο ηλιος εκαιγε…καποιοι βορειο-ευρωπαιοι ειχαν γινει σαν αστακοι :lol: ενω οι exodus και οι death angel φορουσαν τα μαγιω και ηταν αραχτοι διπλα απο την πισινα.15.00 το μεσημερι, με τον ηλιο κοντρα και να αισθανομαι πως αρχιζω να γινομαι κι εγω σαν αστακος,δεν τους απολαυσα οσο θα ηθελα.παντως οι περισσοτεροι στο καταστρωμα ειχαν το μυαλο τους σε μπυρες/πισινα/ηλιοθεραπεια σε ενα τελειως ακυρο σκηνικο που απορια εχω πως θα φαινοταν αυτο στο συγκροτημα που εβλεπε απο τη σκηνη αυτο το φαινομενο και μαλλον θα σκεφτοντουσαν,αντε, να τελειωνουμε να παμε κι εμεις για καμια βουτια :lol: εχασα ομως τα δυο τελευταια τραγουδια για να προλαβω απο την αρχη τους rage…

οι [B]rage[/B],οι οποιοι μας αρεσουν παρα πολυ κι αυτοι, επαιξαν σαν μεγαλη μπαντα (που ειναι βεβαια) και μας χαρισαν τραγουδια απο διαφορους δισκους,αλλα κυριως απο προσφατες δουλειες τους.ειχαμε καιρο να τους δουμε και μας ελειψαν.τους ειδαμε με μεγαλη ορεξη και πραγματικα ηταν τοσο φρεσκιοι που ανυπομονω για την εμφανιση τους εδω σε λιγους μηνες,οπου θα παιξουν και παραπανω… ολοι τους ανετοι πανω στη σκηνη επαιζαν με απολυτη ακριβεια τα κομματια και για αλλη μια φορα ο victor smolski μας αφησε να κοιταμε σαν χαζοι.ακουσα εναν τυπο διπλα να λεει σε εναν απο την παρεα του “θελω να κοψω τα δαχτυλα μου μετα απο αυτο”.στο τελος η φιλη μου επιασε ενα setlist που εδωσε ο smolski και εκει πανω υπηρχε και το setlist για τη δευτερη μερα,οποτε χαλασε λιγο την εκπληξη- ή τουλαχιστον ετσι νομιζαμε… :wink:

ανεβηκαμε στη μικρη σκηνη για να δουμε λιγο τους [B]swashbuckle[/B] μεχρι να ξεκινησουν οι forbidden.ηθελα να δω αυτους τους χαβαλεδες-πειρατες και ειχα απορια τι σοου θα εκαναν.με μεγαλη εκπληξη ειδαμε ενα φοβερο γκρουπ που πραγματικα ειναι ολα τα λεφτα!η μπαντα ειναι σκετο παρτυ! ηταν και οι κλασικοι τυποι ντυμενοι καρχαριας και παπαγαλος, μια κοπελα με μαγιω φτιαγμενο απο καρυδες και ψαθινη κατι-σαν φουστα,ο καρχαριας να εχει μπει στο mosh pit και πανω στη σκηνη ειχαν πειρατικες σημαιες και ψευτικους φουσκωτους φοινικες! εννοειται ντυμενοι πειρατες με highlight τον ψευτικο παπαγαλο στον ωμο του admiral nobeard… η φιλη μου μετα απο μερικα τραγουδια πηγε για forbidden,αλλα εγω τελικα αποφασισα να δω τους swashbuckle μεχρι το τελος και μετα, οσο προλαβω,αν προλαβω,forbidden.ετσι κι αλλιως θα τους ξαναεβλεπα και τους ειχα δει και πιο παλια.αυτοι οι swashbuckle ηταν αλλο πραγμα! πεταγοντας ατακες του στυλ “i want to see a mosh pit now…from the back,to the front - ass to mouth!” και αλλα εβλεπες τον κοσμο να περναει τελεια και εκτος του οτι ειχε πολυ γελιο με αυτα τα αστεια που ελεγε ο admiral nobeard,(ο οποιος αν μιλουσες μαζι του γενικα, ηταν ολη την ωρα σ’αυτο το στυλ,αστεια κι ετσι) υπηρχε και ενα mosh pit με εναν ακυρο καρχαρια μεσα.στου οποιου το στομα κρεμονταν τα ποδια ενος δυτη που υποτιθεται οτι μολις ειχε φαει.

τρεχοντας μετα απο αυτο για να προλαβω [B]forbidden[/B],ανεβαινω πανω στο καταστρωμα.τελικα, μαλλον ειχαν αργησει λιγο να βγουν,κρινοντας απο την ωρα που τελειωσαν, οποτε ευτυχως ειδα λιγο παραπανω απο το λιγο που θα εβλεπα ετσι κι αλλιως…δεν ξερω πως ηταν σε ολη την διαρκεια.η φιλη μου που τους ειδε απο πριν,ειπε οτι μαλλον δεν ηταν τοσο καλοι οσο την προηγουμενη φορα που τους ειδαμε.παντως της φανηκαν καλοι,αλλα τους περιμενε λιγο καλυτερους.η αληθεια ειναι πως και σε μενα οσο ειδα ετσι μου φανηκε. καλοι,αλλα κατι ελειπε ισως…σε αυτο ισως να επηρεασε και ο ηλιος.σιγουρα αν επαιζαν βραδυ θα ηταν πολυ πιο ωραιοι…μετα απο λιγο 2-3 νεαρες (ή οχι και τοσο χαχα) εβγαλαν τα μπλουζακια τους και οτι αλλο φορουσαν και οι ετσι κι αλλιως λιγοι ακροατες,εφυγαν απο μπροστα απο τη σκηνη και εβγαζαν φωτογραφιες με τις γυμνοστηθες metal sisters…για πολλους μετα ειχε πιο πολυ ενδιαφερον. ισως αυτο ελειπε απο την εμφανιση των forbidden :lol: ο,τι να ναι…

μετα ενα ταιμ αουτ για φαγητο και αμεσως στη μικρη σκηνη για [B]voivod[/B].πολλες αλλες μπαντες πηγαν να τους δουν,αλλα περιμενα περισσοτερο κοσμο αυτοι που πραγματικα εδειξαν να τους αρεσουν πολυ οι voivod ηταν οι blasphemer,dino cazares,lee altus και gary holt!οι voivod εξαιρετικοι!!! μεγαλη ακριβεια και αυτος ο blacky ειναι μεγαλος παιχτης!!!ολοι τους, απο τους πιο cool τυπους σαν παρεα και με πολυ χιουμορ.μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπε ο away την προηγουμενη μερα.του δινω τα βιβλιαρακια να μου τα υπογραψει και μου λεει, “επιτελους! δοξα τω θεω,εισαι ο πρωτος που καταλαβαινει ποιος ειμαι και δεν με μπερδευει.ολοι μου λενε, εισαι ο alex των testament? και οταν τους λεω οχι, μου απαντανε σορρυ φιλε και φευγουν απογοητευμενοι. ευτυχως με αναγνωρισες.” :!: μα καλα,ειναι δυνατον? τεσπα… ο blacky απιστευτος,του ζηταω πενα ενω ειναι πανω στη σκηνη μολις τελειωσαν.βγαζει μια απο την τσεπη,ξαναπαιρνει το μπασσο στα χερια και παιζει για λιγα δευτερολεπτα. μου τη δινει και λεει γελωντας οριστε, επαιξα κιολας!!! διπλα ενας του ζηταει το setlist και αυτος το πιανει σαν τοστακι (ναι τοστακι γραφω) και τρωει μια μπουκια!!! ναι,εφαγε το χαρτι!!! και του το δινει του τυπου και λειπει ενα ημικυκλιο (η μπουκια δηλαδη) και μετα τον κοιτουσα (τον blacky) και το μασουσε…δεν το εφτυσε!!! και ειχε σκασει στα γελια! πραγματικα,γενικα οι μπαντες το διασκεδασαν τοσο τρελα το φεστιβαλ που πρεπει να το γουσταραν πιο πολυ κι απο μας…

