Λοιπόν επειδή με πορώσατε και από τις funkies και τις dubies άρχισα να χώνω deathiles καλοκαιριάτικα αυτά είναι τα δικά μου αγαπημένα Death album, συναισθηματικό και βγαλμένο χρονολογικά, όπως βίωσα την επαφή μου με το Death Metal από το 1990 περίπου όταν και πρωτάκουσα το Spiritual Healing…
Φανταστείτε τι έπαθαν τα αυτιά μου όταν άκουγα τις πρώτες νότες του Living Monstrosity, σε μια εποχή όπου το πιο βαρύ πράγμα που είχα ακούσει ήταν το …And Justice For All…τι να πείς…όπως έχω πεί και παλιότερα, αν ήθελα να δείξω σε κάποιον τι σημαίνει Death Metal θα του έβαζα το Spiritual Healing, τέλος!
2.
Και μετά το σόκ του Spiritual Healing ανακαλύπτεις ότι οι Death είναι παρανοϊκοί…μπαίνει το Flattening of Emotions και χάνεις την μπάλα…μέχρι να φτάσεις στο Cosmic Sea το μυαλό έχει χαζέψει από τα riff, τα drums, το μπάσο, ακούς και το instrumental της δεκαετίας και λές εντάξει…δεν περιγράφω άλλο…τέλος!
Την ίδια χρονιά με το Human (1991), στην ευαίσθητη ηλικία των 16 χρονών έπεσε στα χέρια μου αυτή η κασέτα, Γερμαναράδες που άκουσαν το Leprosy και χάζεψαν, πρώτη επαφή με λίγο πιο αργό αλλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑΑΑΑΑΑΑ ατμοσφαιρικό Death Metal, άλμπουμ ανατριχίλα, απίστευτα riff, ακόμη πιο απίστευτες συνθέσεις, σκοτεινοί ήχοι και γρυλλίσματα από το υπερπέραν από τον Marc Grewe, με τέτοιο επώνυμο θα μου πείς τι περίμενες… αν είχε και πιο δυνατή παραγωγή θα την έβγαζα έξω και θα την χτύπαγα πάνω στα ηχεία (την κιθάρα…),
Opportunityyyyyy iis Gooooooone, Right Now!! και το λαρύγγι σε πακέτο,
Κι αφού αλλάξουμε λαρύγγι γιατί του προηγούμενου του μάμησαμε τα πέταλα ξαναξελαρυγγιαζόμαστε φωνάζωντας…Isolaaaateeeeed…Isolaaaateeeeed…
Αυτό το 1991 μας έσκισε, αν και το άλμπουμ το πήρα το 92 μετά από ένα μοναδικό, καταπληκτικό, ανεπανάληπτο review που είχε το Hammer νομίζω από έναν τρελαμένο που έγραφε πολύ σπάνια, νομίζω ο Lord ήταν, και ήταν η πρώτη φορά που έγραφε review για Death Metal δίσκο και τον εκθείαζε με μοναδικό τρόπο, έτσι ψήθηκα και πήρα την κασετάρα των Carcass και μετά χάζεψα εντελώς, αν διάβαζα ιστορία στις πανελλήνιες όπως διάβαζα για να μάθω απέξω τους στίχους του Descanting The Insalubrious θα είχα περάσει πρώτος…από τους ελάχιστους Death δίσκους που ξέρω και θυμάμαι τους στίχους μετά από τόσα χρόνια, και τι στίχοι έτσι…η ορολογία του ότι ναναι…και εκείνες οι απίστευτες περιγραφές των σόλο στα lyrics του δίσκου…[Lead: The ascent to eternal pandemonium and tabulature by W.G. Steer] ή [Lead: Human Jigsaw by W.G. Steer] και
[Lead: A heaving organic puzzle by M. Amott]…παρεπιπτόντως αν έχει κανένας το Hammer με το review (νομίζω τέλη 91 αρχές 92) και το ανέβαζε θα…γούσταρα πολύ!
THIS…IS…CARCAAAASSSS Lavaging Expectorate of Lysergide Composition
MA ΟΧΙ…ΟΧΙ…THIS IS CARCASSSSS…Corporal Jigsore Quandary
5.
Μια φορά άκουσα το Neolithic σε ένα φίλο το 91 και ήταν αρκετό για να μου μείνει καρφωμένο για πάντα στο μυαλό, όταν δε πήρα και την ηρωϊκή κασέτα τότε ήταν που δεν ξεκόλαγε από το κασετόφωνο, άπειρες φορές να ακούς τα σόλο, τα διαστημικά riffs (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και να μην μπορείς να χωνέψεις αυτά που ακούς…ακόμη θυμάμαι να βλέπω το βινύλιο στο Happening και σε άλλα δισκάδικα να είναι πάντα στις προσφορές με 900 δρχ κλπ …τι να πρωτοπείς για αυτό το διαστημικό έπος…δεν λέω τίποτα ρε…πάρτε όσοι δεν ξέρετε μια γεύση…
Έτσι αρχίζει το ταξίδι…Lake Of Fire γαμώ τις λίμνες μου μέσα…ΑΑΑΑΑΑΡΡΡΡΡΡΡΓΓΓΓΓΓΓΚΚΚΚΚΚΚΚ
Neolithic ρεεεεεεε
Standing In Blood Το κομμάτι του δίσκου με τα πιο δαιμονισμένα riff και σόλο, τα πιο οτι να ναι lyrics, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ και ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ αμέσως μετά την εισαγωγή (γύρω στο 1:30…όπως και να 'χει…ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΤΕΡΜΑΑΑΑΑΑΑΑ
Mπάντα με τόσο βαρβάτα death @ρχιδια δεν θα ξαναβγεί, μετά το πρώτο άκουσμα του Warmaster γύρω στο 92…ενηλικιώθηκα…
Γενικά No Comments…
Αυτό έπεσε στα χέρια μου to 1994 αν θυμάμαι καλά από το ηρωικό δισκάδικο της Μολών Λαβέ, κάπου στην Σολωμού ήταν…όπως και νά χει το άλμπουμ θα έπρεπε να θεωρείται ΚΛΑΣΙΚΟ, ανατριχιάζω σχεδόν κάθε φορά που το ακούω, καταπληκτική παραγωγή και ατμόσφαιρα, φωνητικά που ξυρίζουν στην κυριολεξία (ακόμη και τώρα σκίζουν τα αυτιά μου) και άριστο musicianship, οι κιθάρες κόβουν κώλους με αρκετά σόλο να έχουν κλασικές επιρροές και μοναδική πανδαισία πλήκτρων. Γενικά ένας outsider δίσκος που μάλλον δεν έκανε αίσθηση λόγω προέλευσης σύν το ότι θεωρούνταν underground την εποχή που βγήκε αλλά παρόλα αυτα κόβει κώλους με το κιλό, ακατέργαστο Death διαμάντι από τα ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ που θα έπρεπε να θεωρούνται χαμένα διαμάντια, Italy rules…
Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και βρείτε το και ακούστε το ολόκληρο (τα 2 bonus tracks που υπάρχουν στο reissue είναι γτπ, απλά αγνοήστε τα)
Sadist - Sometimes They Come Back
Sadist - Breathin’ cancer
Sadist - Sadist Aπίστευτο instrumental
Αν και πρώτα άκουσα το Astral Sleep το οποίο ήταν η απόλυτη εισαγωγή στο ατμοσφαιρκό Death, το Clouds με ισοπέδωσε, η μοναδική ΥΠΕΡΔΙΣΚΑΡΑ των Tiamat, η απλότητα στο μεγαλείο της, χωρίς πολλά λόγια…
ΜΕΓΑΛΕΙΟ… Tiamat - The sleeping beauty
Tiamat - Forever burning flames
Ατελείωτο…Tiamat - Undressed