Aπλός τρόπος για να ηχογραφήσεις κιθάρα στο σπίτι σου?

Ντάξει σε πολλούς θα είναι προφανές, αλλά εγώ είμαι τελείως άσχετος με αυτά.

Για πείτε έναν απλό τρόπο, τι χρειάζεται ν’ αγοράσω/κατεβάσω? Το θέλω βασικά γιατί ξεχνάω πολλές φορές κάποια πραγματάκια που γράφω, όποτε καλό είναι να τα ηχογραφώ για να μένουν.

Απ’ την στιγμή που θες απλά “να τα ηχογραφώ για να μένουν” (δηλαδή δεν σε ενδιαφέρει και τόσο η ποιότητα ηχογράφησης) το πιο απλό και -τσάμπα- είναι να κατεβάσεις το guitar rig, να το φορτώσεις στο cubase και αφού καρφώσεις την κιθάρα στο line in του pc αρχίζεις να γράφεις. Λογικότατα θα χρειαστείς και ASIO drivers.

Eναλλακτικά ξοδεύεις λίγα φράγκα και αγοράζεις ενα [I][U]USB audio interface[/U][/I] που θα έχει και καλυτερότερη ποιότητα ήχου.

λοιπόν:

1. Το cubcase τί είναι?

2. Τι εννοείς “αφού καρφώσεις την κιθάρα στο line in του pc”?

Τhanx necro!

Πρόγραμμα ηχογράφησης. Επαγγελματικότατο και θέλει πολλά ψωμιά για να το μάθεις. Άμα το μάθεις κάνεις παπάδες γενικά και είναι και δύσκολο. Τα βασικά όμως (που και γω μέχρι εκεί ξέρω) θα τα βρείς εύκολα κοιτώντας και τίποτα tutorial ή how to. Απλά μέσα στο cubase θα φορτώσεις το guitar rig (το πρόγραμμα που με λίγα λόγια έχει διάφορους εικονικούς ενισχυτές ωστέ να φτιάξεις εφέ και ήχο της κιθάρας) ωστέ να την γράψεις. Με λίγο γκουκλάρισμα θα το βρείς.

Δεν είμαι και σίγουρος πάντως αν θυμάμαι καλά το guitar rig μπορεί να λειτουργεί και μόνο του και να έχει από μόνο του ηχογράφηση χωρίς να χρειάζεται το cubase. Οπότε κατεβάζεις guitar rig πρώτα.

Η κάρτα ήχου από το pc σου έχει 3 τρύπες λογικά (αν δεν ειναι 5.1). Τεσπά εκτός απ’ τις εξόδους οπού εκεί είναι τα ηχεία έχει 2 εισόδους, μία για το μικρόφωνο και άλλη μία (μπλε λογικά) οπού αυτή είναι το line in. Oπότε εκεί συνδέεις απευθείας την κιθάρα. Κιθάρα --> καλώδιο --> PC. Απλά θα χρειαστείς βύσμα για να μετατρέψει την μιά άκρη του καλωδίου σε 3.5 mm.

[SPOILER][/SPOILER]
Ή να αγοράσεις άλλο καλώδιο στην μία το χοντρό το βύσμα της κιθάρας και στην άλλη το λεπτό.

Όπως είπα λογικά θα χρειαστείς ASIO drivers γιατί θα έχεις latency στην ηχογράφηση και στο monitor.

Πάντως για να μη μπλέκεις με βύσματα και ASIO κλπ κλπ και να έχεις και καλύτερη ποιότητα καλύτερα να δώσεις κανα 20-30 ευρώ και να πάρεις κάτι [U]τέτοιο[/U],να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να σου μείνει ξέρω γω…

ΟΟ 1000 θενξ νέκρο! Κατατοπιστικότατος. Θα δοκιμάσω

necro κάτι τέτοιο:

θα βοηθήσει? Κάνει την ίδια δουλειά με το παρακάτω?

(Ρωτάω γιατί δε θέλω αρχικά να χαλάσω πολλά λεφτά. Θέλω να δω λίγο δοκιμαστικά πώς θα πάει)

Τέλος, στην Ελλάδα σε τι είδους κατάστημα μπορεί να πωλείται κάτι τέτοιο? (με μουσικά όργανα? pick-up ενισχυτές? κάτι άλλο?)