μετα, ω ρε μανα μου: [B]iced earth[/B]… τι να πρωτοπω? δεν ξερω τι να σχολιασω για αυτη την πολυ μεγαλη μπαντα. απο τους πολυ πολυ αγαπημενους μου ετσι κι αλλιως,αλλα αυτος jon schaffer - τεραστια μορφη και ο matt barlow,δηλαδη τοσο ανετα να τραγουδαει οπως ακριβως στο δισκο? ουτε καν φαινοταν να προσπαθει πολυ κι ετσι απλα και ανετα, με την ερμηνεια του να μας εχει δωσει τα μυαλα στο χερι…εγω ηθελα να ακουσω το a question of heaven.στην προηγουμενη περιοδεια που το επαιζαν τους ειδα δυο φορες και το αντικατεστησαν και τις δυο με αλλο κομματι και στο dvd του alive in athens, δεν το εχει και μου αρεσει πολυ :frowning: το ειχα αχτι. επιτελους το επαιξαν… ηθελα και την τριλογια, prophecy/birth of the wicked/the coming curse,αλλα δεν την επαιξαν (τουλαχοστον οχι την πρωτη φορα…) ρε,αυτους οσες φορες και να τους δω δε χορταινονται… τι φοβερη εμφανιση!!!

κι εκει που λεμε -καλα σημερα,ειδαμε ωραια πραγματα- κοιταμε το προγραμμα και εχει αλλα τοσα για εκεινη τη μερα! και στα καπακια: [B]sanctuary[/B]! εννοειται απο τις μπαντες που θελαμε οπωσδηποτε να δουμε και 2 φορες,αν δεν τυχαινε κατι αλλο δεν ξερω τι… σκεφτομαι το line up και οι sanctuary ηταν πιο nevermore απο τους nevermore :smiley: πλακα εχει…καλα, για αλλη μια φορα θα σχολιασω τα φοβερα φωνητικα και ακουγεται λιγο περιεργο αλλα, αν και δεν μπορω να καταλαβω το νοημα που εχει η επανενωση τους, χαιρομαι πολυ που τους ειδαμε…ειναι φοβερο να ακουμε τις τραγουδαρες που ειχαν γραψει τοτε ετσι κι αλλιως…πολυ καλος ηχος,τα τραγουδια ακουγονται ακομα καλυτερα live και γενικα μια πολυ καλη εμφανιση…

στη συνεχεια, κατεβαινουμε στην μεγαλη σκηνη για [B]amon amarth[/B]. δε νομιζω οτι χρειαζεται να πω αν επαιξαν καλα ή οχι…τους ξεραμε ετσι κι αλλιως ποσο καλοι ειναι λαιβ.ψιλοτιγκα το θεατρο,πολυς κοσμος πηγε να τους δει… ανεβηκε πανω στη σκηνη και ο ralph santolla και πεταξε ενα σολιδι.αυτοι πρεπει να ειναι φιλαρακια… ολο παρεα ηταν.και σε ολη τη διαρκεια της συναυλιας ηταν διπλα πανω στη σκηνη…

μετα ειχαμε ενα διλλημα: dark tranquillity ή [B]death angel[/B].τελικα ειδαμε τους δευτερους. (γι’αυτο εβαλα σκουρα γραμματα :p) τους ειχαμε δει ενα μηνα πριν στο eindhoven metal meeting και ηταν χαλαρα οι καλυτεροι εκεινου του φεστιβαλ κατα τη γνωμη μου…γι αυτο και πηγαμε σ’αυτους.ετσι κι αλλιως dark tranquillity ειχαμε ξαναδει 2 φορες πιο παλια και θα τους βλεπαμε και την τελευταια μερα…οι death angel ειναι σιγουρα απο τις καλυτερες thrash μπαντες που εχω δει εγω live.βεβαια θα τους προτιμουσα στη μεγαλη σκηνη,αλλα και ετσι, πολυ καλα ηταν…στο τελος ειχαν μεινει κατι πενες στο πατωμα μπροστα απο το καγκελο και περιμεναμε να μας τις δωσει κανενας,αλλα εφυγαν και τοτε σκεφτηκα οτι στο φεστιβαλ δεν υπηρχαν σεκιουριταδες για να μην σ’αφηνουν να πας στη σκηνη(καποιοι στη διαρκεια των συναυλιων περνουσαν για να βγαλουν καλες φωτο απο την αλλη μερια απο το καγκελο!),οποτε πηγα σαν κυριος και τις τσιμπησα (5!) μαζι με σετλιστ και μπαγκετα…αλλα επειδη ηταν ηδη καφριλα αυτο που εκανα εδωσα τις δυο πενες και το setlist σε 3 παιδια που ηταν εκει και ηθελαν κι αυτοι, απο ενα στον καθεναν.ε,θα ηταν αδικο να τα κρατουσα ολα.βασικα αδικο ειναι και αυτα που κρατησα,αλλα τελος παντων…

για τους [B]saxon[/B] ξεραμε οτι την πρωτη φορα θα επαιζαν το wheels of steel και την δευτερη το strong arm of the law.επισης ξεραμε οτι θα επαιζαν χωρις να υπαρχει αλλη μπαντα συγχρονως,οποτε τους ειδαμε σε ενα γεματο απο ατομα θεατρο… ενταξει,θρυλικη μπαντα ετσι κι αλλιως μια απο τις πολλες φοβερες nwobhm μπαντες.προσφερονται για τετοιες εμφανισεις…αυτοι αγαπανε τον κοσμο και ο κοσμος τους αγαπαει και παντα προσφερουν ωραιες heavy metal στιγμες…επαιξαν και καποια επιπλεον τραγουδια περα απο τους δισκους…

[B]testament[/B]!και the legacy στη συνεχεια.και στο τελος δυο κομματια απο το the formation of damnation…φοβερη δισκαρα και φοβερη εμφανιση! ποσο τεραστιος ειναι ο chuck billy? και δεν εννοω μονο σε μεγεθος,(βεβαια οταν σταθηκα διπλα του ημουν σαν μυρμηγκι) καλα,ποσο ωραια ειναι αυτα τα κομματια για συναυλια? αν και οι testament εχουν απειρα αψογα κομματια γενικα… πενουλες και μπαγκετα απο paul bostaph στο τελος και ολα κομπλε!

