Ac/dc

Μάααααααλιστα… Αφού δεν υπάρχει άλλο topic που να ασχολείται με την αγαπημένη μου μπάντα, θα κάνω εγώ την αρχή… :wink:

…και ένα δημοψηφισματάκι για αρχή… Για μένα πάντως η επιογή είναι ξεκάθαρη… Ας μην τη δικαιολογήσω για να γίνει κουβεντούλα μετά… 8)

Άν θέλετε γενικά να πείτε οτιδήποτε για τους AC/DC, εδώ μπορείτε να το κάνετε!

Για την ώρα, για να δω τί θα επιλέξετε… :roll:

Ααααα, και κάτι άλλο… (τώρα μου’ρθε…) Πείτε και το αγαπημένο σας album από τη μπάντα… Εγώ, αιρετικός ων, θ’αφήσω τα εμπορικά ηχογραφήματα που τους ανέβασαν σε δυσθεώρατα ύψη εμπορικότητας και θα αναφωνήσω:

LET THERE BE ROCK!!!

(1977)

Λόγω βλακείας που έχει παιχτεί, στις επιλογές του δημοψηφίσματος υπάρχει μόνο ο Bon Scott… Anyway, όποιος ψηφίζει Brian Johnson ας το γράψει εδώ σε post… Άλλωστε θα χρειαστεί ούτως ή άλλως να δικαιολογήσει την ψήφο του… (τί, έτσι άιντε-άιντε νομίζατε; :lol: )

Τέλοσπάντων χιλιοσυζητημένο θέμα. Εννοείται ότι ο Scott ήταν αξεπέραστος- αλλά και o Johnson αρέσει…Πώς να το κάνουμε δηλαδή :lol:

Φίλε για την μεγαλύτερη μπάντα όλων των εποχών υπάρχουν και άλλα topic
http://www.rocking.gr/forumt-2255.php
http://www.rocking.gr/forumt-2201.php

Αγαπημένος μου δίσκος είναι ο Powerage με δεύτερο το Let There Be Rock

Επίσης υπάρχει το άστοχο κατ’ εμέ δίλλημα Bon ή Brian. Η γνώμη μου που είχα πει:

O Bon ήταν ένας. Μοναδικός. Δεν υπήρξε πιο αυθεντικός rocker. Ότι να λέμε τώρα για τη ζωή του δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Θα έπρεπε να γράφουμε για μέρες. Δεν ήταν ανάγκη να είχε την μοναδική φωνή. Δεν ήταν ανάγκη να ήταν Freddie Mercury.Ήταν ο Bon και αυτό έφτανε. Για μένα οι στίχοι του είναι κάτι που δεν μπορεί να φτάσει κανείς άλλος.
Ο Brian έκανε το απίστευτο. Διαδέχτηκε τον Βοn και όμως τα κατάφερε. Έχει τρομερά πνευμόνια ο τύπος. Έχει και το δικό του φοβερό στύλ. Ακόμα έχει τρομερή αίσθηση του χούμορ όπως και κάθε μέλος των AC/DC( Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος ψάχνοντας συνεντεύξεις τους). Ο Brian είναι αντάξιος του Scott. Γι αυτό και έμεινε 26+ χρόνια στο συγκρότημα. Μπορεί να μην έχει το στιχουργικό ταλέντο του θεού αλλά το παληκάρι το λέει η ψυχή του.
Τέλος να πω το αυτονόητο. Οι AC/DC δεν ήταν ο Bon Scott και δεν είναι ο Brian Johnson. Ήταν είναι και θα είναι οι αδερφοί Young. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί. Ο Bon Scott όσο και περίπτωση να ήταν δεν έιναι ο καλύτερος frontman όλων των εποχών.(όπως ψηφίστηκε στο Classic Rock). Αυτός ο τίτλος αξίζει πέρα για πέρα στον Angus. Στον άνθρωπο που έκανε τη σκηνή γήπεδο, στον άνθρωπο που εφήβρε το headbanging. Αν διαφωνεί κάποιος μαζί μου τον παρακαλώ να δει την βιντεοκασσέτα (δεν έχει βγει σε dvd δυστυχώς ) Let There Be Rock. Πιστεύω όλοι θα συμφωνήσουν μαζί μου. Ο Bon πέθανε στις 19/2/1980 , τον Απρίλιο ήρθε ο Brian και τον Ιούλιο κυκλοφόρησε το θειικό Back In Black το οποίο έγινε το πέμπτο πιο εμπορικό άλμπουμ όλων τον εποχών με πάνω από 40 μύρια παγκοσμίως. Αυτό δεν έχει και τόση σημασία βέβαια αλλά τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι το επόμενο αμιγώς hard άλμπουμ ήταν δεκάδες θέσεις πιο χαμηλά. (Όταν λέω αμιγώς εννοώ χωρίς μπαλλάντες ή pop τραγουδάκια). Λογικό ήταν οι AC/DC να πέσουν κάπως στη συνέχεια αλλά για αυτό δεν εφθίνεται στον Brian αλλά η λογική φθίνουσα πορεία που ακολουθεί κάθε συγκρότημα. Για μένα ακόμα και τώρα οι AC/DC κυκλοφορούν δίσκους που είναι πολύ πάνω από τα περισσότερα νέα γκρουπ.
Κάποιος φίλος είπε ότι το θέμα έχει μικρή ανταπόκριση. Για μένα έχει τιποτένια αν σκεφτείς για πιο συγκρότημα μιλάμε. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ οι Iced Earth και οι Iron Maiden μπορεί να θεωρηθούν ανώτεροι. Αν και κάτι μου λέει ότι όταν έρθουν Ελλάδα οι AC/DC κανείς δεν θα τολμήσει να τους χάσει.
Στο διαταύθα αρνούμε να ψηφίσω σε τέτοιο δημοψήφισμα. Δεν έχει κανένα νόημα για μένα. Ο Βοn ήταν κάτι άλλο. Κάτι μοναδικό. Ο Brian όμως τον διαδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Και οι δύο μ’αρέσουν εξίσου.
Ίσως λίγο παραπάνω ο Brian, μιας και το Back In Black είναι το αγαπημένο μου απο AC/DC.

Φίλε crabsody (τα είχαμε ξαναπεί και στο forum του rockpages αν θυμάσαι…) Στα περισσότερα απ’όσα λες συμφωνώ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω. Θα αναφέρω όμως μερκιά σημεία όπου έχω αντίθετη γνώμη και θα τα σχολιάσω:

Αδιαμφισβήτητα από τις μεγαλύτερες μπάντες του χώρου και προσωπικά τους γουστάρω περισσότερο απ’όλους, αλλά ο χαρακτηρισμός σου μου φαίνεται λιγάκι υπερβολικός… Δεν είναι π.χ. πιό μεγάλη μπάντα (με ποιοτικά κριτήρια στη μουσική τους πάντα…) από τους Led Zeppelin, τους Deep Purple ή τους Pink Floyd. Παρόλο που πιστεύω πως στο στυλ και το ύφος τους είναι ασυναγώνιστοι!

Συμφωνώ ότι ο Angus είναι η μεγαλύτερη μορφή αυτή τη στιγμή στο συγκρότημα, αλλά ο όρος “frontman” πιστεύω πως είναι άστοχος όταν χρησιμοποιείτα για οποιονδήποτε άλλον πλην του τραγουδιστή. Αυτός είναι που πάντα σηκώνει κατά κύριο λόγο το συγκρότημα στους ώμους του και από την παρουσία του κρίνεται κατά μεγάλο βαθμό το άν θα μας αρέσει η συναυλία ή όχι. Ειδικά στους AC/DC ο Angus έχει σημαντικό κομμάτι στη σκηνική παρουσία τους, χωρίς όμως αυτό να τον κάνει να έχει επί μονίμου βάσεως τα φώτα στραμμένα πάνω του (δε θα ήταν και δυνατόν, άλλωστε…)

Δε διαφωνώ σ’αυτό που λες, αλλά κάνεις ένα λάθος: Έχει βγει σε DVD και το έχω! :wink: (για ψάξτο λιγάκι παραπάνω…)

