Καλύτερα albums των '00s

Τι απέγινε τελικά ετούτο εδώ το μεγαλεπίβολο και λαοπρόβλητο πρότζεκτ; Κόλλησε πάλι για το ποια χρονολογία ορίζεται ως “σωστή”; Για την ιστορία…

[SPOILER]Godspeed you! black emperor (ca) - (2000) Lift yr. skinny fists like antennas to Heaven! (Kranky)

Φεβρουάριος 2003. Αποκλεισμός διαμαρτυρίας στην νατοϊκή βάση της Σούδας στα Χανιά εναντίον του επικείμενου τότε πολέμου στο Ιράκ. Σμίξιμο της παρέας των σκιάχτρων που δεν κάηκαν στις επίμονες φωτιές των καθηγητών του Λυκείου. Η μετάβαση για αρκετούς έγινε με το ΚΤΕΛ Η διαδρομή αδυσώπητη και γεμάτη ηχητικούς βιασμούς από τα σκυλεμένα ηχεία των λεωφορείων.

«- Έχεις κάνα cd ρε μαλάκα να βάλω στο discman κατά την επιστροφή;

• Πάρε αυτούς και άσε τον εαυτό σου να χαθεί στη μαγεία της ολότητάς τους.»

GY!BE ανέγραφε πάνω το cd-r, τους ήξερα μονάχα ως όνομα. Πατάω play. Ένας μοναδικός, διαφορετικός, ολόκληρος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά μου. Βιολιά, τύμπανα, κιθάρες που πενθούν το τέλος της ανθρωπότητας, ψίθυροι, λυρισμός, νηνεμία πριν την καταιγίδα παρόμοια με αυτή που έριχνε έξω, κολάζ ήχων και ιστοριών, όνειρα, εφιάλτες, μακροσκελείς δαιδαλώδης συνθέσεις, πολυεπίπεδες ενορχηστρώσεις που για να απορροφήσεις και τον τελευταίο μικροήχο πρέπει να αφουγκραστείς προσεχτικά κάτω από τις αλλεπάλληλες επιστρώσεις. Όλα αυτά δοσμένα υπό το πρίσμα της συνειδητοποιημένης αντικαπιταλιστικής νοοτροπίας που έπαιρνε μορφή χιονοστιβάδας σε όλο τον Δυτικό κόσμο, το απόλυτο soundtrack των ημερών εκείνων.
Οι GY!BE υπήρξαν μεγάλοι και παρέμειναν μεγάλοι γιατί ουδέποτε ασχολήθηκαν να δρέψουν τις δάφνες της επιτυχίας τους, τουναντίον παρέμειναν συνετοί, πιστοί στις αρχές τους, με χαμηλά το βλέμμα, προωθώντας μια διαφορετικότητα στον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής. Μια αντικομφορμιστική, πολύχρωμη κολεκτίβα, ένα ακούραστο μελίσσι, που νοιαζόταν μονάχα για την creative resistance, τους κιθαριστικούς παροξυσμούς, την αφύπνιση συνειδήσεων, τις ψυχεδελικές αναζητήσεις και ονειρικές οργανικές αναπτύξεις.
Το Lift yr. skinny fists like antennas to Heaven! αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη γενιά, η οποία μεγάλωσε μέσα στο peak της οικονομικής ευημερίας (?), αντί να κυνηγήσει όμως το whatever-dream προτίμησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι, μακριά από το χαλίκι των dance-motherfuckin?-dance night clubs, της γραβατοποιημένης λογικής και λογιστικοποιημένης αντίληψης. Σήμερα, μια δεκαετία και πλέον μετά, κοιτάζοντας πίσω, αρκετοί συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, θα νοιώθουν τύψεις και ενοχές για την τροπή που πήραν τα πράγματα τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό.

post_digital
[/SPOILER]

κόλλησε στο ότι άτομα που είχαν αναλάβει κριτικές δεν τις έφεραν εις πέρας φαντάζομαι.

dude μπορεί να ξαναποσταριστεί η λίστα (σε συνεργασία με pumpkin) για το ποια έχουν γίνει και ποια είναι pending και στα εναπομείναντα να αφήσουμε νέους χρήστες να αυτοπροταθούν για κριτικές;

εγώ για να μαι ειλικρινής έφαγα υπερβολικά πάααρα πολλές ώρες για να βγάλω τα αποτελέσματα και να προκύψει η συγκεντρωτική λίστα (με βοήθεια και από τον dead, γιατί πολλά είμαι, αλλά αχάριστος όχι), καθώς και το αρχικό μοίρασμα κριτικών σε χρήστες.

