Aπλός τρόπος για να ηχογραφήσεις κιθάρα στο σπίτι σου?

Δοκιμασε να μπεις στις ρυθμισεις της καρτας ηχου.Στην Εισοδο πρεπει να εχεις την επιλογη “Line In”.

Θα αγοράσω το βίσμα πρώτα να συνδέσω την κιθάρα και μετά βλέπουμε. Α και αυτό που μπορώ να το αγοράσω; Κάπου πριν μερικές σελίδες είπε ο worst enemy ότι το πήρε γύρω στο 1 ευρώ

Σε εμένα υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αρχικά όταν φορτώνω στο guitar rig ενισχυτές/πετάλια ακούγεται ένας ήχος σαν το white noise της τηλεόρασης. Όταν ηχογραφώ στην ηχογράφιση επίσης. Τι παίζει; Υπάρχει κανείς να με καθοδηγήσει απο την αρχή μέσω pm;

μπορείς να μας πεις τον τρόπο σύνδεσης σου, την κιθάρα σου και την κάρτα ήχου σου;
και πολύ πιθανόν τσέκαρε το καλώδιο καμιά φορά το πιο απλό είναι κι αυτό που δεν μας έρχεται στο μυαλό.

επίσης είπες Guitar Rig… δοκίμασε λίγο την καθαρή εξομοίωση του γιατί αν έχεις ενισχυτή με τρελά γκάζια δεν έχεις εσύ το πρόβλημα. Έτσι είναι το Guitar Rig.

Για να λύσεις το πρόβλημα χρησιμοποίησε το Noise Gate του Guitar Rig. :slight_smile:

Το μεταφερω κι εδω.

Δε μπορω να κανω το guitar rig 5 να δουλεψει ουτε με σφαιρες!Ενω εχω output sound,π.χ. ο μετρονομος ακουγεται,δεν βλεπει την κιθαρα στο input.Την εχω συνδεσει στη θεση mic της καρτας ηχου(onboard realtek) και την ακουω απο τα ηχεια,το guitar rig ομως δεν την βλεπει!Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

Help!

Στο line in πρέπει να την συνδέσεις. Επίσης τσέκαρε στα settings της κάρτας να’χεις “listen to…”.

Για να σιγουρέψεις ότι το σήμα έρχεται στην κάρτα κατέβασε ένα audacity και τσέκαρε για αρχή εκεί. Άμα έρχεται σήμα είναι σίγουρα κάτι με τις ρυθμίσεις του guitar pro.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στο line του mic δεν θα δουλέψει.

Υγ. Φαντάζομαι ότι το βγάζεις από κάποιο DI ή από ενισχυτή. Το line in θέλει ενισχυμένο σήμα.

Fake ευχαριστω ρε φιλε!Λυθηκε το προβλημα.Τελικα στο line in ηθελε.Χθες με το παιδι που το συζητουσα μου ελεγε οτι αυτος το συνδεει στο mic…Γι’αυτο εφαγα κολλημα!#-o

απο audio interfaces τι προτεινεται για ηχογραφηση εν ετη 2013? σκεφτομαι να ριξω γυρω στο 100αρι,το πολυ 150 αν αξιζει κατι πραγματικα και θα θελα τις γνωμες σας

θα το χρησιμοποιω για ολα(keyboard,κιθαρα,μπασο,φωνη) εκτος απο drums…γενικα δε νομιζω να ηχογραφω πανω απο 2 tracks ταυτοχρονα,οποτε βαση αυτου θα κινηθω στην αγορα

Κοίτα αφού δεν θα ηχογραφείς πάνω από 2 ταυτόχρονα πας σε κάτι τέτοιο: http://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_2i2.htm
ή κάτι τέτοιο: http://www.thomann.de/gr/presonus_audiobox_usb.htm
Και τα 2 είναι πολύ παρόμοια. Έχουνε 2 εισόδους και 2 εξόδους (left-right) και γενικά αν δεις reviews στο internet είναι αρκετά καλά για τα λεφτά τους.

λοιπόν. εχω ενα digitech rp150 το οποίο κάνει φοβερή δουλεια και το 'χω συνδέσει σε κάτι παλιά ηχεία με ενισχυτη(οχι κιθαρας) τα οποία τα 'χαμε αχρησιμοποίητα. ψαχνω ενα προγραμμα για ηχογραφηση και εχω βρει ενα δωρεαν, το Audacity, αλλα δεν εχει και την πολυ καλη ποιοτητα. το cubase δεν δουλευει στο πισι μου γιατι εχω επεξεργαστη x64 και το 'χω βρει μονο για x32. υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα ηχογραφησης καλο που να μην ειναι δωρεαν;

Guitar rig mate !!

Sent from my iPhone using Tapatalk

το πεταλι εχει δικο του προγραμμα για να επεξεργαζομαι τον ηχο. με το guitar rig μπορω να ηχογραφησω ε; ευχαριστω!!

edit: το εψαξα λιγο και δεν ειναι προγραμμα ηχογραφησης το guitar rig

Τα 32bit προγράμματα δουλευουν και σε 64bit λειτουργικά. Δε θα έχεις θέμα με το cubase.

λυθηκε το προβλημα. δε νομιζω, γιατι οταν ειχα πατησει εγκατασταση προσπαθουσε το πισι να βρει εναλλακτικες για να δουλεψει λογω συμβατοτητας και στο τελος δεν το εγκατεστησε…
το 'χα διαβασει κι αλλου οτι δεν θα δουλευει τελεια ή και καθολου.

ειναι φοβερο παντως να ηχογραφεις στο πισι και να βρισκεις απειρα εφε. ακομη και εφε μπασσου για κιθαρα βρηκα. εχω ενθουσιαστει!

Τι να σου πω, εγώ έχω 64bit windows 8.1 pro και με cubase γραφω τόσα χρόνια. Το θέμα σου θα ήταν αλλου στάνταρ.

Αντε καλή αρχή μαν.

μπορει να 'χεις και δικιο. γενικα προγραμματα για x32 μου εμφανιζουν προβληματα συμβατοτητας και δεν φορτωνουν. anyway, ευχαριστω!

ας με διαφωτισει καποιος σε κατι. η ποιοτητα της ηχογραφησης εχει να κανει με την καρτα ηχου, αλλα αν ακουγεται απαισια μπορει να κανει και με το συστημα ενισχυτη/ηχειαμε τα οποια εχεις συνδεδεμενη την κιθαρα; ας πουμε βαζω δυνατα τον ενισχυτη και ακουγεται ενα μπουκωμα στην ηχογραφηση