γρηγορα μεσα για[B] korpiklaani[/B], οπου παρατηρουμε οτι πανω στη σκηνη το ρολο τεχνικων εχουν οι swashbuckle και σε πολλες περιπτωσεις η μια μπαντα ηταν στη σκηνη την ωρα που επαιζε αλλη προφανως για να μην υπαρξει κανενα προβλημα τεχνικο φανταζομαι δινοντας ακομα πιο παρεϊστικο κλιμα στο ετσι κι αλλιως φοβερο κλιμα που υπηρχε…τους korpiklaani δεν τους ειχα ξαναδει,αλλα η κοπελα μου τους ειχε δει πριν 3 χρονια και μου ελεγε οτι ειναι σουπερ… ξεκινωντας, η μπαντα ηταν λιγο σφιγμενη και ενω επαιζαν καλα τραγουδια εκτελςντας τα πολυ ωραια,δεν μετεδιδαν αυτη την ενεργεια και τη διαθεση-παρτυ που περιμεναμε…σιγα σιγα ομως αρχισαν να δειχνουν πιο ανετοι και απο τα μισα και μετα ηταν πραγματικα απολαυστικοι.απο αυτα που ειχε δει την αλλα φορα η φιλη μου περιμεναμε να ειναι ακομα καλυτεροι κι ας μας αρεσαν ηδη παρα πολυ. (δεν κρατιεμαι και λεω απο τωρα οτι στη δευτερη εμφανιση τους εδωσαν ρεστα και εκαναν μια απο τις 3-4 καλυτερες εμφανισεις του φεστιβαλ)

εχουμε ψιλοτεζαρει και μετα βγαινω εξω για [B]sodom[/B].αλλα επειδη εχω ψιλοτεζαρει και τωρα γραφοντας,δεν θα πω πολλα,αφου επαιξαν οπως και στην αθηνα πριν απο λιγο καιρο με setlist οπου στο μεγαλυτερο μερος του ηταν κλασσικα sodom χιτςςς…(θειε τομ σορρυ,θα πω για την δευτερη εμφανιση κατι παραπανω…)

τελευταιοι για εκεινη τη μερα οι [B]raven[/B].στη μεγαλη σκηνη με καμια 15αρια ατομα να εχουμε αντεξει ως τοτε…ειχε πλακα που καλουσαν τον κοσμο να συμμετεχει τραγουδωντας στο rock until you drop και να βλεπεις 10-20 το πολυ ατομα να προσπαθουν να βγαλουν φωνη μετα απο αυτη τη μερα… rock until you drop,ονομα και πραμα…τελειως cult εμφανιση,βγαλμενη απο τα παλια με τους voivod να αποδεικνυονται fan των raven.ηταν εκει μπροστα μπροστα, πινοντας μπυρες και μαλλον θα συνεχισαν και μετα,ισως παρεα με τους raven…

πλεον ειμαι χωμα… με το που παω στην καμπινα μπαινω για ενα ντουζακι και κοιταω την ωρα πριν χαπλωσω και πρεπει να ηταν 05.30… 07.00 ειχαμε ξυπνημα :? η επομενη μερα ηταν που φταναμε στο μεξικο και πρωι πρωι επρεπε να φυγουμε για το τουρ στον αρχαιολογικο χωρο.μιαμιση ωρα υπνο μετα απο αυτο και μετα να ακολουθει αλλη μια μερα φουλ…#-o. πολλοι δεν ειδαν καν το μεξικο και ξεραθηκαν στον υπνο,αλλα δε λεει,ε?

έχεις καταλάβει ότι ΣΕ ΜΙΣΕΙ ΟΛΟ το φορουμ?

LOL τα’πες όλα!

το οτι τον μισει το φορουμ ειναι λιγο…ειναι κατι παραπανω πολυ χειροτερο :frowning:

ετσι μπραβο, φουλ προγραμμα και υπνος 0!
ποιος ειπε οτι οι κρουαζιερες ειναι για ξεκουραση;;;

Παντως ειναι φοβερο το γεγονος οτι αν και αυτη ηταν η πρωτη φορα (απο οσο ξερω) που διοργανωθηκε τετοιο γεγονος, οι διοργανωτες (αμερικανοι δεν ηταν;) εδωσαν ρεστα και μαζεψαν ενα σκασμο μπαντες για να χορτασει τελειως ο λαος.
Θα μπορουσαν να μαζεψουν τις ΜΙΣΕΣ μπαντες, και παλι πολλες θα ηταν και κανεις δε θα ελεγε και τιποτε και παλι φανταστικα θα ηταν… Πως λεμε αρπαχτή; Ε καμια σχέση… Αμερικη, ο πελατης ειναι βασιλιας :slight_smile:

αυτος που το διοργανωσε ειναι καναδος. λεγεται andy piller και ειπε πως ξεκινησε σαν ιδεα.λεει,το σπιτι του στο βανκουβερ βλεπει στο λιμανι και συγκεκριμενα στο μερος οπου ειναι τα κρουαζιεροπλοια.μια μερα ηταν στη βεραντα και επινε μπυρες με κατι φιλους και αφου ειχαν πιει αρκετες,λεει για πλακα στους αλλους. πλακα δεν θα ειχε να γεμισει ενα τετοιο με heavy metal αντι με κλασικους τυπους που πανε διακοπες?και ετσι στην πλακα αναφερθηκε δηλαδη…τελικα δεν ξερω πως τα καταφερε να κανει τετοιο πραγμα…
απ’οσο ξερω εχουν γινει και γινονται κι αλλες rock και metal κρουαζιερες…πρεπει να ναι 2-3…ομως φεστιβαλ και μαλιστα τετοιου μεγεθους ναι, πρωτη φορα γινεται.εμεις παθαμε πλακα και πηγαμε γιατι θελαμε να παμε πριν 2-3 χρονια στη σουηδια στο sweden rock cruise,νομιζω,αν θυμαμαι καλα ειχε demon, candlemass, dismember, evergrey και δεν θυμαμαι αν ειχε κι αλλους,νομιζω οχι.αλλα δεν συνεφερε οικονομικα το ταξιδι εκεινο. βεβαια 55e νομιζω ειχε η κρουαζιερα εκεινη,αλλα λιγοτερο απο μια μερα νομιζω, ή 24 ωρες ισως.υπολογιζοντας στο συνολο ποσα λεφτα θα ηθελε,δεν αξιζε.νομιζω αυτο γινεται ακομα… ειναι κι ενα αλλο που λεγεται shiprocked εκει κοντα στο μεξικο κι αυτο,αλλα τα ονοματα που εχει μ’αφηνουν αδιαφορο και ενα αλλο μικρο ειχα δει,αλλα δεν θυμαμαι ουτε πως λεγεται…
παντως νομιζω οτι μολις βγει το dvd του φεστιβαλ,ολο και καποιος αλλος θα κανει κατι παρομοιο,καπου στον κοσμο…φιλε zolos, λες να κανει η didi κανενα φεστιβαλ κρουαζιερα και να ξεκιναει απο ραφηνα? :lol: θα εχει wasp, saxon, mastodon,scorpions για πρωτη φορα σε ελληνικο φεστιβαλ,θα παιζουν ταυτοχρονα οπως και τα 4 ονοματα που εχει καθε χρονο το rockwave και θα κοστιζει λιιιγο μονο πιο πανω απο αυτο στο μαιαμι.
αντε σταματαω.γινομαι κακος και θα με μισησουν κι αυτοι. ασε που τους βαζω και ιδεες…

χαχαχα rockwave cruise ! και μετα απο 2 χρονια που θα υπαρχει το φεστιβαλ,θα φερουν Justin bieber

ace ventura έχω διαβάσει την κάθε λέξη … δν πήγαμε π δν πήγαμε ας διαβάσουμε τουλάχιστον :wink: γράψε κ για τις υπόλοιπες μέρες :smiley:

Έτσι ακριβώς και γω… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

\m/ μολις διαβασα καποιες δηλωσεις του διοργανωτη.ειπε πως ετοιμαζουν το dvd =P~ που ομως θα αργησει λιγακι γιατι θελει λιγο χρονο για τις σχετικες αδειες και για να γινει επιλογη και επεξεργασια οπως πρεπει,αλλα πολυ συντομα θα βγαλουν το merchandise και επισης αναφερουν “see you next year”…φανταζομαι δεν θα αργησουν παρα πολυ τα πρωτα ονοματα…

α!!! εκει στο φεστιβαλ ηταν κι αλλοι δυο ελληνες.παιδια αν διαβαζετε,χαιρετισματα,αν θελετε γραψτε κι εσεις, γιατι καθως πηγαιναμε αλλου ο καθενας,σιγουρα θα ειδατε σκηνικα που εμεις χασαμε και θα θελαμε να μαθουμε και για τις εμφανισεις συγκροτηματων που δεν ειδαμε και ισως ειδατε εσεις…

μερα 3.