ιδιαίτερη όρεξη να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι το οποίο δε βλέπω να καταλήγει πουθενά, δεν έχω. αν θυμάμαι καλά, η πρόσβαση στο μέηλ που είχε φτιαχτεί για αυτό τον σκοπό είχε δοθεί από τον πάμπκιν σε κάποιον άλλο (ή παίζει και δημοσίως σε όλους).

αν έχει κάποιος άλλος όρεξη, ας μπει μπροστά. η λίστα με τις κριτικές φαντάζομαι βρίσκεται σε κάποιο ποστ σ αυτό το θρεντ… γρηγορότερη πρόσβαση εγώ δεν έχω γιατί δυστυχώς τα χουν τινάξει και όλοι μου οι σκληροί δίσκοι και δεν ασχολήθηκα και καθόλου πέραν των αρχικών σταδίων, ο κολοκύθας και ο σάμαν μάλλον είναι πιο χρήσιμοι.

Ok μαζί σου. Υπάρχει μία λίστα με τα εκκρεμή αλλά ήταν πριν κάτι μήνες…Από τότε έχουν σταλεί κι άλλες (όπως και εγώ είχα στείλει). Ας δώσει σε μένα κάποιος πρόσβαση στο mail τουλάχιστον να γράψω έδω τα pending reviews και να δώθει η δυνατότητα να διαμοιραστούν πάλι όσα είναι εκκρεμή. Σαν πρώτη κίνηση θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολη. Σε καταλαβαίνω πάντως, ξέρω ότι λιώσατε και με τα αποτελέσματα… :slight_smile:

Μπορώ και εγώ να βοηθήσω αν θέλετε. Να φτιάξουμε μια λίστα με αυτά που έχουν γίνει και να δούμε που πάμε.

Όσα δεν έχουν γίνει ακόμα και έχουν τα ονόματα των χρηστών στους οποίους είχαν μοιραστεί. Οι υπάρχοντες χρήστες ας επιβεβαιώσουν ή ας δώσουν το review τους να το αναλάβει άλλος. Αν επιβεβαιώσουν, να αναλάβουν την κριτική άμεσα, πάει τόσος καιρός (including myself). Όποιoς καινούριος θέλει ας δηλώσει προτίμηση σε όποιο review θέλει να αναλάβει. Σύνολο pending κριτικών: 56. Επίσης οι κριτικές χρήστών που δεν μπαίνουν πια, θα δωθούν σε νέα active μέλη. Κάτω είναι όσα έχουν γίνει κριτικές (47) και οι χρήστες που τις έγραψαν. Πρόταση να ανέβουν όλα σε ένα blog με υπογραφές τα nicknames των χρηστών.

