έχουμε διαφωνίσει πολύ για κάρπετ. κρατήθηκα κ δεν έγραψα γιατί περίμενα μια μέρα που να έχω όρεξη. όπερ κ εγέννετο…
θα κάνω δύο παραδοχές. α. ότι ήταν (είναι?) φανατικός γαύρος με κονέ στον ολυμπιακό κ ενδεχομένως παλαιότερα νταραβέρια και β. ότι είναι ο κορυφαίος από άποψη αναγνωσιμότητας κ ενδιαφέρον του κόσμου, δημοσιογράφος αυτή τη στιγμή
πάμε τώρα σε 1-1
α. περί γαύρου : δέχομαι ότι κάποτε μπορεί να έγραφε διαφορετικά κ να ήθελε να μπει σε κάποιο πόστο στον ολυμπιακό, αλλά δεν μπήκε κ θύμωσε. διαβάζοντας κάρπετ όλα αυτά τα χρόνια έχω την εντύπωση ότι σαν άνθρωπος ωριμάζει σιγά-σιγά: και τα κείμενα βελτιώνονται και οι απόψεις. μπορεί κάποτε να άρχισε να χτυπάει τον θρύλο γιατί είχε προηγούμενα. μετά όμως άρχισε να βλέπει έντονα το νταραβέρι με τους διατητές, το ήξερε κ εκ των έσω κ σύμφωνα με δηλώσεις του, κάπου εκεί σιχάθηκε κ την στρατευμένη δημοσιογραφία. νομίζω ότι ο κάρπετ (κ ο πανούτσος, του οποίου παίζει να είμαι ο μεγαλύτερος φανμπόιζ στην Ελλάδα κ στον κόσμο) περισσότερο αγαπάει τον καθαρό ολυμπιακό των πέτρινων χρόνων, που έπαιζε όσο μπορούσε αλλά ήταν τσρου, παρά τον κουπαδόρο με τα νταραβέρια. Νομίζει (κ νομίζω) ότι στην πορεία η τιμιότητα κ η ηθική των παιδιών του πειραιά, θυσιάστηκε για κάποιες παλοκούπες. και εκεί κάπου χαλάστηκε…
γιατί τον “πολεμάει”? για δύο λόγους
[ul]
[li]α.πρώτον γιατί τον χαλάει το νταραβέρι. κ το γράφω αυτό γιατί όπως ξέρετε ο κάρπετ έχει πολλή εσωτερική ενημέρωση, που κάποιες φορές γράφει κ προς τα έξω. όταν μιλάει για φανταστικά σενάρια κ τα βάζω εδώ, ο κρισπ λέει πάντα “μαλακίες”. όταν όμως αναφέρεται συγκεκριμένα σε ονόματα, τηλέφωνα κ καταστάσεις, κανείς σας δεν μιλάει, γιατί όλοι ξέρουμε ότι δεν ρισκάρεις επανειλλημένα την καριέρα σου, αν δεν ξέρεις τι λες. κ χαρακτηριστικό είναι ότι τόσα χρόνια, παρότι έχει κατηγορήσει πολλούς και βαρύτατα, δεν έχει μπλεξίματα. αυτό πάει να πει ότι κάτι ξέρει κ ότι αυτά που λέει στέκουν. επίσης σε αυτή τη χώρα ευκολότερα κάνεις καριέρα μακαρίζοντας τον μεγάλο ολυμπιακό κ λιγότερο πηγαίνοντας κόντρα. ρωτήστε τον Χριστόγλου για αυτό, που με δύο κείμενα (“ο γαύρος τα σοδόμισε όλα, όπως πάντα κ όπως πρέπει” και “θέλουμε σοβαρότητα κ μεταγραφές, για να τα σοδομίσουμε όλα, όπως πάντα κ όπως πρέπει”) έχει στήλη. το να ευλογείς τις επιλογές κόκκαλη κ τον ολυμπιακό είναι η ευκολότερη οδός προς την καριέρα. και την κόλαση… χοχο
[/li][/ul]
και
[ul]
[li]β. γιατί και αυτός (όπως κ πολλοί άλλοι τελευταία, στυλ Χελάκη κ Σαμπράκο) θέλουν να καθαρίσει το πρωτάθλημα από τα λαμόγια, γιατί ξέρουν πως ένα καθαρό πρωτάθλημα, θα φέρει περισσότερα λεφτά, για όλους. δλδ, και για τους ίδιους. και επειδή ξέρει από μέσα τα νταραβέρια, τους κράζει συνέχεια με την δύναμη που έχει από τον κόσμο. ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα φέρει περισσότερα λεφτά για εφημερίδες, στοίχημα κτλ κτλ κ αυτό το ξέρει ο κάρπετ. νομίζω ότι παλεύει για την τσέπη του, εντούτοις, για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.
[/li][/ul]
β. περί ΑΕΚ
[ul]
[li]α. περί αγωνιστικών : υπάρχουν φάσεις που μας χαϊδεύει. πρόσφατα έγραψε (νομίζω) ότι επειδή παίξαμε έτσι με τον ολυμπιακό, θα είναι εύκολο να παίξουν έτσι κ στα υπόλοιπα ματς, ή έτσι θα έπρεπε να παίζουμε σε όλο το πρωτάθλημα. αυτό είναι ευχολόγιο κ όχι κριτική. νομίζω ότι στηρίζει κάπως τα αγωνιστικά της ΑΕΚ, γιατί την θέλει αναπόσπαστη στην μάχη του τίτλου, όχι επειδή είναι ΑΕΚ, αλλά επειδή θέλει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. εκτιμάει τον Ντέμη (δειτε β) κ αυτό που κάνει, κ δεν τον στηρίζει μεν, αλλά δεν τον κατακρίνει επίσης. στα αγωνιστικά της αεκ δεν κάνει τόσο καλή κριτική κ αυτό φαίνεται. ο λόγος ?
[/li][/ul]
[ul]
[li]β. περί παραγοντικών : ότι κ να μπορώ να πω για Κάρπετ, εδώ έχει 100% δίκιο ! Θεωρεί τον Ντέμη ένα μαθητευόμενο μάγο, που όσα κ να ξέρει από μπάλα, δεν ξέρει από παραγοντιλίκι κ έτσι κάνει λάθη (ανακοινώσεις ή μη για διαιτησία, Φερερ κτλ). γι’αυτό αν δείτε συχνά στα κείμενά του τον νουθετεί. σε αυτό που έχει δίκιο ο κάρπετ είναι ότι ο Ντέμης είναι ο μόνος που παλεύει για να φύγουν τα λαμόγια. ο μόνος. με τα λάθη του μεν, αλλά το έχει πει, το δείχνει κ το προσπαθεί συνεχώς κ σταθερά. και ο κάρπετ τον συμπαθεί κ τον στηρίζει για αυτό, γιατί δεν περιμένει ούτε από τον Κόκκαλη του “αυτούς τους οπαδούς έχουμε κ μας αρέσουν”, ούτε από τον Τζίγγερ που δεν μπορεί να ελέγξει το εσωτερικό του ΠΑΟ, να κάνουν κάτι. ο κάρπετ πιστεύει πως με την επιμονή του ο Ντέμης θα αλλάξει το ποτάμι κ γι’αυτό τον στηρίζει τόσο. και όσο ο Ντέμης είναι ο μοναδικός που μιλάει για καθαρό πρωτάθλημα, να φύγει η βια από τα γήπεδα κτλ κτλ, καλά κάνει κ τον στηρίζει.
[/li][/ul]
ένα τελευταίο : βλέπω ότι συχνά χαλιέστε από τον κάρπετ. οκ ξέρω πως οι κρισπ/κάρβου/κόζυ όταν ήταν μικρότεροι “διάβαζαν” και δεν ξέρουν από παράγκα. οκ. απλά όταν είσαι ο κάρπετ κ γράφεις τόσα και πολύ βαριά, πρέπει να έχεις κάποια δίκια, γιατί ούτε στα δικαστήρια δεν τον τρέχουν όσο συχνά θα έπρεπε για τα ψέματα (?) που γράφει.