μετα τα χθεσινα και 1,5 ωρα υπνο, η μερα ξεκινησε με βαρβαρο ξυπνημα,σε στυλ “ξυπνα θα παρεις απουσια πρωτη ωρα” και λιγα λεω…πρωινο ζητησαμε να μας φερουν στην καμπινα (ειχε και τετοια κυριλε εκτος απο μεταλ…)γιατι δεν επαιζε να ανεβουμε ουτε για πλακα πανω με τετοια κουραση.ολη η μερα ειχε διαφορα πραγματα οπως ειχα πει τις προαλλες. που δεν εχουν σχεση με το φεστιβαλ,οποτε ετσι κι αλλιως τα ξεπερναω χωρις να μπω σε λεπτομερειες γιατι θα κουρασω χωρις να εχει νοημα…ηταν παντως καλη ευκαιρια να γεμισουν λιγο οι μπαταριες μας με αυτο το ταιμ αουτ απο τις συναυλιες…γυρισαμε στο πλοιο το απογευμα (ελπιζω μην εμεινε κανενας μεθυσμενος σε καμια παραλια) και κατα τις 19.00 ξεκινησαν τα οργανα παλι…

πρωτοι επαιζαν οι epica συγχρονως με τους [B]cripper[/B].οι cripper θα επαιζαν μονο για 45 λεπτα, οποτε ειπαμε να δουμε μιση ωρα αυτους και μιση τους epica.οι cripper ηταν πολυ ευχαριστοι να τους βλεπεις και η κοπελια που εχουν στα φωνητικα, παρα πολυ καλη,χωρις να προσπαθει να κερδισει το κοινο με την εμφανιση της,αλλα εχοντας παρουσια οπως πρεπει σε thrash -θρας- (ετσι το γραψα για να γεμισει το κειμενο) μπαντα με ενεργεια και πολυ καλα φωνητικα…κριμα που τους χασαμε την πρωτη φορα,αλλα δεν πειραζει και τοσο.με αυτους ετυχε ολες τις προηγουμενες μερες πριν το φεστιβαλ,να μενουμε στο ιδιο χοστελ…οταν ειδαμε την μερα που φευγαμε το τι κουβαλουσαν απο εξοπλισμο και αποσκευες, οργανα κτλ τους λυπηθηκαμε,αλλα μαλλον ολοι κουβαλουσαν πολυ πραμα προφανως…δεν πειραζει, εκαναν μπρατσα.ελπιζω να τους πετυχω σε καμια συναυλια ή φεστιβαλ στο μελλον ξανα.

κατεβηκαμε για [B]epica[/B] στη συνεχεια αφου τα ειχαμε μοιρασει ετσι για να τους δουμε για 30 λεπτα περιπου.τυχερος ειμαι που επαιξαν καναδυο που μ’αρεσουν οταν ειμασταν εκει και δεν τα χασαμε…παντως για αλλη μια φορα την παρασταση εκλεψε ο μπασιστας :p.χαζο αστειο, εννοειται πως ολα τα λεφτα ηταν η μικρη ολλανδεζα.φοβερη φωνη 100% και αρκετα εντυπωσιακη, δεν αφηνει κανενα περιθωριο αμφισβητησης για το ποιο ειναι το ατου της μπαντας…γενικα στο πλοιο δεν την ειδα να πολυκυκλοφορει παρα μονο ελαχιστα,εκτος αν ετυχε να βρισκομαστε σε διαφορετικα σημεια συνεχεια, ή απεφευγε τις κακες παρεες τυπου death angel ή voivod που εκαναν ολο πλακες και χαβαλε…παντως για την εμφανιση τους,ηταν οπως τους περιμεναμε,με αρκετη αυτοπεποιθηση και πολυ καλο ηχο.

μετα βγηκαμε εξω για [B]gamma ray[/B].νομιζω ηταν πιο ευδιαθετοι απο την πρωτη φορα,αλλα εμενα μου αρεσαν πιο πολυ στο θεατρο.δυστυχως το setlist παρομοιο και ετσι δεν ακουσα κι αλλα τραγουδια που η8ελα,αλλα επαιξαν αρκετα καλα και στο τελος με ride the sky και i want out,ξεσηκωθηκε για πρωτη φορα εκεινη την ημερα το καταστρωμα.ο kai hansen οσο περναει ο καιρος,δεν μοιαζει ολο και περισσοτερο με τον γαιτανο? (εκεινον που ψελνει το πασχα εννοω…) δεν εχω να πω τιποτα αλλο για αυτους παρα μονο οτι ελπιζω να τους ξαναδουμε συντομα…

στην μεγαλη σκηνη ακολουθουσαν οι [B]fear factory[/B].πολλοι ηταν εκει και τους αρεσαν αρκετα, αλλα δυστυχως εμενα δεν μου αρεσαν τοσο :(.σορρυ σε οσους τους αρεσουν που σχολιαζω αρνητικα,αλλα αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη…δεν μου αρεσαν τα φωνητικα του burton c bell και ειδικα τα καθαρα σε καποια σημεια, οπου η φαλτσαδουρα πηγαινε συννεφο… δεν ξερω αν ειναι διαφορετικοι γενικα, καθως δεν τους εχω ξαναδει,μπορει να ετυχε στην συγκεκριμενη εμφανιση.ή μπορει να τον επηρεασε η τελικη εξελιξη που ειχε στο καζινο το προηγουμενο βραδυ. τον ειδαμε που επαιζε αργα το βραδυ,αλλα μαλλον κερδιζε εκεινη την ωρα γιατι φαινοταν να το χαιρεται :p. παντως ο gene hoglan μου τραβηξε την προσοχη στο υπολοιπο.ειναι μεγαλος παιχτης!!!

ανεβαινοντας τη σκαλα για [B]rage[/B] ακουω κατι που μου θυμιζει…ή οχι.ειναι το solitary man!!! τι διαολο συμβαινει? ειχαμε πιασει setlist την προηγουμενη μερα και δεν το ειχε και θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω οτιδηποτε απο το trapped! και γιατι ξεκινησαν νωριτερα? πηγαιναμε να τους δουμε απο την αρχη αρχη… fuck ηταν αναγκη να παιξουν κι αυτο πρωτο? τρεχουμε μεσα,οπως κι αλλοι που ηθελαν να τους δουν απο την αρχη και στα μεσα του τραγουδιου σταματανε και αρχιζουν να μιλανε μεταξυ τους στα γερμανικα.τι διαολο εγινε? ρωταμε και τελικα ειχαν ανεβει νωριτερα και επαιζαν για να τεσταρουν τον ηχο.τι ανακουφιση… σκεφτομαι, θα το παιξουν ολοκληρο,ή το επαιξαν για να μας τρελανουν? καλα,δεν θα τους αφηναμε να φυγουν αν δεν το επαιζαν :smiley: επαιξαν αλλα 2-3 για τεστ και ολα οκ…μετα χαμηλωνουν τα φωτα και ξεκινανε κανονικα.εμας δε μας χαλασε που τα ακουσαμε 2 φορες μερικα και μαλιστα στο soundcheck ολοι τραγουδουσαν,χειροκροτουσαν αναμεσα στα τραγουδια,δηλαδη σα να ηταν το κανονικο λαιβ και οχι soundcheck…οι rage κοιτουσαν ο ενας τον αλλον παραξενα,αφου ηταν και για αυτους οπως και για μας κατι που δεν συμβαινει συχνα, δηλαδη να ειναι ο κοσμος και να συμμετεχει στο soundcheck…στο χαρτακι που ειχαμε ειχε και το from the cradle to the grave απο το 13 το οποιο δεν επαιξαν :(.αυτο αντικατασταθηκε απο το solitary man…ενα εχω να πω: 29-04-2011…

