Να κάνω μία πρόταση οφφ τόπικ??
Απλώς και μόνο διότι είναι κυκλοφορία του 84, από ένα γκρουπ που δημιουργήθηκε το 82, τους ιστορικούς Coil… Αλλά είναι πολύ πειραματικό για να το ποστάρω στο Post Punk…
Νομίζω ότι πρόκειται για ένα από τα επιδραστικότερα γκρουπς στον χώρο της πειραματικής μουσικής γενικότερα… Αν οι Amon Duul και οι Faust είχαν ζήσει το κύμα του post punk, φαντάζομαι θα λεγόταν Coil…
Λοιπόν έχουν βγάλει αρκετά αλμπους, αλλά εγώ έχω ακούσει 3 από αυτά.
Το πρώτο τους EP: Ηοw to Destroy Angles ( 1984 )
[CENTER]
[/CENTER]
το οποίο συνιστάται μόνο σε όσους έχουν ακούσει τις Faust Tapes…
Πάρτε τι λέει η Wiki:
While working on their first official release, 1984’s How to Destroy Angels, the group settled on the name Coil. According to the sleeve notes, the single track LP is “ritual music for the accumulation of male sexual energy” and was produced under a variety of technological, spiritual, and meteorological conditions which the band felt to be magickally significant…
Το δεύτερο άλμπουμ τους Scatology ( 1984 ) αναφέρεται ως ένα από τα πλέον πρωτοπόρα και επιδραστικά άλμπουμ της industrial μουσικής…
[CENTER]
[/CENTER]
Το τρίτο τους άλμπουμ ονομάζεται Horse Rotorvator ( 1986 ) και είναι η αγαπημένη μου κυκλοφορία, καθώς σε αυτό συναντάμε κάποια pio dark στοιχεία.
[CENTER]
[/CENTER]