ο αγαπημένος σας δημοσιογράφος και το σημερινό του άρθρο…
Tην περασμένη Κυριακή, μόλις τελείωσε το ματς του Ολυμπιακού, πήρα τηλέφωνο τον Νίκο Λιράκη, τον γενικό διευθυντή της Λάρισας. «Νίκο», τον ρώτησα, «αυτόν τον Βάλνερ εσείς δεν τον δοκιμάζατε και θέλατε να τον αποκτήσετε;». «Ναι», μου είπε. «Είναι καλός παίκτης», του είπα. «Ναι, αλλά έχει παίξει σε τρεις ομάδες», μου απάντησε, «και άμα κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός, θα πάρει στα χαρτιά τους βαθμούς». «Αποκλείεται», του είπα. «Υπάρχει dvd που τον δείχνει να αγωνίζεται με τρεις διαφορετικές ομάδες», μου είπε. «Και γιατί δεν το δίνεις στον Ολυμπιακό», τον ρώτησα. «Εγώ δεν δίνω dvd, παίρνω dvd», μου απάντησε σαν παλιός καλός δημοσιογράφος. «Αμα θέλεις, να σ’ το στείλω», πρόσθεσε.
Χίος
Μισή ώρα αργότερα το μηχανάκι του Κώστα Κωστάντου, αντιπροέδρου της ΑΕΛ, μαρσάριζε κάτω από το σπίτι μου. Κατέβηκα. Ο Κωστάντος, που από τότε που έχει παίξει στη σειρά του TRT «Φαλάνι 5-0» κυκλοφορεί ντυμένος γιατρός όλη μέρα, έβγαλε το δισκάκι και μου το έδωσε. «Δεν το είδα», μου είπε. «Ούτε ο Λιράκης το είδε, αλλά μπορώ να σου πω ότι έχουν κοπεί κάποιες σκηνές και δεν ακούγεται τι λέει ο Βάλνερ για τον Σωκράτη Κόκκαλη!». Εμεινα άφωνος. Ενώ κι ο Κωστάντος εξαφανιζόταν στο σουρούπωμα, αναρωτιόμουν τι πρέπει να κάνω. Ποιος έχει κάνει το μοντάζ; Εχουν δει το dvd στο «Goal»; Ξέρει ο Καμπουράκης τους κομμένους διαλόγους; Θα με γράψει ο Χίος έτσι και τον πάρω τηλέφωνο;
Μπαλκόνι
Πήρα την κατηφόρα της Αγίας Φωτεινής. Η μία πιθανότητα ήταν να πάρω τηλέφωνο τον Γιάννη τον Μώραλη και να του κλείσω ένα ραντεβού στο Βυζαντινό του Χίλτον. Θα του έδινα το dvd και μετά θα κρατούσα το απόρρητο. Στον Μώραλη είχα εμπιστοσύνη -τι θα γίνονταν, όμως, αν πηδούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού στην Καλαμάτα ο Λίας ο Δαμήλος;
Φίλος
Τρομοκρατήθηκα καθώς είδα το μέλλον. Ο Πανούτσος θα έβγαινε στην εκπομπή του στο ράδιο και θα έπαιρνε αποστάσεις. Θα έκανε γνωστό ότι κάποτε μου έστειλε ένα μήνυμα ο Πέτρος Κόκκαλης που έγραφε «μη με μπερδεύεις με τον Κατάπτυστο», θα μιλούσε για τη σχέση μου με τον Λούβαρη που στη γιορτή μου με παίρνει για τα «χρόνια πολλά», θα ζητούσε συγγνώμη από τον Αθανασόπουλο που τον είχε προειδοποιήσει για το τι άνθρωπος είμαι. Τέλος, θα αποκάλυπτε το λογαριασμό των 546 ευρώ που έχω στην Εμπορική Τράπεζα - λογαριασμό αληθινό όνειδος για κάθε δημοσιογράφο του καιρού μας. «Είχα δίπλα μου ένα φίδι», θα έλεγε κλαίγοντας και θα έθετε τον εαυτό του εκτός της τηλεοπτικής μας εκπομπής, που είναι άλλωστε η μόνη στην οποία κάποιος μας βλέπει μαζί. Πιστεύω ότι ο Βόγλης, ο Μπαλάφας, ο Παναγιωτάς, ο Μέγας, ο Κατσαρός, ο Λιώρης και κυρίως ο Πολυχρονίδης, που γουστάρει το τζέρτζελο, θα έπαιρναν το μέρος μου, αλλά δεν είναι και σίγουρο.