ακολουθουν οι [B]saxon[/B]. αλλα τραγουδια,αλλα σχεδον ιδια εμφανιση με την αλλη φορα.καθησαμε στο θεατρο να τους απολαυσουμε και ειχε πολυ κοσμο.αρκετες μπαντες εκατσαν να τους δουν.ok οι saxon εχουν καποια στανταρ στις συναυλιες τους και δεν πεφτουν κατω απο αυτο…τους εχουμε δει και τοσες φορες και δεν χρειαζεται να αποδειξουν κατι σε κανεναν.τοσα χρονια απο τους σημαιοφορους αυτης της μουσικης…

μετα, εννοειται φυγαμε για [B]iced earth[/B],αφου αυτα τα τραγουδια οσο και να τα ακουσεις δεν τα βαριεσαι…αλλα δεν ηταν ετσι!!! οχι,η μπαντα εσκισε παλι,αλλα δεν ακουσαμε για αλλη μια φορα τα τραγουδια, αφου το setlist ηταν τε-λει-ως διαφορετικο… οκ μονο το iced earth στο τελος,αλλα ολα τα αλλα διαφορετικα! και να σου και η τριλογια και παρε κι αυτο και παρε και τ’αλλο να μας εχουν τρελανει τελειως…εκεινη τη στιγμη το πλοιο κουνουσε σαν τρελο… πηγαιναμε απο δω κι απο κει, αλλα δεν επηρεασε ουτε λιγο την εμφανιση.θα το ξαναπω για αυτον τον μεγαλο τραγουδιστη.ολοι το ξερουμε, αλλα καθε φορα μας εντυπωσιαζει ξανα! καλα δεν σχολιαζω καν τον jon.αυτος ειναι η μπαντα ετσι κι αλλιως και του αξιζει 100% αυτο που εχει πετυχει προσπαθωντας και καταφερνοντας τοσα πραγματα κι ας εχει πολλους που ψαχνουν να βρουν για να τον κατηγορουν…αντε,να ανακοινωθει η τουρ να το δω επιβεβαιωμενο αυτο που ειπε και φυγαμε!!!

οι [B]ensiferum[/B] επαιζαν μετα στη μεγαλη σκηνη.σιγουρα πολυ καλυτεροι απο την πρωτη φορα,οπου ειχε πολυ ηλιο.βεβαια μετα απο iced earth τους ειδα λιγο στη σκια των τελευταιων,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μου αρεσαν,απλα ειναι σα να βλεπω αγωνα champions league και μετα κυπελλο uefa.(αυτο το εγραψα, αν πατησει κανενας στο google champions league να του βγει το φορουμ του rocking…)ειχαν πιο καλο ηχο απο την πρωτη εμφανιση και μου φανηκαν πιο ανετοι πανω στη σκηνη.μαλλον θα χαλαρωσαν πινοντας μπυρες επι 3 μερες στη θαλασσα :wink: φυγαμε στα καναδυο τελευταια για να δουμε απο την αρχη marduk…

εξω για [B]marduk[/B] οποτε, και να εχει απιστευτο αερα και υγρασια.ειχε και λιγο κρυο καθως φυσουσε.οι marduk ταιριαζουν πιο πολυ με βραδυ και αερα, παρα με τις χρωματιστες κουρτινες της πρωτης εμφανισης :lol:. πολυ καλοι, μας αρεσαν αρκετα και οπως φανηκε και σε ολους οσους τους εβλεπαν εκεινη την ωρα.οχι πολλους παντως, καθως κοντευε 03.00 και παλι αρχισαμε οι ιδιοι μαλλον 15-20 να μενουμε για το κλεισιμο της μερας…

στην αλλη σκηνη,τη μικρη επαιζαν οι [B]týr[/B] οποτε φυγαμε λιγο πριν τελειωσουν οι marduk για να προλαβουμε λιγο απο το set των týr.δεν μου αρεσει και τοσο η μουσικη τους και αυτο σε συνδυασμο με την εξαντληση ειχε σαν αποτελεσμα να μη μου αρεσουν ιδιαιτερα…δεν λεω οτι δεν επαιζαν καλα,απλα ετσι κι αλλιως δεν τους απολαυσα…

ευτυχως αυτη η μερα δεν ειχε πολλα συγκροτηματα,γιατι χρειαζομασταν ξεκουραση και ευτυχως δεν ειχαμε καθυστερησεις οποτε οι [B]destruction[/B] επαιξαν στην ωρα τους.φυσικα η μεγαλη σκηνη τους ταιριαζε πιο πολυ απο την μικρη που ειχαν παιξει την αλλη φορα.ειχαν περιορισμενη εμφανιση στα 45 λεπτα και ο schmier σχολιασε λεγοντας πως ειναι κωμικο να βαζεις να παιξει 45 λεπτα ενα συγκροτημα 400 χρονων…παντως επαιξαν αυτα που θελαμε να ακουσουμε και ηταν μια εμφανιση οπως αρμοζει σε μια μπαντα σαν τους destruction.με τετοια κουραση που ειχαμε,λιγα συγκροτηματα του φεστιβαλ θα μας εκαναν να κατσουμε να τους δουμε και οι destruction ηταν ενα απο αυτα.

τελος της 3ης μερας… μενει να γραψω για την 4η μεγαλυτερη και υπερκαλυτερη μερα του φεστιβαλ.εγιναν τοσα πραγματα που χαθηκε η μπαλα και αναγκαστικα χασαμε ολοι πολλα απ’οσα εγιναν,αλλα ειδαμε αλλα τοσα,αφου γινοντουσαν επι 20 ωρες περιπου ο,τι μπορουσαμε να φανταστουμε σε ολες τις μεριες του πλοιου… ευτυχως την 3η μερα τελειωσαν οι εμφανισεις ελαχιστα πριν τις 04.00 οποτε μεχρι τις 10 μας εμεναν 6 ολοκληρες ωρες για ξεκουραση.πολυτελεια αν σκεφτω το φεστιβαλ ως τωρα…βγαινοντας απο την εξοδο του θεατρου στον 7ο οροφο πηγαιναμε παραπατωντας απο εξαντληση στο τελος του διαδρομου για να παρουμε το ασανσερ και μετα να κατεβουμε στην καμπινα του μορφεα.για να πας εκει περνας απο το μπαρ του 7ου.περνοντας απο εκει βλεπουμε πολλες μπαντες να πινουν μπυρες και να τραγουδανε καραοκε μαζι με οπαδους.εκει μπορουσε ο οπαδος να τραγουδησει και να τον χειροκροτανε τα μελη των συγκροτηματων.αλλοι εβγαζαν φωτογραφιες,πειραζαν ο ενας τον αλλον,σκηνικα επικα! εμεις ξαφνικα αποκτησαμε ενα διλλημα…το εχω αναφερει σε 10 σημεια,αλλα δεν υπερβαλλω οτι αν δεν κοιμομασταν αμεσως ειμασταν στα προθυρα εγκεφαλικης βλαβης και απο την αλλη μπορουσαμε να αραξουμε λιγο με τις μπαντες και τους αλλους εκει.τα ηλιθια αστεια που υπαρχουν σε σημεια του κειμενου αυτου (και τα ορθογραφικα :p),μαλλον ειναι αποτελεσμα της βλαβης αυτης,γιατι το επομενο δευτερολεπτο ειμασταν στον μπαρμαν παραγγελνωντας… 8)

