Leper, πάρε ένα ακόμα ποστ-σεντόνι αφού τα γουστάρεις τόσο.
To spoiler ΜΟΝΟ για όσους έχουν διαβάσει [B]όλα[/B] τα βιβλία.
[SPOILER][SPOILER]
Καταρχήν από το πρώτο βιβλίο μου καρφώθηκε στο μυαλό η (δημοφιλής, απ’ ό,τι κατάλαβα) υπόθεση ότι ο Jon Snow δεν είναι γιος του Stark, αλλά της Lyanna και του Raegar. Μάλιστα νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που θα το είχε ψιλιαστεί.
Τα hints είναι αρκετά
Έχει γίνει τόσος ντόρος στο ίντερνετ γι’αυτό το θέμα που πλέον, αν αποδειχτεί πως είναι έτσι, θα φτάσουν να πουν ως και “προβλέψιμο” τον Μάρτιν! Η αλήθεια είναι πως κολλάει για πολλούς λόγους αυτή η θεωρία, συν οτι οι 9 στους 10 που διάβασαν το τέλος του Dance With Dragons δεν “έχαψαν” πως ο Jon πεθαίνει κανονικά…
Είναι αυτό που έλεγα (με το οποίο συμφωνείς), πως από ένα σημείο και έπειτα αυτού του τύπου οι “θάνατοι” έχασαν την ικανότητα να εκπλήσσουν και να αιφνιδιάζουν, γιατί απλά ο Μάρτιν μετά τους… αναιρούσε, φανερώνοντας πως ο χαρακτήρας ζει ουσιαστικά.
O Red Wedding υπήρξε ασφαλώς το μεγαλύτερο σοκ και η κορωνίδα των θανατηφόρων εκπλήξεων, αν και είναι γεγονός πως ο Μάρτιν δεν έχει “αγγίξει” ακόμα τους χαρακτήρες που θα λεγε κανείς συνιστούν τους κεντρικούς της σειράς: Daenerys, Jon, Arya, Tyrion, ή ακόμα και Cersei, Jaime.
Eκεί θέλει αρχίδια για να τους σκοτώσει… (αν και κατά πάσα πιθανότητα κάποιοι απ’αυτούς θα πεθάνουν ως το τέλος - προσωπικά θεωρώ πιθανό να πεθάνουν ΟΛΟΙ εκτός από τα παιδιά: Bran, Arya & Sansa).
όταν τελικά ο Quentyn Martel πεθαίνει έτσι άδοξα, εκεί νιώθω ότι ένας ολόκληρος ήρωας (και ό,τι το συνοδεύει, δηλαδή ιστορίες από το παρελθόν κλπ.) πήγε στράφι.
O Quentyn, o Quentyn… Πω ρε, έχω ξεχάσει ποιός είναι - φαντάσου πόσο ενδιαφέρον μου φάνηκε το τελευταίο βιβλίο. Αυτός ο απεσταλμένος του βασιλιά Martel δεν είναι, ο νεαρός, που τον κοροιδεύει η Daenerys και στο τέλος πάει να βουτήξει τον δράκο και την πατάει σαν ηλίθιος?
Παίζει να ήταν ο πιο άκυρος χαρακτήρας του βιβλίου για μένα. :PP
Π.χ. φανταστείτε να πεθαίνει στο επόμενο βιβλίο ο γιος του Raegar, είναι σαν να διαβάσαμε τσάμπα όλη αυτήν την ιστορία ότι τον έκρυβαν τόσα χρόνια, τον προετοίμαζαν κλπ.
Ο γιος του Rhaegar ουσιαστικά συνιστά το… έδαφος που τρίζει κάτω από τα πόδια της Daenerys - ως τώρα ήταν η “μόνη” που νομίζαμε πως επιζεί από τους Targaryens, με αυτόν όμως αλλάζουν οι ισορροπίες… Θα’ χει ενδιαφέρον να δούμε που το πάει ο Μάρτιν.