1. Arcturus - The Sham Mirrors : NoMisteraki, Deckard
  2. Nevermore - Dead Heart in a Dead World : DarthVader , manos87
  3. Mastodon - Crack the Skye : Keeper21, Dead
  4. Opeth - Blackwater Park : RedWaves, elmarad
  5. Ulver - Perdition City : Mackintosh
  6. Queens of the Stone Age - Songs for the Deaf : rocking_monster_0666
  7. Machine Head - The Blackening : Neo
  8. Isis - Panopticon : Red Rum
  9. Crippled Black Phoenix - Resurrectionists / Night Raiders : mr_whatsisname
  10. Spiritual Beggars - Ad Astra : manos87
  11. Down - II: A Bustle in Your Hedgerow? : Epitaph (TheOracle)
  12. Muse - Black Holes And Revelations : Space Dementia
  13. Mastodon - Blood Mountain : elmarad
  14. Porcupine Tree - In Absentia : Deckard
  15. Neurosis - The Eye of Every Storm : DarthVader
  16. Shora - Malval : NoMisteraki
  17. Mars Volta, The - Frances the Mute : awake
  18. Pain of Salvation - Remedy Lane : Keeper21
  19. Radiohead - In Rainbows : narcoleptic
  20. Sieges Even - The Art of Navigating by the Stars : tylerdurden
  21. Agalloch - The Mantle : pumpkin
  22. Porcupine Tree - Lightbulb Sun : Keyser
  23. Paradise Lost - In Requiem : jm_rotten
  24. Slipknot - Iowa : forkboy
  25. Strokes - Is This It : mr_whatsisname
  26. Dillinger Escape Plan, The - Miss Machine : shaman
  27. SepticFlesh - Communion : Deadmeat
  28. Grand Magus - Iron Will : conductor
  29. Alter Bridge - Blackbird : manos87
  30. Rammstein - Mutter : Edsel
  31. Green Day - American Idiot : mr_whatsisname
  32. Kamelot - Karma : Night*Sky
  33. Minsk - The Ritual Fires of Abandonment : the horror
  34. Perfect Circle, A - Thirteenth Step : Lupin
  35. Gathering, The - Souvenirs : Deckard
  36. Ministry - Rio Grande Blood : forkboy
  37. Interpol - Turn On The Bright Lights : narcoleptic
  38. Radiohead - Kid A : the horror
  39. Lamb of God - Ashes of the Wake : DarthVader
  40. Metallica - Death Magnetic : Wolve
  41. Virus - Carheart : NoMisteraki
  42. White Stripes, The - Elephant : TheWitchfinder
  43. Municipal Waste - Hazardous Mutation : cynic
  44. Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet : elfin
  45. Ark - Burn the Sun : pumpkin
  46. Agalloch - Ashes Against the Grain : elfin
  47. Amenra - Mass III : Keyser
  48. Disturbed - Ten Thousand Fists : Wolve
  49. Hellacopters, The - High Visibility : haliseco
  50. Pain of Salvation - Be : Leviathan
  51. Bullet For My Valentine - The Poison : Edsel
  52. Karma to Burn - Almost Heathen : rocking_monster_0666
  53. At the Drive-In - Relationship of Command : Neo
  54. Big Business - Mind the Drift : forkboy
  55. Meshuggah - Nothing : RedWaves
  56. Om - Conference of the Birds : Moon_Madness

1. Tool - Lateralus : jm_rotten
  2. System of a Down - Toxicity : Moon_Madness
  3. Isis - Oceanic : shaman, Leper Jesus (2 κριτικές)
  4. Mastodon - Leviathan : Red Rum
  5. Neurosis - A Sun That Never Sets : Leper Jesus
  6. Celtic Frost - Monotheist : Bleedin History
  7. Thorns - Thorns : ChrisP
  8. Muse - Origin of Symmetry : Space Dementia
  9. Converge - Jane Doe : Bleedin History
  10. Electric Wizard - Dopethrone : TheWitchfinder
  11. Burst - Lazarus Bird : Red Rum
  12. Godspeed You! Black Emperor - Lift Your Skinny Fists? : post_digital
  13. Slipknot - Vol 3: The Subliminal Verses : pax
  14. System of a Down - Mezmerize : sametaler
  15. Pain of Salvation - The Perfect Element Pt 1 : tylerdurden
  16. Portishead - Third : the horror
  17. Sleep - Dopesmoker : ad1stt
  18. Bolt Thrower - Those Once Loyal : Deathster
  19. Arcade Fire - Funeral : Adaris
  20. Dark Tranquillity - Fiction : conductor
  21. Muse - Absolution : Space Dementia
  22. Primordial - The Gathering Wilderness : Thorgal
  23. Transatlantic - The Whirlwind : Leviathan
  24. Slipknot - All Hope Is Gone : deadmemories
  25. Iron Maiden - Brave New World : deadmemories
  26. Queens of the Stone Age - Rated R : thevoid
  27. Kylesa - Static Tensions : thevoid
  28. Sigur Ros - () : savealekos
  29. Tool - 10,000 Days : savealekos
  30. Opeth - Ghost Reveries : Dead
  31. Primordial - Storm Before Calm : AlteredCourse
  32. Clutch - Blast Tyrant : Faust
  33. My Dying Bride - The Dreadful Hours : Dead
  34. Gojira - From Mars to Sirius : vedder
  35. Primordial - To the Nameless Dead : Faust
  36. Ayreon - The Human Equation : ellanor
  37. Gogol Bordello - Gypsy Punks (Underworld Dog Strike) : ChrisP
  38. Kreator - Violent Revolution : Axel
  39. Mars Volta, The - De-loused in the Comatorium : GRACCHUS BABEUF
  40. Dream Theater - Train of Thought : Leviathan
  41. Rotting Christ ? Theogonia : Xemnas
  42. Mayhem - Grand Declaration of War : Deathster
  43. Tea Party, The - The Interzone Mantras : Moon_Madness
  44. Tragedy - Vengeance : worst enemy
  45. Rush - Snakes and Arrows : giorgos_
  46. Anathema - A Fine Day to Exit : midnight g
  47. Slayer - God Hates Us All : pax

