Album που ξεθάψατε μετά απο καιρό

Πωω, έφαγα τρελό σκάλωμα και στην αρχή νόμιζα ότι η Almighty δεν ήξερε τους Bolt Thrower! Κάπως έτσι ήμουνα :expressionless:

:lol:

Κρις, θα τσεκαριστεί άμεσα, θενξ!

Angmar, μόνο <3 <3 <3 για Τερροράμα :!:

^^ υπέρτατες, παντοτινές δισκαρες…8)
[COLOR=“Purple”][SIZE=“4”][B]
celebrate the great emptiness of our lives[/B][/SIZE][/COLOR]

…ή αλλιώς, όταν ΞΕΡΕΙΣ από ΝΤΟΥΜ :!:

[φλέημ] κι άσε τους άλλους ν’ ακούνε… σλατζ [/φλέημ]

Ρε Ποτ, τί θα γίνει μ’ αυτό το Capricorn; :frowning: Πότε στον πούτσο θα βγει; Ακούω τα δύο κομμάτια στο myspace τους και μου τρέχουν τα σάλια γαμώ :!:

Συγκινηση. Τι δισκος γαμωτο. Νιωθω λες και τον ακουσα χθες και πανε κοντα 2 χρονια (!!).

2 χρόνια? απαράδεκτος…!!! [-X

edit: εκτός αν εννοείς για πρώτη φορά, δυο χρονια
2οedit ok

Ναι ρε συ, αυτο εννοω. Ειπαμε, τι 2 χρονια :stuck_out_tongue:

Μας γονατισες. Κυριως για το δευτερο.

On topic,

Ποτέ δεν ήμουν φαν του intelligent black metal ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το πράγμα τέλος πάντων, οι ταμπέλες πάντα με δυσκόλευαν. Αυτό μαζί το thorns με είχαν τραβήξει κάπως περισσότερο από πολλά άλλα που πρότειναν διάφοροι κατά καιρούς (όχι εδώ μέσα) αλλά και πάλι ποτέ δεν ανήκα στους ορκισμένους φαν καμιά από τις 2 αυτές μπάντες.
Τούτο εδώ είχα να το ακούσω αρκετό καιρό (σχεδόν από τότε που βγήκε βασικά) και το ξαναέβαλα μόλις πριν 10 λεπτά. Παραδόξως ακόμα μου έχουν μείνει αρκετά από αυτό το άλμπουμ και οι πρώτοι ήχοι που ξεχύθηκαν μετά από μερικά χρονάκια δεν ήταν και τόσο άγνωστοι. Ίσως να μην ξανακάνω τόσο καιρό να το ξαναβάλω.

Καρδούλες στον Ντεντ. Α, και κάτι άλλο που σκεφτόμουνα πριν λίγο που το άκουγα (το ακούω αρκετά τελευταία γενικότερα). Έχει χυθεί πολλή μελάνη κι έχει σπαταληθεί πολύ σάλιο από τους trve blackmetallers (εντός ή εκτός εισαγωγικών) για το πόσο οι καθαρές παραγωγές με τα ηχοληπτικά και λοιπά “κόλπα” δεν ταιριάζουν στο blackmetal και για το πόσο πρέπει να στηρίζεται μόνο στον grim-τετρακαναλιζέ-γαμωσταυρέητορ-σκατοήχο. Σωστά;

Ε λοιπόν, αυτός εδώ ο δίσκος, με όλα αυτά τα περίεργα στην παραγωγή, μ’ αυτόν τον πεντακάθαρο (αλλά ΟΧΙ γυαλισμένο) ήχο, με τους 500 διαφορετικούς ήχους στις κιθάρες και τα drums, με όλα αυτά τα μπλιμπλίκια, τα εφφέ, τις λαμαρινιές και τα σκατάκια, για μένα ντροπιάζει ΟΛΟ το blackmetal. Τυχαίο; Δε νομίζω. Οι άνθρωποι απλά είναι μπροστά. Όχι μόνο οι συνθέσεις τους αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τις παρουσιάζουν, είναι πολύ πολύ το “real thing”.

Α και εννοείται ότι η έτερη αλήθεια στο blackmetal ακούει όντως στο όνομα Thorns (άρα Ντεντ μια χαρά είσαι! =Ρ). btw, άλλος ένας δίσκος με πεντακάθαρο, βλ. “μη blackmetal” ήχο.

