Aν και δυσκολευτηκα πολυ να απαντησω κατεληξα οτι μεγαλυτερη μουφα ειναι το st.anger και αυτο εκτος των υποκειμενικων κριτιριων εχει να κανει στο οτι ειχαν πολυ καιρο να βγαλουν δισκο,αλλαξαν την παραγωγη και το υφος,δεν στεκεται διπλα στα παλαιοτερα τους με την καμια ενω οι μειντεν ουτε τοσα χρονια ειχαν να βγαλουν δισκο ουτε το στυλ τους αλλαξαν.φυσικα και τον θεωρω αδυναμο δισκο αλλα τον μεταλλικα ειναι πατος απατος:(
Καλά, το στυλ των μέιντεν είναι ίδιο απο το 1979. Είναι πασιφανές νομίζω.
a matter of life and death.δεν το λεω λογω του γνωστου μου κολληματος με metallica(και το st.anger μπορουσε να ηταν καλυτερο εδω που τα λεμε)αλλα γιατι οι maiden(ειναι η αποψη μου αν σας ενοχλει δεν πειραζει)τα τελευταια χρονια βγαζουν δισκους μονο και μονο για να εχουν αφορμη να βγουν σε περιοδεια και να παιξουν τα hits που ζηταει ο κοσμος.το εχω ξαναπει το ξερω και το amolad δεν αποτελει εξαιρεση
+1000
Κρίμα να βλέπει κανείς τη μπάντα που κάποτε πειραματίστηκε και έβγαλε δισκάρες σαν τα somewhere και seventh son, να κυκλοφορεί άνευρα και ανέμπνευστα άλμπουμ σαν και αυτά τα 3 μετά το reunion. Κρίμα και για τον τρομερό Bruce Dickinson ο οποίος κρατάει τη φωνή του σε φοβερή φόρμα και θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν αυτό οι υπόλοιποι maiden. Ελπίζω στον επόμενο δίσκο να γράψουν στα τέτοια τους κριτικούς, οπαδούς κλπ και να βγάλουν έναν δίσκο όπως πραγματικά αυτοί θέλουν.
Συμφωνώ απόλυτα. Συν τοις άλλοις θεωρώ πως το St. Anger δεν είναι τόσο κακός δίσκος όσο έχει θεωρηθεί.
Ολοι θελουμε αφθορμητισμο απο τα αγαπημενα μας συγκροτηματα αλλα αυτο δεν σημαινει κιολας οτι μπορουμε να αποδεχτουμε σκουπιδια ή να αγαπησουμε μετριοτητες.
Ακριβως οπως τα λες παλικαρι μου.εισαι σε καλο δρομο.8)
Εκ γενετης.
Αυτό για να υποστηρίξεις τους Maiden το είπες τώρα? Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι κάθε δίσκος τους έχει και κάτι διαφορετικό να δώσει(τώρα Killers και Seventh Son ή Powerslave ίδια ούτε με σφαίρες δεν τα λες) απλά δεν είναι και Queensryche που από δίσκο σε δίσκο διαφέρουν ΕΝΤΕΛΩΣ.
Πες τα γαμώτο. Τα Load, Reload και St. Anger μπορεί να είναι ειλικρινή αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να μου αρέσουν, άσε που και η ειλικρίνια τους είναι αμφισβητίσιμη.
Eπιτελους ενα πολλ για maiden και metallica!
Εμένα μ’αρέσουν και τα δυο:roll:
Ειρωνικό ήταν φίλε. Απάντηση σε αυτούς που πιπιλάνε τη καραμέλα “οι μέιντεν παίζουν τα ίδια και τα ίδια”
OK 100 % μέσα, με μπέρδεψε που δεν είχες Emoticon.
Το να μη σου αρέσουν είναι σεβαστό, καθότι εμπίπτει σε αυτό που αποκαλούμε προσωπικό γούστο. Όμως βάλε τον εαυτό σου στη θέση του καλλιτέχνη. Έχεις βγάλει 2 δίσκους Speed Metal λόγω εφηβικής καύλας και ξαφνικά σου τη βαράει επειδή άκουσες κάτι blues από το θείο σου και ψάχτηκες να το γυρίσεις σε πιο κλασσικές φόρμες. Σίγουρα το κοινό σου περιμένει εναγωνίως τον 3ο σου δίσκο ο οποίος θα σε βάλει μια για πάντα στο πάνθεον, όμως εσύ πραγματικά πρέπει να καταπιεστείς για να μη βγάλεις το δίσκο που πραγματικά θες. Τι κάνεις;
Εγώ παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου, που όταν είχα ακούσει το Load και έβγαλα μερικά τραγούδια από αυτό στην κιθάρα άρχισα να παίζω μουσική σε τέτοιες φόρμες. Αργότερα, όταν καταπιάστηκα με κάποια ακουστικά πράγματα, διαφοροποιήθηκα ελαφρώς, στη συνέχεια πήρα εντελώς άλλους δρόμους επειδή άρχισα να μαθαίνω κομμάτια Opeth… Δε μιλάω για τα κομμάτια των συγκροτημάτων που έπαιζα, αλλά για το πως τα διάφορα ακούσματα (επιρροές λέγονται) επηρρέασαν τον τρόπο που έπαιζα εγώ κιθάρα και τις προσωπικές μελωδίες που δημιουργούσα την κάθε περίοδο.