Αce Ventura…

1. Χαράς το κουράγιο σου, να ποστάρεις εντυπώσεις 3 η ώρα τη νύχτα, αλλά θα μου πεις, τόσα ξενύχτια εκεί, κάποιο κουσούρι θα έμεινε. Σε φαντάζομαι μέσα στη νύχτα, να σηκώνεσαι και να περπατάς μέσα στο σπίτι σου, ψάχνοντας την πόρτα της καμπίνας και τις σκάλες (ή το ασανσέρ) που οδηγούν στο μπαρ του τελευταίου καταστρώματος, φωνάζοντας τον Βiff και τον Kai για μπύρες…
  2. Τι εννοείς ρε μάστορα ότι η τέταρτη μέρα ήταν η υπερκαλύτερη; Πας να μας τρελάνεις τελείως;;;;;
  3. Δε σε ζηλεύω. Δε σε μισώ.

[SPOILER][B][SIZE=“2”]Σε σιχαίνομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου…[/SIZE][/B][/SPOILER]

άντε να πω και εγώ ότι ζηλεύω…για ακόμη μια φορά

δικιο εχεις, το προγραμμα μου εγινε λιγο ανω κατω τις μερες μετα και να φανταστεις, δυο μερες αφου ηρθα αθηνα, εδινα μαθημα :lol:… αν δεν πηγαινα,θα ειχα γραψει καλυτερα απ’οτι τωρα που πηγα…
εχουν περασει τοσες μερες και πραγματικα οταν ξυπναω το πρωι (πρωι - λεμε τωρα…) αργω να συνειδητοποιησω οτι δεν ειμαι ακομα εκει.ξυπναω μεσα στον πανικο μην χασουμε την πρωινες μπαντες ενω νομιζω οτι ειμαι στην καμπινα :lol:. μεχρι και στον υπνο μου το βλεπω το ρημαδι…
αυτα. να ετοιμαστω τωρα να κατεβω κεντρο για καμια μπυριτσα πριν τους accept να γουσταρουμε… τα λεμε…

μπραβο αλλη μια φορα για την απολαυστικη γραφη :slight_smile:

εδω περα με την οργανωση που εχουμε συνηθως στα φεστιβαλ οχι μονο για μεταλ κρουαζιερα δεν ειμαστε, το πολυ πολυ να βαζαμε τους σκορπιονς σε κανα καϊκι με λαθρομεταναστες να παιξουν για το οριστικα-τελευταιο-μετα-το-προηγουμενο-τελευταιο-αποχαιρετιστηριο-τουρ τους

indeed

:lol::lol::lol::lol:

4η (και τελευταια… :() μερα:

(εγραψα ενα μερος και ξαφνικα εξαφανιστηκε,δεν ξερω πως…οποτε αρχιζω παλι να γραφω ελπιζοντας να μην ξανασβηστει…αυτο που εγραψα μολις και σβηστηκε,μαλλον θα περιπλανιεται σαν φαντασμα καπου στο φορουμ)

τελος παντων…οπως ειχα αναφερει η 4η μερα ηταν και η καλυτερη.αυτη η μερα θα μπορουσε να ειναι απο μονη της ενα μεγαλο φεστιβαλ.ολα σχεδον τα συγκροτηματα επαιξαν καλυτερα. και εκεινη τη μερα εγιναν πολλες δραστηριοτητες,μουσικες και μη, meet & greet (ειχε κι αλλες μερες βεβαια),αν και ολο το φεστιβαλ ηταν ενα meet & greet… ειχε επιπλεον διαφορα σεμιναρια κιθαρας και μπασσου και ενα απιστευτο party στο τελος των εμφανισεων, αργα τα ξημερωματα.εκεινη τη μερα ειδαμε 19!! συγκροτηματα σε μερικα χασαμε ενα μερος,αλλα δεν γινοταν αλλιως.ολοι κατι εχασαν εκεινη τη μερα,με τοσα που εγιναν και ολοι τρεχαμε σαν τους βεγγους…

γενικα στο φεστιβαλ αυτο,οι εμφανισεις, πιο πολυ εμοιαζαν με τζαμαρισμα και απο κατω να ειναι μερικοι φιλοι,παρα μπαντες που να κανουν συναυλια.κυριως την τελευταια μερα εγιναν πολλες guest εμφανισεις, οπου αλλες ειδαμε και αλλες οχι.το καλυτερο ηταν οτι διαφορα πραγματα που εγιναν επι σκηνης και γενικα τα show δεν ηταν στημενα/προβαρισμενα, αλλα τελειως αυθορμητα σε απολυτα παρεϊστικο κλιμα.δεν ηταν τυχαιο βεβαια,καθως ολες οι μπαντες εκει ειναι φοβερες για live εμφανισεις και εχουν πολυ καλη και φιλικη σχεση με τους οπαδους.

το ποσο καλο ηταν το φεστιβαλ μπορουσες να το καταλαβεις την 5η μερα στο πρωινο,αφου ειχαν τελειωσει οι εμφανισεις και εβλεπες τα προσωπα ολων με μια χαρα,αλλα και μια μελαγχολια που το ταξιδι φτανει στο τελος.κανενας δεν ηθελε να τελειωσει, ολοι ηταν σαν παιδακι που του παιρνεις το παγωτο απο το χερι…σε αντιθεση με τις αλλες μερες υπηρχε ησυχια στο πρωινο,ενω οταν βγηκαμε απο το πλοιο,στο ιδιο σημειο απ’οπου ειχαμε ανεβει,νομιζα οτι εχει περασει μια στιγμη μονο απο οταν ειχαμε ξαναβρεθει εκει.με καποια λογια μπορεσα να περιγραψω σε καποιο βαθμο το φεστιβαλ.αυτο που δεν μπορω να περιγραψω ειναι αυτο που αισθανθηκα οταν μπηκαμε στο δωματιο του hostel οταν φτασαμε μαιαμι.αντιληφθηκα οτι παραλιγο οσο ειμασταν στο πλοιο να πιστεψουμε πως αυτο το ονειρο που ζουσαμε εκει ηταν αληθινο.

περα απο τα συγκροτηματα και το φεστιβαλ,εχει δικιο ενας φιλος (ο οποιος δεν εχει σχεση με μεταλ) που μιλουσαμε τις προαλλες και του ανεφερα καποια πραγματα και ειπε οτι το heavy metal ειναι το μοναδικο ειδος μουσικης οπου μπορουν να γινουν τετοια πραγματα…δικιο εχει.

