Accept - Blood Of The Nations

Γαμώ την εξέλιξη μου μέσα ώρες ώρες!!! :twisted:

Και ΝΑΙ!!! Η πρώτη σου φράση είναι Η κορυφή!!!

ειναι απο τα καλυτερα pure heavy metal αλμπουμ των τελευταιων χρονων, :thumbup: τα ευσημα στους γερολυκους λοιπον οσο κι αν αναχρονιστικοι κ αν ακουγονται σε μερικους…

παρ ότι το έχω ακουσει μονο 1 φορά, οι γερόλυκοι Accept διδάσκουν metal… Ευγε!!!
Αντε και από κοντά…

Νέο κόλλημα το No Shelter!Τα δεύτερα φωνητικά είναι αντρίκια όπως πρέπει να είναι γαμώτο!!!Σκίζουν οι Accept.Πάντως μετά από τόσες ακροάσεις δεν πέφτει το άλμπουμ στα αυτιά μου.Μια-δυο συνθέσεις υστερούν λίγο αλλά όλες έχουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο.Accept Metal or Die!

Αυτά τα φωνητικά είναι όντως τρομερά, όπως και στα παλιά τους. Όλος ο δίσκος είναι άψογος…για μένα έχει κλείσει η θέση του δίσκου της χρονιάς.

H επιστροφή της χρονιάς…ελπιζω και σε κοινή περιοδεια με Saxon για να γινει το σώσε…welcome back mr hoffman…

Ονείρωξη κ μόνο που το σκέφτομαι!

Και μόνο με την σκέψη…φτιάχνεσαι…αν γίνει ποτέ αυτό…θα γίνει απλά χαμός:):!:

που σου ήρθε, γνωρίζεις κάτι???

Δεν γνωριζω τπτ…απλα το ονειρευτηκα…:lol:

dream on…dream on… :wink:

Λοιπον να πω και εγω την γνωμη μου για τον δισκο… Ειναι πραγματικα πολυ δυνατη επιστροφη και ο Mark Tornillo πραγματικα τα καταφερνει περιφημα στο τεραστιο βαρος που εχει η αντικατασταση του Udo… Οι φωνες τους ειναι κοντα, αλλα οχι ακριβως ιδιες… Πιο καθαρη καπως του Tornillo. Απο εκει και περα ο δισκος ειναι pure heavy metal και τα εξαιρετικα πρωτα 3 κομματια σε πιανουν απο τα μουτρα… Καλη κιθαριστικη δουλεια, ωραια σολο και η παραγωγη δεν ειναι η καλυτερη δυνατη, αλλα δεν με χαλαει ιδιαιτερα.

Παμε στα αρνητικα τωρα. Αρχικα η διαρκεια του δισκου… Συμφωνω με ενα post του manos87

Γενικα δεν με ενοχλει ιδιαιτερα η μεγαλη διαρκεια δισκων, αλλα εξαρταται το συγκροτημα και τι εχω συνηθισει απο αυτο και με τι το εχω συνδεσει… Για παραδειγμα στους Iron Maiden η μεγαλη διαρκεια στα τελευταια αλμπουμ δεν με πειραζει καθολου, γιατι εχω συνδεσει στο μυαλο μου τους Maiden σαν ενα συγκροτημα με μεγαλες επικες με prog στοιχεια συνθεσεις… Ενω τους Accept τους εχω συνδεσει με απλο, δυνατο, τιμιο heavy metal που σε πιανει απο τα μουτρα και σε κοπαναει στον τοιχο… Με την τοσο μεγαλη διαρκεια του δισκου κατι δεν μου κολλαει καλα… Και ας αφησουμε τα ‘‘ειχαν χρονια να βγαλουν δισκο και ειχαν μαζευτει πολλα κομματια’’, μπορουσαν να ξεχωρισουν τα καλυτερα και ας ειχε το αλμπουμ 9 ή 10 κομματια… Γιατι δεν ειναι ολα ισαξια οπως λενε καποιοι…