Τώρα το κατά πόσο ένα album είναι ειλικρινές ή δημιουργήθηκε με σκοπό την εμπορική επιτυχία και δεν υποκινήθηκε από αγνά κίνητρα, αυτό είναι άλλη ιστορία στην οποία δε θα με βρεις να διαφωνήσω μαζί σου μάλλον.
Κοίτα μέσα στο μυαλό των Metallica δεν είμαι για να σου πω κατά πόσο το κάναν τίμια και έτσι δεν μπορώ παρά τις υποψίες μου να σου πω που μπορεί να είναι και άκυρες, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω περί εφηβικής καυλας μπορώ να στο πω για το Kill Em All γιατί τα 3 επόμενα είναι πολύ ώριμα, δουλεμένα και κατασταλαγμένα Albums για να θεωρήσω ότι ήταν προιόν νεανικής αφέλιας και καύλας της στιγμής και μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι τα επόμενα τους(και το Black Album)ήταν τόσο απλά και βατά έτσι και μόνο επειδή ακούσαν κάτι άλλο και γούσταραν να το γυρίσουν στα κουτουρού ύστερα από 10 χρόνια σχεδόν. Τώρα όσον αφορά το τι βγάζουν με αυτές τις αλλαγές όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος που μπορεί να είναι πολύ καλό(Black Album αν και προτιμώ τα προηγούμενα είναι πολύ καλός δίσκος για τους περοσσότερους και αριστουργηματικός) μέτρια ή αμφιλεγόμενα(Load, Reload) μέχρι και χάλια κατά τη γνώμη μου(St Anger). Εξάλλου με αυτό το σκεπτικό βγαίνουν εντελώς υποκριτές και όσοι δεν το γυρίζουν τόσο πολύ και προσπαθούν να εξελίξουν παραπέρα αυτό που ήδη έχουν καταθέσει όπως οι Testament, Kreator(Το ξέρω ότι και αυτοί ψαχτήκαν με άλλα πράγματα αλλά την αλλαγή τους στον παλιό ήχο προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα θα έπρεπε να την βγάλω εντελώς υποκριτική).
Όπως και να χει , είτε μας αρέσει το ένα και όχι το άλλο είτε μισούμε / αγαπάμε και τα 2 , ένα είναι το αναμφισβήτητο γεγονός.
Το St.Anger θα μείνει στην ιστορία ως το album που δίχασε το μεταλλικό και μη κοινό, ως το μεγαλύτερο πείραμα των Metallica (so far).
Το album που λόγω αυτού οι Metallica φάγανε το κράξιμο της ζωής τους.
Το A Matter Of Life Αnd Death θα ξεχαστεί και από τους ίδιους τους Maiden.
Γιατί δεν θα ξαναπαίξουν τραγούδια από κει.
Απλά το προώθησαν και αυτό ήταν.
Ήταν ένα ακόμη album των Maiden.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων , δεν εννοώ ότι δεν θα ακούγεται πλέον από τους fans.
Απλά στο επόμενο album ο κόσμος θα το έχει ξεχάσει.
Ακόμη και οι Maiden…
Δεν θα παίξουν κομμάτια από αυτό.
Γιατί με εξαίρεση το Brave New World (το άσμα) που πάιξανε στο Death On The Road , έχουν δείξει ότι δεν παίζουν πρόσφατες επιτυχίες τους.
Σωστός. Δίσκος, περιοδεία για τη προώθηση του και μετά τέλος. Σα να μη βγήκε ποτέ. Και μετά πάμε white man came, across the sea…
Θα ήθελα επίσης να πω, πως υπάρχουν κάποιοι σαν και μένα που δεν τραβάνε κανένα απολύτως ζόρι για τη “στροφή” των Metallica. Ήμασταν έτοιμοι να… “στρίψουμε” και μεις μαζί τους, αλλά ακόμα και αυτό το… πράγμα που παίζουν στο St. Anger δεν είναι καλό ούτε στο είδος του.8O
Θα διατηρησω μερικες αμφιβολιες.
Πιστευων πως θα γινει μια περιοδεια καποια στιγμη για τα τελευταια 4 αλπουμ τους(Brave New World,Dance Of Death,A Matter Of Life And Death + το τελευταιο τους)
Λογικα λοιπον θα παιχτουν κομματια και απο το A Matter Of Life And Death.
Ακομα μερικες προσφατες επιτυχιες εχουν παιχτει.
The Clansman,Sign Of The Cross στο Rock In Rio και Brave New World,Lord Of The Flies στο Death On The Road.
Kατα τα αλλα I left alone,my mind was blank…
Τους ξέθαψα, είχα καιρό να ακούσω αυτούς τους δίσκους, κατά την γνώμη μου το St Anger είναι μέγιστη απογοήτευση.Αυτά τα τραγούδια θα ξεχαστούν σίγουρα και πάντα ελπίζουμε όλοι σε καλύτερο Death Magnetic.
Το A.M.O.L.A.D. ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΌ ΤΑ 7 ΠΡΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ αλλά είναι ένα άλμπουμ που στέκεται αξιοπρεπώς στο παρελθόν των Iron Maiden.