αυτο που μπορω να περιγραψω με λιγα λογια και εχει μεγαλυτερη σημασια,ειναι οι εμφανισεις,οποτε ξεκιναω…

ξυπναμε λοιπον μετα απο 3! ωρες υπνο (πολυτελεια) και ανεβαινουμε αμεσως πανω για [B]circle ii circle[/B].απο το πλαι,εβλεπες τα παραθυρα αφου ηταν ανοιχτες οι κουρτινες για καποιο λογο και φαινοταν ο ηλιος που καθρεφτιζοταν στη θαλασσα. επαιξαν 2-3 τραγουδια savatage με το lights out να μου κανει εκπληξη.δεν ηξερα οτι το παιζουν αυτο.απ’οτι μας ειπε ο zak την πρωτη φορα που δεν τους ειχαμε δει επαιξαν το the wake of magellan ενω ειχαμε μια κουβεντα για καμποση ωρα σχετικα με θεματα οπως trans-siberian orchestra,jon oliva,και-καλα-reunion-savatage-να-βγει-η-υποχρεωση… αλλα αυτα δεν ειναι της κουβεντας εδω…

μετα επαιζαν οι [B]sanctuary[/B] στην εξωτερικη σκηνη.μετα το πρωινο κι αυτοι.δεν εχουμε συνηθισει σε τετοιες ωρες συναυλια,αλλα γενικα δεν εχουμε συνιθησει να βλεπουμε sanctuary και ποσο μαλλον πανω σε καραβι…πεταχτηκα μια στιγμη στους blind guardian οπου μολις ειχε τελειωσει το meet & greet και ηθελα να τους βρω λιγο και να μιλησω και λιγο ακομα μαζι τους.και καθως επεστρεφα, ειδα εκτακτως να ανακοινωνεται σεμιναριο μπασσου απο τον john gallagher των raven.ουτε αυτο το βλεπεις καθε μερα,αλλα προτιμησα να επιστρεψω στους sanctuary και να μην το δω.μακαρι να μπορουσα να κοπω στα 3 εκεινη τη στιγμη…δεν ξερω αν εκανα την καλυτερη επιλογη,αν και τετοια δεν υπαρχει στη συγκεκριμενη περιπτωση.

τον οποιο gallagher τον βλεπω αμεσως μετα να τρεχει μολις τελειωσε και να μπαινει στο θεατρο για [B]voivod[/B] κι αυτος… οι καναδοι το ιδιο φοβεροι με την πρωτη φορα και σιγουρα πιο ωραιο να τους βλεπεις στο θεατρο ο κοσμος ζητουσε το tornado και φυσικα η μπαντα το επαιξε με καλυτερη στιγμη και των δυο εμφανισεων στο τελος τον snake να δειχνει ψηλα και να απευθυνεται στον piggy λεγοντας οτι δεν θα σε ξεχασουμε ποτε…:frowning:

ολοι δωσαμε ραντεβου για [B]uli jon roth[/B] στην σκηνη διπλα στην πισινα και μετα ειδαμε στο προγραμμα οτι συγχρονως ειχε victor smolski guitar clinic.ειχε ανακοινωθει την ιδια μερα κι εμεις το χασαμε πολυ δυστυχως,αλλα οπως ειναι προφανες χανεται η μπαλα με τοσα που γινονται.αλλη μια στιγμη οπου θα ηθελα να κοπω σε 2-3 κομματια…ο roth επαιξε φοβερα,αλλα μου εμεινε λιγο στραβα μεσα μας αφου χασαμε τον smolski…ευτυχως ηταν το μοναδικο που δεν ειδαμε στο προγραμμα…λογικα οι εμφανισεις και των δυο θα ειναι στο dvd…

το φεστιβαλ ειχε 4-5 death metal μπαντες,αλλα απο αυτες νομιζω πως οι καλυτεροι ηταν οι [B]obituary[/B].ολοι οσοι ειδαμε καλοι,αλλα δεν ξερω, οι obituary στη μεγαλη σκηνη οπου επαιζαν μου φανηκαν λιγο πιο καλοι.παντα κατα τη γνωμη μου βεβαια καθως δεν ειχε τοσο πολυ κοσμο οσο θα περιμενα οταν επαιζαν αυτοι.

“welcome to the most surreal moment of my life” ηταν η φραση του alan καθως εκαναν την εμφανιση τους οι [B]twilight of the gods[/B] στη σκηνη.αυτη η φραση μαλλον εκφραζει ολο το φεστιβαλ για τον καθενα μας…ειναι οντως παραξενο να βλεπεις τον blasphemer να παιζει και διπλα του πανω στα ηχεια να υπαρχουν αναναδες και πισω τυποι με κοκτειλ…καποιοι ισως να θεωρουν λαθος αυτο το project αλλα οπως μου ειπε ο alan μια μερα στο bar: “καποιοι κατηγορησαν που το καναμε αυτο λεγοντας οτι ειναι βλασφημο. δεν το βλεπω ετσι.για μενα η μουσικη ειναι μουσικη και οχι θρησκεια.οι bathory ειναι απο τις μεγαλες μου αγαπες και ο quorthon ενας ανθρωπος και καλλιτεχνης που πραγματικα εκτιμουσαμε, αγαπουσαμε, εκτιμουμε και αγαπαμε αφανταστα ολοι σε αυτο το project και θελαμε να αφιερωσουμε ενα μηνα απο τη ζωη μας για να τον τιμησουμε παιζοντας τα τραγουδια του σε ανθρωπους που αισθανονται κι αυτοι ετσι γι’αυτον.ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε.το κανουμε μονο για να το αφιερωσουμε σ’αυτον τον ανθρωπο.ουτε καν λεφτα δεν βγαζουμε απο αυτο.” εγω προσωπικα, πραγματικα,κρινοντας απο ολα τα χρονια τον alan βλεπω οτι ειναι απο τους πιο αληθινους ανθρωπους στο metal, που ξερει να εκτιμαει τους ανθρωπους και δεν προκειται ποτε να αλλαξει.

χασαμε την αρχη των [B]sonata arctica[/B].αλλα ειδαμε αυτα τα τραγουδια που μας αρεσουν περισσοτερο απ’αυτους…τους ειχαμε δει πιο παλια και δεν μας ειχαν κανει αισθηση,ομως στη συγκεκριμενη εμφανιση ηταν μεταμορφωμενοι προς το πολυ καλυτερο!! με τον τραγουδιστη να ειναι σε παρα πολυ καλη κατασταση και ολη τη μπαντα να παιζει πολυ καλα…

οι [B]death angel [/B] ακολουθουν στη μεγαλη σκηνη.παρομοιο σετλιστ με την πρωτη φορα.ασχετο,αλλα αυτο που παρατηρουμε ειναι η αλλαγη στη θερμοκρασια σιγα σιγα καθως ανεβαιναμε πιο πανω…η φιλη μου πηγε να δει τους [I]raven[/I] που επαιζαν την ιδια ωρα.μαλλον η μικρη σκηνη τους επηρεασε λιγο αρνητικα καθως ηταν καλυτεροι στην μεγαλη σκηνη 2 μερες πριν…

μετα παρακολουθησαμε ενα κατι-σαν-μαθημα μουσικης απο τον uli jon roth,oσο προλαβαμε δηλαδη και αμεσως στην μεγαλη σκηνη για [B]dark tranquillity [/B]. μετα απο μια ασυνεννοησια οπου δωσαμε ραντεβου σε αλλα σημεια :stuck_out_tongue: η φιλη μου εχασε καναδυο τραγουδια απο dark tranquillity αλλα ετσι ηταν αυτη η μερα με τοσα πραγματα και να θες να πας σε ολα γινονται και τετοια…η μπαντα ειχε δυο μεγαλες οθονες δεξια κι αριστερα οπου εδειχναν διαφορα βιντεο. ελειπαν καποια παλια τραγουδια θεωρω απο το σετ.

