Μια ερώτηση…
Το Guitar Rig με ακουστική δεν δουλεύει? Μόνο με ηλεκτρική?
Για να ηχογραφήσω ακουστική μόνο μέσα απ’το Cubase γίνεται ή υπάρχει και άλλος τρόπος?
Thanx!
Μια ερώτηση…
Το Guitar Rig με ακουστική δεν δουλεύει? Μόνο με ηλεκτρική?
Για να ηχογραφήσω ακουστική μόνο μέσα απ’το Cubase γίνεται ή υπάρχει και άλλος τρόπος?
Thanx!
Το Guitar Rig δουλεύει με ό,τι να 'ναι αρκεί να τα 'χεις συνδέσει όλα σωστά, δηλαδή:
Όργανο -> Κάρτα ήχου -> Guitar Rig -> ηχεία / ακουστικά
Αν για κάρτα ήχου έχεις ένα εξωτερικό μαραφέτι όπως εγώ (έχω το UX1 Studio pod της Line 6) συνδέεις το όργανο και τα ακουστικά σου εκεί και απλά σετάρεις το PC μέσα απ’ τις ρυθμίσεις των Windows για να βλέπει το μαραφέτι ως κάρτα ήχου και σαν μικρόφωνο.
Φρόντισε να 'χεις τους σωστούς drivers για την κάρτα ήχου ή το μαραφέτι σου για να αποφύγεις τα προβλήματα.
Όσο για την ηχογράφηση υπάρχουν πολλά προγράμματα τριγύρω. Μπορείς ακόμα και με το default πρόγραμμα των Windows. Εγώ έχω τo Audacity και το Μixcraft μια και δε με βοηθάει σε κάτι το Cubase (και συνήθως ηχογραφώ χωρίς click track γιατί βαριέμαι να το ρυθμίζω, συνήθως αυτά που παίζω αλλάζουν χρόνους πολλές φορές) και προτιμώ να έχω πιο απλό interface.
Ελπίζω να βοήθησα, άμα έχεις κι άλλες ερωτήσεις εδώ είμαστε.
Λοιπόν…
Έχω βάλει την ηλεκτροακουστική μου στην πίσω υποδοχή του pc (η κάρτα είναι 5.1 οπότε μπορώ να την συνδέσω ή στην ροζ που είναι για το μικρόφωνο ή στην μπλε που λέγεται είσοδος γραμμής) αλλά το problem είναι πως όταν παίζω (χωρίς να είμαι μέσα σε κάποιο πρόγραμμα) ακούγεται μόνο απ’το αριστερό ηχείο.:-k
Επίσης όταν κάνω ηχογράφηση με τα windows μου ακούγεται κανονικά από όλα τα ηχεία το τελικό αρχείο…
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να ηχογραφήσω με Guitar Rig γιατι όταν το ανοίγω και αρχίσω να παίζω δεν ακούγεται τίποτα…
???
Στην τελευταία ερώτηση σου απάντησα στο Pm, για το αριστερό ηχείο δε ξέρω:s
Στην εγκατάσταση δεν σε ρώτησε κάπου ποιον driver να εγκαταστήσεις?
Rig Kontrol 3 Driver
Session I/O Driver
Guitar Rig Mobile I/O Driver
A αυτό το’ χα γραψει στις προηγουμενες σελίδες. Κατέβασα κάποια ASIO drivers που μου’ πε ενα παιδι στο θρεντ. Googlaρε τα
Τα έχω κατεβασμένα τα ASIO…
Απλώς ρώτησα αν στην εγκατάσταση επέλεξες κανένα από αυτά γιατί εγώ δεν διάλεξα κανένα και λεω μήπως αυτό ήταν το problem…
δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια
Πάντως ότι έγραψα έκανα πάνω κάτω, γιατί κι εγώ είμαι εξαιρετικά αμπάλος σε θέματα υπολογιστών.
Το καλώδιο με την μια άκρη usb και την άλλη καρφί το πήρες από μαγαζί ή από internet?
από μαγαζι (αν και νομιζω ειχα απαντησει σε πμ)
λοιπόν επανέρχομαι, και ρωτάω πώς τώρα ηχογραφούμε σπιτικά και μας μένει ενα αρχειακι κομπλε με τις παραμορφωσεις του και ολα που να ανοιγει απο εναν απλο πλειερ?
Γιατι στο guitar rig το αρχειο που “ηχογραφεις” αν επιλεξεις να το ανοιξει με καποιο Player, στο εχει χωρις την παραμορφωση.
Σε ποιο deck γραφεις?Εχει δυο,πρεπει να γραφεις στο post.
Θα αγοράσει αυτό ( http://www.thomann.de/gr/zoom_q3_hd.htm ) ένας φίλος μου και με δελεάζει ! Μπορώ να ηχογραφήσω με αυτό κιθαριστικά κομμάτια? Αξίζει μια τέτοια αγορά ή να κάνω ότι έχετε γράψει πιο πάνω ? :-k
Θες να δώσεις τόσα φράγκα για να πάρεις ένα μαγνητόφωνο???
Γιατί στην ουσία ένα μαγνητόφωνο είναι…
Με τα ίδια φράγκα βρίσκεις κάρτα ήχου ή πεταλιέρα για να κάνεις την δουλειά σου…
Πάντως με ένα cubase, ένα guitar rig και ένα ampeg μπορείς να κάνεις παπάδες (για επίπεδο ηχογράφησης στο σπίτι). Mε γνώσεις γύρω από το θέμα ήτοι ενασχόληση και ψάξιμο, συν μια αξιοπρεπη καρτα ηχου ηχογραφείς και ντεμο (εκτος απο ντραμς) σε επίπεδο που θα εγραφες και σε ενα στουντιο [U]με περιορισμενο μπατζετ[/U].
Θεωρω άσκοπο να δωσεις εστω και 20 ευρω να παρεις ενα μαγνητοφωνο για να ηχογραφεις. Η τεχνολογια εχει κανει μεγαλα αλματα. Απλα θελει να αφιερωσεις 2-3 μερες να μαθεις να τα δουλευεις.
Αν εισαι μερακλης βαζεις και ενα beatcraft για drums και έχεις ολοκληρωμένο σύνολο για επίπεδο “κάθομαι και μαλακίζομαι”. Μεχρι και προγραμματα για στοιχειωδες mastering κυκλοφορουν (Aams).
Εγω ασχολουμαι με αυτα κανα μηνα και αμα σας βαλω πραγματα που εχω κανει χωρις καν να εχω καρτα ηχου περα απο τη μητρικη του υπολογιστη, θα καταλαβετε για τι μιλαω.
@worst enemy Γραψε κατι στο cubase και περνα του plugin απο guitar rig που ειδα οτι το χρησιμοποιεις.
Επίσης κατεβάστε το addictive drums για να δώσετε λιγο γεύση στα ριφφακια σας!!
και κάτι άλλο Guitar rig ή amplitube, ιδου η απορία???
Τα έχω και τα 2, επειδή όμως παίζω μπάσο, πιο πολύ μαλακίζομαι με το guitar rig που έχει και λίγες επιλογές για μπάσο. Το amplitube το έχω σε μια γωνιά να κάθεται. Ο κιθαρίστας που μαλακιζόμαστε το χρησιμοποιεί και είναι όντως καλό και αυτό.
Κατέβασα guitar rig και asio driver απο το internet. Τα εγκατέστησα και όλα κομπλέ. Δεν έχω βάλει ακόμα την κιθάρα γιατί δεν έχω πάει να πάρω το βίσμα. Οπότε άνοιξα το guitar rig και έχει κάποια ήδη demo τραγουδάκια. Πατάω play σε αυτά και το μόνο που ακούγεται απο τα ηχεία μου είναι απλά ένας εκκωφαντικός ήχος, και μόνο. Τι παίζει;
γενικότερα έχω παρατηρήσει ότι το guitar rig δουλεύει όταν προγράμματα που χρησιμοποιούν ήχο (players, youtubes, soundclouds, κλπ) είναι κλειστά,
τα’ χεις κλειστά?
Ναι όλα κομπλέ είναι απο αυτό το θέμα
Να ρωτήσω κι εδώ, μιας και κάπου αλλού που είχα post-άρει δεν είχε απαντήσει κανείς.
Είμαι κι εγώ της σχολής Cubase, Guitar Rig κλπ. κλπ. Όταν πάω να κάνω export σε MP3 (ενώ άλλες φορές είναι κομπλέ) κάποιες φορές μου βγάζει ‘‘CPU overload’’. Από ό,τι είδα στο internet κι άλλοι είχαν τέτοιο θέμα, αλλά δεν πολυκατάλαβα γιατί ήταν στα αγγλικά. Γνωρίζει κανείς τι παίζει;