Ac/dc στο oaka, 28/5/2009

να μαι κι εγω ο ξεχασμενος κ εκνευριστικος camel να τα πω απο τη δικια μουθ πλευρα που μαλλον θα σας ενοχλισει… φυσικα κ δε δινω δεκαρα αν συμφωνειτε η οχι γιατι οπως και να το κανουμε η πορωση υπερισχυει της καθαρης σκεψης.

ολο το ποστ μου εχει να κανει πανω κατω με αυτο το quote πιο πανω.
λοιπον εχουμε και λεμε…

ημουν πεμπτη σειρα απο καγκελο αρκετα κοντα στον διαδρομο. μεχρι να ξεκινησει η φαση ημασταν χαλαρα, βλεπαμε ολη τη σκηνη κ ολα ωραια. με το που βγαινουν οι The Answer αρχισε ενας πανικος…μαζες να κοινουντε προς ολες τισ κατευθυνσεις σαν μια θαλασσα απο κοσμο ο οποιος δεν μπορουσε να κανει κ αλλιως μιας και καποιοι “εξυπνοι” θεωρουν σψστο να ξεκινανε να σμπρωχνουν ετσι για πλακα, να κανουν μοσ πιτς κ να χοροπηδανε παρασερνοντας απειρο κοσμο μαζι τουσ. και το αποτελεσμα?
ποδοπατημα, κοπελες να ασφυκτιουν(να παλευουμε καποιοι να τις κραταμε λιγο χωρο ανοιχτο μην μας παθουν κ τπτ) κ ανδρες…ΑΝΔΡΕΣ ξαναλεω να φευγουν προσ τα πισω λεγοντας πως δεν την παλευουν κ πως θα λυποθυμησουν… ετσι ξενερωσα στην αρχη της συναυλιας με την κοπελα μου κ τον κολητο μου παρεα… τα λογια της κοπελας μου " ετσι θα ειναι κ στους AC DC ?" κ εγω να απαντω μην ανησυχεις, ολα καλα θα ειναι…ελα που δεν ηταν τελικα…
ελα που ηταν τρεισχειροτερα απο πριν…σε σημειο που ακομα κ εγω 1.83 υψος δεν εβλεπα τπτ παρα μονο ατομα να πασκιζουμε να μην πεσουμε κατω, μην παραπατησουμε ετσι οπως κουνιομασταν ολοι δεξια αριστερα…(φυσικα ειμαι τσαμπουκας σε σημειο που καποιοι με αγριοκοιταξαν)και οσο κ αν προσπαθησα να μεινω εκει με αναγκασαν να παω αρκετα πισω που δεν υπηρχε τετοιος πανικος…αλλα μπορουσα να κατσω ηρεμα αγκαλια με τον κολητο μου να τραγουδαμε μαζι.εκει βεβαια δεν εβλεπα καλα. απο τοση αποσταση…
και εκει ο κοσμος αλλη φαση…σα να μη συμβαινει τπτ…παρακολουθουσε αταραχτος. ουτε τραγουδι ουτε χειροκροτημα… αλλα δε βαριεσαι…
καποιοι πανε για να δουν συναυλια κ να ακουσουν τα κομματια κ οχι για να χτυπιουνται ασταματητα κ στο τελος να μην εχουν καμια ουσιαστικη αναμνηση απο το live.(βαγγελας απο 8ball…μια μερα θα σε δειρω σε ενα λαιβ το υποσχομαι δημοσια!!!)

για τους Answer δεν διαβασα τπτ. το μονο που διαβασα ηταν στο live report. "Καλή για την περίσταση εμφάνιση, αλλά ο αχανέστατος χώρος έδειξε κάποιες στιγμές να τους καταπίνει. " δεν περιμενα κ τπτ διαφορετικο απο κοσμο ο οποιος το supoport το εχει του πεταματου οπως παντα…

φυσικα κ δεν τους καταπιε ο χωρος αλλα ηταν ΤΟΣΟ ενθουσιωδεις, τοσο δυναμικοι, τα κομματια ηταν πολυκαλυτερα παιγμενα live απο οτι στο αλμπουμ. ο ηχος στο 1ο δεν ηταν καλος αλλα στη συνεχεια εφτιαξε κ ακουγα το καθε οργανο πεντακαθαρα! γενικα ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!! τεοιες ροκ μπαντες δε βλεπουμε συχνα και χαιρομαι παρα πολυ που τουλαχιστον αυτους τους απολαυσα…οσο καταφερα δηλαδη.

ο ηχος των AC DC παλι ηταν παρα πολυ καλος οπου κ αν βρισκοσουν! ο κοσμος απαραδεκτος.

οι ελληνες θελουνε να δειχνουνε κακοι, πορωμενοι κ οχι ξενερωτοι…κ εξετιας αυτων τυποι σαν κ εμενα οχι μονο δεν ευχαριστηθηκαν την καλυτερη συναυλια της ζωης τους αλλα ηθελαν να φυγουν… και για εσας τουσ πολλους οι AC DC δε σημαιναν τπτ…ειναι απλα ενα μεγαλο ονομα στη ροκ κ οφειλετε να παρευρισκεστε εκει γιατι πρεπει… για εμενα ομως κ για καποιους αλλους αυτη η μπαντα ειναι πολλα παραπανω. την αγαπαμε! σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ οσους βοηθησατε στο να μην περασω καθολου καλα κ να στεναχωριεμαι εδω κ 3 μερες τωρα κ μαλλον κ για παντα.

Σας ευχαριστω!

Βασικα μπερδευτηκα,τη μια λες οτι σε ενοχλησε το οτι καναν μοσπιτ γυρω σου και σε σπρωχναν,και μετα το οτι ολοι γυρω σου ηταν ξενερωτοι και δεν κουνιοταν φυλλο και δεν αγαπαν τους AC/DC οσο εσυ.

Mια καλή ατάκα που διάβασα στο δίκτυο

pleon mporo otan o mparmpas mou leei exo dei Santana, Jethro Tull klp klp na tou leo…
‘‘sta paparia mou ego eida AccaDacca!!!’’

το οτι δεν τραγουδουσαν δε χειροκροτουσαν κ τα σχετικα ηταν μια παρατηρηση. δε με ενοχλει. απλα παρατηρησα αυτο που πιστευα εξαρχης. ο κοσμος που πηγε δεν ειναι οπαδοι του συκροτηματος. ετσι πηγαν απλα. ενα μεγαλο event.

περιμενω σχολια κ απο αλλους που ειχαν το ιδιο προβλημα με εμενα. αν υπαρχουν δηλ… ισως εγω ειμαι ο περιεργος που δε γουσταρω να με ποδοπατουν να με πιεζουν κ το μονο που να με νοιαζει ειναι να κουνω το κεφαλι μου πανω κατω κ να χοροπηδω…

προχθες ξεκαρφωτοι ηταν αρκετοι!!δεν πειραζει ομως,ειδαν κ αλλοι πως γλενταει ο angus με την παρεα του!!

Το βρισκω πολυ αφελες παντως να περιμενει κανεις σε τετοια συναυλια να μην τον ακουμπαει κανενας και να ειναι ανετος και να χτυπιεται μονος του,ειδικα οταν πηγαινει μπροστα.

Σε ένα τέτοιο λάηβ έχεις καμιά 20ρια άτομα γύρω σου κ αυτό είναι όλο. Συνολικά δε καταλαβαίνεις τι γίνεται. Τσέκαρε κανά βιντεάκι να δεις τι γινόταν.

σωστος… σε rock - metal συναυλια πας, οχι στην βισση. Εδω στους metallica πριν δυο χρονια, εγω και η παρεα μου ειχαμε αραξει μπροστα στην κονσολα, αλλα και εκει γινοταν χαμος pit, ξυλο, καπνογονα κτλπ. Και περσυ στους maiden το ιδιο… Γενικα οποιος δεν γουσταρει να παει μπροστα, δεν πηγαινει μπροστα… τοσο χωρο εχει στο ΟΑΚΑ ετσι και αλλιως, ολο και καπου θα βρεις να κατσεις και να απολαυσεις την συναυλια

Υπηρχε χωρος μπροστα και για οσους ηθελαν να χωθουν και για οσους ηθελαν να παρακολουθησουν με την ησυχια τους…Σιγα πια τη λαοθαλασσα που σπρωχνοταν στους Answer…στα τελευταια τους κομματια αρχισε αυτο και ηταν σε συγκεκριμενο χωρο.
Και στη τελικη πως να μη σπρωχτεις ρε φιλε με τον αλλον?Δηλαδη το ιδανικο για σενα ειναι να χοροπηδαει ο καθενας στο “τετραγωνακι” του και να τραγουδαει?Rock N Roll συναυλια ηταν…

Τωρα για τα κοριτσια,θα πω το κλασσικο.Αν δε το σηκωνεις το μπροστα,δε πας…

Eγω θα πω οτι rock ειναι, δεν θα χτυπηθουμε??? Της πουτανας θα γινεται…

Για το ποδοπάτημα επειδή ούτε εγώ το γουστάρω είχα βάλει martens με σίδερα και δεν κατάλαβα χριστό. Πάντως αν και δεν ήμουν κοντά σε καπνογόνα είναι λίγο εγκληματικό πιστεύω ν ανάβουν καπνογόνα σε χώρο με τόσους ανθρώπους που χτυπιούνται και που είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, και που οι περισσότεροι έχουν μακριά μαλλιά (και άρα μπορούν να αρπάξουν για πλάκα). Το πιτ είναι επιλογή σου αν θα μπεις, το crowd surf το ίδιο, στο σπρώξιμο μπορείς αν δε θες να το γλιτώσεις (αν κι έχει την πλάκα του ομολογουμένως), αλλά η μαλακία με το καπνογόνο είναι μεγάλη γιατί δεν εξαρτάται από σένα αποκλειστικά. No offense σε όσους άναψαν καπνογόνα και είναι στο φόρουμ, απλά δεν υπάρχει λόγος να κινδυνέψει κόσμος που πάει να διασκεδάσει.

ΤΟ καπνογονο ειναι καλη φαση αν γινει προσεκτικα, σβηστει κατω και γενικα δημιουργει ωραιο κλιμα… Η μαλακια ειναι να πεταχτει μεσα στον κοσμο ή να το αναψει ο αλλος ενω ειναι στριμωξιδι…

Αυτό, επειδή είμαι κι εγώ υπερ των καπνογόνων!

Όταν το ανάβεις ουσιαστικά κάνεις ενα κύκλο από μονος σου, για να μη καούν οι γύρω:p

ετσι ειναιμειναι καλη φαση τα κπνογονα αλλα προσοχη!!!να τα πεταξεις κατω,μην πυρπολησεις κανενα!!!

Ναι ρε παιδιά… εγώ τη γούσταρα πάντως την όλη φάση και είμαι και κοπέλα και ήμουν σχετικά μπροστά. :smiley:

εκει που ημουνα εγω σκασαν 2-3 καπνογονα διπλα μου και στο δευτερο ηταν που δημιουργηθηκε το στριμωξιδι και κοντεψα να πεθανω…γενικα ειναι ωραια φαση αλλα θελει πααααρα πολυ προσοχη…

Tο ποδοπατημα και το στριμωξιδι ουτε γω το γουσταρω και θα συμφωνησω με Καμελ,οτι γενικα ο Ελλην οπαδος αρεσκεται στο να ενοχλει τους γυρω θελοντας ο ιδιος στην τελικη να εκτονωθει…ΑΛΛΑ ειναι συνειδητη επιλογη του καθενος να παει τοσο μπροστα,ξεροντας ουσιαστικα εκ των προτερων οτι θα στριμωχτει το λιγοτερο.Προσωπικα προτιμω και ανεκαθεν προτιμουσα την"ασφαλεια" της κερκιδας αλλα ειπα λογω acdc να κατεβω αρενα και να παω οσο πιο μπροστα μπορω.Συνειδητα λοιπον ποδοπατηθηκα,στριμωχτηκα και γενικα περασα λιγοτερο ανετα,αλλα καποια πραγματα ειναι κοινη λογικη αν εχεις παει σε κανα 2 λαηβ και ξερεις τι επικραττει…

Στο Wembley πισω και χαλαρα κοινως τωρα που εφυγε η καυλα της πρωτης φορας…:stuck_out_tongue:

H «Black Ice Tour» των AC/DC με θρυλικά vintage MIDAS και ELECTROVOICE!

Να με τι περιοδεύουν στην «Black Ice Tour» οι AC/DC

Οι AC/DC κρατάνε αυθεντικά αναλογικό τον ήχο τους με μια χειροποίητη Midas Pro 40 του 1985 στο FoH και 96 καμπίνες X-Array στο PA!

O Harry Witz και ο Paul ?Pab? Boothroyd είναι οι βασικοί σχεδιαστές του συστήματος με το οποίοι περιοδεύουν οι AC/DC ανά τον κόσμο (η περιοδεία τους ονομάζεται «Black Ice Tour» κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αμερική). Οι συστάσεις και για τους δυο περιττεύουν, όμως σε περίπτωση που δεν τους έχετε ακουστά, να σας πληροφορήσουμε ότι ο Harry Witz (Clair Global) έχει σχεδιάσει μερικά από τα μεγαλύτερα συστήματα που έχουν στηθεί ποτέ, όπως το PA σύστημα για την κάλυψη του φεστιβάλ Monsters of Rock στη Μόσχα, καθώς και πολλές από τις περιοδείες των Rolling Stones μεταξύ άλλων. Επίσης έχει διατελέσει σύμβουλος της Electro-Voice επί σειρά ετών, και έχει συμμετάσχει ενεργά στο σχεδιασμό των συστημάτων X-Array και XLC line array της EV.

O Paul ?Pab? Boothroyd μπροστά από το κολοσιαίο σύστημα με τα 96 X-Array
Ο Paul ?Pab? Boothroyd ξεκίνησε ως μηχανολόγος μηχανικός και κάποια στιγμή έτυχε να φτιάξει το βαν μιας φίλης του που είχε συγκρότημα και περιόδευαν στην Αγγλία. Στο τέλος της ημέρας έφτασε να στήνει τα ηχεία της μπάντας και μετά από μερικά χρόνια κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά και να γίνει FoH ηχολήπτης πολλών επώνυμων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, μεταξύ των οποίων ο Paul McCartney και οι AC/DC.

Ο Pab και ο Witz συνεργάστηκαν για ακόμα μια φορά στον ηχητικό σχεδιασμό της περιοδείας «Black Ice Tour 2009» των AC/DC που ως γνωστόν θα επισκεφθεί και τη χώρα μας στα τέλη Μαίου. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη περιοδεία όσον αφορά το PA σύστημα είναι κατά 25% μεγαλύτερη από την επιβλητική περιοδεία «No Security Tour» των Stones. Σ? αυτή την περιοδεία έχουν επιδοθεί σ? έναν πολύπλοκο συνδυασμό καμπινών που συνθέτουν ένα πραγματικά μοναδικό array. Και ποιό είναι αυτό; Μα το X-Array της Electro-Voice φυσικά, ως main PA σύστημα, καθώς χρησιμοποιούνται 96 συνολικά καμπίνες στις δυο array L+R συστοιχίες. Ο λόγος που χρησιμοποιείται το σύστημα όπως εξηγεί ο Pab είναι ότι οι AC/DC θέλουν έναν ?μεγάλο? ήχο, ένα wall of sound σύστημα που μόνο ένα γεμάτο και πολυπληθές array μπορεί να βγάλει και όχι μια line array ?μπανάνα? ανά πλευρά. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός καμπινών εφαρμόζεται για πρώτη φορά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία όπως λένε όσοι το άκουσαν.

Αποψη από το FoH με την αναλογική vintage πλέον, Midas Pro 40 να δεσπόζει
Οσον αφορά την οδήγηση του συστήματος, αυτό ελέγχεται από Clair/Lake DLP (Dolby Lake Processor) ενώ κάθε ρακ ενισχυτών περιλαμβάνει κι έναν XTA επεξεργαστή. Ολο το σύστημα ελέγχεται από tablets της Clair που ελέγχουν τους Lake και κατά συνέπεια όλο το σύστημα.

Οσον αφορά την κονσόλα του FoH οι εκπλήξεις συνεχίζονται…
Εδώ ο Pab έχει τοποθετήσει μια Midas Pro 40 που την αποκαλεί Rolls Royce των FoH Mixer ήχου. Η κονσόλα είναι όλη χειροποίητη και έχει κατασκευαστεί το 1985. Ο Pab την έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως ουσιαστικά η κονσόλα ήταν παροπλισμένη για μεγάλο διάστημα, καθώς τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσε μια Midas XL4 την οποία χαρακτηρίζει ως την αγαπημένη του αναλογική κονσόλα χάρι στις λειτουργίες που παρέχει στο χρήστη και φυσικά χάρι στον ήχο της.
Με την XL4 άλλωστε έχει μιξάρει τις δυο τελευταίες παγκόσμιες περιοδείες των AC/DC.
Τα τρία τελευταία χρόνια στον McCartney χρησιμοποιούσε ψηφιακό μίξερ και συγκεκριμένα την Digidesign Profile, λόγω των συνθηκών των συγκεκριμένων συναυλιών.

Ο Pab μιξάρει στην Midas Pro 40, το Rolls Royce των αναλογικών Live μίξερ όπως την αποκαλεί
Ο λόγος που ανέσυρε ξανά στην επιφάνεια τη θρυλική Midas Pro 40 (μεταξύ άλλων οι Dire Straits έπαιζαν με αυτή στα περίφημα Live τους των 80s) είναι διότι τα αδέλφια Υoung (Malcolm & Angus) αφενός μεν δεν είναι fun των ψηφιακών μίξερ, καθώς πιστεύουν ότι καμία ψηφιακή δεν μπορεί να συγκριθεί ηχητικά με μια καλή αναλογική, αφετέρου δε λατρεύουν τη 16άρα Neve που χρησιμοποιούν στις πρόβες τους. Μια Neve που μπορεί να βγεί σε περιοδεία λοιπόν είναι η Midas Pro 40 σύμφωνα με τον Paul ?Pab? Boothroyd.

Σημειωτέον ότι η κάθε συναυλία του γκρούπ ηχογραφείται, αφού στην κονσόλα είναι συνδεδεμένος ο hi-rez ψηφιακός εγγραφέας σκληρού δίσκου DN9696 της Klark Teknik. Στη FoH κονσόλα χρησιμοποιούνται 30 είσοδοι, ενώ όσον αφορά τα outboard και τα περιφερειακά που χρησιμοποιούνται, ένα GML-8200 με 4 μπάντες παραμετρικής ισοστάθμισης φροντίζει τη φωνή του Brian (η κονσόλα όπως είπαμε είναι παλιά, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε το τμήμα ισοστάθμισης κάθε καναλιού περιλαμβάνει τα βασικά), οι compressor / limiter είναι οι επίσης κλασικοί DMX 160X, ενώ χρησιμοποιούνται και τα dual noise gate DS201 της Drawmer.

Ο μόνιτορ ηχολήπτης των AC/DC Mike Adams μπροστά από τη Heritage 4000
Στη σκηνή, ο μόνιτορ ηχολήπτης Mike Adams είναι υπεύθυνος γι? αυτό που ακούνε οι AC/DC. Διαθέτει κι αυτός τεράστια εμπειρία καθώς έχει συνεργαστεί ως μόνιτορ ηχολήπτης με καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, ο John Mayer, οι Motley Crew, οι Pantera, οι Kiss, οι Third Eye Blind, ο Luther Vandross και πολλοί άλλοι…

Ο Mike Adams χρησιμοποιεί μια Midas Heritage 4000…
Περισσότερα για τους AC/DC σ? ένα αναλυτικό preview του επόμενου τεύχους του AVPro, για να πάρουμε μια πρόγευση του τι θα δούμε στις 29 Μαίου στο ΟΑΚΑ, αφού ως γνωστόν θα σταματήσουν για πρώτη φορά και στη χώρα μας για να μας δείξουν ζωντανά την τέχνη του ροκ εν ρόλ που μόνο αυτοί γνωρίζουν τόσο καλά…