εχει αρχισει να πεφτει ο ηλιος και εξω παιζουν οι [B]sabaton[/B].ειμαστε πολυ ατυχοι.φυγαμε στο τελευταιο τραγουδι για να προλαβουμε απο την αρχη testament και χασαμε επικο σκηνικο.o joakim εκανε stagediving με τον κοσμο να τον σηκωνει και να τον πηγαινει πισω πισω μεχρι να φτασει στην πισινα,οπου κατεληξε να κανει βουτια μεσα!!!

και οι [B]testament[/B] βγηκαν με καθυστερηση,οποτε τζαμπα χασαμε τη βουτια :stuck_out_tongue:
ας μην γραφω πολλα,ξερουμε ολοι τι επαιξαν και ξερουμε πως παιζουν αυτοι γενικα…σιγουρα καλυτερα στο θεατρο παρα εξω που ειχαν παιξει την πρωτη φορα,αλλα και τα δυο λαιβ 10/10…

οπως ειχα πει,η δευτερη εμφανιση των [B]korpiklaani[/B] ηταν απο τις πολυ καλυτερες στο φεστιβαλ… στο beer beer ενω ξεκινησε το τραγουδι δεν τραγουδουσε ο jonne μεχρι να του φερουν μπυρα, ενω πανω στη σκηνη ηταν παλι οι swashbuckle που τους βοηθουσαν αλλα εκαναν και πλακες μεταξυ τους.γενικα μια μπαντα που δεν περιμενα να ειναι τοσο φοβεροι… οσοι τους εχετε δει θα ξερετε.μετεδιδαν φοβερη ενεργεια στον κοσμο και η εμφανιση ηταν 100% party. το να τους σχολιαζω,το μονο που κανω ειναι να τους ριχνω,οποτε σταματαω εδω.

αφου το πλοιο δεν βυθιστηκε στους [B]sodom[/B], καταλαβαμε οτι δεν θα γινει με κανεναν…παιζοντας για μια ωρα στη μεγαλη σκηνη χωρις να εχει κατι αλλο ειχε αρκετο κοσμο και αυτοι επαιξαν αρκετα απο τα κλασσικα κομματια και ηταν εντυπωσιακο το ποσες πραγματικα καλες εμφανισεις ειχαμε δει σερι τις τελευταιες ωρες!!!αντε να μας ξαναρθουν γρηγορα αφου οσες φορες και να τους δουμε θελουμε κι αλλο…

ειχαμε λιγη ωρα να παμε στη μικρη σκηνη, αλλα εκει επαιζαν μετα οι [B]forbidden[/B]. ηθελα να μοιρασω το σετ τους με τους moonspell,αφου τους ειχαμε ξαναδει και την πατησα :frowning: .οχι, αυτη τη φορα δεν ειχε γυμνες την ωρα που επαιζαν το chalice of blood,αλλα απ’οτι ακουσα, αφου εφυγα πρεπει να ανεβηκε πανω ο bostaph και θυμηθηκαν τα παλια…

εγω εξω για [B]moonspell[/B] παντως και η simone simons ηταν διπλα και παρακολουθουσε τη μπαντα με το αμορε.οταν επαιζαν το full moon madness ηταν μια πολυ χαρακτηριστικη στιγμη του φεστιβαλ,οπου με τα φωτα καπως χαμηλα και τη νυχτα να εχει πεσει, κοιτουσες γυρω απο το πλοιο και δεν εβλεπες τιποτα.μαυρη πισσα.ηταν σα να πετουσαμε στο διαστημα.φοβερη αισθηση! κορυφαιοι παντως οι moonspell για ακομα μια φορα…

χα! χα! χα! η δευτερη εμφανιση των [B]blind guardian[/B] ηταν σιγουρα η καλυτερη του φεστιβαλ.καλυτερη κι απο την πρωτη ακομα.με kai hansen guest και jon schaffer να ανεβαινει πανω και να πειραζειι τον hansi την ωρα που ηταν στο μικροφωνο και,αν και δε νομιζω να ηταν προγραμματισμενη η συμμετοχη του jon, εμεινε αρκετη ωρα πανω,πηρε το μικροφωνο και μιλουσε στον κοσμο για τους φιλους του και τραγουδησε στο barbara ann μετα απο προτροπη του andre και πραγματικα το διασκεδασαν μαλλον πιο πολυ κι απο μας ολοι τους.φυσικα δεν ειναι αυτος ο λογος που ηταν η καλυτερη εμφανιση,αλλα ειναι αξια λογου αυτα νομιζω.το σετλιστ ηταν τελειως διαφορετικο με τα bard’s song,valhalla,mirror mirror να ειναι τα μοναδικα κοινα απο τα πολλα που επαιξαν στις δυο μερες.θελω κι αλλο blind guardian :?

βγαινουμε εξω στο κρυο μετα (αρκετο κρυο ομως) για [B]amon amarth[/B]. οι δυο καλυτερες σκηνες ειναι,οι τυποι στο τζακουζι που βλεπουν τη συναυλια μουλιαζοντας και οι obituary που ανεβηκαν στο pursuit of vikings φορωντας σωσιβια και κανοντας οτι τραβανε κουπι…οταν τελειωσαν την εμφανιση τους, με ειχε πιασει ηδη νοσταλγια αφου ηταν και το τελευταιο εργο στην εξωτερικη σκηνη.

τελευταιοι στη μεγαλη σκηνη ηταν οι [B]finntroll[/B].πολυ καλυτεροι απο την πρωτη φορα… στο jaktens tid πεταχτηκε πανω στη σκηνη και αρχισε να τραγουδαει ο jonne των korpiklaani…πολυ καλοι…εκλεισαν τις εμφανισεις στην πολυ ομορφη μεγαλη σκηνη-θεατρο με ωραιο τροπο…

μετα απο αυτην την εμφανιση σχεδον ολοι θεωρησαν οτι live-τελος.αλλα δεν ηταν ετσι.ανεβηκαμε να “χαιρετισουμε” και τη μικρη σκηνη με τους [B]dusk machine[/B].πολυ λιγοι… ο joe comeau για να ευχαριστησει τους πολυ λιγους οπου αντεξαν μεχρι τοτε πεταξε 3-4 μπλουζακια και 3-4 ανοιχτηρια μπυρας με το λογοτυπο της μπαντας. ημουν τοσο τυχερος που ηρθαν και τα δυο πανω μου :slight_smile: καπου εκει στο τελος ειδαμε τον andy piller, τον διοργανωτη.πλεον φανταζομαι οτι θα αισθανοταν πιο ηρεμος και χαρουμενος για αυτο το ωραιο φεστιβαλ που δημιουργησε. ειναι πολυ νεος και ειναι απλως ενας τυπος που του αρεσει το heavy metal και εφτιαξε αυτο το πραγμα…μπραβο ρε μαγκα!

Thus ends the fifth battle
By the treachery of men the field is lost
The night falls and great is the triumph of evil
The league is broken
The last vestige of hope lives in the hidden king
Only he troubles the dark one’s mind
Only he could bring ruin to the black foe
Though the land lies down in agony and the curse lives on
A new star shall arise
And a new day shall come, again

Τι να σου πω ρε θηρίο. Μπράβο που το έζησες. Μακάρι να σου ξανατύχει. Και να τύχει και σε μας. Αν και θέλει κυνήγι και προγραμματισμό και δεν είναι εύκολο…

[SPOILER]Σου έχω πει πόσο σε σιχαίνομαι;;;:p:p:p[/SPOILER]