Το πρώτο να σου πω την αλήθεια δεν το χω δοκιμάσει αν και φαίνεται ωραίο, απλό και έξυπνο. Kαι μπορεί και αυτό να χρειάζεται τίποτα ASIO drivers δεν ξέρω. Εννοείται κάνουν την ίδια δουλειά απλά είναι η πιο απλή μορφή της κατηγορίας που λέγονται USB audio interfaces, έτσι ψαξτα. Τώρα για μαγαζί εδώ Ελλάδα δε ξέρω. Κοίτα και στο noiz για κανα μεταχειρισμένο κάτι μπορεί να τσιμπήσεις απο κει όπως και ebay.

ok και κάτι τελευταίο, το αρχικό βύσμα που πόσταρες (χωρίς usb κλπ) μπαίνει μάλλον εκεί που είναι τρύπα για μικρόφωνο, ε?

Κλασσική κάρτα ήχου. Στο μπλέ είσαι.

οκ ρε θενξ.

πφ σκατόλάπτοπ

ε ναι αφου έχεις λαπτοπ τo βάζεις στην μοναδικη είσοδο, μικρόφωνο δηλαδή :stuck_out_tongue:

α χαχαχ οκκεεεεεεεε:D

necro θεος! Επιάσα κι όλας δουλειά σήμερα. Αγορασα το παναπλο βυσμα που μπαινει στη θεση του μικροφωνου, εκανα οτι ειπες και δουλεψε ΓΑΜΩ. Καλα παππαδες μπορεις να κανεις μ’ αυτη την ιστορια. Να δω πως θα διαβασω τωρα:p

χαχ άντε καλό κάψιμο :wink:

στο audacity γίνεται να ακούω κάτι και να ηχογραφήσω ταυτόχρονα ? :-k

Επ ειμαστε και αλλοι εδω!:smiley:
Δηλαδη ποια μεθοδο ακολουθησες??? Αγορασες το καλωδιο που εχει στη μια ακρη θυρα USB και στο αλλο καρφι για την κιθαρα, το συνεδεσες στο μπλε βυσμα της καρτας ηχου. Οκ ως εδω. ΚΑΙ ΜΕΤΑ?

μη μου πεις οτι απλα ανοιξες την ‘ηχογραφηση’ του υπολογιστη και το ηχογραφησες! Αν ναι, παραμορφωση πως εβαλες?

Σορι παιδες, ασχετος εδω με υπολογιστες, με κιθαρα κατι λιγα κανουμε.

έλα φίλος!

Λοιπόν αγόρασα ένα απλό βυσματάκι (1 ευρώ κάπου εκεί) που συνδέει το ένα άκρο του καλωδίου της κιθάρος με τη θύρα του μικροφώνου του υπολογιστή. Κατέβασα το guitar rig το πρόγραμμα μαζί με κάποια ASIO drivers (googl-αρα μη νομίζεις. Κι εγώ είμαι πανάσχετος με υπολογιστές) ε και με το πρόγραμμα αρχισα να γραφω. Διαθετει απειρες παραμορφωσεις, πεταλια, εφε, ενισχυτες, και δυνατοτητα να παιξεις πανω απο δικό σου ηχογραφημενο κομματι. Μοναδικό μείον, αν ανοίξεις με άλλο player το κομμάτι που γραψες δεν εμφανιζονται παραμορφωσεις. Αλλά κλαιν το ξανανοιγεις με guirar rig και εισαι κομπλε!

Αδερφε θαυμασια οσα μου λες! Χαιρομαι που ειναι τοσο απλο, αυτα σιγουρα θα μπορω να τα κανω. Ουτως η αλλως δε θελω να ηχογραφησω για να βγαλω cd, απλα για να ακουω πως παιζω και να ηχογραφω ιδεες και κομματια μου για να γουσταρω ο ιδιος.

Ευχαριστω πολυ. Ισως να σε ξαναχρειαστω, κατα τον Ιουνιο μαλλον, γιατι τωρα δινω Πανελλαδικες…

Θα βρείς την υγειά σου ρε. Κι εγώ ακριβώς αυτά ήθελα, να δω λίγο πως βγαίνουν κάποια ριφάκια, να πάτησω από πάνω άλλα, αλλά και να τα θυμάμαι. Και σου λέω στους υπολογιστές δε το’ χω ΚΑΘΟΛΟΥ ομως, και το έκανα πανεύκολα!

Καλή τύχη στις εξετάσεις!