AV Pro

δεν θα πω για την συναυλια τιποτα…οποιος ηταν εκει καταλαβε…

θα ηθελα μονο να πω κατι για το σχολιο του καμελ…

να αναρωτιεστε οταν μερικες φορες μας κοιτανε οι καλιτεχνες με δεος οταν πχ παιζει το when a blind man cries και εμεις χτυπιομαστε δεν το κανουν απαραιτητα απο γκαυλα:p

εχετε δει φανταζομαι τα διβιδι της ισπανιας κ του μοναχου…δειτε τι κοσμο εχει κ πως διασκεδαζουν και χοροπηδανε χωρις να θελουν να σκοτωσουν τον διπλανο τους…και μην μου πειτε "αυτοι δεν ειναι ροκαδες κτλ κτλ)…

εγω προσωπικα ημουν αρενα μεχρι το θαντερστρακ κ μετα επειδη ετσι κ αλλιως εβλεπα απο τις οθονες λογο υψους :frowning: πηγα στην κερκιδα πηρα μια μπυριτσα κ το ευχαριστηθηκα…

την επομενη φορα που θελεις να παρεις την κοπελα σου καμελ και να ευχαριστηθειτε την συναυλια καλο θα ηταν να κανεις κ εσυ κατι τετοιο…

ΘΠ ΤΗΕ ΙΡΟΝΣ.

camel σε άλλη συναυλία στην ζωή σου δεν έχεις ξαναπάει ???:-k
Δεν ξέρεις τι γίνεται μπροστά σε κάθε live ανεξαρτήτως αν ο κόσμος ποιο πίσω κοπανιέται / χοροπηδάει / κάνει pit ??
Σε κάθε συναυλία στις μπροστινές σειρές που όπως λες ήσουν, πέφτει τρελό στριμωξίδι και είναι ασφυκτικά τα πράματα …
Αντίθετα είναι λίγο δύσκολο να δεις pit για τον ίδιο λόγο καθώς δεν έχεις χώρο να σταθείς πόσο μάλλον να ανοίξει pit
Γι αυτό συνήθως μπροστά πάνε όσοι αντέχουν στην πίεση και λίγο ποιο πίσω κάθονται όσοι λόγω υγείας-ηλικίας-δεν ξέρω τι δεν αντέχουν …
Τώρα όσο για το άλλο που λες στους answer εγώ από αριστερά μαι νέκρα και μια προσμονή μέχρι να βγουν οι ac/dc έβλεπα και όχι τπτ τρελό…

Όπως λες κάποιο πάνε στην συναυλία για να δουν/ακούσουν και όχι για να κοπανηθούν όμως άλλοι πάνε για να κοπανηθούν λόγω αρρώστιας με την μπάντα άλλοι για την φάση άλλοι για να ρίξουν καμιά γκόμενα και χίλιους δυο λόγους … και τι με αυτό ?? μπορείς να ξέρεις τι ανάμνηση έχει ο καθένας από το live ?? κι εγώ κοπανήθηκα σε κάποια τραγούδια σε άλλα όχι αλλά μαι χαρά αναμνήσεις έχω :wink:. Όταν θέλω να δω μια μπάντα από κοντά και δεν έχω όρεξη για pit απλά χώνομαι μπροστά και το απολαμβάνω άλλη φορά θα θέλω pit και πάω ποιο πίσω και πάλι μαι χαρά το απολαμβάνω …
Ήταν ένας που σε μια φάση θα γινόταν σύρραξη γτ λέει μέσα στον χαμό κάποιο πάτησε το πόδι του που το είχε σπάσει … #-o
Ε δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα πας και χώνεσαι μπροστά με χτυπημένο πόδι και μετά θέλεις και τα ρέστα

Βασικά κατάλαβε ότι πας σε συναυλία και συγκεκριμένα σε rock συναυλία και όχι στο μέγαρο μουσικής όπου ο καθένας κάθετε στην θέση του…
Και σπρώξιμο θα υπάρχει και θα χοροπηδάνε και από όλα 8)8)
Άμα θες να βλέπεις τους ac/dc αλλά και κάθε rock μπάντα και να είναι όλα ήρεμα νομίζω από Αμερική μεριά σε αρκετά live στην αρένα έχει καθίσματα :wink: