Παει και το τριτο βιβλιο
[spoiler]
λοιπον, καταρχας Martin, wtf. Εναν χαρακτηρα ηθελα πραγματικα να σκοτωσεις, και την εφερες την γκρινιαρα καταθλιπτικια παλι στη ζωη, μπραβο βλακα παραξενε.
γενικα ωραιο μακελειο επεσε σε σαυτο, πολυ θανατικο, καποια απο τα οποια δεν ηθελα, πχ Tywin, γιατι ηταν ωραιος χαρακτηρας και μαρεσε σαν βασιλιας (εστω Hand). Tωρα δε ξερω τι θα γινει με το βασιλειο, φανταζομαι Τομμεν συνεχιζει, με τη μανα του ναχει το πανω χερι. Ελπιζω σε κανα τουιστ και Jaime να παρει εξουσια, δινοντας χαρη και στον Τυριον και καπως ετσι να παει το πραμα. Δε ξερω, δε με απασχολει και τοσο. Γιατι οσο και να λεγεται Game of thrones κλπ, μεχει λιγο κουρασει η σαπουνοπεριλα του θεματος και απλα παρακολουθω, ετσι κι αλλιως οι περισσοτερες υποθεσεις που κανω βγαινουν λαθος (duh, αλλιως δεν θαταν καλο βιβλιο) αλλα νταξει. Το οτι ο Littlefinger ομως τα σχεδιασε ολα και τα αρχισε ολα τοξερα, γαματος.
να ρωτησω και τον χρηστη Red viper γιατι διαλεξε αυτο το γιουζερνεημ οταν μιλαμε για εναν ηρωα βλακεντιο
Τα κεφαλαια του wall παραμενουν τα αγαπημενα μου, μαζι με Jon, που απο τους βασικους ειναι και ο αγαπημενος μου ηρωας.
Απο αυτους που εχω γνωρισει so far, αγαπημενοι μου ειναι μακραν ο Jaqen H’gar, Barristan, Mormonts (πατηρ και ιος) και Hound. Τι νοημα εχει, απο τη μια στιγμη στην αλλη μπορει να μισησεις καποιον, γιαυτο ειναι ωραια η γραφη του μαρτιν, απο την αλλη…
ο τρελος εχει και καποια μεινοκτηματα τα οποια μου σπανε τα νευρα. Πρωτα απ’ολα οι περιγραφες του ειναι αρκετα κουραστικες και επαναλαμβανομενες, σε βαθμο εκνευριστικο. Ναι καταλαβαινω οτι ειναι φαντασυ σειρα, και καποια πραματα και μερη πρεπει οντως να τα περιγραφει εκτενως, αλλα αμα ξαναδιαβασω για την πανοπλια του Λορας θα τρελαθω. Να μη μιλησω για τα Weirwoods, που το καθενα ειναι ιδιο και παλι εκει, να τα περιγραφει λες και δεν υπαρχει αυριο.
Συνεχιζοντας την γκρινια, οσο εχει μαστορευσει στην περιγραφη τοπιων, αλλο τοσο νιωθω οτι χωλαινει στην περιγραφη μαχων. Εννοω combat κανονικο, οπως στο Blackwater, ενω ειχε το ποτενσιαλ να γινει φοβερο ολο αυτο, δεν ενιωσα πολλα.Μπορει να φταιω και γω βεβαια, αλλα αποψαρες ειναι αυτες. Δηλαδη ενω το aftermath μαχων το περιγραφει τελεια γιατι ειναι κατι ‘ακινητο’, οπως πχ οταν αντικρυσαν το πεδιο μαχης στο Fist, στις πιο δυναμικες σκηνες ειναι πιο μετριος.
Τελος, αλλο ενα πραμα που μενοχλει ειναι το φαινομενο του ‘το λιβανιζω 342 κεφαλαια, στο τελος το βγαζω απο το μυαλο σου, σαν κατι που δε θα γινει, και μετα το κανω, με την πιο γελοια δικαιολογια/προφαση’. Αυτο μεκνευριζει. Το πιο προσφατο παραδειγμα ειναι με την Arya και τον Hound που ολο λεει θα τον φαει, και θα τον φαει, και τελικα δε το κανει ποτε, και τελικα απλα τον αφηνει, ενω φαινοταν πως ποτε δεν θα τον αφηνε. Με ξενερωσε, αν και λογικα δε νομιζω πως εχω τον τελευταιο Hound.
Tι αλλα; μμ, ηθελα περισσοτερο Theon μαρεσει τρελα σαν ηρωας, παρα την προδοσια, ετσι κι αλλιως αποφασισα να μη ‘δεθω’ με τους Starks απο τι στιγμη που πεθανε ο Ned γιατι φανταζομαι πως θα επεφτε ο θανατος της αρκουδας, οποτε κρατω σφαιρικες αποψεις και δεν ‘υποστηριζω’ καποιον οικο. (εκτος απο τους Mormonts :p). Eλπιζω ουτε μαυτον ναχουμε δει τα τελευταια, αλλα μαλλον τον γδαρανε, οποτε δεν ελπιζω πολλα.
Η Ντανη οσο με κουραζε στο δευτερο βιβλιο, αλλο τοσο πωρωτικη ηταν στο τριτο, αν και νταξει, πολλες πουτανιες εκανε, και εκνευριζει σε στιγμες, αλλα τι πεις, ΓΥΝΑΙΚΑ*.
Για τη Σανσα τι να πω, το μονο καλο που προσεφερε ηταν δικαιολογια να κοιμηθω. Οταν πηγαινε τεσσερις το πρωι και δε μπορουσα να σταματησω να διαβαζω, γυρναω σελιδα και βλεπω κεφαλαιο Σανσα και νταξει, εκλεινα απλα το βιβλιο. Το ιδιο με Catelyn. Ηλιθιε μαρτιν, ηλιθιε.
ygritte <3. οταν με το καλο φτασει η σειρα στο καστιν της, θα ειναι η ηρωιδα που περιμενω να δω περισσοτερο. φοβερη, κοκκινομαλλα με λιγο αραιωμενα δοντια, ΠΟΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ; πουτανες.
Αλλο που με τσαντισε ειναι πως σε ΚΑΘΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της Arya ολο περιμενω να βρει τη Νυμερια, και ολο περιμενω, και περιμενω, και περιμενω και αρχιδια. πφφ.
Ειναι και αλλα που θελω να σχολιασω αλλα βαργιεμαι τωρα καπως…
Ισως κανω ενα μικρο break τωρα και δεν πιασω το τεταρτο βιβλιο κατευθειαν, να περιμενω και 2-3 αλλα ατομα που ταρχισαμε μαζι να με προλαβουν να το συζητησουμε γιατι ειναι χαζο να μιλας μονος σου, και δε περα δε θελω να διαβασω προηγουμενες σελιδες γιατι σιγουρα καποιος θα με σποηλεριασει.
αυτα.
*πρητενσιους σοβινισμος[/spoiler]
[SPOILER][SIZE=“6”][CENTER][I]χειμών γὰρ ἐγγύc[/I][/SIZE]
[/CENTER][/SPOILER]