ΔΟΧ
Στη «SportDay» αντιθέτως και στον SuperΣΠΟΡ FM θα με σταύρωναν. Ακούω στα αυτιά μου τον Χελάκη να λέει στο ράδιο (σαν άλλος Πρετεντέρης) ότι αυτό που έκανα είναι «συναλλαγή ή εκβιασμός». Ακούω τον Τσόχο να ισχυρίζεται ότι και σ’ αυτόν πήγαν το dvd, αλλά δεν το είδε και ότι έχει μάρτυρα τον Μαζιά. Ακούω τον Χαραλαμπόπουλο να αποκαλύπτει ότι κάποτε με πιάσανε στο Μπρίντεζι με ληγμένο διαβατήριο! Μόνο ο Ελευθεράτος θα έπαιρνε το μέρος μου: αφού ο Διονύσης υπερασπίζεται τους διαιτητές, θα το 'κανε και για μένα που ξέρω τι καπνό φουμάρουν. Το πολύ πολύ να έκανε κάποια επίθεση στον Ντέμη, που είναι και βολικός.
Πάτρικ
Ταραγμένος πήρα τηλέφωνο τον Πατρίκ Κομνηνό. «Εχω το dvd του Βάλνερ», του είπα. «Μονταρισμένο ή αμοντάριστο;», με ρώτησε. «Μονταρισμένο», του είπα, «αλλά δεν το είδα». «Ούτε εγώ», μου είπε. «Τι να κάνω;», ψέλλισα. «Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσεις με τον Τέο», μου είπε. «Μα ο Τέο…», τον αποπήρα, «είναι πλέον στην Ελβετία και τη θέση του στο συμβούλιο την πήρε ο Γιάννης ο Δεσύλας, που έρχεται μάρτυρας κατηγορίας στις αγωγές που μου κάνει ο Γκαγκάτσης». «Το ξέρω», απάντησε, «μετά την ιστορική αυτή εξέλιξη για όσους θρηνούν για τη φυγή του Τέο ή για τον ερχομό του Δεσύλα, θα δοθεί καφές στην καφετέρια “Jolly”, που ο τελευταίος έχει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Γράψ’ το αυτό, γιατί χθες ο Κάκος πήγε και ήπιε καφέ απέναντι, στο “Play”».
Σόφο
Τον άφησα γιατί ήταν όλο χαρά, περιμένοντας ότι η ΑΕΚ θα νικήσει τον Πανιώνιο. Πήρα τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Του είπα ότι έχω το dvd. «Ακου», μου είπε, «η μόνη λύση είναι να το πας στον Βασίλη τον Γκαγκάτση. Αυτός θα τα τακτοποιήσει όλα». «Εγώ;», του είπα κάνοντας την ίδια ερώτηση που κάνει σε βραχνό και ο Γκαγκάτσης όταν τον κατηγορούν. «Ναι, εσύ», μου απάντησε. «Θα πάρεις τον Χρήστο Υφαντή, θα του το δώσεις και θα τελειώσει η ιστορία». «Μα δεν μπορώ να πάω εγώ στον Γκαγκάτση;», του είπα. «Γιατί εγώ πώς πήγα;», με ρώτησε.
Μπουνιές
Είχε δίκιο. Είχα βγει ποδαρόδρομο πίσω από τον Αγιο Σώστη. Εστριψα για την ΕΠΟ. Και τότε είδα ένα πλήθος απέξω να τσακώνεται. Παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφοι, μάνατζερ, δικηγόροι, εκδότες, επόπτες, πεθερές και κουμπάροι έπαιζαν μπουνιές. «Τι γίνεται;», ρώτησα σαν άλλος «Νικολακό» τον Γιώργο τον Στράτο που είναι πάντα εκεί. «Εχουν φέρει όλοι το dvd του Βάλνερ και σκοτώνονται ποιος θα το παραδώσει πρώτος», μου είπε. «Ο Αρβανιτίδης και ο Κομπότης έχουν ένα πανό που γράφει “Βασίλη, εγώ το 'φερα”». Δεν άντεξα άλλο και πήρα τον Μώραλη…
Ντέρμπι
ΟΑρης κατεβαίνει με: «Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εταιρείες ΝetMed και ΤAF (εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) απαγορεύτηκε η μετάδοση του αγώνα της Κυριακής από τον ηλεκτρονικό πίνακα του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ζητούμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας για την αναστάτωση, αλλά μάλλον κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία τους στο γήπεδό μας, σε συνέχεια της αποφυγής παρουσίας τους στο ίδιο το παιχνίδι».
Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με: «Ενημερώνουμε αυτούς που επιχειρούν να κρύψουν την αγωνία τους, την αναξιοπρέπεια και τους φόβους τους πίσω από “κυνήγι μαγισσών” ότι ουδέποτε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ασχολείται με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς, όπως επίσης ότι ουδέποτε ασχολούμαστε με το τι κάνουν άλλοι σύλλογοι στα σπίτια τους. Για εμάς ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ’ όλα…».
(Καλά, είναι δυνατόν ο Σκόρδας να πίστευε ότι θα τον άφηνε η NetMed να μεταδώσει ένα ματς που γίνεται σε συνδρομητικό (;!) κανάλι σε ανοιχτή δημόσια προβολή;)
προβλέπω κάποια στιγμή να μαζεύει μερικές ψιλές ο Κάρπετ…