To Run to the Light είναι (προφανώς) τεράστιος δίσκος, για μένα όχι καλύτερος του Psalm 9 βέβαια αλλά ισάξιος αν όχι καλύτερος του Skull. Προσπαθώντας να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους θεωρείται από κάποιους μέτριος δίσκος ή γιατί απέτυχε εμπορικά στην εποχή του, κλίνω προς την εκδοχή του brain dead, ότι δηλαδή μάλλον ξένισε τους φανς των δύο πρώτων το γεγονός ότι ήταν λιγότερο heavy και πιο μελωδικός, άλλωστε οι Trouble εδώ εισήγαγαν τα πρώτα hippie/psychedelic στοιχεία στη μουσική τους. Ίσως μετά από τρία χρόνια που έβγαλαν το ομώνυμο και παρουσίασαν πιο ολοκληρωμένα αυτό που είχαν στο μυαλό τους ήδη από την εποχή του Run to the Light, να ήταν και ο κόσμος πιο έτοιμος και κάπως έτσι να έδεσε το γλυκό.
Καλύτερος του skull με τίποτα. Λίγο πιο κάτω, μαζί με τον ομώνυμο και το manic frustration.
- Η υπόνοια ότι το Skull είναι ανώτερο του ομώνυμου (εκτός κι αν εννοείς το Psalm 9 που στην τελική κι αυτό ομώνυμο είναι =Ρ) είναι κάτι που δεν πρέπει να λέγεται ούτε ως ανέκδοτο.
- Το Skull, δεν ξέρω, σίγουρα πολύ δυνατό doom metal album αλλά έχω την αίσθηση ότι ήταν ένα βήμα πίσω σε σχέση με το Psalm 9 από συνθετικής άποψης.
Trouble ή Candlemass άραγε.
Δισκος αναλογος του Epicus δεν εχει γραφτει στο πεδιο του doom metal απο κανεναν (ναι, ουτε απο τους Pentagram), αλλα ως συνολο δισκογραφιας πανευκολα Trouble οι οποιοι εχουν βγαλει μια πατατουλα ολη κι ολη. Παροτι δεν υπηρξαν ποτε ουσιαστικα μια doom μπαντα, υπηρχαν απο πριν καν εμφανιστει ο ορος και οταν ουσιαστικα το doom αρχισε να σχηματιζεται επισκεφθηκαν αλλες μουσικες στις οποιες ησαν εξ’ ισου καλοι αν οχι καλυτεροι. Οι Candlemass οκ ειχαν τον χοντρο που ειναι μεγαλη λατρεια, Nightfall, Ancient Dreams και Tales of Creation μεγαλοι δισκοι αλλα επιπεδα του Epicus οσο και αν προσπαθησαν δεν αγγιξαν σε καμια περιπτωση.
μεταξυ των δυο, θα διαλεγα Solstice.
Τις προάλλες ξέθαψα Godspeed On The Devils Thunder από Cradle Of Filth και θυμήθηκα τη κωλόπλακα που χα πάθει όταν βγήκε Τι gothοροκάδικη κομματάρα το The 13th Caesar! Πως μπαίνει έτσι το Shat Out Of Hell! Δε συνεχίζω γιατί είμαι και στη δουλειά :lol:
Κλίνω προς την άποψη Άνγκμαρ, αν εξαιρέσεις τις μαλακίες του ότι οι Trouble δεν ήταν λέει “ουσιαστικά” doom μπάντα κτλ. Με άλλα λόγια, πράγματι, ίσως οι Candlemass να έχουν βγάλει τον καλύτερο δίσκο (αν και δεν είμαι σίγουρος ούτε γι’ αυτό για να είμαι ειλικρινής) αλλά οι Trouble ήταν συνολικά μεγαλύτερη μπάντα.
Υπαρχει κανενας εδω μεσα που τα φωνητικα του Eric Wagner δεν τον ενθουσιαζουν καθολου(για να μην πω τπτ πιο βαρυ) ή ειμαι μονος?8O
Παιζει. Εγω παντως χαρηκα που πηραν τον Κλαρκ μετεπειτα, επειδη αν και η φωνη του εχει σπασει, ειναι φανταστικος φροντμαν. Οταν τους ειχαμε δει με Βαγκνερ στο Γκαγκαριν, δυστυχως δεν την παλευε μια, ολο το λαιβ ινστρουμενταλ το βγαλανε σε φαση που προσπαθουσε καλα καλα να σταθει ορθιος. Αντικειμενικα, ο Ερικ ειναι ο τραγουδιστης των Trouble, αλλα αν δεν κοψει τις καταχρησεις δεν γινεται τιποτα, μου φαινεται τελειως λογικο δλδ που προτιμησαν τη λυση του (υπερταλαντουχου) Καηλ Τομας αντι να τον ξαναφωναξουν.
Πουργκατόρι…
Ρε σεις! Ακούστε θέμα που (μου) πρόκυψε…
Πετάχτηκα σουπερμάρκετ, ωραία;
Τσίμπησα εξάρι πακέτο μπύρες FIX DARK και 6ρι Amstel Bock , οκ;
Καπάκι πλάκωσε ανδροπαρέα σπίτι μου, μπλα-μπλά-μπλα και μετά τάφου σιωπή…“παίδες να βάλουμε μουσικούλα να γουστάρουμε -έχω κι άλλες παγωμένες στο ψυγείο!”, ωραία;
[B]ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑ [/B]([I]χωρίς να κράξουν -διότι έδωσα τους karma to burn σε…φίλη να ακούσει και δεν είχα σπίτι[/I]);;; Αυτοί πίναν και σχολιαζαν, εγώ “έσκαβα” στη δισκοθήκη μου. Και ΝΑΤΟ ΡΕ Π****Η [B]ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ[/B]!!!
[B]Πόρωση, χύσιμο /B και το [B]βραδάκι ισορροπημένο[/B]… :lol: 8)
[COLOR=“DimGray”]
*μετά φτού πάλι στο σουπερμάρκετ: [I]τέλειωσαν οι μπύρες σπίτι[/I]…[/COLOR]
ΜΠΥΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Προχτές Iced Earth από Stormbringer μέχρι Wicked
Σήμερα την ακόλουθη δισκάρα
Magnum - Chase the Dragon
Sacred Hour ανατριχιαστικά εύκολα μέσα σε οποιοδήποτε τοπ-ν.
Το On A Storyteller’s Night δεν το ξεπερασαν ποτε αλλα ειναι μεγαλος δισκος και αυτος!
Τεραστια φωνη ο Catley.
Α και Soldier Of The Line ε!
Εγώ από Burnt Offerings μέχρι Horror Show. Χτες. :eek:
ναι, και το soldier. όλος ο δίσκος μετράει, αλλά ειδικά αυτά τα 2, έπη…
και το storyteller’s δισκάρα.
ahahaha, έτσι. συνεννοημένοι
Rotting Christ - Aealo, Theogonia, Non Serviam:):!:
ΝΑΙ ρε φιλε, ΝΑΙ! Sacred Hour ανατριχιλα. και η στουντιο και η λαιβ εκτελεση ειναι γαματα
…+εξωφυλλάρα:):!: