Μποϊοκτάζ στο γάλα 9-14 ιουνιου

Ο κύριος λόγος αύξησης των τιμών είναι η αισχροκέρδια στην ανεξέλεγκτη “ελεύθερη” αγορά. Όλοι τους επικαλούνται τη συνεχή αύξηση της τιμής του πετρελαίου (παρ’όλο που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους, δυσανάλογα περισσότερο). Όμως γιατί αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου; Καθαρή αισχροκέρδια των πετρελαϊκών εταιριών (που προφανώς έχουν τη στήριξη των μεγαλών χωρών όπου εδράζονται αυτές). Όλο το παιχνίδι είναι στημένο, και επειδή αυτό συνεχίζεται για πολύ καιρό τώρα, κάτι μου λέει ότι γίνεται και επίτηδες (πέρα από την αύξηση των κερδών τους δηλαδή) για να έχουν τις μάζες να ασχολούνται με έναν καινούργιο μπαμπούλα (μετά την τρομοκρατία)… την ΑΚΡΙΒΕΙΑ!!!
Όσον αφορά τις ανεκμετάλευτες γεωργικές εκτάσεις στη Ρωσία κυρίως, και το θέμα με τα βιοκαύσιμα, όλα αυτά έχουν βάση. Αλλά ακόμα κι έτσι, αν δεν κάνω λάθος, τροφή στον πλανήτη είναι ακόμα υπεραρκετή να καλύψει όλες τις ανάγκες. Το κύριο πρόβλημα είναι τα τεχνητά προβλήματα διανομής και αισχροκέρδιας στις τιμές. Αλλά ωραία τα λέμε εμείς από εδώ… σε πολλές χώρες όμως ούτε να φάνε έχουν, ούτε καθαρό νερό να πιούν έχουν… :?

Aν και υπαρχει παγκοσμια κριση στη παραγωγη τροφιμων, ειναι ακομη υπεραρκετα για να θρεψουν το συνολο του πλανητη. Αυτο ειναι σιγουρο…αλλα προφανως το 90% των τροφιμων, εως εμπορικο προιον, καταναλωνεται στις πλουσιες χωρες. Οσα τροφιμα και να υπαρχουν στον κοσμο απο τη στιγμη που οι φτωχες χωρες δεν εχουν φραγκο, σαν καταναλωτες δεν εισαγουν και σαν παραγωγοι εξαγουν…καμια εταιρια δεν προκειται να σκεφτει αχ κριμα οι αφρικανοι που δεν εχουν να φανε…ας αναοιξουμε τις αποθηκες να μοιρασουμε τα τροφιμα…αυτα δε γινονται… Δυστυχως απο τη στιγμη που βασικα αγαθα επιβιωσης, αποτελουν εμπορικα προιοντα, αρα ακολουθουν τους κανονες της αγορας, οι φτωχοιδεν προκειται ποτε να τραφουν…Και προφανως παιζονται και παιχνιδια κερδοσκοπιας…

Πάντως για το θέμα της τιμής του γάλακτος στην Ελλάδα, είναι καθαρά θέμα αισχροκέρδειας των ελληνικών εταιριών (αρκεί μια σύγκριση με τιμές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και το παραμύθι ότι εκεί έχουν πολλές αγελάδες κλπ, δεν στέκει).

για να μη ξεχνιομαστε. απο αυριο οποιος πιστευει σε αυτο το σκοπο κ θελει να βοηθησει κ δεν του ειναι κ τπτ να κρατηθει απο το γαλα για 4 μερουλες (κατι πολυ δυσκολο για εμενα αλλα θα το κανω) ας συμμετεχει!

το πετρελαιο επεσε…αλλα η τιμη βενζινης ανεβηκε! δεν ειναι ολα θεμα πετρελαιου.
το γαλα οι παραγωγοι το πωλουν 40-50 λεπτα, και πολυ πρεπει να ειπα, το λιτρο. και φτανει το (οχι 1.35 που λενε στις ειδησεις…εγω δεν ξερω γαλα κατω απο 1.5) αλλα τα 1.7.

εγώ θα το κάμω το άτιμο το μποϊοκτάζ.

και γω…βασικα γενικα η οικογενεια μου
εγω ετσι κι αλλιως το χω κοψει εδω και 1 χρονο…

το Μποϊοκτάζ του νεοελληνα…στις 8 ιουνιου παει και παιρνει γαλα για τις επομενες 5 ημερες…:lol: #-o

Καθαρά συμβολική κίνηση, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Προτιμώ πράξεις απαλοτρίωσης όπως έγινε την προηγούμενη βδομάδα στα Εξάρχεια. Πολύ πιο αποτελεσματικές.

μακαρι να γινει σωστα και να πιασει τοπο μπας και σταματησει η ακριβεια.ελεος πια που πρεπει να φτασουμε για να καταλαβουν καποιοι?μιλαμε για ειδη πρωτης αναγκης που με το καιρο ακριβαινουν ολο και περισσοτερο.να φταναν και οι μισθοι

ειναι δεν ειναι καθαρα συμβολικη κινηση ( που πρεπει να υπαρχουν και αυτες)
δε χανεις τπτ να μην το κανεις! κερδιζεις και μερικα χρηματα!

οχι γιατι ηταν κυριακι!! :P:P:P