Agnes Vein, Universe217, DreamLongDead @ AN Club, 11/05/13

Θα γίνω ασκητής στο βουνό πλέον, τέρμα οι καταχρήσεις :!:

Στα γρήγορα:

Οι [B]DREAMLONGDEAD [/B]είναι κάθε φορά και καλύτεροι και το καταιγιστικό σημείο στο τέλος του [I]“The Dead Dream Under Our Skin”[/I] θα παραμένει η απόλυτη συναυλιακή κάθαρση (για μένα). Το νέο κομμάτι, μια μίξη GODFLESH και old-school ΜΕΤΑΛ με έκανε να πιάσω μετά τον Τάσο και να του απαιτήσω να βγει το συντομότερο ο δεύτερος δίσκος. Αλλά οι καλύτερες πληροφορίες αφορούσαν στο τι έχει ήδη σχεδιαστεί για τον τρίτο. Να πω ότι το γεγονός πως τέτοιο τεχνικό πρόβλημα στην αρχή που τους ανάγκασε να βγάλουν το κομμάτι χωρίς μπάσο, δεν τους επηρέασε καθόλου είναι δείγμα δεσίματος, θέλησης και νοοτροπίας. Και ότι ο Τόλης είναι μάλλον ο αγαπημένος μου ντράμερ, τέτοιο μονολιθικό και μίνιμαλ παίξιμο πραγματικά με “σκοτώνει”.

Από την φάση των [B]UNIVERSE 217[/B] για να είμαι ειλικρινής, έχω βγεί εδώ και κάμποσο καιρό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τα παιδιά που κάνουν πραγματικά απίστευτα πράγματα με τα όργανά τους (εννοείται συμπεριλαμβανομένης φωνής). Ο όρος doom ξεχειλώνει σε ακραία επίπεδα.

Όσον αφορά στο NEUROSIS-meets-BATHORY-meets 90’ hellenic bm κράμα των [B]AGNES VEIN[/B], άντε γεια πραγματικά! Μόλις στρώσανε και τον ήχο εγένετο ΘΟΡΥΒΟΣ (με την καλή έννοια που μ’ αρέσει). Τα κομμάτια του [B]“Soulship”[/B] μου φάνηκαν λιγότερα επικά και περισσότερο παγωμένα από το ντεμπούτο, αλλά αυτά θα μας τα εξηγήσει καλύτερα το βινύλιο.

Μόνο σαν κοπλιμάν μπορώ να το πάρω αυτό, αφού είσαι αδύνατος και λυγερόκορμος σα στάχυ.

\m/

:oops:

Υπομονή και αύριο στην κεντρική (όχι δεν ήταν το Prey). Ψήνω ψάρι στα χείλη ο άτιμος :stuck_out_tongue:

^ Θα τη διαβάσουμε την κριτική αλλά μη τον βασανίζεις ;p

Αν θυμάμαι καλά, το πρώτο ήταν καινούργιο/ακυκλοφόρητο.
Από κει και πέρα έπαιξαν από το τελευταίο album τα Mouth, Enter, Mark My Word, Stay, Harm(less), Never και κλείσανε με τον ιδανικότερο τρόπο, με το Nothing.
Αλλά. Παίξανε το Swallow από το ντεμπούτο σε μια διεστραμμένη εκτέλεση. Τρόμαξα να καταλάβω ποιο κομμάτι ήταν. Είχα χρόνια να το ακούσω ζωντανά και μου πήρε τα μυαλά.
Πρέπει να ξεχνάω άλλο ένα…

η σειρα ηταν: πρωτο τραγουδι, enter, mark my words, harm, stay, never, swallow,mouth, nothing και ηταν να παιξουν she electrified και 66 αλλα δεν εκατσε απο θεμα χρονου προφανως. για το τεταρο δεν ειμαι σιγουρος

1. Καλά, ναι. Γέρο!
  2. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ.

@MetalMilitia - και θα σου έλεγα ότι είχαν μεγαλύτερο σετ αλλά το “έκοψαν” τελευταία στιγμή στο προτελευταίο κομμάτι, αλλά στο σφύριξαν :stuck_out_tongue:
Ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία των universe είναι πως τα κομμάτια έχουν “χτιστεί” σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις συναυλίες τους. Εξ’ού και έβγαλαν σχετικά αργά full κυκλοφορία, και μάλιστα “κλασσικά” κομμάτια όπως το never δεν ήταν καν καταγεγραμμένα ή, άργησαν να καταγραφούν.
Γιατί σε κάθε εμφάνισή τους τα “αυτοσχεδίαζαν/ αυτοσχεδιάζουν” on the spot κατά κάποιο τρόπο, έχοντας μόνο μία κατεύθυνση σαν οδηγό στο νου τους.
Και χαίρομαι που, παρόλο που πλέον έχουν χτίσει δισκογραφία, εξακολουθούν να διαλύουν, να ξαναμοντάρουν, να ξεχειλώνουν και να ξαναδημιουργούν τα κομμάτια τους live. όπως τα never/ swallow χθες.

Είμαι σίγουρη πως αν καθόταν κάποιος και άκουγε καταγεγραμμένες τις εμφανίσεις τους, ακόμη και με το ίδιο set list, θα έπαιρνε (σε ορισμένα κομμάτια) τόσες διαφορετικές εκτελέσεις όσες οι συναυλίες τους.

Ε, και το ότι όποιος βλέπει/ ακούει την Τάνια, ανεξαρτήτως φύλου, θέλει μετά να την παντρευτεί, αυτό είναι κατάρα, τι να κάνουμε…

Respect.

Τη setlist την είδα χθές απο τους ίδιους άσχετα αν σκάλωσα και δεν θυμάμαι το πρώτο κομμάτι. Αλλά κρίμα γιατί το she το περίμενα πώς και πώς να το παίξουν live. Και συμφωνώ με αυτό που λές, οι Universe συναυλιακά σε στέλνουν. Τους βλέπουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον 2 φορές και κάθε φορά σου πέρνουν τα μυαλά

Ωραίος Keyser!! Μου λύθηκε η απορία :stuck_out_tongue: Αν και το δικό μου report το έστειλα ήδη… Σχετικά με τον ήχο, ακριβώς ότι σκεφτόμουν και εγώ. Agnes Vein ψιλογαμήθηκε και η μπάντα αδικήθηκε αρκετά, γιατί ότι μπορούσε να μας πάρει το μυαλό όπως πρέπει μπορούσε!
(Άκυρο αλλα το Melkor δεν παίχτηκε ποτέ, το the fall ήταν, όπως και το sailor)

Εμένα ο ήχος στους AGNES μετά τα πρώτα 10 λεπτά μου άρεσε.

[SPOILER]Επίσης το “δυναμιτακι” των DREAMLONGDEAD είναι απλά το κλείσιμο του [I]“The Dead Dream Under Our Skin”[/I], ούτε διασκευή, ούτε καινούριο (ένα ήταν το καινούριο που έπαιξαν).

O ήχος και στις 3 μπάντες ήταν πάρα πολύ καλός (ειδικά στους Αγκνες), κάποια στιγμή πρέπει να δώσει κάποιος τα εύσημα στον ηχολήπτη. Μπορεί να ήταν πολύ δυνατά, αλλά πέρασε το τεστ της επόμενης μέρας, δηλαδή ξύπνημα χωρίς κανένα απολύτως πόνο.

[U]Κατά τ’άλλα ήταν ένα πάρτυ αντάξιο και των 3 συγκροτημάτων και περάσαμε πανέμορφα. [/U]

Τώρα αν μπορούσε να έρθει κι άλλος κόσμος, φυσικά και μπορούσε, αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα, που το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές. Ας συνυπολογιστεί πως το Μάιο γίνεται χαμός από συναυλίες, και το σάβατο είχε αρκετές. Μετά από προσωπική τριβή πάνω στο θέμα, έχω καταλήξει πως αν περισσότεροι μουσικοί από πολλά συγκροτήματα ήταν περισσότερο ενεργοί, και πήγαιναν περισσότερο σε λάιβ άλλων μουσικών, θα ερχόταν συνολικά περισσότερος κόσμος σε όλες τις συναυλίες. Απλό παράδειγμα: στα λάιβ που κάνουν οι death-άδες στο 7σινς, είναι το 80-90% αυτών που είναι σε μπάντες και στηρίζουν γερά. Ε, δεν είναι τυχαίο που έχει αρχίσει να πηγαίνει κι άλλος κόσμος, αφού η φάση δείχνει έμπρακτα πως όλοι είναι φίλοι, αγαπημένοι και έχουν συνοχή.

Ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα παιδιά που έπαιξαν, δεν ξεχώρισα κανέναν, και αυτό είναι το κέρδος, γιατί όλοι έδειξαν χαρακτήρα και απέδωσαν εξαιρετικά, κάτι σαν τον μπασκετικό ολυμπιακό. Απλά τρεις διαπιστώσεις:

1. [B]Dreamlongdead: [/B]μας παρουσίασαν ένα ακόμα νέο κομμάτι που μου φάνηκε αρκετά promising, κάτι σα φάση Death εποχής Leprosy, στο πιο αργό, με ωραία leads.
  2. [B]U217:[/B] Τελικά το Mouth είναι το νέο αγαπημένο μου. Στόμα που σε καταπίνει! Μου έχουν δώσει πάρα πολλά όσες (έχω χάσει μέτρημα) φορές τους έχω δει.
  3. [B]Αgnes Vein[/B]: πολύ, μα πάρα πολύ μπροστά, τέτοιος συνδυασμός επικού με μαύρο κι άραχλο σκοτάδι δεν έχει ξαναγίνει. Το March το αναγνώρισα και γούσταρα πολύ, είναι μεγάλο έπος. Τα υπόλοιπα θα τα μελετήσω μόλις σταματήσω να λιώνω την κασέτα των Sadhaka. To κλείσιμο με Duality απλά ΡΟΚ.

Ένα μεγάλο χαίρε σε (σχεδόν) όλους. Μουσικά Κύματα θα είμαστε όλοι εκεί, θα γίνει της μουρλής!

Πολύ σωστό, περίπου αντίστοιχη φάση υπάρχει και στους θρασάδες.

Το θέμα όμως δεν είναι ο κόσμος που δεν ήρθε, είναι αυτός που ήρθε, είδε UNIVERSE 217 και έφυγε. Και χωρίς να χρεώνω οτιδήποτε στους U217 (άλλωστε όλα τα μέλη έμειναν, συμμετείχαν και βοήθησαν ενεργά μέχρι το τέλος), αυτή η συγκεκρίμενη κίνηση του μεγαλύτερου μέρους του κοινού δείχνει ότι ο πάτος, ακόμα για υποτιθέμενες αντεργκράουντ σκηνές, δεν έχει τελειωμό.

Φιξντ. ;p

Νταξει, πρόχειρα μέτρησα 3 που έφυγαν λόγω ΜΜΜ και κοινωνικών υποχρεώσεων (εορτών) σα το μπλιντι, μην είσαι τόσο απόλυτος Κρισπ. Πάντως ίσως, ή μάλλον σίγουρα, οι Ακγνες έπρεπε να παίξουν σε πιο μπροστά θέση για να τους δει περισσότερος κόσμος.

Αλλά επειδή καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο σκληρός, θα γίνω κι εγώ άλλο τόσο σκληρός αναλογιζόμενος πως ορισμένοι “συντάκτες περιοδικών” όντως έφυγαν μετά τους U217 και είναι τελείως για τα ΜΠΑΖΑ. Και επειδή έχουμε νιονιό, και μάτια και βλέπουμε τι γίνεται, ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ, ουδεμία σχέση έχουν με το σπορ. Για PR είναι εξαιρετικοί.

O μπλίντι είναι ο μπλίντι, προφανώς δε χρειάζεται να απολογηθεί κάπου, αλλά εξίσου προφανώς δε μπορώ να δεχτώ ότι από 150 άτομα στους U217, οι 100 ήθελαν οπωσδήποτε συνοικιακό λεοφωρείο (γιατί σάββατο ήταν, μετρό είχε μέχρι τις 2) ή είχαν τόσο επείγουσα κοινωνική υποχρέωση. Άλλωστε αν ίσχυε καθολικά κάτι τέτοιο θα έρχονταν τουλάχιστον απ’ την αρχή να δουν τους DLD.

Απλώς ήθελαν να δουν τη hot μπάντα του εγχώριου εύρύτερου doom/αταμοσφαιρικού χώρου (ξανά, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, οι U217 όχι απλά αξίζουν την προσοχή που έχουν αλλά παραμένουν και υποτιμημένοι και καμία ευθύνη δε φέρουν για τη συμπεριφορά του κοινού που, όπως αποδείχτηκε, ήρθε μόνο γι’ αυτούς) και μετά στα παπάρια τους ο μουσάτος με τη βερμούδα και ο μπασίστας με τη φόρμα. Ψαγμένο κοινό my ass!

Οι συντάκτες δεν ξέρω ποιοι είναι αλλά στην επάνω κατηγορία τοποθετούνται και αυτοί με τη διαφορά ότι έτυχε να γράφουν και κάπου.

Πραγματικά ένιωσα πολύ άσχημα που δεν μπόρεσα να ακούσω ούτε νότα από Άγκνες

[SPOILER]ειδικά αφού πήρα το δίσκο και την άλλη μέρα κοίταξα το θενξ λιστ :oops::oops::oops:[/SPOILER]
από κει και πέρα, σε αυτό που λέτε, παίζει και σημαντικό ρόλο το -ως συνήθως- χαοτικά χαλαρόοοοοο χρονοδιάγραμμα του Αν, όπου τα live με 3-4 συγκροτήματα διαρκούν κάνα πεντάωρο και συνήθως το τελευταίο όνομα βγαίνει πολύ μετα τα μεσάνυχτα. Βέβαια, πάντα έτσι ήταν το Αν, όλοι το ξέρουμε αυτό.

[SPOILER]και ελπίζουμε να το τηρήσει και αυτή τη βδομάδα, για να δούμε έστω λίγο Lucky Funeral εμείς που θα πάμε Swans. 8)[/SPOILER]