A Song of Ice and Fire & George R.R. Martin

Τελος και το πεμπτο.

[SPOILER]Σποηλερ λεει ! Μην διαβαζεις ! [SPOILER]
Αρκετα καλυτερο απο το 4ο βιβλιο.
Το κακο ειναι οτι εχει ποσα μετωπα ανοιχτα κ τα περισσοτερα
προχωρανε πολυ αργα.Δεν συμφωνω με τα παιδια που λενε για την Νταενερυς.
Οι δρακοι ειναι ακομη μικροι και οταν μεγαλωνουν δεν τους ελεγχει οποτε τι
να κανει στο Westeros ?
Οι περισσοτεροι χαρακτηρες μου αρεσουν αν και πολυ εμφανιζονται λιγο.
Λογικο αφου 4ο και 5ο χωριζονται γεωγραφικα και οχι χρονολογικα.
Περιμενω να δω ποτε επιτελους το Dorne θα κανει κατι.
Στο τειχος μ’αρεσε η ολη πλοκη.
Καλυτερος χαρακτηρας του βιβλιου Θηον και απο μενα.Παρα πολυ ωραια τα κεφαλαια του.

Περιμενω να φαε εναν κακο ψοφο οι ironborn γιατι πραγματικα ειναι κομπαρσοι οσο
δεν παει.Επισης θελω να δωτι θα γινει οπουδηποτε αλλου εκτος απο την πρωτευουσα.
Μονο πουστιες.

Ο god of light ειναι ο μοναδικος που δειχνει να εχει καποιες δυναμεις παντως και αηντε να δουμε ποιος ειναι ο Azor Asshai.
[/SPOILER][/SPOILER]

Για πειτε και τα βιβλια με σειρα προτιμησης.

3>1>2>5>4

Έτσι ακριβώς και για μένα :slight_smile: Με τα 3 πρώτα όμως κάνα δυο επίπεδα πάνω από τα άλλα 2

Πάνω κάτω τα ίδια, αν και το 2 μου άρεσε όσο και το πρώτο - σε κάποια πράγματα ίσως και περισσότερο!

Τα 4 & 5 πάντως χαλαρά τελευταία και με διαφορά.

Τέλος και για μένα η σειρά! :slight_smile: Τα ξεκίνησα το καλοκαίρι και πριν λίγες μέρες τελείωσα και το τελευταίο βιβλίο της σειράς.

Καταρχήν προσκυνώ posts-σεντόνια του ellanor. :bow:

Τώρα κάποια σχόλια για ΟΛΑ τα βιβλία (οπότε όποιος δεν τα έχει διαβάσει όλα να μην το ανοίξει) σε spoiler:

[SPOILER]Καταρχήν από το πρώτο βιβλίο μου καρφώθηκε στο μυαλό η (δημοφιλής, απ’ ό,τι κατάλαβα) υπόθεση ότι ο Jon Snow δεν είναι γιος του Stark, αλλά της Lyanna και του Raegar. Μάλιστα νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που θα το είχε ψιλιαστεί. :stuck_out_tongue:
Τα hints είναι αρκετά:

1. Σε όλο το βιβλίο μας τα πρήζουν για να μας κάνουν σαφές το πόσο τίμιος ήταν ο Ned, πόσο σημαντική ήταν η ηθική γι΄αυτόν κλπ. κλπ. Ε, αποκλείτεται ένας τέτοιος τύπος να γυρνούσε με ένα μπάσταρδο από τον πόλεμο!

2. Το Raegar τον παρουσιάζουν συνέχεια ως ένα συμπαθή, ευγενικό νέο που προτιμούσε να παίζει την άρπα του παρά να κάνει πολέμους. Μία εικόνα που απέχει πολύ από αυτήν του τυπά που θα απήγαγε και θα βίαζε μία γυναίκα. Μάλλον για κρυφό έρωτα έκανε η φάση, παρά για απαγωγή.

3. Χρονολικά ταιριάζει το σενάριο αυτό, κάπου αναφέρει ότι βρήκανε τη Lyanna [U]μήνες[/U] μετά την απαγωγή της.

4. Συνέχεια στο πρώτο βιβλίο ο Ned θυμάται την αδελφή του να του λέει ‘‘υποσχέσου μου, υποσχέσου μου, Ned’’. Ε, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Τι άλλο, τι άλλο…

Α, Ο.Κ., Red wedding, Ο.Κ. το μεγαλύτερο σοκ της σειράς. Και καπάκι η ‘‘ανάσταση’’ της Katelyn. Αλλά συμφωνώ με τον ellanor ότι έγινε ψωμοτύρι αυτό το πράγμα. Δηλαδή, Ο.Κ., ο θάνατος ο Snow ήταν επίσης αναπάντεχος (εγώ έμεινα λίγο) αλλά μετά από λίγο σκέφτεσαι ‘‘ε, μάλλον θα τον αναστήσει’’. Και κάπου εκεί χαλιέσαι.

Γενικά, πάντως, δε με χάλασαν ΤΟΣΟ πολύ τα τελευταία βιβλία. Δηλαδή με τίποτα δε θα πήδαγα κεφάλαια κλπ. Ακόμα και το 4 είχε τις στιγμές του, γενικά εμένα μ’ αρέσει να διαβάζω για το γινόταν στο παρελθόν, πώς περιπλέκονται οι φιλίες και τα μίση στα σόγια, για το Raegar, τον Connington, γενικά το βρίσκω λίγο ‘‘καμένο’’, αλλά εγώ κόλλησα. Παρ’ όλα αυτά, ναι, απογοητεύομαι όταν τελικά ο Quentyn Martel πεθαίνει έτσι άδοξα, εκεί νιώθω ότι ένας ολόκληρος ήρωας (και ό,τι το συνοδεύει, δηλαδή ιστορίες από το παρελθόν κλπ.) πήγε στράφι. Π.χ. φανταστείτε να πεθαίνει στο επόμενο βιβλίο ο γιος του Raegar, είναι σαν να διαβάσαμε τσάμπα όλη αυτήν την ιστορία ότι τον έκρυβαν τόσα χρόνια, τον προετοίμαζαν κλπ. Γενικά θα 'ναι μεγάλη μαλακία αν ο Martin αρχίσει και ‘‘σκοτώνει’’ πολλούς ήρωες για να απλοποιηθεί η πλοκή (βλέπε σε ένα κεφάλαιο θάνατοι Lannister και Paisel). Έτσι όπως τα έκανε, με 15 ιστορίες να τρέχουν ταυτόχρονα θέλω όλες να οδηγήσουν κάπου, όχι να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη!

Πάντως θα έχει φάση να επικρατήσουν στο τέλος ο γιος του Raegar και η Dainerys και να δούμε μία Targaryen αυτοκρατορία part 2. :roll:

(Τώρα ξέρω κάνω ένα brainstorming εντυπώσεων, βασικά, οπότε μην ψάχνετε συνειρμό κλπ.)

Επίσης το Sam και τους Maesters τους αφήσαμε εντελώς. Που υποτίθεται κι αυτοί θα κυνηγούσαν την Daenerys.

A, o Robert Strong (νομίζω έτσι τον έλεγαν) άνετα είναι το Βουνό.

Τον Edric Storm επίσης τον ξεχάσαμε εντελώς.

Ο Rous Bolton στα μάτια μου είναι κάτι σαν Taywin Lannister νούμερο 2, και ο Ramsey ΑΝΕΤΑ το ίδιο αντιπαθητικός με τον Joffrey. Τέρας ο τύπος, όχι αστεία.

Επίσης μου έκανε εντύπωση πώς δε σχολίασε κανένας τη σκηνή με τη διαπόμπευση της Cersei, μιλάμε για μία από τις πιο έντονες σκηνές! Με το ξύρισμα, τη γύμνια κλπ. Είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να πάθει ένας άνθρωπος σαν τη Cersei και νομίζω ο Martin απέδωσε πολύ καλά και πώς εκλαμβάνει η ίδια, την ντροπή κλπ.

Ο Jon Snow ανέβηκε πολύ στα μάτια μου σαν διοικητής και τα αλισβερίσια που έκανε με τους άγριους. Ο τύπος το έχει, καταλαβαίνει ότι ο κίνδυνος είναι οι Whitewalkers και δε διστάζει να συμμαχήσει και με το διάβολο για να το καταφέρει. Γενικά τους γούσταρα τους άγριους.

Τώρα σχετικά με τον Bran δεν ξέρω που θα καταλήξει η πορεία του τώρα που βρήκε τον Πρασινομάντη και τα Παιδιά του Δάσους (το ήξερα ότι αυτά θα εμφανίζονταν κάποια στιγμή!). Το μόνο που βλέπω σαν ενδεχόμενο είναι ότι σε ένα δικό του κεφάλαιο θα αποκαλυφθεί το μυστικό του Jon Snow (και καλά θα ‘‘μπει’’ στο weirwood και θα δει το Ned στο παρελθόν να το εξομολογείται).

Τρέλα που όλα αυτά ξεκίνησαν (και συνεχίζουν να συμβαίνουν) λογω των κινήσεων του Littlefinger. Θάνατος του Arryn, προδωσία του Ned, θάνατος του Joffrey κλπ. Αλλά μετά υπάρχει ένα πολύ φυσιολογικό ‘‘γιατί’’; Τι είχε να κερδίσει; Αφού ούτως ή άλλως ευνοϊκή ήταν η θέση του.

Επίσης σκεφτόμουνα ότι αν στις δύο season είδαμε τόση τσόντα (που δεν υπήρχε στα βιβλία αν θυμάστε), θέλω να δω τι θα γίνει στις επόμενες, όπου, στα βιβλία τουλάχιστον, γίνεται το σώσε.

Επίσης πόσο θα 'θελα και στην τηλεοπτική σειρά να υπήρχαν flashbacks, ειδικά αυτόν το Raegar πολύ θα γούσταρα να το δω.

Αυτά προς το παρών, αν μου 'ρθει να σχολιάσω κάτι άλλο θα επανέλθω.
[/SPOILER]

[SPOILER]Εκεί ο Snow μου θύμισε Τσίπρα:p. Γενικά μου άρεσε αυτό το κομμάτι γιατί μέσω ενός fantasy πλαισίου έθιγε ένα σύγχρονο, αλλά και διαχρονικό φαντάζομαιπρόβλημα. Τα μεταναστευτικά κύμματα και τις προεκτάσεις και αντιδράσεις που προκαλούνε.[/SPOILER]

Leper, πάρε ένα ακόμα ποστ-σεντόνι αφού τα γουστάρεις τόσο. :stuck_out_tongue:

To spoiler ΜΟΝΟ για όσους έχουν διαβάσει [B]όλα[/B] τα βιβλία.

[SPOILER][SPOILER]

Καταρχήν από το πρώτο βιβλίο μου καρφώθηκε στο μυαλό η (δημοφιλής, απ’ ό,τι κατάλαβα) υπόθεση ότι ο Jon Snow δεν είναι γιος του Stark, αλλά της Lyanna και του Raegar. Μάλιστα νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που θα το είχε ψιλιαστεί. :stuck_out_tongue:
Τα hints είναι αρκετά

Έχει γίνει τόσος ντόρος στο ίντερνετ γι’αυτό το θέμα που πλέον, αν αποδειχτεί πως είναι έτσι, θα φτάσουν να πουν ως και “προβλέψιμο” τον Μάρτιν! Η αλήθεια είναι πως κολλάει για πολλούς λόγους αυτή η θεωρία, συν οτι οι 9 στους 10 που διάβασαν το τέλος του Dance With Dragons δεν “έχαψαν” πως ο Jon πεθαίνει κανονικά…

Είναι αυτό που έλεγα (με το οποίο συμφωνείς), πως από ένα σημείο και έπειτα αυτού του τύπου οι “θάνατοι” έχασαν την ικανότητα να εκπλήσσουν και να αιφνιδιάζουν, γιατί απλά ο Μάρτιν μετά τους… αναιρούσε, φανερώνοντας πως ο χαρακτήρας ζει ουσιαστικά.

O Red Wedding υπήρξε ασφαλώς το μεγαλύτερο σοκ και η κορωνίδα των θανατηφόρων εκπλήξεων, αν και είναι γεγονός πως ο Μάρτιν δεν έχει “αγγίξει” ακόμα τους χαρακτήρες που θα λεγε κανείς συνιστούν τους κεντρικούς της σειράς: Daenerys, Jon, Arya, Tyrion, ή ακόμα και Cersei, Jaime.

Eκεί θέλει αρχίδια για να τους σκοτώσει… (αν και κατά πάσα πιθανότητα κάποιοι απ’αυτούς θα πεθάνουν ως το τέλος - προσωπικά θεωρώ πιθανό να πεθάνουν ΟΛΟΙ εκτός από τα παιδιά: Bran, Arya & Sansa).

όταν τελικά ο Quentyn Martel πεθαίνει έτσι άδοξα, εκεί νιώθω ότι ένας ολόκληρος ήρωας (και ό,τι το συνοδεύει, δηλαδή ιστορίες από το παρελθόν κλπ.) πήγε στράφι.

O Quentyn, o Quentyn… Πω ρε, έχω ξεχάσει ποιός είναι - φαντάσου πόσο ενδιαφέρον μου φάνηκε το τελευταίο βιβλίο. Αυτός ο απεσταλμένος του βασιλιά Martel δεν είναι, ο νεαρός, που τον κοροιδεύει η Daenerys και στο τέλος πάει να βουτήξει τον δράκο και την πατάει σαν ηλίθιος?

Παίζει να ήταν ο πιο άκυρος χαρακτήρας του βιβλίου για μένα. :PP

Π.χ. φανταστείτε να πεθαίνει στο επόμενο βιβλίο ο γιος του Raegar, είναι σαν να διαβάσαμε τσάμπα όλη αυτήν την ιστορία ότι τον έκρυβαν τόσα χρόνια, τον προετοίμαζαν κλπ.

Ο γιος του Rhaegar ουσιαστικά συνιστά το… έδαφος που τρίζει κάτω από τα πόδια της Daenerys - ως τώρα ήταν η “μόνη” που νομίζαμε πως επιζεί από τους Targaryens, με αυτόν όμως αλλάζουν οι ισορροπίες… Θα’ χει ενδιαφέρον να δούμε που το πάει ο Μάρτιν.

Πάντως θα έχει φάση να επικρατήσουν στο τέλος ο γιος του Raegar και η Dainerys και να δούμε μία Targaryen αυτοκρατορία part 2. :roll:

Μάλλον ανταγωνιστικά τους βλέπω αυτούς τους δύο εγώ…

Ο Rous Bolton στα μάτια μου είναι κάτι σαν Taywin Lannister νούμερο 2, και ο Ramsey ΑΝΕΤΑ το ίδιο αντιπαθητικός με τον Joffrey. Τέρας ο τύπος, όχι αστεία.

Τέρας, δεν αντιλέγω… Αλλά αν δεν τον δω προσωποποιημένο στην οθόνη, δε μπορώ να τον συγκρίνω με το σίχαμα, τον Joffrey… Συν οτι μέχρι τώρα είδαμε σε δράση τον Ramsey περισσότερο ενάντια στον Theon, ο οποίος δεν είναι και τόσο πια συμπαθής… (καλός είναι βασικά, αλλά λίγο μαλάκας :P). Αν τον βλέπαμε να στρέφεται ενάντια σε χαρακτήρες που πραγματικά γουστάρουμε (όπως είδαμε τον Joffrey) νομίζω θα μπορούσε να πάρει τη θέση του.

Αλλά για την ώρα, μετά τον θάνατο Tywin & Joffrey και μετά την… μετατροπή του Jaime σε “καλό”, νιώθω πως υπάρχει ένα κενό “κακών” στην ιστορία… Ο Roose είναι λίγο άχρωμος για μένα, ενώ ο Ramsey κακός μεν, αλλά “μακριά”.

Ωστόσο μένει να τους δω και στην οθόνη, εκεί μπορεί να αλλάξω γνώμη…

Επίσης μου έκανε εντύπωση πώς δε σχολίασε κανένας τη σκηνή με τη διαπόμπευση της Cersei, μιλάμε για μία από τις πιο έντονες σκηνές! Με το ξύρισμα, τη γύμνια κλπ.

Ναι, κι αυτή τη σκηνή θα με ενδιέφερε να δω στην οθόνη.

Τρέλα που όλα αυτά ξεκίνησαν (και συνεχίζουν να συμβαίνουν) λογω των κινήσεων του Littlefinger. Θάνατος του Arryn, προδωσία του Ned, θάνατος του Joffrey κλπ. Αλλά μετά υπάρχει ένα πολύ φυσιολογικό ‘‘γιατί’’; Τι είχε να κερδίσει; Αφού ούτως ή άλλως ευνοϊκή ήταν η θέση του.

Power. Power. Poweeeeeeeeerrrrrr!!! :PPPP

Επίσης σκεφτόμουνα ότι αν στις δύο season είδαμε τόση τσόντα (που δεν υπήρχε στα βιβλία αν θυμάστε), θέλω να δω τι θα γίνει στις επόμενες, όπου, στα βιβλία τουλάχιστον, γίνεται το σώσε.