Όποιος θέλει λέει προτάσεις, απόψεις, κριτική στα παραπάνω…Thanks! :slight_smile:

Λυπάμαι που δεν έχω γράψει ακόμη κριτική για το black holes, είμαι απαράδεκτη, αλλά δεσμεύομαι να τη γράψω μέσα στην επόμενη εβδομάδα που θα έχω κ χρόνο. (αν τη θέλετε ακόμα) :slight_smile:
Τα origin of symmetry και absolution τα λάβατε, ή τα έστειλα αλλού ‘ντ’ αλλού; :-s

τα λαβαμε

αποσυρομαι ατιμασμενος.

Βασικά μια κριτική χρωστάω από τις 3 που ανέλαβα, αυτή των mastodon που προσπάθησα να την δώσω αρκετές φορές αλλού αφού από την μια δεν είχα χρόνο, από την άλλη όταν κάποια στιγμή έκατσα δεν μου έβγαινε με τίποτα. Όποιος την θέλει την έχει, εγώ δεν νομίζω να την γράψω με την καμιά.

by the way αυτές που έχω στείλει τις έχω σε word κάπου σε κάποιον φάκελο. Δεν θέλω ούτε να τις δω αφού είμαι σίγουρος πως δεν θα μου αρέσουν καθόλου και θα θέλω είτε να κάνω αλλαγές είτε να εξαφανιστούν και τις αναλάβει κανένας άλλος. :stuck_out_tongue:

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 5 characters.

Πωωω καλα ειμαι καμμενος. Ειχα ξεχασει τελειως οτι μου ειχε ανατεθει κριτικη.
Αν μπορει καποιος να την αναλαβει ευχαριστως, καθοτι ειμαι πληρως αναξιοπιστος…

Ειστε αδερφες. 10 λεπτα παιρνει το καθε ρεβιου, αν τον εχεις λιωσει τον δισκο.

Τα 40,63,90,97,66 αν δεν τα θελετε δωστε τα σε μενα.

Mastodon, άπαντα, όποιος δεν τα θέλει τα αναλαμβάνω εγώ.

crack the skye μόλις έγινε δικό σου

Σε 2-3 μέρες θα είναι έτοιμο. Το mail και το μέγεθος που πρέπει να έχει θέλω μόνο

bestofzeros@hotmail.com το στέλνεις! Μέγεθος να μην είναι 3 γραμμές ή 3 σελίδες. Κατά τα άλλα υπάρχει ελευθερία στο θέμα μεγέθους του review.

Agalloch - Ashes Against the Grain : elfin

Αυτό αν συμφωνεί και η elfin μπορώ να το αναλάβω

Τα/κάτι από Primordial περισσεύουν/ει??