Πάντως θα έχει φάση να επικρατήσουν στο τέλος ο γιος του Raegar και η Dainerys και να δούμε μία Targaryen αυτοκρατορία part 2. :roll:
Μάλλον ανταγωνιστικά τους βλέπω αυτούς τους δύο εγώ…
Ο Rous Bolton στα μάτια μου είναι κάτι σαν Taywin Lannister νούμερο 2, και ο Ramsey ΑΝΕΤΑ το ίδιο αντιπαθητικός με τον Joffrey. Τέρας ο τύπος, όχι αστεία.
Τέρας, δεν αντιλέγω… Αλλά αν δεν τον δω προσωποποιημένο στην οθόνη, δε μπορώ να τον συγκρίνω με το σίχαμα, τον Joffrey… Συν οτι μέχρι τώρα είδαμε σε δράση τον Ramsey περισσότερο ενάντια στον Theon, ο οποίος δεν είναι και τόσο πια συμπαθής… (καλός είναι βασικά, αλλά λίγο μαλάκας :P). Αν τον βλέπαμε να στρέφεται ενάντια σε χαρακτήρες που πραγματικά γουστάρουμε (όπως είδαμε τον Joffrey) νομίζω θα μπορούσε να πάρει τη θέση του.
Αλλά για την ώρα, μετά τον θάνατο Tywin & Joffrey και μετά την… μετατροπή του Jaime σε “καλό”, νιώθω πως υπάρχει ένα κενό “κακών” στην ιστορία… Ο Roose είναι λίγο άχρωμος για μένα, ενώ ο Ramsey κακός μεν, αλλά “μακριά”.
Ωστόσο μένει να τους δω και στην οθόνη, εκεί μπορεί να αλλάξω γνώμη…
Επίσης μου έκανε εντύπωση πώς δε σχολίασε κανένας τη σκηνή με τη διαπόμπευση της Cersei, μιλάμε για μία από τις πιο έντονες σκηνές! Με το ξύρισμα, τη γύμνια κλπ.
Ναι, κι αυτή τη σκηνή θα με ενδιέφερε να δω στην οθόνη.
Τρέλα που όλα αυτά ξεκίνησαν (και συνεχίζουν να συμβαίνουν) λογω των κινήσεων του Littlefinger. Θάνατος του Arryn, προδωσία του Ned, θάνατος του Joffrey κλπ. Αλλά μετά υπάρχει ένα πολύ φυσιολογικό ‘‘γιατί’’; Τι είχε να κερδίσει; Αφού ούτως ή άλλως ευνοϊκή ήταν η θέση του.
Power. Power. Poweeeeeeeeerrrrrr!!! :PPPP
Επίσης σκεφτόμουνα ότι αν στις δύο season είδαμε τόση τσόντα (που δεν υπήρχε στα βιβλία αν θυμάστε), θέλω να δω τι θα γίνει στις επόμενες, όπου, στα βιβλία τουλάχιστον, γίνεται το σώσε.
Mη το λες, υπήρξαν ουκ ολίγες σκηνές των πρώτων βιβλίων που δεν έδειξαν στη σειρά. Να θυμίσω ας πούμε στο πρώτο βιβλίο τον… δημόσιο έρωτα Daenerys-Drogo μπροστά σε όλους τους Dothraki! Ή τα ρούχα που φορούσαν στο Qarth, με το βυζί έξω (που στη σειρά τα απέφυγαν).
Όχι οτι είναι φειδωλοί στην τσόντα ε, κάθε άλλο. Αν μπορούν να βάλουν βάζουν, έτσι πάει. Απλά θα μπορούσαν να αντλήσουν ακόμα περισσότερη από τα βιβλία.
Επίσης πόσο θα 'θελα και στην τηλεοπτική σειρά να υπήρχαν flashbacks, ειδικά αυτόν το Raegar πολύ θα γούσταρα να το δω.
Μεγάλο φάουλ το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, με την Dany στον Ναό της Μαγείας, όπου πετσόκοψαν όλα τα εκπληκτικά που διαβάζουμε στο βιβλίο, ανάμεσα στα οποία και τα flashbacks που είχε και έχτιζαν τον μύθο της σειράς…
[/SPOILER][/SPOILER]