Αγαπημένες ταινίες των '80s (που λιώσαμε σε βιντεοκασέτες στα '90s)

Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη δεκαετία κινηματογραφικά αλλά σίγουρα για τους περισσότερους της δική μου γενιά είναι η δεκαετία των αναμνήσεων, Φυσικά σχεδόν καμιά από τις ταινίες που βγήκαν αυτή τη δεκαετία δεν τις είδε κανείς μας σε σκοτεινή αίθουσα. Ήταν η έκρηξη του βίντεο όμως που στα '90s έκανε τους πάντες να τις ψάχνουν στα videoclub.

Δεν ξέρω αν έχει λόγο ύπαρξης ένα ακόμα κινηματογραφικό thread σε αυτό το φόρουμ αλλά μιας και πρόσφατα έλιωσα με ταινίες από εκείνη της εποχή είπα να ανοίξω και ένα topic έτσι να υπάρχει. Αν υπάρξει ενδιαφέρον θα αρχίσουν και οι λιστες και τα ποστ αποθέωσης :stuck_out_tongue:

Ο,τι ειχε σχεση με καρατε.

Βασικα, μονο καρατε.

Έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι με κάτι τέτοια ξεκινήσαμε βασικά. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος κοντά στην δική μου ηλικία που να μην έχει δει το Karate Kid σε βιντεοκασέτα.

Η δική μου πρώτη ταινία πάντως σε βίντεο ήταν αυτή.

[B]Delta Force[/B]

Αεροπειρατές, στιφογυριστές κλοτσιές, μηχανές που πετάνε πυραύλους και πολλές εκρήξεις. Παίζει να την είδα 5-6 φορές πριν την επιστρέψω :lol: Ακόμα έχω βασικά μια βιντεοκασέτα γραμμένη με την ταινία από την τηλεόραση, δεν μου πάει καρδιά να την πετάξω.

Εγώ δεν έχω δει ποτέ μου ταινία σε βιντεοκασέτα, μπορώ να πω; :stuck_out_tongue:

Τούτη…http://www.youtube.com/watch?v=kq4SqgxIKM0

Ωραιο θεμα :wink:.

Λοιπον οσον αφορα εμενα, τα 80s εως και τα μεσα 90s ελιωνα στο JVC βιντεο μου (το οποιο το εχω ακομα και ειναι τζι-τζι) ολα τα Freddy Krueger.Ολα ομως!!!Σε ενα βιντεο κλαμπ μαλιστα ειχε μια βιντεοκασσετα με επεισοδια απο τη σειρα Freddy’s Nightmares η οποια ειχε ενοικιαστει εκατονταδες φορες.Επισης το πρωτο Hellraiser, η πολεμικη περιπετεια Navy Seals με τον Τσαρλυ Σιν (λιωσιμοοοοο), το πρωτο Re-Animator και απο ελληνικα Ο Μητσος ο Ρεζιλης και Η Μεγαλη Αποφραξη.Παιδια μιλαμε για εκατονταδες προβολες!!!

τι λες μωρέ? :smiley: λοιπόν…θα εστιάσω πρώτα στο πρώτο μισό των 80ς (βίντεο πήραμε το 1985)
Σε όχι και τόσο σκοτεινές αίθουσες (αφού κάποια τα βλέπαμε σε θερινά σινεμά στις διακοπές) είδα σίγουρα:
Ghostbusers, Tarzan(σε διπλή προβολή, α ρε πατέρα), Conan, Starman, ET, Philadelphia experiment, Kυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού, Rocky IV, Back to The Future

Για ασχετους λόγους (βλέπε γονείς) είδα σε βιντεοκασσέτα (μετά το 1985) κάποιες άλλες:
Jaws, εφιαλτης στο δρόμο με τις λεύκες, Christine, blade runner, τα πρώτα 3 Rocky, Rambo, 48hrs, η μεγάλη απόδραση των 11, Friday the 13th (νομίζω ακόμα στα πρώτα 4 τότε), Blues Brothers, Police Academy 1&2, Star Wars trilogy, Death Wish I & II, Escape from New York City, Mad Max trilogy, Chariots of Fire, Μια Απίθανη Πτήση, Γαλάζια Λίμνη, day of the dead, τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα, commando, πω έτσι μουρχεται να ξεθαψω το σκαρτ και να συνδεσω το βίντεο αφού πολλά από αυτά τα έχω ακόμα και να το δω με τον παλιό καλό τρόπο, με τον κόκκο στην οθόνη κτλ κτλ

ε ναι, thread αποθέωσης των '80s είναι βασικά. Αποθεώστε ελεύθερα :stuck_out_tongue:

on topic

Τις περισσότερες ενοικιάσεις σε βιντεοκασέτα τις είχαν τα spiderman για μένα. Αναφέρομαι στις τηλεοπτικές παραγωγές στα τέλη των '70 και αρχές των '80ς εδώ βάζω μόνο αυτή που βγήκε το 1981 (στην Ευρώπη) την επική από κάθε άποψη ταινία

Spider-Man: The Dragon’s Challenge

Ούτε εγώ θυμάμαι πόσες φορές την είχα πάρει από το videoclub. :lol: όπως φυσικά και τις άλλες 2 που είχαν βγει στα '70ς Spideman και Spiderman strikes back.

@Butcher και το δικό μου βίντεο λειτουργεί ακόμα αν και καμιά φορά κολλάει όταν πάω να γυρίσω κάποια κασέτα, είναι λίγο της υπομονής βασικά.

εδιτ

Το πόσο ζηλεψα τώρα δεν περιγράφετε, αυτές τις είδα σε βιντεο όλες.

ματριξ και αρχοντα… τις εχω ακομα και εχω ακομα βιντεο :Ρ

Rambo 3
Γιατι γεννιέσαι αντρας δεν γινεσαι

…Γκούνις, μεταξύ πολλών άλλων βαίβαια:):!:

ενταξει δεν ειναι 80ς αλλα :cry::cry:

Για να αλλάξει λίγο και ο χαρακτήρας του thread βάζω εδώ τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος για τις καλύτερες ταινίες των '80s σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone.

http://www.rollingstone.com/music/pictures/readers-poll-the-25-greatest-movies-of-the-1980s-20140219

[B]24) Weird Science
23) Big Trouble in Little China
22) St.Elmo’s Fire
21) Pretty in Pink
20) Scarface
19) Full Metal Jacket
18.) Die Hard
17) The Shining
16) The Outsiders
15) The Lost Boys
14) Purple Rain
13) The Goonies
12) Sixteen Candles
11) Repo Man
10) Amadeus
9) Ghostbusters
8.) Fast Times at Ridgemont High
7) Ferris Bueller’s Day Off
6) Raiders of the Lost Ark
5) Stand by me
4) Bladerunner
3) Star Wars Episode V - The Empire Strikes Back
2) Back to the Future

  1. The Breakfast Club[/B]

Καταρχήν στην λίστα υπάρχει ένα λάθος. Από το 15 πάει στο 17 αρα οι ταινίες αν και 25 καλύτερες έγιναν 24. Πάντως έχει ενδιαφέρον, μόνο 3 δεν έχω δει και οι υπόλοιπες μου αρέσουν από αρκετά ως πολύ. Έχει τις εκπλήξεις βέβαια, με την μεγαλύτερη να είναι η απουσία οποιασδήποτε ταινίας του Tom Hanks που περίμενα να είναι πιο δημοφιλής. Εντύπωση μου προκάλεσε και το Νο1 του Breakfast Club απέναντι σε Star Wars, Back to the Future και Indiana Jones. Ψήθηκα να βάλω και εγώ δική μου λίστα.

TV Ζαπινγκ το περιοδικό αν δεν κάνω λάθος(ή όπως το έλεγαν τότε) που έδινε δώρο βιντεοκασέτες. Μικρή και εγώ τα έβαζα και τα έβλεπα συνέχεια γιατί δεν είχα άλλα.

[B]Total Recall (1990)[/B] Που εκείνα τα 3 βυζιά και τα μάτια που πετάγονταν όταν πατούσες στον Άρη δεν έφευγαν από το μυαλό μου!
[B]Der Name der Rose (1986)[/B]
[B]Wild Orchid (1989)[/B] Αυτό το έβαλα κρυφά μια φορά γιατί δεν “έκανε”.
[B]The 3 Worlds of Gulliver (1960)[/B]
(Μου νοίκιαζαν και He-man οι γονείς να βλέπω)

Αυτά που θυμάμαι να έχω δει επίσης είναι(νοίκιαζε η αδερφή μου)
[B]The Curse (1987)[/B]
[B]Stand by Me (1986)[/B]
[B]Exorcist II: The Heretic (1977)[/B]

Εγω γουσταρα να φτιαχνω τις δικιες μου, που συνηθως περιειχαν απο Who Framed Roger Rabbit, σε Looney Tunes και Voltus V.

Απο αγοραστες θα εβαζα στη λιστα τη Φαντασια και Star Wars.

Aυτο το ΤV Ζαπινγκ τελικα ηταν μεγαλη φτωχομανα…

COMMANDO ΜΕ ΣΒΑΡΤΖ.
ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ Κ ΝΑ ΕΙΣΑΙ,
ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ Κ ΝΑ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΣΑΙ.

“Escape From New York” κανείς?

Εγω πάντως πιτσιρικας έλιωνα αυτό

…εννοείται…όλα του Κάρπεντερ ήταν στα αγαπημένα των 80ς:):!: