A clockwork orange

Το ειδα ξανα χτες και νομιζω οτι αξιζει να υπαρχει ενα θεμα που να υμνει αυτο το αριστουργημα.

οντως αξιζει αλλα τι αλλο να πουμε γι’αυτο?

Καμια αναλυση της ταινιας ξερωγω.

το είδα προσφάτως.δεν τρελάθηκα,αλλά σίγουρα είναι ταινία με πολλά κιλά @@

πολυ μπροστα ητνα αυτη η ταινια για τη εποχη της!
απο τις αγαπημενες μου!

Μερικές ταινίες δεν περιγράφονται…Απλά βιώνονται…

Απο τις αγαπημένες μου…

απ’οτι θυμαμαι, μια απ’τις αγαπημενες μου σκηνες σ’αυτην την ταινια ηταν οταν ο αρχηγος της συμμοριας εριξε τον αλλον μεσα στο νερο, πολυ γαματο.

ε,ναι…καλή σκηνή

Η αγαπημένη μου ταινία. Τί να πει κανείς; Για την ατμόσφαιρα; Για τα μηνύματα; Για το πόσο μπροστά ήταν από την εποχή της; Για τις ερμηνείες;

Πω…ειπε ερμηνειες…
Ολοι αυτοι οι ΗΘΟΠΟΙΟΙ ποσο τεραστιοι ειναι? Απο τον γερο ζητιανο ως τον αναπηρο κι απο τον στριμμενο αστυνομο ως τον υπευθυνο για την προοδο του Αλεξ. Ολοι ενας κι ενας. Για τον Malcolm McDowell δεν χρειαζεται να πω τιποτα…

Ανετα μεσα στις 5 αγαπημενες μου ταινιες μετα το προχτεσινο σοκ.

Εδώ είμαστε… Σίγουρα, μια απο τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, τέρμα! Την έχω δει 4 φορές και πιστεύω πως τέτοιες ταινίες θα πρεπε να προβάλλονται κάθε 5 χρόνια στους κινηματογράφους…

Τελικά όσοι το έχετε δει ποιό πιστεύετε πως είναι το κεντρικό της μήνυμα? Χαρακτηρίζεται πάντως απο μια απαισιοδοξία θα λεγα… Ο Κιούμπρικ εξάλλου έχω την αίσθηση πως πίστευε πως ο άνθρωπος είναι απο τη φύση του βίαιο και επιθετικό ον.

Προτείνω πάντως και τις άλλες ταινίες του Κιούμπρικ, δεν παίζεται ο τύπος

φοβερη ταινια με την υπογραφη του μεγαλου Stanley
το ερωτημα που θετει ο σκηνοθετης ειναι πολυ ενδιαφερον, δηλαδη καλυτερη ειναι μια κοινωνια με απολυτη ελευθερια σκεψης αλλα και συνεπειες οπως η βια, η μια κοινωνια με ελεγχομενη σκεψη που δε θα υπαρχει εγκληματικοτητα;…

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

εγω πιστευω οτι ενα απο τα μυνηματα που θελει να πει ο σκηνοθετης ειναι οτι on way or another η κυβερνηση\το κρατος θα βρει τροπο να σε χρησιμοποιησει!

να προσθεσω για τον Mcdowell οτι ειναι μεγαλος ηθοποιος και οτι ευτυχισα να πετυχω σε σχετικο αφιερωμα της κρατικης τηλεορασης 2 ακομα εργα που εβγαλε εκεινη την περιοδο.τα If… πριν απο το κουρδιστο πορτοκαλι και το O Lucky Man μετα.εξαιρετικα και τα δυο, σουρεαλιστικες μαυρες κωμοδιες με κοινονικοπολιτικες προεκτασεις!!πολυ μπροστα και αυτες!!!

Πολύ μεγάλη ταινία από έναν πολύ μεγάλο δημιουργό. Έτσι απλά!Οι πολλές αναλύσεις είναι περιττές…

Πολύ ωραία ταινία

off topic

[SPOILER]
αν και η αγαπημένη μου είναι το “Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb” που πρωταγωνιστεί και ο Θεός ο ίδιος. Και να πω και το παράπονο μου, ποτε δεν κατάλαβα γιατί δεν είναι πιο γνωστή αυτή η ταινία από το A clockwork orange.

[CENTER][/CENTER][/SPOILER]

:slight_smile:

Παιδιά είστε πολύ γαμάτοι.
Λέτε ολοί “πω τι γαμάτη ταινία, τί να πεί κανεις” και κανείς δεν λέει τίποτα.

τα λογια ειναι ΠΕΡΙΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
την ωρα που χωριζουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Για πες λοιπόν και συ, πως σου φάνηκε? Ποιό πιστεύεις πως ήταν το νόημα της?

Τώρα μάλιστα, σιγά μην απαντήσει το troll ονόματι Successor…