Η αλήθεια των Thorns βέβαια κρύβεται στα demos που δεν είχαν και τόσο πεντακάθαρο ήχο! :lol:

Κανένα από τα δύο πάντως δεν είναι ο ορισμός της “καθαρής” παραγωγής.

Παίζει να έχει περάσει και χρόνος.

Δεν το εχω ακουσει το Scythian.Για το αλλο μιλαγα.

Υπερτατη μπαντα ! Ολοι οσοι γουσταρουν Bolt Thrower να τσεκαρουν
αφοβα.

Ε στειλε το προηγουμενο και σε μενα :stuck_out_tongue:

Σπαστα Darth !

περα απο τα συνθετικα πεεκς του βλακοτνι, η μεγαλυτερη αληθεια βρισκεται σ’ αυτο το προσωπο

Τί να σε πω, εμένα μια χαρά καθαρή μου φαίνεται και στα δύο. Καθαρή και όχι γυαλισμένη, όπως είπα. Ακούω τα πάντα ρε παιδί μου, πώς το λένε, όχι σαν κάτι άλλα μπλακμέταλλς που ματώνει τ’ αυτί μου για να καταλάβω ακόμα και βασικούς συνθετικούς άξονες.

Όσο για τα ντέμοζ των Θορνς, ναι γαμάνε, δεν το συζητώ, αλλά προτιμώ μακράν το φουλλένγκθ. Το βρίσκω πιο “εξελιγμένο”. Δεν είμαι πάντως και τόσο αντικειμενικός μ’ αυτό το δίσκο, ήταν μέσα στους 5 πρώτους blackmetal δίσκους που άκουσα ποτέ και τον θεωρώ μέσα στους 3 καλύτερους στο είδος, γενικά.

Συμφωνώ, εν μέρει. Τεράστιος τραγουδιάρης και μορφάρα, ναι (και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του intelligent black για να μην ξεχνιόμαστε), αλλά γω κόβω φλέβα και με Supervillain Outcast. Με τον Εγγλέζο. Οπότε.

η γινω γραφικος μαυρομεταλος και σου πω οτι κατι Final Conquests δεν τραγουδιουνται απο ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. και btw ν’ ακουσεις το Hexvessel.

Σε σύγκριση με τις περισσότερες black μπάντες μάλλον καθαρή θεωρείτε.

Πάντως υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που θαυμάζω τον ήχο αυτών των 2 άλμπουμ. Καταρχήν να προειδοποιήσω πως θα κάνω συγκρίσεις που στους black μεταλαδες αυτού του φόρουμ πιθανόν θα φανούν τελείως άκυρες, το λέω για να αποφύγουμε τυχόν καρδιακά επεισόδια :stuck_out_tongue:

Από την αρχή που άκουσα τόσους τους thorns και dgd (τα 2 αυτά άλμπουμ τουλάχιστον) ο ήχος μου θύμισε industrial μπάντες NIN και τα ρέστα, έναν ήχο που ως τότε αγαπούσα να μισώ σχεδόν χωρίς να έχω ψάξει ακούσει και πολλά. Ξέρω τώρα ίσως η σύγκριση φανεί τελείως άκυρη αλλά εμένα αυτό μου έφερε στο μυαλό τότε. Το θέμα είναι λοιπόν πως αγάπησα αυτό τον ήχο τότε και με έβαλε στο τρυπάκι να ακούσω NIN Ministry που τους είχα στην μαύρη λίστα χωρίς και εγώ αν ξέρω καλά καλά το γιατί. Μέχρι και στην ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησα να ψιλοψάχνομαι για ένα διάστημα αλλά εκεί αποχώρησα σχετικά γρήγορα (δεν το 'χω το άθλημα :stuck_out_tongue: )

Πέρα από το τι σημαίνουν για το black metal αυτά τα άλμπουμ τα θεωρώ σημαντικά και για αυτό το λόγο. Είναι μουσική που σου ανοίγει τους ορίζοντες και σχεδόν σου φωνάζει “ψάξου”, όχι ψάξου στον black metal, ψάξε την μουσική γενικότερα, άκου. Και αυτό είναι ίσως ότι πιο σημαντικό μπορεί να σου δώσει ένα άλμπουμ.

ε ειναι η Φωνη οπως και να το κανουμε

εχω γινει λιγο γραφικος με τους deathtrip αλλα μου βγαζουν κατι που εχω την εντυπωση πως λειπει πολυ απ το μπλακμεταλ

Helloween - Better Than Raw

Falling Higher λέμε!