Πιθανότατα η σύγκριση ισχύει, αλλά προσωπικά μετά το “The Razor’s Edge” δε μ’αρέσουν. (γούστα θα μου πεις…)

Απ’αυτό που λες καταλαβαίνω πως σου αρέσουν το ίδιο… Οπότε γι αυτό δεν έχει νόημα για σένα το δημοψήφισμα. Για μένα έχει πάντως που ψηφίζω Bon Scott με 1000! Καθώς και για πολλούς άλλους, όπως και για τον dyingfreedom που ψήφισε Johnson και καλά έκανε. Καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση κάποια κριτήρια. Κουβέντα κάνουμε… Δεν ξέρω άν όπως λες υπάρχουν κι άλλα topics για τους AC/DC, αλλά μάλλον είναι ανενεργά για πολύ καιρό, γι αυτό δεν τα πήρα είδηση… Τέλοσπάντων, ας γράψουμε και σ’αυτό, δεν πιστεύω να πειράζει… :wink:

PS. Για την ώρα είμαστε 2-1 υπέρ του Scott… Για να δούμε… Εγώ πάντως δεν ψήφισα. 8)[/quote]

Σέβομαι πολύ τον Bon Scott, αλλά το “συναίσθημα” λέει δαγκωτό Johnson!!!

Βρε καλώς τον Eagleheart! Ξέρω τη δική σου γνώμη, τα’χουμε συζητήσει επανειλημμένα… Οπότε το Score είναι 2-2…

Για να πάρει όμως κεφάλι ο Scott, θα ρίξω τώρα την ψήφο μου! 3-2 ! :lol: :lol:

1)Jim για το ότι έιπα ότι οι AC/DC είναι η μεγαλύτερη μπάντα εννοείται ότι εκφράζω τον εαυτό μου. Ο Keith Richards είπε κάποτε ότι οι AC/DC είναι η μεγαλύτερη μπάντα στον γαλαξία. Ο Rick Rubin ότι ένα ριφ των AC/DC ισοδυναμεί με αξία με τη δισκογραφία των Led Zeppelin. Τους εαυτούς τους εξέφραζαν κι αυτοί.
2)Η βιντεοκάσσετα Let there be rock ΔΕΝ έχει βγει σε dvd. Αυτό το dvd που έχεις περιέχει αποσπάσματα από διάφορες συναυλίες ( το έχω και εγώ ) αλλά είναι bootleg και δεν περιέχει το υλικό της επίσημης βιντεοκασσέτας που κυκλοφόρησε το 1980 στην μνήμη του Bon. Προφανώς δεν έχει δει την βιντεοκασσέτα και σου προτείνω να το κάνεις γιατί θα πάθεις πλάκα.
3)Το Ballbreaker δεν μου πολυάρεσε ( το θεωρώ το χειρότερό τους αν και έχει μερικά πολύ καλά κομμάτια π.χ. ballbreaker, the furor, hard as a rock) αλλά για μένα το Stiff upper lip είναι ΔΙΣΚΑΡΑ.
4) Για μένα δεν νοείται τέτοιο δημοψήφισμα όχι γιατί μου αρέσουν το ίδιο. Αλλά γιατί είναι ανούσιο και άδικο για τον Brian ο οποίος έχει δώσει πάρα πολλά στο συγκρότημα αλλά κάποιοι συνεχίζουν να τον αμφισβητούν. Και είναι άδικο γιατί ο Bon Scott τραγούδησε στα κορυφαία άλμπουμ των AC/DC και κάποιοι επηρεάζονται από αυτό

looooooooooooooooooooock!
iparxei idio thema dikhs mou epinohshs( 8) ) sta dhmopsifismata.

E τότε ας κλειδώσουν το δικό σου, μιάς και αυτό είναι πιο φρέσκο. 8)

ok, egw den exw provlima, apla as kleidosoun 1 ap’ta 2.

Και οι δύο είναι γαμάτοι.
Βέβαια άμα βάζει κάποιος ποιο πάνω τον Μπράιαν από τον θεό σημαίνει ότι έχει 1-2 δισκάκια έι σι (κεραυνός) ντι σι και δε ξέρει τι του γίνετε.
[/b]

Έχω όλα τα albums των AC/DC από το Jailbreak μέχρι το Stiff Upper Lip… :roll:

Και οι 2 είναι φοβεροί μάγκες.
Καλύτερη επιλογή μετά το θάνατο του Bon δν πρέπει να υπήρχε.
Στο 50-50 είμαι βασικά.
Άντε αν εξαντλήσω τα πάντα θα έλεγα Bon Scott γιατί έχει πει το αγαπημένο μου Highway to Hell…

+1

 1. Πιστευει κανεις οτι αυτη τη στιγμη αν ζουσε o bon, πως θα μπορουσε να πετυχει πολυ περισσοτερα απο οτι εχουν κανει με τον brian?
  Νομιζω αυτο που χρειαζονται oι AC/DC τωρα ειναι να κατσουν να δουν τι εχουν κανει μεχρι τωρα και μεσα απο τις καλυτερες τους στιγμες να προσπαθησουν να δημιουργησουν ενα δισκο δυναμιτη που θα τους επαναφερει στην κορυφη!
  Παντως το καλυτερο για μενα θα ηταν να ζουσε ο bon και μαζι με τον brian
  να μοιραζονταν τα φωνητικα!Δλδ απο τη μια να ακους scott, απο την αλλη johnson.
  Καλο σεναριο ε, τι λετε?(νταξει εχω πολυ φαντασια…)
  8O :lol:
  Πριν λιγο κατεβασα ενα τραγουδι στην τυχη, ουτε καν απο ποιο δισκο ειναι δεν ξερω
  το big gun και εχω μεινει… 8O

Ωραία γλύτωσα και το γράψιμο

+1 !!!

Φίλε socrates, κι εγώ δεν έχω πρόβλημα να κλείσει ένα από τα 2 topics… Α; αποφασίσουν οι moderators…

Πάντως παίδες, όσοι ψηφίσατε Bon Scott, ρίχτε και μία ψήφο στο δημοψήφισμα (ο θεός να το κάνει…) που έχει μόνο μία επιλογή ύστερα από βλακεία που έκανα… Διότι έχω χάσει το λογαριασμο! Βλέπω μόνο 4 ψήφους, ενώ στα posts σας είδα πως ψηφίζουν κι άλλοι Scott αλλά δεν το έγραψαν πάνω στη μπάρα… Όσο για τον Johnson έχω καταμετρήσει 3 ψήφους μέχρι στιγμής…

Crabsody για τη βιντεοκασέτα θα ρίξω μια ματιά στο Μοναστηράκι (όσοι μένουν Αθήνα καταλαβαίνουν…) όπου βρίσκεις ό,τι άκυρο θες! Αλλά κι αν δεν τη βρω δε θα σκάσω κιόλας, έχω ήδη αρκετά πράματα από AC/DC, δεν είμαι τόσο πλεονέκτης… :wink:

Όσο και να προσπάθησα ν’ακούσω το Stiff Upper Lip, δεν μπόρεσα να το χωνέψω… Ούτε το Ballbreaker… Δεδομένου μάλιστα του ότι κάνουν 5-6 χρόνια πλέον να κυκλοφορήσουν album, δεν μπορώ να διανοηθώ μέσα σε τόσο διάστημα να μου παρουσιάζουν μετριότητες σαν τα προαναφερθέντα albums… Έχω μεγάλες απαιτήσεις από την αγαπημένη μου μπάντα και δεν το μετανιώνω! Επιπλέον, δεν πιστεύω πως για κανέναν καλλιτέχνη χάνεται η έμπνευση. Την έμπνευση ή την έχεις ή δεν την έχεις! Δεν τη χάνεις, παρόλο που στραβοπατήματα υπάρχουν.

Πιστεύω πως είναι καιρός οι AC/DC να κυκλοφορήσουν κάτι αντάξιο της φήμης και του ονόματός τους, κάτι που να θυμίζει τα μεγαλεία του παρελθόντος. Βαρέθηκα ν’ακούω όλο τους ίδιους και τους ίδιους δίσκους, όση πόρωση κι άν μου προκαλούν… :?

Brian Johnson γιατι ετσι ναουμ.-