Και παμε στο δευτερο και πιο σημαντικο για εμενα αρνητικο… Οι στιχοι του Blood Of The Nations ειναι απλα τραγικοι και καταπτυστοι… Παντα για εμενα μετρανε πολυ και οι στιχοι και απο οποια οπτικη και να τους δεις τους συγκεκριμενους ειναι τρισαθλιοι… Και ναι, ειναι πολιτικη δηλωση, αν δεν ηθελαν να κανουν κατι τετοιο ας μην εγραφαν αυτους τους στιχους… Οσο και να προσπαθω να το παρω χαλαρα, δεν μπορω, δεν μπορει σε ενα τραγουδι να υμνεις την ‘‘βλακεια’’ και την πληση εγκεφαλου που γινεται π.χ. στους αμερικανους πολιτες να πανε να πολεμησουν και καλα για την τιμη της πατριδας τους, ενω ολοι ξερουμε τους πραγματικους λογους… Γιατι αν δεν το ξερουν δεν πολεμανε οι στρατιωτες για Honor and Duty, αλλοι ειναι οι λογοι που τους στελνουνε…

Together we fight… (For the blood of the nations)
Warriors on demand
We kill and we die… (For the blood of the nations)
It’s a noble cause… And the blood is on their hands

Οχι δεν ειναι ευγενης ο σκοπος. ο σκοπος ειναι η κυριαρχια, το πετρελαιο, the blood of the earth αν θελετε. Σορρυ αν κουρασα αλλα αυτοι οι στιχοι με ξενερωσαν απιστευτα…:-k[-X

Πάντως το ομώνυμο έχει φοβερό ριφ στην αρχή και το ακούμε και στο ρεφραιν! Για τους στίχους δεν το έχω ψάξει, καλό θα ήταν να βγουν και να πουν τι ακριβώς εννοούν…

Kαι αν τον έχω πιάσει ένας στίχος στο ομόνυμο λέει “Freedom isn’t free”. Μα πόσο πιο ηλίθιο στίχο μπορείς να γράψεις? Τι σκατά ελευθερία είναι αυτή? Και “war against terror” βεβαίως…[-X

Απλα ελεεινοι οι στιχοι… Οριστε ολοκληροι και βγαλτε ο καθενας τα συμπερασματα του…

For the right to be free… We pay the wages of war
For our dreams and ideals… All that’s worth fighting for
For Honor and Duty… Nations we will defend
Securing our safety and peace… We fight to the end

[Pre-Chorus:]
As allies we stand, in far away lands
Heeding the battle cry
We pay the price, with great sacrifice
The fuel of freedoms’ fire

[Chorus]
Warriors on demand
It’s a noble cause… And the blood is on their hands

We leave behind our homes… to ensure our way of life
To avenge our brothers murders… and stand up for what is right
For our countries and our future… our legions carry on
A war against the terror… that we did not bring upon

[Pre-Chorus:]
As allies we stand… in hostile lands
So the masses can be free
We pay the price… with great sacrifice
That’s the way it has to be

[Chorus]
We are brothers hand in hand
Cos’ war is hell
We pay with our lives… (For the blood of the nations)
Cos’ freedom isn’t free
We bleed and we cry… (for the blood of the nations)
A Soldier’s Lot… And here we’ll make our stand

[Solo]

[Chorus:]
Warriors on demand
It’s a noble cause

We pay with our lives… (For the blood of the nations)
Cos’ freedom isn’t free
We bleed and we cry… (for the blood of the nations)
A soldier’s lot…

…(Blood of the nations)
We pay with our lives… (For the blood of die nations)
…Cos’ war is hell

Πολλή συζήτηση γίνεται για το ιδεολογικό περιεχόμενο του δίσκου, και ορθώς. Δεν αλλάζω ούτε για μια στιγμή την άποψή μου ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άρτιο δίσκο με γαμάτο χέβι μέτσαλ, αλλά με προβλημάτισε κι εμένα το “νόημα” κάποιων στίχων (και όχι μόνο στο ομώνυμο). Δεν υπάρχει καμία αμφιοβολία ότι αυτός που “μιλάει” στο ομώνυμο είναι, ας πούμε, ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ που σκοτώνει αιμοβόρους “τρομοκράτες” στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν, πιστεύει ότι έχει δίκιο και θεωρεί ότι έτσι μπορούν να ζουν οι υπόλοιποι λαοί ή οι συγγενείς του στην πατρίδα με ελευθερία. Αυτό δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι οι Accept θεωρούν ότι αυτός ο στρατιώτης σκέφτεται σωστά. Μπορεί να τον θεωρούν πεπλανημένο. Μπορεί η απλουστευτική αφέλεια των στίχων να είναι ηθελημένη, για να δείξει πώς αυτός ο άνθρωπος έχει παγιδευτεί σε ένα σκεπτικό που είναι παράλογο. Μπορεί να είναι και θύμα πλύσης εγκεφάλου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να του αναγνωρίσουμε καλές προθέσεις ή και ηρωισμό. Ίσως είναι και ήρωας ακριβώς επειδή τον έχουν παραπλανήσει. Εμένα κάτι δε μου κάθεται καλά στην επιφανειακή ερμηνεία των στίχων. Ας δούμε και το artwork. Αν ερμηνεύουμε σωστά το τραγούδι, το σήμα της νίκης στο εξώφυλλο είναι ο θρίαμβος του φαντάρου μας που κολυμπάει στο αίμα των Αφγανών ή Αράβων εχθρών μας. Είναι δυνατόν οι Accept να υμνούν τόσο αίμα;;;; Πλέον δε μιλάμε για απλοϊκή αμερικανόπληκτη θεώρηση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, αλλά για ωμή εξύψωση ακραίας ρατσιστικής βίας. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό που λέω, αλλά μέχρι να μας εξηγήσουν οι ίδιοι τι εννοούν, ας αφήσουμε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουμε να κάνουμε με έναν αντιπολεμικό δίσκο. Υπάρχει κι άλλη μια εικόνα μέσα στο μπούκλετ που πρέπει να ληφθεί υπόψη: Μια οβίδα, με το σήμα της ραδιενέργειας (αλά Μέγκαντεθ), γράφει πάνω “PEACE”. Τι συμβαίνει λοιπόν;

ο αποπάνω έγραψε αυτό που σκεφτόμουν και εγώ αλλά βαριόμουν να το περάσω σε ποστ :stuck_out_tongue:

Ευσεβής πόθοι είναι αυτά φίλε μου! Σου άρεσε το άλμπουμ πολύ, όπως άρεσε και σε μένα (σε όλο τον κόσμο σχεδόν άρεσε, διότι πρόκειται πράγματι για καθαρή μεταλλική επίθεση, που όμοια της από “γηραιό” γκρουπ δεν έχουμε ξαναδεί) και προσπαθείς να βρεις κάποια στοιχεία που να απαλύνουν το πρόβλημα των στίχων.
Δεν είχα ποστάρει για το θέμα και δεν είχα σκοπό να το κάνω, καθώς ο Γράκχος με κάλυψε πλήρως μερικά ποστ πιο πάνω.
Με έβαλε όμως σ’ αυτή τη διαδικασία το δικό σου ποστ, γιατί “φαίνεται” η αγωνία σου, η ευχή σου σχεδόν, να συμβαίνει τελικά κάτι άλλο, κι όχι το προφανές.
Δυστυχώς, θα σε απογοητεύσω. Καταρχήν, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα σήμαινε ότι οι Accept χρησιμοποίησαν την ειρωνική γραφή (κατά αρχαιοελληνική έννοια), πράγμα που φανερά δεν συμβαίνει. Πουθενά δεν “ακούγεται” κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα τα ρεφραίν είναι υμνικά, κάτι που τονίζεται και από το “χορικό” του πράγματος.
Πολύ απλά οι τύποι πιστεύουν όντως κάτι τέτοιο ή θέλουν να γλείψουν το αμερικάνικο κοινό (ή και ότι συντηριτίκλα μαζεύει η σκηνή, όπως επισήμανε και ο Γράκχος) ή και τα δύο. Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη.
Όσο για το “PEACE”, ε, εντάξει, δεν είναι και πολεμοχαρείς οι άνθρωποι. Η ανάγκη τους βγάζει σε πόλεμο. Πολύ απλά είναι η απόδειξη της πλήρους αποδοχής από μέρους τους, του δόγματος της PAX AMERICANA.

Και εγω καπως ετσι το βλεπω. Δεν εχει λογικη να υπαρχει ηθελημενη αφελεια των στιχων, για να μας δειξουν το αντιθετο απο το προφανες που λενε οι στιχοι…

Ακριβώς! Αν θέλαν να δηλώσουν το αντίθετο ή θα το έκαναν στα ίσια ή θα χρησιμοποιούσαν όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ, την τεχνική της “ειρωνείας”, κάτι που είναι προφανές πως δεν υπάρχει…