Θα ήθελα ένα καλύτερο κύκνειο άσμα. Κάτι πολύ, πολύ καλύτερο.
Για το πρώτο, πάλι, δεν έχω και πολλά να πω. Θα είναι ένα αιώνιο σοκ, μία αλλαγή ζωής και στάσης για όσους το ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Αχ, αυτή η βραχνάδα στη φωνή… Κι αυτό το ακορντεόν…
Αξιοπρεπέστατος δίσκος, που αν είχε ολοκληρωθεί όπως έπρεπε θα είχε βγει πολύ καλύτερος και περιέχει μέσα Open, Rhythm of Hope και το απίστευτα παραμελημένο Art of Life(με το πάλαι ποτέ δίδυμο να λάμπει). Μοναδικές αδύναμες στιγμές το Losing Myself με τα μπλιμπλίκια που λες ότι βγήκαν από κανένα Atari(και φαίνεται ότι χώθηκε μετά την αποχώρηση του DeGarmo) και το Doin’ Fine, που είναι συμπαθές αλλά παραμένει ατελές.
Το καλυτερο της μετα-Promised Land εποχης ειναι το OMII, το μισο δισκο τον συγκρινω ανετα με Queensryche χρυσης εποχης αν εξαιρεσεις τη χαλια παραγωγη. Ον τοπι,
Παροτι βαμμενος Downακιας, ποσο θα ηθελα να αποφασιζε ο Keenan να τους βαλει για λιγο στο παγο να δουμε CoC οπως ακριβως πρεπει. Απ τη μια στα χρονια που εχουν φτασει αυτοι οι ανθρωποι δεν το κατηγορω, τη συνταξη τους βγαζουν, αλλα ειναι απο τις πραγματικα ελαχιστες μπαντες που δεν εχω δει και θελω πολυ.
Εν αναμονη του νεου split. Προσωπικα προτιμω το συμπυκνωμενο μοτιβο των πρωιμων δουλειων τους, αλλα εχουμε και τους Bestia Arcana για τετοια φαση οποτε. Καποια στιγμη θελω ν ακουσω κι αυτους τους Serpent of the Black Forest του κιθαριστα π’ εφυγε, νομιζω ειναι το μονο απ τα side projects που δεν εχω δωσει βαση.
Ξεθαβιν συνεχεια, εχω χαλασει πολυ τελευταια κι εχω πιασει τα ΜΕΛΩΔΙΚΑ. Ειχα καιρο να τ ακουσω και το χα πολυ ξεχασμενο, ωραιο το ομωνυμο αλλα κατι Who Says You Can’t Go Home και Bells of Freedom ειναι κομματια που θα μπαιναν σε κλασσικα BJ (ισως οχι λογω υφους οσο ποιοτητας).
Επικο ξεθαβιν και δισκος τραγικα παρατημενος, μου φαινεται πως μ αρεσει πολυ περισσοτερο απ την εποχη που βγηκε γιατι κακα τα ψεμματα δεδομενου μπαντας & κλιματος μεταλλογουστων αυτο το αλμπουμ επρεπε να χε κυκλοφορησει 5-6 χρονια μετα απο συγκροτημα τυπου Magenta. Δυστυχως ομως το εβγαλαν οι ToT και τωρα τρωει σκονη παρεα με το Assembly (οχι στο δικο μου ραφι, ευτυχως). Ομωνυμο και Image απιστευτα επη και γενικα αν εξαιρεσουμε το (μαλλον μετριο) Machine στεκεται πολυ καλα ως συνολο.