*To logo που φαίνεται στη φωτογραφία είναι μέρος από το εξώφυλλο του βιβλίου «Shock Rock» του Jef Gelb.
Το shock rock είναι μια κατηγορία με «χαλαρά» σύνορα, που περιέχει καλλιτέχνες που συνδύασαν τη rock μουσική με κάποια σοκαριστική (για την εποχή τους) θεατρικότητα στη σκηνική τους παρουσία και στη θεματολογία των στίχων τους. Ο Screaming Jay Hawkins με το κατά βάση blues κομμάτι του “I Put A Spell On You” (1956), θεωρείται η «αρχή των πάντων». Το είδος εξελίχθηκε προς κάθε κατεύθυνση, από τους διάφορους βλοσυρούς χρήστες makeup, μέχρι τους Iggy Pop, David Bowie και Lou Reed, με τις αρρωστημένες «περσόνες» τους και ακόμα και μέχρι τους The Who και τον Jimi Hendrix, που κατέστρεφαν τα μουσικά τους όργανα επί σκηνής.
Τα χαρακτηριστικά όμως στοιχεία του shock rocker παραμένουν κατά βάση το συνήθως ασπρόμαυρο τρομαχτικό makeup, οι επί σκηνής θεατρινισμοί (ή «γραφικότητες» αν θέλετε), η μακάβρια ή έντονα σεξουαλική θεματολογία και η rock υπόκρουση.
Λοιπόν, ποιός είναι ο αγαπημένος σας shock rocker;
Σαν μουρη Screaming Jay Hawkins,σαν πρωτοπορο τον Lord Sutch,σαν φωνη τον Arthur Brown,σαν μουσικη -τραγουδοποιια Alice Cooper,απο συγχρονους Rob Zombie.
Ολοι προσεφεραν κατι παντως στο “παραξενο” αυτο παρακλαδι.
Αλικη ανετα. Και δυστυχως δεν ειχα την τιμη να δω live ενα show του. Επισης δευτερη θεση Rob Zombie μιας και το ανεφερε ο hokam.
Παρε τον Manson απο κει παναγιαμ.
ωραίο το thread!! Αν και δεν έχω ακούσει τπτ από Arthur Brown και Screamin Jay, θα τους ψάξω. Δεδόμένης της άγνοιας μου λοιπόν έχω να πω ότι από τις επιλλογές του πόλλ οι αγαπημένοι μου είναι ο King Diamond και ο Manson. Μπορεί και στην τύχη να ψήφισα King Diamond. Το πρώτο heavy metal που άκουσα ήταν το The Invisible Guests. Αν και μουσικά οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες κάτω από αυτήν την ταμπέλα είναι οι θεόμουρλοι Gwar που έχουν παίξει από punk μέχρι thrash:
[CENTER]
[/CENTER]
αλλά χάριν των επιλογών του πολλ είπα να κάνω απλώς μια special mention σε αυτούς.