Προειδοποίηση: το παρόν νήμα είναι μόνο για καμμένους/ λάγνους/ στατιστικολόγους ακροατές μουσικής
Παραφράζοντας τον τίτλο του γνωστού μυθιστορήματος του Κερκυραίου Κων. Θεοτόκη και χρησιμοποιώντας τον τίτλο του γνωστού - και για μένα αδιάφορου - τηλεοπτικού hit των τελευταίων ετών εγκαινιάζω μια κουβεντούλα με θέμα albums που τα κρατάμε φυλακισμένα στις συσκευασίες τους για μήνες, χρόνια ή και δεκαετίες. Θες γιατί όταν τα αγοράσαμε μας έκαναν κλικ αλλά στην πορεία αλλάξανε τα γούστα μας, θες γιατί τα “φοβόμαστε”, θες γιατί έχουμε ξεκόψει από το είδος/καλλιτέχνη/συγκρότημα, θες γιατί η %&%τάνα η ρουτίνα και η καθημερινότητα δε μας αφήνουν να τα ακούσουμε.
Θα ήθελα να αναφερθούμε μόνο σε albums που στέκουν στα ράφια/συρτάρια μας σφραγισμένα και ποτέ δεν τα έχουμε ακούσει στη μορφή που τα αγοράσαμε (μπορεί βέβαια τα κομμάτια να μας είναι γνωστά ή να τα έχουμε κατεβασμένα στο σκληρό μας). Ας μην γράψουμε για δίσκους παρατημένους και ξεχασμένους που κάποτε ακούγαμε και τώρα όχι. Εκείνοι ας είναι αλλουνού thread ευαγγέλιο!!!
Αν θυμόμαστε γράφουμε και πόσον καιρό είναι σκλαβωμένοι.
Παραδείγματος χάριν, ας αναφερθώ στις δικές μου περιπτώσεις φυλακισμένων Cd με την ευχή σύντομα όλοι οι σφραγισμένοι μας δίσκοι να έχουν καλή λευτεριά. ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ!
Ο … ισοβίτης της δισκοθήκης μου:
Νeil Young - Silver and gold. Τον αγόρασα στις 15/11/2003 και δεν τον έβγαλα ποτέ από τη συσκευασία του!!! Και δεν τον έχω και σε άλλη μορφή…Μάλλον έχει να κάνει με το overdose που πήρα από το Young στα 90’s. Στην ίδια κατηγορία και ο παρακάτω:
Neil Young & Crazy Horse - Broken Arrow. Μου τον δώρισαν την Πρωτοχρονιά του 2006. Τον άκουσα το Νοέμβριο του 2011, σχεδόν 6 χρόνια μετά!!!
- Elton John - Elton John (Deluxe edition). Δώρο από τον αδερφό μου το Δεκέμβριο του 2009. 26 μήνες σφραγισμένος. Θέλει ιδιαίτερες συνθήκες ακρόασης θαρρώ…
Barry Adamson - Oedipus Schmoedipus. Αγοράστηκε 6/7/2010. 19 μήνες σφραγισμένος
Ben Folds Five - The unauthorized biography of Reinhold Messner. 16 μήνες σφραγισμένος.
Caravan - In the land of grey and pink (Deluxe edition), Deep Purple - Come taste the band (anniversary edition) & Yes - Relayer. από 3 μήνες έκαστος στη γωνιά του.
Και ένας που έσπασε τα δεσμά του σήμερα, μετά από 2 μήνες:8)
R.E.M. - Part lies, part heart, part truth, part garbage.