Mη το λες, υπήρξαν ουκ ολίγες σκηνές των πρώτων βιβλίων που δεν έδειξαν στη σειρά. Να θυμίσω ας πούμε στο πρώτο βιβλίο τον… δημόσιο έρωτα Daenerys-Drogo μπροστά σε όλους τους Dothraki! Ή τα ρούχα που φορούσαν στο Qarth, με το βυζί έξω (που στη σειρά τα απέφυγαν).

Όχι οτι είναι φειδωλοί στην τσόντα ε, κάθε άλλο. Αν μπορούν να βάλουν βάζουν, έτσι πάει. Απλά θα μπορούσαν να αντλήσουν ακόμα περισσότερη από τα βιβλία. :stuck_out_tongue:

Επίσης πόσο θα 'θελα και στην τηλεοπτική σειρά να υπήρχαν flashbacks, ειδικά αυτόν το Raegar πολύ θα γούσταρα να το δω.

Μεγάλο φάουλ το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, με την Dany στον Ναό της Μαγείας, όπου πετσόκοψαν όλα τα εκπληκτικά που διαβάζουμε στο βιβλίο, ανάμεσα στα οποία και τα flashbacks που είχε και έχτιζαν τον μύθο της σειράς…
[/SPOILER][/SPOILER]

in spite of that laws and regulations don’t the picking populace is a bit more aware of the sale ugg wellingtons amount and in addition selection of more, reliable Ugg-quarterly report pills. you’ll find original 2007, Ugg’s share price has increased ten instances, And approximately 2008 offers will definately go beyond $45 million. This is based on Ugg-Australia’s statement that it’s going to grow right type affordable handbags nicely as Ugg boot styles as other kinds of artificial leather products and services
plus, work coziness to Air test 6 rings opt in their own business. when a small number of illuminated magnifier relevant to Air nike jordan runners, that have been issued present in 1985, Aj wholesalewhich proclaimed a history of slippers cheap stripe cable knit ugg boots
include the electronics of choice. at the same time, almost every choice is always made with this technology, because Air fatmus pump 's also the basis of this.
it is very primary fashionista’s goal become a reality, Bbbbbbbbbbbbbbbbb and that i <a href=“http://blog1.de/beltblackleather2013”>http://blog1.de/beltblackleather2013</a>
go, owning a related set of glasses. Four hundred and as a result fifty that will pair, bananas? When the total already been faced to the actual history i was thinking so too. subsequently, i would personally bear in mind me crazy in love with ever feeling some thing another.
a bit of theorize that the problems are generated by sub-floor hormonal changes for the blood supply to the sex gland presently scratched. other consumers time at marketplace actually being simply an excessive amount of one testosterone and inadequate numbers of one other. yet again another is the factthat the target solar cells inside of Ugg.com fallopian hoses and relay hormone communications will definitely be stressed or wiped out inside tubal ligation medical surgery.
Ugg perfection tooth cavity mould
why Ugg snow galoshes absolutely right often UGG yields exceptionally tasteful, cheap bailey button triplet ugg boots
brilliant flatsoled hiking footwear, that n incredibly well-liked due to ugg boots sale
advantageous look and feel, matchless contentment to assist you cheap uggs boots
our feet stick dry and warm, in the very coldest days. i’ve seen these kinds of displayed by using season. classic argyle knit ugg boots cheap
although therefore i’m assured that rankings walk away from this wire, i must accept any, On a terrific, dehydrate place for ugg hunter boots country feet made by reading and absorbing unwanted welding effort,

Πέρασα μια βόλτα για να πω ότι τέλειωσα τα κωλοβιβλία μέσα σε 3 μήνες και τώρα δεν ξέρω τι σκατά να κάνω μέχρι να βγει το Winds of Winter και πήγε να με πιάσει κατάθλιψη, οπότε δεν είδα άλλη επιλογή από το να τα ξαναδιαβάσω από την αρχή. :lol::lol::lol:
Θα σας πω ποιό [U]θα ήθελα[/U] να είναι το τέλος της ιστορίας…

[SPOILER]
Μην το ανοίξεις αν δεν έχεις διαβάσει τα πάντα…[SPOILER]Ο μόνος που θα ήθελα να κάτσει στο iron throne είναι ο Stannis αλλά δεν το βλέπω. Η Danny είναι προφανής επιλογή αλλά όσο κι αν την πάω, δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα τους Targaryens γενικά. Τέλοσπάντων, δε με νοιάζει και πολύ ο θρόνος. Μακάρι ο Jon να έχει όντως πεθάνει και να γίνει με κάποιον τρόπο ένας αιμοσταγής, αμείλικτος, διψασμένος για εκδίκηση undead. Μετά, μαζί με τον Bran να εξουσιάσουν μέσω super-badass μαγείας όλους τους White Walkers και τα wights και να κατεβάσουν ολόκληρη ορδή από zombies, με την Lady Stoneheart και τον σκελετό του Ned μεταξύ τους και να σπείρουν τον πανικό σε όλο το Westeros. Να μην επιβιώσει ΚΑΝΕΙΣ λέμε. Α, και κάπου μέσα στον πανικό να σκάσει και η Arya και να συμβάλλει στην αιματοχυσία. Μουαχαχαχα! [/SPOILER][/SPOILER]

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να πει ο καθένας πως θα ήθελε ή πως πιστεύει ότι θα τελειώσει η ιστορία.

Λοιπόν, εγώ θα ήθελα

Μην ανοίξετε το σπόιλερ παρά ΜΟΝΟ αν έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία

[SPOILER]
Θέλω η Danny να μεταμορφωθεί σε κακιά της ιστορίας, μια εξουσιομανής, παλαβή σκύλα και να την πιάσει η “αρρώστεια” της γενιάς της. Ο λόγος απλά γιατί ειδικά μετά το τελευταίο βιβλίο με έχει εκνευρίσει. :PP

Θέλω επίσης να πεθάνουν σχεδόν όλοι, πλην ελαχίστων. Και να δούμε επιτέλους επικές μάχες με τους Others, με δράκους μέσα και όλα. Και να υπάρξει ένα σχετικά “θετικό” μήνυμα στο τέλος, πέραν του ατελείωτου ρελατιβισμού τύπου “όλα είναι σχετικά, δεν υπάρχει καλό και κακό, ο καλύτερος και ο πιο ηθικός μπορεί να πεθάνει, ο πιο φθονερός επιβιώνει, όλα είναι μια ζούγκλα και τίποτα περισσότερο”. Από ένα σημείο και έπειτα ακόμα και αυτή η “ρεαλιστική” αντίληψη κουράζει.

Και να με εκπλήξει ο Μάρτιν. Έχουν γραφτεί ήδη τόσα για πιθανές εξελίξεις που χρειάζεται μαγκιά από την πλευρά του για να δημιουργήσει κάποιο πραγματικά απρόβλεπτο σενάριο. :P[/SPOILER]

[SPOILER]εγώ σαν true manowarας τα θέλω απλά τα πράγματα. να τα γαμήσει όλα ο τζον.όλα και όλους. γιατί γαμάει κι έχει κάτι αρχιδάρες που κρέμονται από το τοίχος μέχρι κάτω 8) [/SPOILER]

Τεράστια αλήθεια αυτό που λες για τα αρχίδια του Jon.:lol::lol::lol:

Kαταρχας εισαι καμμενος.Αν και με βλεπω και μενα να τα ξαναρχιζω μεχρι να βγει
το Winds Of Winter.

Να πω και εγω το σεναριο μου για το τελος.
Μην ανοιξει καποιος που δεν εχει διαβασει ολα τα βιβλια.

[SPOILER]Καταρχας πιστευω οτι στο τελος θα μεινουν στο προσκηνιο Daenerys,Snow και καποια εκπληξη που περιμενω απο τον Martin.Θες ο γιος του Raegar που εσκασε μυτη,δεν ξερω ποιος.Stannis δεν βλεπω προκοπη.

Τωρα οσον αφορα το σεναριο που θα μ’αρεσε εμενα.Καταρχας θελω στα δυο επομενα βιβλια εναν μαζικο πολεμο να γινει ο κακος χαμος και οποιος και να κερδισει να σκασει μυτη η Arya και να τον σκοτωσει :smiley: και να παρει τον θρονο για παρτη της.[/SPOILER]

Άποψη για το τέλος…

[SPOILER] Δεν ξέρω τι φταίει. Ίσως ότι στην φάση που είναι τα βιβλία νοιώθω ένα μεγάλο anticlimax και επειδή γενικότερα δεν με εκφράζει πλέον καθόλου το high fantasy, το μόνο τέλος που μπορώ να φανταστώ είναι αποκαλυπτικό. Δεν ξέρω πως και τι, αλλά θεωρώ ότι θα έρθει το τέλος της εποχής αυτής του Westeros. Κάτι σαν το τέλος του Έλρικ για όσους κατέχουν. Ίσως να διασωθούν κάποιοι σαν τους Jon, Tyrion, Arya ή Daenerys πχ σε μια ατμόσφαιρα επιβίωσης και νέου ξεκινήματος. Το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου υπό δύσκολες συνθήκες. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον είναι απίθανο, αλλά θα μου άρεσε κάτι τέτοιο αν ήταν λυρικά και μαεστρικά δωσμένο.[/SPOILER]

Η δική μου εκδοχή για το τέλος
(για όσους έχουν διαβάσει όλα τα βιβλία)

[SPOILER] Ο Σνόου πεθαίνει. Ο Μπραν παίρνει τη θέση του 3-eyed crow και εξουσιάζοντας όλα τα πλάσματα βόρεια του τείχους κάνει ντου στο νότο για να εκδικηθεί τον αποδεκατισμό της οικογένειάς του. Παράλληλα η Ντεναίρυς με τον Αίγκον έχουν πάρει τον θρόνο και μετά το ντου του Μπραν γίνεται επική μάχη ανάμεσα σε white walkers και δράκους. Οι οίκοι του νότου πάνε με τους Ταργκάρυεν ενώ αυτοί του Βορά με τον Μπραν. Γίνεται της πουτάνας σκοτώνονται σχεδόν όλοι και ο Θήον βρίσκει την ευκαιρία και παίρνει τον Σιδερένιο Θρόνο. Για να εξιλεωθεί για την προδοσία στους Σταρκ Βάζει τον μικρό Σταρκ (δεν μου ρχετε το όνομα) και γίνεται Άρχοντας του Γουίντερφελ και του Βορά και την Σάνσα αφού αποκεφαλίσει τον Littlefinger την παντρεύει με τον Euron Greyjoy και της δίνει τον Νότο. Τότε η Άρυα μαθαίνει πως τα αδέρφια της είναι όλα ζωντανά και αφού εχει μετατραπεί σε μπάνταςς ασάσιν μπαίνει στο King’s Landing απαρατήρητη, σκοτώνει τον Θήον για την πουστιά που είχει κάνει με το Γουίντερφελ και παίρνει τον θρόνο για την πάρτη της. Έτσι πλέον οι Σταρκ κυριαρχούν σε όλο το Γούεστερος. Ο Τύριον αφού πάρει όλο το χρυσό των Λάννιστερ αυτοεξορίζεται κάπου στο Εσσος και περνάει την υπόλοιπη ζωή του στα μπουρδέλα. [/SPOILER]

Interesting. Θα μπορούσε φαντάζομαι, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι και δεν το θυμάμαι

Μπράβο dmembra, θα σε σύστηνα στον Μάρτιν. (ίσως να πάρει μπρος και ο ίδιος μ’αυτές τις ιδέες :PP)

χεχε. Θενξ :roll:

[SPOILER]Α! και εννοείται πως Commander της Night Watch γίνεται ο Σαμ Ταρλυ :p[/SPOILER]

ωραιο το σενραριο οντως, αλλα θα χρειαστει αλλα 5 βιβλια και δεν θελω να το σκεφτομαι κατι τετοιο…:lol::lol:

κατι που μου εχει περασει σαν ιδεα

[SPOILER]ο τζον φυσικα και δεν θα ειναι νεκρος, ή θα τον αναστησει η αλλη, και επειδη ειναι μισος ταργκαρυεν θα παντρευτει με νταυνερυς και θα βασιλευσουν το γουεστερος οπου το νεο βασιλικο αιμα των ταργκαρυεν/σταρκ θα κυριαρχησει.[/SPOILER]

Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα samis. :lol:

Παραείναι ρομαντικό το σενάριο για να αντέξει σε μια σειρά όπως του Μάρτιν. :stuck_out_tongue:

Όταν θα ρθει η Αποκάλυψη θα με θυμηθείτε ρομαντικοί τύποι. Εδώ είναι Westeros…:stuck_out_tongue: